Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 25, 15:43 
Necoooo ! Miért akarod, hogy hazaérve tőled falhoz csapkodják a madaraikat ???? :57:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 25, 14:01 
Szeva' André!

Idézem Dorombolótól, egy tavaly tavaszi bejegyzését:

doromboló írta:
Azt tehát már megbeszéltük, hogy a roller éneklés közben végig csukva tartja a csőrét, és lehetőleg minél mélyebb hangokat, megfelelő hajlításokkal ad elő. Természetesen magas hangok is megszólalnak a roller énekében de megfelelő burkolatban azaz sosem lehetnek élesek !!!
A roller kanári énekének 4 meghatározó fő futama van :
1 Kongva gördülő (Hohlrollen) max pont : 27
2 Doromboló (Knorren ) max pont : 27
3 Kongva csengő (Hohlklingel) max pont : 18
4 Fütty (Pfeifen ) max pont : 18

A kongva gördülő akkor tökéletes ha egy odvas fa belsejét kongatná valaki
A kiadott hang leírása : Brurururururururu, vagy rururururu
Tehát a hang "u" fekvésben a legszebb, sőt ha még hajlítja is : RURURURORORORURURU
A németek egy ismert bírója egyszer azt mondta, hogy a hohl akkor a legszebb mikor olyan mint a szeszélyes őszi szél mikor hol erősebben, hol gyengébben pörgeti a park fáinak lehullott leveleit.
Kevésbé értékelhető, a hohl ha "Ü" vagy "I" fekvésben hallható.
A 27 pont a hohlra, vagyis a kongva gördülőre egy álom határ amit még roller, komoly versenyen sosem ért el.
A doromboló, tehát a knorr akkor jó, ha a macska dorombolására hasonlít.
Mélynek és lágynak kell lenni, a csúcs pedig, ha ezen hajlítani is tud.
Valahogy így : Knorrrrrrrrrr , közben enyhe "U" hangzás egészen hátúlra eldugva inkább csak sejthető.
A Kongva csengő a hohlklingli Maximális formában olyan mélyen hallható, hogy az ember csak ámul, hogy egy ilyen kis madárból hogyan jöhet ki ennyire mély hang. Míg az előző két esetben a madár torokzacskója feszes, addig a holklingli előadásakor a madár ütemesen rázza a torokzacskót.
Leírva : Lulululululu....
A Fütty, mintegy lezárja a roller énekét. Ahogy a kongva csengőnél, a füttynél is sikerült már a maximumot elérni.
A kivánatos hangzás leírása : Du du du. Lehetőleg háromszor nagyon mélyen és természetesen "U" fekvésben.

Vannak még "vizes" futamok a mellék hangzatokban, ilyen a bugy- borékoló, a csobogó és a kacagó. És van kiegészítőként a roller énekében a magas tartományokat mutató : csengve gördülő, és külön a csengők, pár plusz pontért.
A csengve gördülő magas hangjai : Ririririri...De lágyan és burkolva.
A csengők : Lilililili.... szintén lágyan mégha magas is.
A németek mint a fajta gazda azt szorgalmazzák,hogy ezeken a hangzásokon kívűl ne legyen más a kanári énekében, tökéletes harmóniában és minőségi előadásban ez elég ahhoz, hogy lenyűgöző élményt biztosítson a hallgatójának.

Ennél többet szóban...?!.... :? Viszont december közepén gyere el hozzám Vörösvárra, dumálunk egy nagyot a verebekről, közben meg nótázik néhány (remélhetőleg jó hangú ;-) ) kollekció. Tényleg szívesen vendégül látnálak. Fric lecsúszott tavaly a buliról, de ha gondolod gyertek el akár együtt, Pestről csak elhatározás kérdése!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 25, 13:29 
Sziasztok rollerosok!

