Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 12, 18:48 
Itt az összes videom, akit esetleg érdekelnek:www.videopost.hu/videoim.php

Nem tudom úgy idemásolni, hogy csak rá kelljen kattintani, lehet itt egyáltalán?

Hozzászólás 2008 máj. 12, 18:43 
Szép napot mindenkinek, egy kis ünnepi nosztalgiakoncertet hoztam, amikor még Csipet is dalolt a trióval....
itt látható:http://www.videopost.hu/video.php?vid=4075

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 17:02 
Béla írta:
Sziasztok !
Képzeljétek, én már láttam Rolandot élőben ! ... Ezért ugyan még nem kell nekem keziccsókolomot köszönni :lol: , de már egy első lépés ...
Az történt ugyanis, hogy mint azt megigértem, meglátogattam kedves ismerősünket, Gabesz tanitó nénit. Remélem jól esett neki is más madárbolondot látni személyesen is , nemcsak gépen...

Kép
Szia, Béla!

Igen, jól esett nekem is egy másik madárbolonddal találkozni, bár nem tudtuk kisütni, ebben a kategóriában ki a bolondabb :lol: És örültem annak is, hogy Zsuzsa személyében megismerhettem kedves feleségedet, akiről időközben kiderült, hogy egyáltalán nem áll távol tőle sem a madarak iránti vonzalom, hisz édesapja is kanáritenyésztő volt. És akkor nemcsak a saját szemeddel láthattad Rolandomat, hanem hallhattad is a kis nyekergőt, amit ugye, nem mondhatunk el Illésről, mert neki most egész más az elfoglaltsága.
Béla írta:
Most már értem, hogy lehet madarakat elnevezni (4-5 madár nevét könnyű észben tartani / de hogy Ilus, meg Fruzsina !!!, hát ilyet is csak nők tudnak kitalálni !!! )
...na ugye, hogy ugye?!
Béla írta:
Emberek-emberek, akik valaha meg akarjátok látogatni !... ha a M.o.-i autópályák után elkeveredtek a Maros völgyén Csíxereda irányába, hozzatok fényképezőgépet és csere kerekeket a kocsikra ... A táj gyönyörű, az emberek nagyszerűek, de az utak idegtépőek...
...szóval látványban, élményben és kalandban gazdagon térhetsz haza, ki hozzánk látogatsz :wink: :D !
Béla írta:
Egyelőre üdv mindenkinek így gépről, aztán majd személyesen is ...

Zsuzsa, Béla, örültem nektek és máskor is szívesen látunk!
Puszi nektek: Gabesz

Ui: Brigi, elég furcsának találom a tollkitépős kezelési módot :roll: ... De jönnek mindjárt a tarajos doktorok és ők majd mondanak neked megfelelő gyógymódot kedvenceid segítségére. De ha netán megvan a Tóth Sándor: Színkanári tartása és tenyésztése c. könyv, abban is olvashatsz erről a betegségről (37. old.) - "sörétkiütés"... És tényleg el kell távolítani a rosszul nőtt, deformált, csavaros tollakat :shock: Úristen!!!

