Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 20, 2:23 
Világosságot szeretnék gyújtani a fejetekben. :wink:

Mikor Kinyónál jártam , akkora fészkekben ültek szegény tojók, hogy nem lehetett őket megtalálni benne.
Ezek szerint lecserélte ezeket harmadakkorára, és a régieket a "kerecseny"-eknél fogja mostantól használni.

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 19, 22:07 
Hali Gabesz !

Idézet:
Te csúfabb vagy mint én!
:57:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 19, 21:49 
Milyen karácsonyi? :shock:

Te Kínyó! Miket hókuszpókuszolsz itt össze??? Te csúfabb vagy mint én!
:57:

Hozzászólás 2008 máj. 19, 21:38 
Akkor karácsonyi... :oops:
én kerecsenynek tudtam...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 19, 20:55 
Milyen kerecsen ?

Hozzászólás 2008 máj. 19, 19:57 
Üdv Mindenkinek!

Újabb fulladós csibém lett egy kifejlődött és egy fejlődésben lévő egy fészekaljban! 5 napja ül három tojóm egyszerre valamint két hímem még együtt van a tojókkal, a szépen megfúrt fészek már megvan! Most kipróbálom hogy benn hagyom a hímeket! Két napja vannak benn nem bántják egymást! Utolsó nekifutás...

Neco!

Mindent úgy csináltam ahogy mondtad remélem sikerül már valami!!!
Kerecseny sólyom fészkek kib@szva... :61:

Hozzászólás 2008 máj. 18, 20:41 
Hahóóó tyúkudvar!
véééégre megjavították a gépemet,ma kaptam vissza! Majd visszaolvasok de most nincs időm.....szóval voltam közben Kecskeméten,Szombathelyen,megint átszáguldottam Herenden,fütyültem Dorombolónak de azt hitte hogy a kanári,és rám sem bagózott!!!!
Az összes odút leszedtem,most már csak pihenjék ki amit meg sem tettek!!! :( az összes szaporulat 3,azaz három db....végül is az 1 szem hímmel nem tudtam jobb eredményt produkálni,hisz sokszor otthon sem voltam mikor össze kellett volna őket raknom!!!!!.Ez még nem lenne baj,sokkal jobban fáj a fejem más miatt!!!! Ugyanis mikor úgy 1 hétre eltűnök itthonról unokázni, Réka unokám látta el a csurikat....és most derült ki hogy allergiás rájuk!!!!nem tudtuk mitől akar megfulladni néha,hát ettől!!! úgy hogy abszolút nincs fogalmam,mit fogok tenni!!!!Mindegy,megválni tőlük nincs szándékomban,sem a rollerektől sem a rizsáktól,csak még nem látom át,hogyan oldom meg!!! Decemberben menni nem tudok az össznépi összeesküvésre,mert újabb taggal bővül kis családunk,Mikulás és Karácsony közt újabb unoka fog születni,úgy hogy én ott leszek halaszthatatlan a 2 kicsinél,, remélem lesz vállalkozó aki I.Oszkárt elviszi nekem nyerni a versenyre!!!! :20: és ha minden létező díjat megnyer,leteszi a nagyesküt hogy mérgében nem fogja kitekerni a nyakát!!!! :57: mert csak úgy fogom elengedni szépséges madárkámat!!!!!A másik kettőről fogok felrakni fotókat tán holnap,nagyon kis szépecskék ám!!!!!!
közben míg nem voltam itthon,a rizsáknál akció volt,és az eredménye 5 tojás,a röpdében felrakott odúban!!!!! A 3 kisrizsa meg izmosodik,és színesedik szépen,nincs bennük 1 szál fehér toll sem!!!!!úgy repülnek mint a sasok!!!!)))
Hát dióhéjban ennyi eltűnésem története!!!

Hozzászólás 2008 máj. 18, 19:21 
Cuki-muki!!!! Nagyon aranyos a pamacsos fejecskéjével és azokkal a nagy tappancsokkal!!! Nőjetek nagyot!!!!!

"...de jövőre majd Gabesszal tarolunk! Igaz?" :57:
Te Mona, én már az idén tarolni akartam :lol: , de jól mellényúltam... Na, de ahogy mondod, majd jövőre!

Puszi nektek!

Hozzászólás 2008 máj. 18, 19:10 
Sziasztok!

Kirepültem!
Kép

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 18, 13:42 
Sziasztok!

Na tessék, első szóra szót fogadtam...ilyen se lesz több!!!
Köszi Gabesz a dícséretet! (Ha ezután is letagadhatok még pár évet, akkor lassan gyereknek fognak nézni! :lol: De sebaj, inkább így, mintha fordítva lenne. :wink: )

Gizmó, nálam nem 5-8 napot ült a tojó, hanem 16-ot, bőven kiülte az idejét! Különben meg se néztem volna, miért nem kelnek ki a fiókák. Úgy látszik idén ez lett a sláger rolleréknál, de jövőre majd Gabesszal tarolunk! Igaz?

Mesésen szép helyen laksz, Gabesz, komolyan, gyönyörű! Köszi ezt a kis sétát, nagyon jól esett!

Hozzászólás 2008 máj. 18, 10:01 
Halai, hali! Szép jó reggelt, rollerosok!

Hogy itt milyen változások történtek, gyerekek!!! Tombol a tavasz, kérem! Gizmó körösztfiam rettenetesen kicsípte magát, Mona kollegina is "levágatott pár évet" :wink: . Nagyon jó ez a kép, Doromboló, ne kötekedj! Inkább te is cserélnéd le a fotódat egy olyanra, ahol ide szembe nézel az embörrel! És Gizmó, te is! :89:

Képzeljétek, kint a röpdében Icám eltűntette az összes fészekanyagot, mind felhordta a tetőtér párkányába. Kíváncsi vagyok, mi lesz :?: . Még mindig nem vittem ki a többi madaram... Pedig olyan gyönyörűen süt a nap!!!