Annyi sok szép minden elhangzott megint a rollerokkal kapcsolatban, hogy csak kapom a fejem jobbra-balra!
Én a sértő hozzászólásokkal nem foglalkozom, kicsi vagyok még ehhez.
Viszont arra reagálnék, hogy miért nem írják le a nagyok a különböző hangokat: mert nem lehet. Nem lehet leírni azt, hogyan szól a kongva gördülő, vagy a többi hangfajta, mert nem lehet leírni egy dallamot betűkkel. Az nem adja vissza a hangzást, és elég értelmetlen lenne. Egyszerűen hallani kell, vagy felvételen, vagy élőben, ha van rá mód.

Én mindig azt mondtam: valakinek vagy megtetszik a roller, vagy nem. Ha meghallgatod a neten, és nem jön be, nem baj. Nem vagyunk egyformák, és ez a topik nem is arról szól, hogy mindenkinek csak rollert kell tartania, mert a többi madár semmit sem ér. Itt mi mind szeretjük a roller énekét, mind tartjuk ezt a madarat emiatt, és ha valaki érdeklődik, természetes, hogy meg is mondjuk ezt neki. Ki így, ki úgy, és mivel a topik másik célja népszerűsíteni hivatott ezt a madárfajt, természetesen kifényezzük, összehasonlítjuk, elemezzük. Mert ezért vagyunk. Én örülök, hogy ebben a tyúkudvarban kapirgálok.

Puszi mindenkinek! :88:

Hozzászólás 2008 máj. 25, 8:38 
Kedves Szmola Klári !...Te jól elengedtél minket ezzel az Imola keresztelővel !..... :shock: KLÁRI ! Egyébként meg gratulálok a honlapodhoz és természetesen a kutyikhoz ! Megboldogult Nagy Pisti barátom egyesületében vagy tag ?... Sokat harcoltam vele még a MEOE elnökségében... Most mikor lefejezték és vele együtt, vagy miatta az egész elnökséget, most mondogatja, hogy milyen igazam volt és hogy miért nem hallgatott rám..stb. stb... Most már szabhatod Pityukám !...
Ő nagyot veszített én meg csak a gondokat veszítettem el amit okozott nekem az előző ciklus...
Ha ezt a minőségi munkát a rollereknél is ilyen szinten tartottad volna akkor tiéd lehetett volna a korona ! De kár érted...?! :( További sok sikert kívánok a csodaszép kutyijaidhoz !... :13: Éljen Ladicsev !

Hozzászólás 2008 máj. 25, 7:35 
Gratulálok neco ! Beindult a dolog hálistennek még ha kicsit későn is de ez már jó teljesítmény...Én meg gyorsan elfelejtem ezt az évet és megígérem, hogy jövőre többet törődök a tollgombócaimmal....Valamit vagy valamiket fel kell adnom a madaraimért mert már érződik, hogy ennyi mindent csinálni nem lehet egyszerre egy embernek...De mit ?...Azt hittem, hogy a rallyt abbahagyni elég lesz, bár azért is majd meg szakad a szívem...?! :( .... na mindegy....a vizslák maradnak az tuti, meg a véreb is !....akkor a vadászat ?...Már alig járok....Horgászat ?..
Már azt sem tudom hol az erdei tó...!?.. A társadalmi életből kell leadnom !
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :42:

Hozzászólás 2008 máj. 25, 6:13 
nagygabe írta:
Minden fórumon felbukkannak provokátorok.......

Nem provokátor Vademberünk, hanem........buta!
Az életbe közülünk senkinek nem jutna eszébe benyitni egy másik mozcsis, zebrás, gouldos topicba, feltenni oda egy másik madárfajról (fajtáról) képet, videót, tanulmányt vagy mittudoménmit, és gyakorlatilag kijelenteni, hogy :

"drágáim ti nem vagytok normálisak!!! :96: ....eeeeez madár nektek?! :85:........ló...t! :94: Ezt nézzétek meg eeez igen!" :72:

Főleg az általa alkalmazott stílusban....(úgy látom a profiljában tanárember....ez esetben őszintén sajnálom a diákjait... :( )

Azt hiszem kölcsönösen tiszteljük, elismerjük egymás munkáját, elhivatottságát Hegedűs Zsolttal, Balansszal, Dobosapával, Csmisivel, vagy éppen a kanárin belül Csabával, Ferivel, vagy Birddel, és még sorolhatnám tucatjával a madarászokat, hogy ilyet ne tegyünk.