Hozzászólás 2008 ápr. 14, 14:22 
Sziasztok !
Képzeljétek, én már láttam Rolandot élőben ! ... Ezért ugyan még nem kell nekem keziccsókolomot köszönni :lol: , de már egy első lépés ...
Az történt ugyanis, hogy mint azt megigértem, meglátogattam kedves ismerősünket, Gabesz tanitó nénit.
Remélem jól esett neki is más madárbolondot látni személyesen is , nemcsak gépen, hiszen olyan messzi lakik tőletek, hogy az egyszerre elég szép kis séta lenne ... Még tőlem is olyan messze lakik, hogy annyi erővel elmehetek szinte Budapestig, csak sokkal hamarabb. Emerek-emberek, akik valaha meg akarjátok látogatni !... ha a M.o.-i autópályák után elkeveredtek a Maros völgyén Csixereda irányába, hozzatok fényképezégépet és csere kerekeket a kocsikra ... A táj gyönyörű, az emberek nagyszerűek, de az utak idegtépőek :?
Kis keresés után megtaláltam az eléggé eldugott kis falujában a kevésbé eldugott házukban a büszke Roland-tulajdonost. A tulajról kialakitott pozitiv véleményemet nem szeretném túlságosan hangoztatni, a lényeg az, hogy teljesen ráépül az itteni fórumon kialakitható képre. Minden esetre nagyon örülök, hogy megálltam utamból és megismerkedhettem vele és kedves családjával, még akkor is, ha éjjel 4 órára értünk haza.
A madárkái tényleg szépek, meglátjuk milyen kis bajnokok válnak majd belőlük ... Most már értem, hogy lehet madarakat elnevezni (4-5 madár nevét könnyű észben tartani / de hogy Ilus, meg Fruzsina !!!, hát ilyet is csak nők tudnak kitalálni !!! :lol: )
Láttam végre a szinkanáris könyvet is, én is meg kell szerezzem magamnak. A személyes tapasztalatot is nagyon sokra tartom, de az elméleti felkészités is kell. Kár, hogy felénk nincsenek olyan nagy kiállitások és rendezvények, ahol a tenyésztőkkel találkozni lehet és rengeteg féle madarat lehet megcsodálni ...
Egyelőre üdv mindenkinek igy gépről, aztán majd személyesen is ...

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 16:32 
Béla írta:
... Meg vagyok botránkozva !!!! :42:

:53:

...de ezt majd szombaton aprópénzre szedjük :lol:!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 12:08 
Hát Bélusom a rollereknél csak télen van látnivaló, mert tavasszal és nyáron jól kidöglesztjük a hímeket aztán jön a vedlés amikor szörnyű látvány legalább is az én madárházam tehát az igazi élmény rolleréknál a december - január - és a február hónapok.....
Hogy vendégül látnálak e ? Ezt meg sem hallottam....vegyük úgy ?!...Mert megsértődöm a kérdéstől...
Van azonban még valami : A rollert és a csappert csak átmenetileg vagy végveszélyben lehet egy helységben tartani mert a csapper erős füttyétől nem fogod meghallani vagyis élvezni nem tudod a roller halk lágy és mély énekét !....

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 10:58 
Sziasztok !
Hát persze, hogy én nem fogok hasonlót csinálni semmilyen madárkával...
És hogy ezt pont a Gabesz javasolta ... Meg vagyok botránkozva !!!! :42: Én pedig jóhiszemű-galamblelkű fehérnépnek képzeltem a tanitónénit ... :46:
De azért szemléletes volt a férfi világnézetét illetőleg :72: , meg persze a házastársi viszonyra is vet egy érthető fényt :101:
Egyébként már nagyon komolyan tárgyaltam erről a vásárlás dologról és úgy néz ki, hogy igenis át fogok menni hozzátok és végiglátogatom a tisztes társaságot. Vagy legalábbis egy részét, akiket egy hétvége alatt be lehet iktatni a körutazás menetrendjébe :72: és persze, aki fogadni is hajlandó :24: Ezt majd akkor előtte részletesen megtárgyaljuk, leegyeztetjük.
Szeretnék szineseket is megnézni, meg rollerosokat is, aztán majd eldől, hogy első nekifutásból melyikből mennyi lesz vásárolva. Addig ismerkedek a szinekkel is, próbálom felfedezni, hogy melyik tetszene inkább ...
Mit javasoltok, mikor kellene megindulni nézelődni?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 10:11 
doromboló írta:
...és rá volt írva hogy "én vagyok az eredeti" ?!...Aztmondom, hogy már nem is emlékszem hogy melyik is az eredeti ?!.... :shock: :13:

Jaaaa!...hát persze! Szóva nem a fehérfejű-sárgatestű a vadon élő változat... 8) (drága egyetlen Hollklinglim. a vadszínű röppen fel a pálcáról, mint említettem vala...) :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 9:13 
...és rá volt írva hogy "én vagyok az eredeti" ?!...Aztmondom, hogy már nem is emlékszem hogy melyik is az eredeti ?!.... :shock: :13:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 6:10 
:57: :42:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 5:48 
doromboló írta:
Szia Zsolti !
Légyszíves írjad le vagy fényképezz le egy eredeti gouldot mert esküszöm már nem is emléxem rá ?! Netán ami a kezedben van ?...

