Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szűcs Luca

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 16:03 
Igen tudom hogy snowflake a gyöngyös változatot takarja.. cinnamon fahéjas és pepper a sima vadas gyöngyös.. Kérdés van tenyésztő baranyában aki ilyeneket tenyészt? Esetleg lutino? :)

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 16:00 
kicsi.emmie írta:

Jól érted, 3 fahéj van a kicsik közt, a 2 másikat valószínűleg másik tojó tojta. Furák nálunk a viszonyok, ugyanis a hím párosodott a saját fiókájával is, meg az eredeti tojóval is, az a lutinó. Mindketten letojtak ugyan (ugyanabba az odúba), ám a lutinó tojó csak addig foglalkozik a kicsikkel, míg azok ki nem kelnek, és rendszerint 2 tojást tojik. Most, mivel a másik tojó elég rendesen ülte a tojásokat meg szépen is etet (annak ellenére, hogy kézzel volt nevelve), nem piszkáltunk bele a dologba, úgy voltunk vele, hárman csak elbírnak a kicsikkel.
Sajnos a lutinó tojónk a szabályt erősítő kivétel, semmit nem úgy csinál, mint ami a szakirodalomban le van írva, ezért nála bármi megeshet, akár az is, hogy egy másik tojó alá rakja le a tojásait. Én ezt tartom legvalószínűbbnek...
A két kis sötét fióka szerinted is tojó lesz ? vagy csak megtévesztés a csíkos hát?

Milyen jó ez a genetika, rögtön lebuktatta az egész bandát :mrgreen: . Ha nincs több hím és tojó velük, akkor ha a két nem fahéj kicsinek a lutino tojó az anyja, akkor mindkettő hím. Csíkok nem számítanak, majd eltűnnek. A többi fiókát nem lehet tudni.

Valódi név: Tóth Dorka

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 15:17 
Frici írta:
kicsi.emmie írta:
Akik kicsit jártasabbak genetikában, tudnátok segíteni?
Van egy FA fahéj gyöngyös hímem, aki párosodott egy lutinó gyöngyös tojóval, az alomból mindkét fióka gyöngyös lett, viszont a hím visszakereszteződött az előző fészekaljból meghagyott tojóval (pofafoltos, gyöngyös fahéj).

Akkor ha jól értem, ez a párosítás: fa. fahéj gyöngyös hím x fahéj gyöngyös tojó? Ez nem stimmel, mert a fiókák közt vannak nem fahéjak, de ebből a párosításból minden fiókának fahéjnak kellene lenni. Vagy nem jól bogoztam ki a szülőket, vagy a tojó félrelépett. A fehér arcúság egyébként nem alkalmas a nem kikövetkeztetésére, mert nem nemhez kötött öröklődésű.

Jól érted, 3 fahéj van a kicsik közt, a 2 másikat valószínűleg másik tojó tojta. Furák nálunk a viszonyok, ugyanis a hím párosodott a saját fiókájával is, meg az eredeti tojóval is, az a lutinó. Mindketten letojtak ugyan (ugyanabba az odúba), ám a lutinó tojó csak addig foglalkozik a kicsikkel, míg azok ki nem kelnek, és rendszerint 2 tojást tojik. Most, mivel a másik tojó elég rendesen ülte a tojásokat meg szépen is etet (annak ellenére, hogy kézzel volt nevelve), nem piszkáltunk bele a dologba, úgy voltunk vele, hárman csak elbírnak a kicsikkel.
Sajnos a lutinó tojónk a szabályt erősítő kivétel, semmit nem úgy csinál, mint ami a szakirodalomban le van írva, ezért nála bármi megeshet, akár az is, hogy egy másik tojó alá rakja le a tojásait. Én ezt tartom legvalószínűbbnek...
A két kis sötét fióka szerinted is tojó lesz ? vagy csak megtévesztés a csíkos hát?

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 15:01 
kicsi.emmie írta:
Van egy FA fahéj gyöngyös hímem, aki párosodott egy lutinó gyöngyös tojóval, az alomból mindkét fióka gyöngyös lett, viszont a hím visszakereszteződött az előző fészekaljból meghagyott tojóval (pofafoltos, gyöngyös fahéj).