És tán a legszomorúbb az egészben az, hogy iróniának a nyomát sem látom a hozzászólásában, tehát valszleg komolyan gondolja szegény a dolgot..... :roll:

vadmadár írta:
Egy dolgot nem szabad elfelejteni,hogy a vadmadarak ha lakásban vannak tartva nem eresztik annyira el a torkukat....

No ez egy jó nagy baromság...!!!... Egy hormonoktól duzzadó zöldike hím q..ára nem lesz tekintettel a négy falra... :twisted:
vadmadár írta:
.....de én mind kukkolót már dühített a dolog....
:shock: ....ha dühít akkor meg mi a fészkes francnak olvasgatsz, kukkolgatsz itt felénk?!

És ezzel azt hiszem én is lezártnak tekintem a dó'got. :wink:

----------------------------------------------------------------

Említettem vala, hogy az egyik Röder tojóm csúnyán megsebezte magát.....nos úgy látszik túltette magát a dolgon, tegnap kelt nála 4 fióka. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 máj. 25, 18:13-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 23:21 
André kedves ! Hidd el, itt szinte mindenkinek volt színkanárija és ezután választottuk inkább a rollert....Nem tudom ki lehetett ahol hallottál rollert de színkanárival együtt hallgatni értelmetlen dolog...Ha valaki egy színkanáris tenyészetében jár, bizonyára a sok szépséges szín ámulatában alig veszi észre, hogy erős fütty zavarja a szemlélődésben.
Az viszont létezik, hogy átlagos szoba méretekben a csapper több annál mint amit a normál fül általában elbír. Kb. egy hét után szokott az erős fütty zavarólag hatni....Én ezen már néhányszor az életben átestem. Először csodás volt a hatás, nem sokkal később érdekesnek tünt aztán jöttek a hú de bántja a fülem azok a magas hangok, majd az a vége, hogy helyet keresünk a lakásban, hogy ne legyen olyan közel, később meg az erkély következik, ezt követően meg a napszúrás, vagy a macska vagy egyébb balesetek....Annál viszont nem tudok kellemesebb pihenést mikor egy vagy két roller hím a fejedhez közel rakva, kellemes és kismadárhoz mérten szokatlanul mély bársonyosan burkolt hangokon duruzsol....Ha kellően nagy a fotel és semmi más zavaró hang nincs akkor be kell csukni a szemet és lassan el lehet lazulni......a roller kellemesen halk gurgulázása mellett úgy lehet lemenni alfába, mint ha lemerülnél a déltengerek meleg vízében... Mit gondolsz miért írom ezeket,mert hazudok azért hogy jobban el tudjam adni a madaraimat ?....
Azt a 20 db. fiatalt amire kb. 60 jelentkező vár ?....Nem ! Őszinte ajánlat csupán azoknak akik még nem vagy csak rosz rollerrel telálkoztak...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 24, 22:26 
Sziasztok rollerosok!
Tegnap voltam egy öreg szinkanáris barátomnál és meglepőve láttam nála 3 pár rollert.Volt alkalmam egyszerre szin és roller éneket hallani.Nekem a roller duruzsolásnak tünt,amelyik him éneke tetszett az az öreg szerint nem jó énekes egy másik himnél magyarázta,hogy az milyen jó és hányszor váltott(mind a kettő egyformának tünt de a csapperok elnyomták őket).Azt akartam kihozni ebből,hogy miért nem próbáljátok elmagyarázni nekünk botfülű laikusoknak mit jelentenek a csobogó kongva gördülő stb hangok.Biztos sokunknak változna a véleménye ha tudnánk,hogy mire figyeljünk.Nekem is az erdei pinty éneke tetszik jobban és az is igaz,hogy amikor 15 csapper rázenditett a lakásban 10 perc után már idegesitett de a roller énekének a szépsége és a ti roller iránti fanatizmsotok is érdekelne! Üdv.andré.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:56 
doromboló írta:
...Viszont te próbálj meg kicsit őszintén magadba szállni és nem esztelenül berúgni a kis tyúkudvarunk sokat használt ajtaját....

:flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower: :sunny: :flower:

Hozzászólás 2008 máj. 24, 21:02 
Kedves "vadmadár" !
Mégegyszer leírom mert nyiván való csak minden második soromat olvastad el : Abszolút értelemben a roller kanári való az ember közvetlen közelébe és nem a vadmadarak és nem a csapper kanárik ! Ha az éneket és a füttyöket hasonlítjuk...Még akkor is bátorkodom ezt mondani, ha kétségtelenül rosszul adják vissza a hangtechnikai eszközök a roller énekét, ugyanis az pasztel-burkolt letompított hangzás. Az élénk füttyökre meg még jótékony hatással is van az átlagos minőségű hangfelvevő mert kissé árnyékolja a fülsiketítő részleteket !... Mint írtam - amit ezek szerint nagyon felületesen olvastál el - hogy az erdei pinty ott csodálatos, a helyén, a végeláthatatlan szabadban. Ha van olyan elvetemült ember aki beviszi a lakásába ezt a fajt, túl azon hogy bűnt követ el , még azt a csodás kis madarat meg is fosztja a szabadságtól ! A házi kedvenc roller meg ugye ott érzi jól magát ahol a pinty szenved, mert erre lett kitenyésztve és az idők során már már a kutyákéhoz hasonló kapcsolat keresés is megfigyelhető náluk. A természetben a roller ugye néhány nap alatt simán elpusztulna, vagy a feltűnő sárgasága miatt hamar a ragadozók prédájává válna !....
Nem hiszed el, mikor még én is kis tudatlan takonypóc voltam, bizony sokat foglalkoztam vadmadarakkal és később vadászmadarakkal. Valamelyik DM hátulján van egy elég hosszú cikk ahol erről bőven írt a neco. Az viszont nincs a cikkben, hogy mennyi időt töltöttem a kirakott lószőr hurkaim közelében hogy sikerüljön a legkívánatosabb hangú pintyet megfogni !... Voltak "durciljaim", volt "fencirolom", de más területen fogtak be haverok remek "valnuso"-okat, De létezett még a "holci" és a "diktfere" nemzetség is mely hangzások sosem érték el a Durcil-fencirol szintet... De olyan agybeteg azért nem volt köztünk aki ezekből egyet is bevitt volna a lakásába ! Az udvaron szokta mindenki különféle szinteken zsákkal letkarva tartani szerencsétleneket...Így sem volt semmi a reggeli ébresztő !....Később mikor ebből sikerült baj nélkül kinőnöm, jött a színkanáris korszakom, nem akármilyen madarakkal. Ezekkel próbálkoztam a lakásban is de mivel sem unoka fóbiám sem más befolyásom nem volt ezért egy két hét múlva be kellett látnom a csapper túl erős az együttélésre. Ha én azt mondom hogy a hangja alapján a roller kanári az a madár mely az ember társaságába való akkor azt próbáld elhinni annak aki mint írtam csaknem az összes létező hazai sőt néhány külhoni vadmadár fajt is kipróbált a csapperral együtt !!!....Hogy te miért gurultál be az a te dógod, a milyénk az hogy népszerűsítsük ezt a kevésbé inteligens emberek által majdnem elpusztított fajtát ! Az aki életében nem találkozott más kanárival, mint a csapper és ezt vitte haza fütyürészni, annak nyilván nem kell most helyet keresni a falon, hogy hová fröccsentse fel freskónak, hanem addig míg él becsülettel gondozni illik és valahogy megoldani az együttlétet de ha továbbra sem beszélnénk a roller erre a célra sokkal alkalmasabb mivoltáról, akkor még egy évtizedet biztos beválalna a hangorgiából, vagy egyáltalán nem tartana többé kanárit. Ez az esetek 80 %-ban így van !
Ha te úgy gondolod, hogy a kocsidat a nappaliban szeretnéd bőgetni az a te dolgod, én csak arra hívom fel a figyelmed, hogy erre találták ki a garázst !....A nejemmel gondolkodtunk egy kerti röpdén, extra színkanári társasággal telepítve....de akkor meg mi lesz a most már csak a szabadban csodált erdei pinty párunkkal melyek már 3. esztendeje költenek a szomszéd faóriásai valamelyikén. A mi almafánkon meg stigók vannak, a tujában fekete rigó és a fenyőben meg csicsörkék fészkelnek.
Szóval maradtak a vadmadarak pedig a másik lapon megcsodált színesek, újra lobbantoták bennem a régi - akkor még csak az azt ismerő csodaszép világot !....Viszont te próbálj meg kicsit őszintén magadba szálni és nem esztelenül berúgni a kis tyúkudvarunk sokat használt ajtaját....