Ne viccelj már Doromboló! Ott volt egy melletted, a rólad szóló cikkben a DM-ben. Éppen az ülőpálcáról röppent fel.... :70: :57:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:23 
Bélusom ! Semmi esetre se csinálj semmi hasonlót de megfigyelésre nagyon jó lesz !.... Lehet a beltenyésztés eredménye...Azért valamilyen rendszert találj ki mert a másik topikban láttam a madaraidat és őszintén szólva igaza van a srácoknak, nagy össze-visszaság van a színfaktorok között....Még a lipokrom mozaikod sem hibátlan a többiről ne is beszéljünk,... Tehát ha komolyan akarsz madarászni akkor ezt az egész állományt ki kell cserélned rendes helyről rendesen besorolható madarakra ! Vagy átnyergelsz hozzánk ahol azért nem ennyire bonyolult a helyzet.....?! :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:15 
:lol: :shock: :oops: :? :roll: Hú gabesz ! ez nagyon morbid volt !...Hogy a francba csinálnak ilyent ?!.... :22:

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 19:33 
Béla írta:
Az ilyen madarat érdemes tovább tartani vagy nem ?

Csak egy tipp :13: :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KV2nNx6Lp6w[/youtube]
...mondjuk, itt a csibének az volt a "bűne", hogy túl aranyos volt, de egyre megy...
:07:

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 21:34 
Sziasztok !
Adott pillanapban kérdezett valaki az itteni börzékről. Ma volt egy Szatmárnémetiben. Az idei első volt, nem nagy, kevés résztvevővel, kb annyi volt az egész, mint Monoron egy dupla sor kocsi. Kevés diszmadárral, inkább galamb volt meg tyúk meg nyúl.
Összesen ha volt 50 hullámos 3 kiállitónál, 5 nimfa 2 embernél és 10 kanári egy szál kereskedőnél. Tenyésztő csak nézelődni volt, nem nagyon van mostanság eladható madár senkinek. Nagy krizis van, na!
A kupecek kétségbe vannak esve, az üzletek üresek, de nem baj, majd jön a nyár és akkor majd lesz mindenkinek egyszerre, csak győzzék eladni ...
Sok kismaradt mindenkinek !!! (nekem is ma kelt ki kettő)

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 20:18 
Timba írta:
Gabesz írta:
Timba írta:
Szia Tibi!
Köszöntelek itt a fórumon! Érezd magad otthonnálunk!
És mégegyszer bocs a szövegér!

Milyen egér? :57:

:75:
Hát a szövegért!
:77:

Már régen elfelejtettem... :)

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 19:52 
Gabesz írta:
Timba írta:
Szia Tibi!

:75:
Hát a szövegért!
:77:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 19:44 
Timba írta:
Szia Tibi!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 19:14 
Szia Tibi!
:64:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 18:55 
Sziasztok!

Vörös Tibor vagyok,régóta olvasom az Idre fórumot,amit eddig is nagyon érdekesnek találtam.Ami talán a legszimpatikusabb,az a családias hangulat,ami talán kevés fórumban érezhető ennyire ,mint itt... Smile!
A mai nap végre sikerült regisztrálnom,így én is tanulhatok másoktól,vagy esetleg segíthetek másoknak.
Kilenc éve tenyésztek színkanárikat bronz és piros színváltozatokban.
Mindenkinek kívánok szép hétvégét!!!
Üdv:Tibi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 66  Következő