Akkor ha jól értem, ez a párosítás: fa. fahéj gyöngyös hím x fahéj gyöngyös tojó? Ez nem stimmel, mert a fiókák közt vannak nem fahéjak, de ebből a párosításból minden fiókának fahéjnak kellene lenni. Vagy nem jól bogoztam ki a szülőket, vagy a tojó félrelépett. A fehér arcúság egyébként nem alkalmas a nem kikövetkeztetésére, mert nem nemhez kötött öröklődésű.

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 14:37 

Ez lett az eredmény:
Kép

Kép

Kép

Kép

A kérdésem pedig:
Ha az apa több generációra visszamenően foltnélküli fahéj, az anya pedig fahéj babos (lutinó x foltnélküli fahéj), lehet arra tippelni, hogy milyen nemű lesz az egyetlen foltnélküli fióka?

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 14:25 
Frici írta:
kistalpi írta:
Foglalkozik valaki Baranyában( Pécs és környéke érdekelne) "egzotikusabb" színű nimfapapagájok tenyésztésével?
Lutino vagy whiteface cinnamon snowflake vagy whiteface peppper snowflake tojó érdekelne..
Köszönöm szépen!!! :drunken:

Én még csak nem is hallottam ilyen nevű változatokról, hogy snowflake meg pepper snowflake. Hol találtad ezeket? Szerintem csak valami fantázianevek. Van sok szép változat az országban, fogsz találni kedvedre valót.

Kép

A snowflake meg a pepper snowflake a gyöngyös változatra kitalált fantázianevek, az ilyen hímek pl. életük végéig láthatóan gyöngyösek maradnak.

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 9:08 
kistalpi írta:
Foglalkozik valaki Baranyában( Pécs és környéke érdekelne) "egzotikusabb" színű nimfapapagájok tenyésztésével?
Lutino vagy whiteface cinnamon snowflake vagy whiteface peppper snowflake tojó érdekelne..

Én még csak nem is hallottam ilyen nevű változatokról, hogy snowflake meg pepper snowflake. Hol találtad ezeket? Szerintem csak valami fantázianevek. Van sok szép változat az országban, fogsz találni kedvedre valót.

Kép

Valódi név: Szűcs Luca

Hozzászólás 2014 ápr. 26, 0:23 

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 16:25 
Sztem jobb mint a rács.Ha lennének ekkora üvegeim akkor csak az lenne elől a nagy röpdéken is.De előbb utóbb szerzek ilyeneket...

Nézd meg ezt a sorozatot, görgess lefelé párat: http://www.idre.hu/index.php?option=com ... 5&start=40

Soha egyetlen madaram nem törte össze magát sem az egzóták sem a papagájok., sőt az egyik röpdében most is az van a védőházikó oldalán.
Nézd meg a jobb madárparkokat állatkerteteket, sőt a Budapestiben is ez a gyakoribb.Sajna ez van: jobb mint a rácsos.

A pyrrhurráimnak állandóan zilált a farktolla mert imádnak a rácson korzózni, de ha minden üveg lenne akkor ez nem fordulna elő.Az ilyen madaraknak sokkal szebb a tollazata.

Az alapterület jó, a magasság is legalább 50 cm, de nyilván jobb ha magasabb.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 16:17 
Plusz a sima üvegen összetöri magát.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 15:56 
A vitrintől egy kicsit idegenkedem, de lehet hogy jó megoldás.
Csak nekem egy kicsit furcsa egy madár egy üveg mögött... :)

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 15:54 
jojo írta:
Hali!

Komolyan mondom minél nagyobb annál jobb!
Amit a lakás megenged.

Látom a madaraimnál, hogy a kis kb. 3,6 m3 (tehát köbméteres! )
helyükön mennyire szánalmasan viselkednek a kinti röpdékhez képest amik 12-20 m3 –esek.Zongorázni lehet a különbséget.
Na most a Te kalitkád még fél köbméteres sincs, ami már úgy ahogy elég….Persze számomra ez is kicsi de pár millióan tartják így a madaraikat, sőt még kisebbe is, ami ugyan nem helyes de sokan ezt jónak illetve elégnek tartják.