Hozzászólás 2008 máj. 24, 13:22 
Gratulálok Neco!
Eddig csak a szakmai tudásodat csodáltam. Most bemutattad egy másik erősségedet. Rendkívül diplomatikusak voltak a megnyilvánulásaid!

És örülök, hogy összetartó csapat vagyunk!

Vadmadár: Van, aki beköszön, van, aki beköp egy ajtón. Stílus kérdése.

Kuzmi! Te mindíg olyan finoman szoktad eltávolítani a nem témába vágó hozzászólásokat. Most nem lenne hozzá kedved?

Szép napot kívánok! Imola

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 máj. 24, 12:16 
Hello vadmadár !

Szerintem nem olyan sokan kíváncsiak a te véleményedre , ha igen akkor meg nem ebben a stílusban mint amilyen a tiéd.

Sokan beírtak ide,elmondták a véleményüket,én is megteszem mert egy-két mondatod kicsit felháborító !
A félreértések elkerülése végett a következő pár mondatban nem a rollerről írok,hanem általánosságban a kanáriról.

A kenderike énekénél írtad ,hogy: " hol tudja már ezt a kanári ??"

Már bocsi,de ne nézd le a kanárit ! A kanári a madárvilág EGYIK legtehetségesebb énekesmadara !! Ha hiszed ha nem, ez ÍGY VAN !! Attól függetlenül ,hogy díszmadár. Egy fiatal hím nagyon fogékony az új hangok elsajátítására ! Az ,hogy milyen minőségben,szépségben énekel azt két dolog határozza meg :
1. a kanári fajtája
2. az öröklött és tanult hangok ( a tanult hangok is nagyban befolyásolják a madár énekének minőségét, változatosságát )

Az énekes kanárik közt is léteznek ritka sz@r énekesek és ennek ellentéte , valamint a nem énekre kitenyésztett madarak közt is lehet ugyan ez a helyzet.
Egyik tehetségesebb mint a másik. Kinek ez ,kinek az tetszik ! Én például a kenderikétől nem vágtam magam földhöz,de azt sem mondom ,hogy sz@r ! Ez az én ízlésem.
Még annyit ,hogy egy fiatal hím kanári is képes lenne elsajátítani a kenderike énekét és akár más madár énekét is ( de persze a földkerekség minden madarát nem ) csak meg kell tanulnia,memorizálnia ! Ha hiszed ha nem ez is így van ! :wink: Ha nem tudtad volna,akkor most megtudtad ,ha meg tudtad, akkor meg nem kell leírni a kanárit !