Végezetül meghívlak Titeket egy kis sétára :D . Tartsatok velem!
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?p=13818#13818

Puszi nektek: Gabesz
Ui: Ha egy nő frizurát vált, az jelent valamit :wink: !

Hozzászólás 2008 máj. 18, 7:48 
Barátaim,

Mona jó az új képed. Követted példámat, vagy én s tiedet?
A te írásodról jut eszembe, hogy nálam is 5-7-8 nap kotlás után a madarak abbahgyták a kotlást...sejtem mi miatt. Aztán néhány nap után teszteltem...semi életjel. Aztán egyiket kibontottam. Így láthattam, miből lesz a cserebogár.

Szeretettel, Én.

Hozzászólás 2008 máj. 17, 20:59 
Arra ügyelj, hogy a tojások megférjenek egymás mellett, a legmélyebb pontra, mondjuk középre a legnagyobbat tedd és így tovább....
Természetesen hagyd alatta, egy úgyis fiatlan lesz, de ha nem akkor gondolkodj, hogy kelésre lesz e dajkamadár, mert hatot ritkán nevel fel magyarországon egy roller...esetleg ha nevelne a hím is ?...
Monalujzikám ! Nagyon heles vagy de jobb lett volna akkor már úgy viselni a sérót, hogy a fülecskéid lássanak...!!! Próbáld meg hátra tűrni...Higgy nekem, én stylist vagyok !... :wink:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 17, 19:18 
Egy gyors szakmai kérdés:
Egyik tojóm alatt 6 db tojás van. Vegyek el belőle most? Vagy várjam meg, hogy kikelnek, és akkor vegyem csak ki a rosszakat?

Hozzászólás 2008 máj. 17, 9:08 
Sziasztok!

Köszöntöm én is sok szeretettel a névnaposainkat!!! :40:
Most már megmaradok, végre 8 nap után (!) elkezdtem érezni az ízeket és az illatokat is. Ennek a munkatársaim nagyon örültek a héten: az összes sz@ros babapopót nekem kellett tisztába tennem... :D

Hogy elindult a verkli, az kétségtelen, a fiúknál. Nálam nem kelt ki a 2 tojás, megnéztem lámpánál: csak félig fejlődött ki mindkét madárka. Még nem vettem el a mamától, bár ma reggel óta nem is nagyon üli őket, amikor elvettem megnézni is hidegek voltak.
No de sebaj, 5 kismadaram van, több költés meg már nem lesz az idén, ugye?
Így hacsak nem lesz az 5-ből 4 fiú, egyéniben indulok, oké srácok??? Aztán minden fiamból 90 pontos madarat nevelek, így reszkessetek!!! :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 17, 1:12 
doromboló írta:
Már húzkodom a gyűrűket de még mindig csak a 16-osnál tartok ...?!...Bár holnap is fogok még felrakni 3-mat és ülnek még nyolcan....

Pedig má' elkezdtük lezsugázni Perényi dokival meg Nagygabe-val a helyezéseket a kollekciók közt.... :lol: (mivel Iker Feriről nincs semmi hír?! :roll: a leányzóink meg tán csak egyéniben indulnak, bár tényleg szorítok, hogy összejöjjön náluk is a kollekciónyi madár 8) !)

Viccet félretéve őszintén örülök, hogy elidult a verkli! A te madaraid genetikai állományát ösmerve, 30-40 fiókából azért össze lehet rakni majd néhány esélyes kollekciót. :wink:

bugbite írta:
Meddig kezdhetnek még...
Egészen a vedlésig, egyszerűbben: amíg hajlandóak költeni. Azonban azt ne feledd, hogy a színkanárisok nagy többsége december elejétől május elejéig lezavarja a költési szezont. Tehát a te augusztusi fiókáid majdani szaporodási ciklusát nehéz lesz összehangolni az esetlegesen később beszerzett madarak szap.cik.-val.
Véleményem szerint egy költést engedj nekik, aztán állítsd le őket.

Ha harmonizál a pár azt látni fogod. Nem biztos, hogy előtted eteti(etetni fogja) a tojót a hím. De ha nem zavarják el egymást etetés után az etetőnél, és nem b@szogatja kotlás közben a tojót a hím, akkor maradjon a tenyészkalitban.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 16, 22:06 
Sziasztok,

megint lenne néhány kérdésem. Köszönöm mindenkinek az eddigi jó tanácsokat!
Az a normális ha a költés során párban maradó kanáriknál a hím eteti a nőstényt?
Mi alapján kell eldöntenem, hogy maradjon-e atojó a hím mellett?
Meddig kezdhetnek még költésbe ahhoz, hogy ne boruljon fel az éves ciklus?
Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 máj. 16, 19:02 
Már húzkodom a gyűrűket de még mindig csak a 16-osnál tartok ...?!...Bár holnap is fogok még felrakni 3-mat és ülnek még nyolcan....

Hozzászólás 2008 máj. 16, 16:44 
Jól tetted! (mármint a kirohanást a szomszédban)

Almuskát én is :40: !

Amúgy mi a helyzet Doromboló! Sikerült felülkerekedned a káoszon a madárházban? :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 16, 16:40 
Na ! Cókolom !...Éppen most dühöngtem ki magam a másik topikon.... :41:
Almuska kollegína !....Nevednaptyán pusszantalak !!! :88:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 261  Következő