Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 28, 23:34 
Szia Csaba !
Következő látogatásaim alkalmával, mikor feléd kerülök, úgy fogom rendezni, hogy szerezzek be olyan orvosság / vitaminokat, hogy legyen mit használni, azon kivül érdekelne grit meg zeolit meg olyan fehér műanyag fészek, még akár olyan ketrec is, amilyet nálad láttam.
Addig remélem, jövő héten ismét kikerülök Nyiregyházára és akkor majd egyszerre részletezem a látogatásokat.
Ps. Piros festékanyag is kellene, amilyet reklámoztatok többen ( Fric, Tibi is), esetleg sárga is, ha van olyan.
Ps 2. A jövő szezonra már több jó madaram és több tudás/tapasztalat is lesz, akkor remélem, profibban fog elindulni a szezon ...

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 27, 17:49 
Bird írta:
Sziasztok Madárbarátok!

Tegnap az utolsó nevelő pár is a röpdébe került és befejeződött az idei költési szezon.Tulajdonképpen elégedet vagyok /és persze szerencsés is/,mert szinte az összes tenyészpár aránylag szépen hozott és nevelt utódokat. fiatalok között elég szép számban vannak olyan madarak,a bronzok és a pirosak között is,amelyektől esetleg szép sikereket várhatok az őszi kiállításokon.Felteszek két képet,ahol per pillanat tartanak,még abszolút félkész állapotban.
Fric!Hadd kérdezzem meg tőled,hogy az a kerti röpde,ami az előző valamelyik hozzászólásodban szerepel egy fotón,annak sima beton alja van?
Erősen gondolkozom,hogy a benti röpde mellett nem ártana az udvaron is egyet építeni,sok érv szólna mellette...
:D

Szia,Tibor!

Igen a röbdének beton az alja most készülők leburkolni,csak tudod idő kérdése,ezt a röpdét a tavaly csináltam és még eddig nem sikerült leburkolnom,habár ajálott mert a fürdetésnél a madarak összevissza fröcskölik a vízet és sürűn kell takarítani azt részt mert ha nem akkor az ürülékkel elkezd érdekes szagokat árasztani és az nem jó,mert bajok származhatnak belőle.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 27, 14:17 
Szia, Béla!

A színtáplálással kapcsolatban tudnod kell, hogy a színtápláló anyagok csak az ”élő tollakra” hatnak, tehát látványos eredményt csak az első tollak kifejlődésekor, ill. tollváltáskor érhetünk el. A kész tollak megváltoztatására nincs lehetőség! Nagyon fontos már a fészekben elkezdeni a színtáplálást, mert a fiatal madarak az első évben általában nem dobják el a kormány és evező tollaikat, így később ezek festésére már nincs lehetőség.
Másik kérdésedre, hogy mitől eredménytelen az idei költési szezonod nagyon nehéz egyértelmű választ adni. Egy dolgot azért mindenkinek elmondanék, illetve elmondtam már. A madarak indításánál –és csak akkor!!!- tartok egy antibiotikumos kúrát. Miért? Vannak olyan alattomos betegségek amelyek a tenyészmadarakon nem látszanak, de utána jönnek a terméketlen tojások, befulladt fiókák, párnaposan elpusztult madarak. Ilyenkor már a tenyészmadarak ivarszervei betegek, fertőződöttek és ez átmegy a tojásra és a fiókákra is, ami könnyen végzetes lehet. Ennek elkerülése végett én is meg a Feri is indításnál ”leitatjuk” a madarainkat, 5 napig antibiotikummal, amit követ 5 nap probiotikum és végül 5 nap vitamin, így teljes egy kúra. Nem mondom, hogy ezzel minden el van intézve és ha ezt valaki végig csinálja, akkor biztos , hogy minden rendben lesz, de nálunk működik. 16 tenyészpártól 97 fiókát gyűrűztem meg az idén, több mint 30 recesszív fehér madaram van, aki tartott recesszív fehéret az tudja mit jelentenek ezek a számok.
Zsoltnak is ebből a szerből küldtem ki Szerbiába, mert sikertelenek voltak az idei költései, azóta már a madarai is kirepültek.
Természetesen nem kötelező ezt megfogadni, de akit érdekel, szívesen segítünk.
Most vinnem kell a gépemet a szervizbe, péntekig csak akkor tudok lenni, ha lányom odaenged a laptopjához, nem egyszerű az élet! :D
Béla, nem írtál még nekünk semmit a Tóth Sanyinál tett látogatásodról. Rövid volt az idő? Kicsit későn szóltál, ennyit tudtam intézni.