A vitát lezártnak tekintem ! :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rollerbird 2008 máj. 24, 13:38-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 24, 11:09 
Minden fórumon felbukkannak provokátorok, akik csak vitát akarnak gerjeszteni, ettől érzik jól magukat. Szerintem nem érdemes foglalkozni vele...

Hozzászólás 2008 máj. 24, 10:48 
vadmadár írta:
Igazából rég olvasom a forumot és már kezdett dűhíteni a doromboló írásai,mert annyira erőlteti,hogy a lakásban csak a rollert lehet tartani,mert csak azt lehet elviselni.

Így vissza gondolva-olvasgatva valóban : finoman fogalmazva elfogultan írogatunk ezen a topicon, -elsősorban Doromboló és jómagam- a rollerről. Azoktól, akiknek ez piszkálja a csőrét elnézést kérek, bár nem értem mi kárt okozhatunk eme tevékenységünkkel nékik?! De azért ez a topic a roller dicsőségét méltatni hivatott, és ezzel a nem is titkolt szándékkal lett létrehozva.
Ennek az áldatlan állapotnak az ellensúlyozásaképpen, ha gondolod Vadgerlém nyiss egy topicot emitt a kanáriosztályon bélül "abcúg roller" címmel. Ha ez bármilyen akadályba ütközik, segít Kuzmi, vagy ha gondolod szívesen megnyitom én eme topicot. ;-)

E helyen összefoghatnál egy komoly csapatot, akiknek legfőbb célja az amúgy sem túl népszerű roller eltüntetése Kishazánkbul, későbbiekben a fajta eltörlése a föld színéről. (Javaslom : első lépcsőben próbáljátok törvénybe iktattatni, hogy kasztrálni kell minden roller hímet! A pit-bullnál állítólag bevált! Az is sokak szerint veszélyt jelent az emberiségre, meg ez is. A párhuzam mondhatni tökéletes.)
Lajos bátyám -ha megkéred- helyet biztosít (a rizspinty- és csicsörke klubhoz hasonlóan) egy "anti-roller klub"- nak is. Ez a csapat évi rendes közgyűlését a roller énekverseny helyszínén kéne tartsa, ugyanazon időpontban.......remek gondolat!!! :89:
További áldásos és termékeny munkád megtervezését a fantáziádra bízom, a lehetőségek kifogyhatatlanok. Lehet, hogy ez Országunk rákfenéje, ez az oka minden kudarcunknak?! (Tán ezért brekegnek mindenféle marhaságot arany drága politikusaink?! Ez vajon náluk génhiba, vagy csak egy rosszul felkészített kollekció szerepel mostan?! He?! Szerinted?!)

Szóval ez benne van a pakliban...?!.... Viszont ez esetben kezedben a jövőnk!

Ezért : kívánok eredményekben gazdag anti-rollerezést! :thumright:

(de hogy mi a francért b@ssza a csőrödet, hogy a rolleres topicon olyanok virgonckodnak, akiknek tetszik a roller hangja?!.......ezt nem értem...... :? röviden meg nekem ez a véleményem. ;-) )

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 máj. 25, 3:40-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 24, 9:34 
Szia,neco!!!

Igazából rég olvasom a forumot és már kezdett dűhíteni a doromboló írásai,mert annyira erőlteti,hogy a lakásban csak a rollert lehet tartani,mert csak azt lehet elviselni.

Egy dolgot nem szabad elfelejteni,hogy a vadmadarak ha lakásban vannak tartva nem eresztik el annyira a torkukat,mint kint a szabadban,csak meg kell érteni azt is,hogy "doromboló" minden más madáréneket degradál ami a lakásban van,lehet nem veszi észre,de én mind kukkolót már dühített a dolog és kénytelen voltam írni.

Ha tényleg gyönyörű madárhangot akartok a hallgatni hallgasátok meg a kenderike énekét hol tudja már ezt a kanári?