A madár viselkedése igazán csak röpdében és CSAK NAGY RÖPDÉBEN mutatkozik meg ami aránylag természethűen van berendezve.Ahol be van rakva 2-3 vízszintes ülőrúd az egy nagy lófütty...
Tudom, hogy lakásban nincs erre mód Nálad, de azért igyekezz nagy helyet biztosítani neki/nekik.

Megfigyeltem, hogy ha valaki bármilyen állatot akar az mindig azt kérdezi, hogy (mint egy önigazolást keresve), hogy "Ugye ez a kalitka, terrárium, akvárium, kennel stb elég-e " holott Önmaga is tudja szíve mélyén, hogy nagyon kevés és ebben nem illik állatot tartani, de mindenáron azt akarja.
Az állatok szempontja másodlagosak.....

De ezt ne vedd magadra mert látom, hogy jobbat akarsz, csak úgy zsörtölődtem magamban. :)

Egyébként készíts madárvitrint, ezredannyi kosz lesz, és olcsóbb mint egy nagy kalitka.Nálam bevált ebből a szempontból és van is eladó.. :lol:

Természetesen én is azonnal engedném ki a szabadba, de hát nem lehet... :)
Miután barkácsolós hajlamú vagyok, most nézegetem a dróthálókat, lehet hogy inkább készítek egyet.
Mondjuk egy 100*50 alapterületű már ok? Magasság?

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 15:23 
Hali!

Komolyan mondom minél nagyobb annál jobb!
Amit a lakás megenged.

Látom a madaraimnál, hogy a kis kb. 3,6 m3 (tehát köbméteres! )
helyükön mennyire szánalmasan viselkednek a kinti röpdékhez képest amik 12-20 m3 –esek.Zongorázni lehet a különbséget.
Na most a Te kalitkád még fél köbméteres sincs, ami már úgy ahogy elég….Persze számomra ez is kicsi de pár millióan tartják így a madaraikat, sőt még kisebbe is, ami ugyan nem helyes de sokan ezt jónak illetve elégnek tartják.

A madár viselkedése igazán csak röpdében és CSAK NAGY RÖPDÉBEN mutatkozik meg ami aránylag természethűen van berendezve.Ahol be van rakva 2-3 vízszintes ülőrúd az egy nagy lófütty...
Tudom, hogy lakásban nincs erre mód Nálad, de azért igyekezz nagy helyet biztosítani neki/nekik.

Megfigyeltem, hogy ha valaki bármilyen állatot akar az mindig azt kérdezi, hogy (mint egy önigazolást keresve), hogy "Ugye ez a kalitka, terrárium, akvárium, kennel stb elég-e " holott Önmaga is tudja szíve mélyén, hogy nagyon kevés és ebben nem illik állatot tartani, de mindenáron azt akarja.
Az állatok szempontja másodlagosak.....

De ezt ne vedd magadra mert látom, hogy jobbat akarsz, csak úgy zsörtölődtem magamban. :)

Egyébként készíts madárvitrint, ezredannyi kosz lesz, és olcsóbb mint egy nagy kalitka.Nálam bevált ebből a szempontból és van is eladó.. :lol:

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 14:13 
Rolcsy írta:
denesatti írta:
Sziasztok!

Két nappal ezelőtt vásároltunk egy pár 2 hónapos nimfa papagájt a gyerekeknek, bízva az ígéretükben, mely szerint gondos és felelős gazdái lesznek...

Szeretnék segítséget kérni, hogy az alábbi kalitka összeállítás megfelelő-e, vagy vegyek ki valamit?
Azt vettem észre, hogy a "gyári" etető helyett a tálkában kirakott eleséget preferálják, de ez lehet hogy kényelmi szempont náluk - viszont nagy koszt csinálnak a szanaszét szórt magvakkal.

Köszönöm előre is.

Szia Hát sajna ez a kalitka nagyon kicsi nekik , kosz az lesz minden hogy :) hogy mibe kapnak kaját az mind 1 szerintem :) de nálam is tálba kap mindenki

A madarak vásárlása előtt próbáltam utánajárni a kalitka méretnek, ez volt az egyik ajánlott legkisebb (persze mindenki más méretet ajánl :) )
Nem volt cél a legkisebb megvásárlása, de a lakás méretei is valamilyen módon meghatározzák a kalitka méretét.
Bízom benne, hogy rövidesen - az ismerkedés hetét követően - lesz lehetőségem szobán belül kiengedni őket. Talán még nem késő a kalitka csere, még nem szokhatták meg annyira.
Mekkora méretben gondolkozzak?

Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2014 ápr. 25, 10:07 
denesatti írta:
Sziasztok!

Két nappal ezelőtt vásároltunk egy pár 2 hónapos nimfa papagájt a gyerekeknek, bízva az ígéretükben, mely szerint gondos és felelős gazdái lesznek...

Szeretnék segítséget kérni, hogy az alábbi kalitka összeállítás megfelelő-e, vagy vegyek ki valamit?
Azt vettem észre, hogy a "gyári" etető helyett a tálkában kirakott eleséget preferálják, de ez lehet hogy kényelmi szempont náluk - viszont nagy koszt csinálnak a szanaszét szórt magvakkal.

Köszönöm előre is.

Szia Hát sajna ez a kalitka nagyon kicsi nekik , kosz az lesz minden hogy :) hogy mibe kapnak kaját az mind 1 szerintem :) de nálam is tálba kap mindenki

Hozzászólás 2014 ápr. 24, 13:40 
Sziasztok!

Köszönöm előre is.

Csatolmányok:
20140423_182232.jpg
20140423_182232.jpg [ 169.95 KiB | Megtekintve 4866 alkalommal. ]
20140423_182224.jpg
20140423_182224.jpg [ 153.37 KiB | Megtekintve 4866 alkalommal. ]

Hozzászólás 2014 ápr. 11, 18:47 
pamu írta:
Norbi83 írta:
Sziasztok!
Ma reggel egy nagyon érdekes dolog történt,hozzáteszem sajnos.

Fejlemény?...

Sajnos reggelre elpusztult. Utólag átdndolva is komoly volt a baj. A teljes hossz amin a tojás végigmegy ,lehet ezt nevezni szülőcsatornának talán,kijött a tojással együtt. Nagyon sajnálom,ez volt az utolsó Nimfa amit vettem,elég gyatra körülmények voltak az illetőnél,ahonnét hoztam. Legalább az utolsó hónapját egy világos tágas volirben töltötte három másik társával együtt! Amiért még sajnálom,hogy épp a kevés tojó egyikét vesztettem el! :cry:

Hozzászólás 2014 ápr. 11, 18:30 
Sziasztok!
Ma egy furcsa dologra lettem figyelmes az egyik nimfámnál. A foltjánál mintha kihullottak volna a tollak. Szó szerint kilátszik a "füle". Szegény nagyon csúnya. Tegnap is láttam már, de csak sötétben és csak a bal oldalát, ahol nem volt olyan rossz akkor még, és máskor is tépték már meg egymást, nem furcsáltam volna. Mára egyértelművé vált hogy ez nem az, tudtok hasonló esetről? Vagy van bármi ötletek, hogy mi lehet ez, vagy mit lehet tenni ilyenkor?

Valódi név: Andi

Hozzászólás 2014 ápr. 11, 11:46 
Norbi83 írta:
Sziasztok!
Ma reggel egy nagyon érdekes dolog történt,hozzáteszem sajnos.

Fejlemény?...

Valódi név: Andi

Hozzászólás 2014 ápr. 10, 13:44 
Előrebocsátom, nem értek a madarakhoz, de kloáka-előesésre tippelve ezt dobta a gugli:
"Kloáka-előesés – elsősorban költési időszakban fordul elő tojóknál, mikor egy erőteljesebb tojásrakást követően a kloáka nyálkahártyája kifordul. Azonnal állatorvosi beavatkozást igényel, addigis egy száraz, tiszta, alommentes ketrecben tartsuk, és sűrűn nedvesítsük be a nyálkahártyát fiziológiás sóoldattal, hogy el ne haljon."
http://www.nimfapapagaj.eoldal.hu/cikkek/s.o.s/hazipatika-es-elsosegely.html
A leírás alapján sanszos, hogy ez a baj, ez esetben sürgősen állatorvos kéne.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 232  Következő