Hozzászólás 2008 máj. 27, 12:51 
A képek az előbb lemaradtak,most küldöm... :?
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 27, 12:46 
Sziasztok Madárbarátok!

Tegnap az utolsó nevelő pár is a röpdébe került és befejeződött az idei költési szezon.Tulajdonképpen elégedet vagyok /és persze szerencsés is/,mert szinte az összes tenyészpár aránylag szépen hozott és nevelt utódokat. fiatalok között elég szép számban vannak olyan madarak,a bronzok és a pirosak között is,amelyektől esetleg szép sikereket várhatok az őszi kiállításokon.Felteszek két képet,ahol per pillanat tartanak,még abszolút félkész állapotban.
Fric!Hadd kérdezzem meg tőled,hogy az a kerti röpde,ami az előző valamelyik hozzászólásodban szerepel egy fotón,annak sima beton alja van?
Erősen gondolkozom,hogy a benti röpde mellett nem ártana az udvaron is egyet építeni,sok érv szólna mellette...
:D

Hozzászólás 2008 máj. 27, 7:58 
Szia Fricc !
Talán épp az a baj, hogy csak Csabától várjuk, hogy valami történjen a fórumon. Igaz, ő nyitotta, de mindenki kellene mondjon-kérdezgessen valamit, ahhoz, hogy pezsegjen és érdekes legyen ...
Ő elég sokat tesz igy is, bemutatókat ir, kérdésekre válaszolgat.
Sajnos én sem tudok semmi érdekessel szolgálni. A madaraim nagy része megállt, illetve rengeteg üres tojást produkált, amiből nem lett eredmény. Mivel alig voltak egymás közt kavarva, nem tudom eldönteni melyiknek a hibája a terméketlenség. Több esetben is megtörtént, hogy az első sikeres költésben egye-kettőt költöttek, aztán ugyanaz a pár második költésnél tiszta üreset hozott, azóta meg nem is akarja újra próbálni. Na ez a jelenség mitől van ?

Van viszont egy szinkanáris szakkérdésem... azok a madarak, amelyeket valaki fiatalon állitólag nagyon erős pirosan vásárolt, aztán, mivel ő nem festette őket, vedléskor kifakultak és foltos/tarkák lettek VISSZASZINEZHETŐK-E ? Hat még rájuk a festékanyag? Ha igen, mennyi idő múlva ?
A fiókákat elkedtem még kikelés előtt festékkel etetni, már első naptól kapják, kiváncsi vagyok az eredményre...
A felnőtt madarakat, melyek hozzám kerültek, megpróbálom már kb.egy-két hónapja festeni. Náluk mennyire lehet vedlés után eredményre számitani ?

Azok a nagyon sötét szinű madarak, amelyek nálad keltek, kikelésükkor milyen szinűek voltak?

Üdv mindenkinek !

Hozzászólás 2008 máj. 26, 22:49 
Mi van veled Papp Csaba nem vagy fent mostanába és nincs a forumon élet,jó lenne kicsit felpezsdíteni a forumot.
Másnak sincs semmi kérdése véleménye,szivesen olvsanám.
André a héten sajnos nem tudlak meglátogatni mert el kell utaznom,de lehet csütörtök-péntekre hazaérek és hívni foglak elötte.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 25, 11:37 
hurááááá ! :08: :15:

Hozzászólás 2008 máj. 25, 10:46 
doromboló írta:
Szia Spirituszok gyöngye !....Hol találkoztunk !?.... :lol: ...én is a barna sorozatba tartozom.... :lol:

Szerintem sehol, csak a honlapodon olvastam hogy a MEOE veszprémi szervezetének az elnöke vagy, és magyar vizslát tenyésztesz. Emlékeim szerint Veszprémben még nem voltam kutyakiállításon. Nekem egy erdélyi kopóm és egy magyar vizslám van.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:53 
andré írta:
Bocs lemerültem.Holnap birálni megyek(röpgalambászom)és nem tudom mikor érek haza de hétköznap koradélután már otthon vagyok.Holnap hivj és megbeszéljük.andré.

Rendben akkor majd hétközben foglak hívni mikor látom,hogy még időben hazaérek és ki tudok menni.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:52 
Élnék a lehetőséggel.Készülünk idén bécsbe kiállitásra akkor nyélbe lehetne ütni a dógot.Elöre is nagyon szépen KÖSZÖNÖM.andré.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:45 
Hú André ! Ha annak a zöldnek rendeződnek a tollai az nagyon király ! ...Fekete lábak csőr !...Ilyent ritkán látni...Van egy haverom Bécsben neki van egy kocsiderékkal ilyen, ill. hibátlan azért a fele sem de a többinek is csak egy egy toll, vagy nem annyira sötét futómű a baja...Gesang positourban volt már COM síger ! Rudolf Kasparnak hívják, ha kell tőle madár, tudok segíteni. 10-20 Eurós haveri áron szokott nekem adni belőlük...jó csóka...!