Kedves "doromboló" lehet te vagy itt a nagy öreg vagy csapatfönők,de ne probáld az emberekeben belemagyarázni,hogy csak a rollert lehet lakásban tartani,mert nem vagyunk egyformák,és sokan úgy szeritik hallgatni a madár énekét mikor tesznek vesznek a gyerekek rohangálnak a lakásba és mégis lehet hallani a madarak énekét,mert ha rollerek lennének egy árva madárhangot se hallanék.

Röviden ez a véleményem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6jT4Yw4pEqM&feature=related[/youtube]

Hozzászólás 2008 máj. 24, 9:02 
neco írta:
Téged sem fog a székhez kötözni senki, hogy rollert hallgass - ( bár szívesen lát--lak...

...először így olvastam :57:

Hozzászólás 2008 máj. 24, 0:48 
vadmadár írta:
.....ezért van az erdei pitynek akkora hangj,hogy megvédje a teritoriumát és a párzásra készteti a tojót.

Szeva Vadmadár!

Ez bizony így van.....viszont a lakásban, mikor egy párzós hím két órája nyomja ugyanazt a strófát ablakot rezegtetve, engem kísértetiesen emlékeztet egy lemezjátszóhoz, amin tök hangerőn elakadt a tű. (talán K.Lorenztől olvastam ezt a gondolatot, és bizony van benne igazság) :lol: A zöldike hangjával ugyanez a bajom. A csicsőrke hangját túl monotonnak tartom.
A stigó éneke már az elviselhető kategóriában van, a csíz, a zsezse csicsergésével, vagy a süvöltő halkan fecserésző énekével együtt.
A lakásban (ha már "vadmadár" :wink: ) legkellemesebb talán egy kenderike éneke, ami nem csak hogy dallamos, változatos, de az elviselhető hangerő kategóriában van.
A többiekről nem szívesen nyilatkozom, mert azokhoz nem volt szerencsém a lakásomban. :?

Szóval a magevőink jórészének hangja valóban a teritoriális viselkedés része, és mint ilyen a természetbe való.
A rolleré meg a lakásba. De természetesen akinek a pinty verése jön be, az tartson azt (már ha megteheti :? ), annál az nótázzon. Annak ne a roller brekegje tele a lakását. :wink: Téged sem fog a székhez kötözni senki, hogy rollert hallgass ( bár szívesen látlak egy bemutató erejéig december közepétől - január közepéig, mert azért ez hidd el élőben, egy jól felkészített kollekció másképpen szól ) és nekem sem kötelező erdei pintyet tartanom a lakásban. Erről szerintem nem is érdemes vitát nyitni, értelemetlen.
Bár ha gondolod kontrázz?! :wink: :lol:

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:43 
Szia, Vadmadár!

Nem szükséges nekünk filmecskét hoznod az erdeipinty énekéről, mert szinte testközelből naponta hallgatjuk és hidd el, csodáljuk őt! Ismerve az itteni társaságot, nyugodt szívvel használhatom a többesszámot. Ugyanígy a roller kanári is itt van karnyújtásnyira, a maga valódi zeneiségében hallgathatja mindenki kedvére. Te is az erdő zsongásából rögtön felismered az erdeipinty énekét :wink: ? És hallgattál roller éneket saját füllel a kis előadótól személyesen minden drót és doboz és ketyere nélkül??? Ha pedig egyáltalán nem tetszett a kis dalos, mégis ráderőltette valaki, hogy ennyire fontosnak tartottad itt nekünk hosszan idézni, és ecsetelni az általad hallani vélt hangokat???

Üdv: Gabesz

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:16 
Szia,vadmadár.

Raknál fel képet magadról?

Kiváncsi lennék ki vagy valójába.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:14 
Hallgasátok meg a külömséget az erdei pinty és a roller között,

szerintetek?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gl7jCIysb1g[/youtube]

Mint madár nézük meg a külömséget szépségre is,szerintetek melyik a szebb a pinty vagy a roller?

Itt a link:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q19HpuAygkA&feature=related[/youtube]

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 261  Következő