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:45 
Bocs lemerültem.Holnap birálni megyek(röpgalambászom)és nem tudom mikor érek haza de hétköznap koradélután már otthon vagyok.Holnap hivj és megbeszéljük.andré.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:38 
Szia Spirituszok gyöngye !....Hol találkoztunk !?.... :lol: ...én is a barna sorozatba tartozom.... :lol:

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:32 
Szia,André most hívtalak de ki vagy kapcsolva pedig holnap ha esedékes lenne megnézném a madaraidat.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:30 
Köszönöm a meghívást élni fogok vele,de telefonon felhívlak és megbeszéljük rakok én is pár képet a madaraimról akik már röpdében szépen vedlenek meg nagyjából egyes példányok már mutatják magukat.
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:20 
Szia Feri!Természetesen szivesen látlak.Hivj és egyeztetünk:06-70-2814661.A madaraim egy kisebb része saját tenyésztés a másik fele német,szerb és olasz+a Gyepszitől 2 a Tóth Sanyitol 1 madár.Majd minden madaram már a röpdében vedlik,nem a legjobb formájukat mutatják de gondolom ez másnál is igy van ilyenkor.Pár kép a röpdéből.Üdv andré.
Kép
Kép
Kép

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 24, 11:54 
Spirit írta:

Ezek alapján számomra egy lipochrom piros lazac vagy elefántcsont hímre van szükségem, ezek jobban tetszenek mint az intenzív piros, az nekem túl erős szín.

Vagy narancssárga, de abból jöhet az bármelyik. De itt a színleírásoknál úgy emlékszem, a narancssárgáról nem volt szó. Ennek mi az oka?

a deschinek oldalról ha csak végignézem a képeket, akkor ezek tetszenek:

Kép

ez nagyon nagyon tetszik

Kép

ez is

Kép

De például itt a fórumon sok olyan felrakott képet láttam, amiről nem tudnám megállapítani hogy milyen színű... Ha ezeket berakom, akkor megtenné valaki hogy mellérakja a párját az eredeti színéről?

Szia, Spirit!

A narancsszínt pár éve törölte a COM a lipochrom alapszínek közül, ezért nem találtál róla semmit.

Az első képen a lipochrom színek elmélyülését szemléltetik két piros B-s madáron, a baloldali a jobbik.

Második kép: rubino elefántcsont B, vagy nem intenzív

Harmadik: piros elefántcsont, B

Sok képről én sem tudom megmondani, hogy micsoda, de azért rakd fel nyugodtan, megpróbálom mellé rakni a párját.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 7:10 
pappcsa írta:
Szia, Spirit!

Értem, a kérdés eldöntve, lipochrom piros hímre van szükséged. Valami ilyesmire gondolsz?

Kép

Igen, nagyjából. Tegnap visszaolvastam a-tól z-ig az egész fórumot, és mondhatom, sok mindenben megvilágosodtam!!! A kezdők nevében köszönöm a sok szakmai leírást, okításokat, nagyon hasznos volt, és igazán elcsodálkoztam, hogy ez itt így működik.

Most viszont mindezeket újra el kellett olvasnom hogy válaszolni tudjak, mert azért nem rögzült minden pontosan.

Ezek alapján számomra egy lipochrom piros lazac vagy elefántcsont hímre van szükségem, ezek jobban tetszenek mint az intenzív piros, az nekem túl erős szín.

Vagy narancssárga, de abból jöhet az bármelyik. De itt a színleírásoknál úgy emlékszem, a narancssárgáról nem volt szó. Ennek mi az oka?

a deschinek oldalról ha csak végignézem a képeket, akkor ezek tetszenek:

Kép

Kép

ez az első kettő micsoda? Mert most látom csak hogy a lipochrom színek teljesen külön menüpontban vannak...

ez nagyon nagyon tetszik

Kép

ez is

Kép

De például itt a fórumon sok olyan felrakott képet láttam, amiről nem tudnám megállapítani hogy milyen színű... Ha ezeket berakom, akkor megtenné valaki hogy mellérakja a párját az eredeti színéről?

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:19 
Köszönöm azért javíts ki a 7 képednek a nevét mert az nem oké.

Arany satiné= sárga satiné(helyesen)

Honnan származnak a madaraid?

Ha meghívnál magadhoz szivesen meglátogatnálak.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 134  Következő