Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 máj. 26, 14:51 
Szia Neco!

május 30-tól junius 5.-ig Pestszentimrén vagyok az unokaöcsémnél segíteni.
Kép
Kép
A kép alapján ilyet csináltam, most végre sikerült feltenem. Az itató, etető helye hiányzik. Küldheted postán, mert sajnos nem tudok elmenni a mintáért, mert sok a munka és kevés ídőre tudok menni unokaöcsémhez. Várom a mintát és a darabszámot. Az árat már mondtam, csak anyagár.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 26, 14:50 
neco írta:
Aztán 2004 decemberében kirándultam egyet Herendre.... :wink:

Aztán 2006-ban 3. hely a versenyen, 2007-ben 2. hely, 2008-ban..... :)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 26, 14:22 
Én 35 madárra vettem fel előjegyzést de amit ígértem tartom, legfeljebb kimegyek a nagyágyú haverjaimhoz és hozok be ha nem lesz annyi, márpedig nem lesz annyi már látom....De ha amúgy is kimegyek akkor nyugodtan hívhattok még, mert ha mindenképpen ki kell mennem akkor hozhatok többet is....

Hozzászólás 2008 máj. 26, 12:46 
Szia neco,

komolyan gondoltam, küldtem privát üzenetet.
Üdv:

Péter

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 26, 11:41 
bugbite írta:
Sziasztok,

Neco probáld meg Géczi Jánosnál (tel 282-5440), nekem azt mondta egy héten belül legyártja.
Üdv:
Péter

PS1: (ja nem eloxáltat, tehát ezüst és fekete betü)

PS2: Ha ilyen sok a fióka Nálad van esetleg még hely a előjegyzési listádon :), én is egyre nagyobb kedvet kaptam a rollerezéshez?

Hali Bugbite!

Nem kavarok már többet, Kinyótól elhozok tíz gyűrűt oszt ez a vége...

Ha madár kell keressetek bátran privátban, mert húszra mertem előjegyzést felvenni, és úgy néz ki ötven fióka körül leszek?! :wink:

Amúgy a "régiekről".....

Még 2003-ban kezdtem érdeklődni a roller iránt. Jártam Pécsen, és Orosházán is, de madarat egy darabot nem láttam. Mindenki a "telken" tartotta a madarait...!?...:? Előjegyzésbe szerettem volna vetetni magam, de "nem merték biztosra ígérni" a madarat.... Elkezdtem (szerintem!) elég komoly összeget kínálni tenyészmadarakért, de bezárult előttem minden ajtó....(ez szeptember környékén volt, az az évben költött öregekből szerettem volna két párat -vagy legalább egyet! akármilyen selejtet, de rollert! - és a fiókák közül szerettem volna előjegyezni néhányat....)
Most a szegedi versenyen a román kupec mesélte, hogy Orosházáról lassan tíz éve minden januárban 30-40 -50 madarat vesz 1500 ft-ért...... :cry:...valamiért azonban én nem kerülhettem előjegyzésbe...

Aztán 2004 decemberében kirándultam egyet Herendre.... :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 26, 10:18 
...ezért nem szabad neveket írni, mert olyan nincs hogy a felét ki ne felejtsd !...Hirtelen a Bajczi Jancsi Szegedről és a Monori Szekerka Jancsi az Unk Péter és az Oszkó Sándor alias Podesz jutot még eszembe és titkon remélem hogy a soproni Domonkos Robi és Porga Béla, a Zalaegerszegi Németh Sanyi is vissza fognak találni újra most hogy megtisztult a társaság...

Hozzászólás 2008 máj. 26, 10:08 
Sziasztok,

Neco probáld meg Géczi Jánosnál (tel 282-5440), nekem azt mondta egy héten belül legyártja.
Üdv:
Péter

PS1: (ja nem eloxáltat, tehát ezüst és fekete betü)

PS2: Ha ilyen sok a fióka Nálad van esetleg még hely a előjegyzési listádon :), én is egyre nagyobb kedvet kaptam a rollerezéshez?

Hozzászólás 2008 máj. 26, 9:37 
Persze hogy jöhetsz hozzám Feri ! Bár mikor ! De a sírba teszel ha megsértődsz a vicceimen ! ... Egyébként most jobbak a madarak, mint mikor színkanáriztam, igaz, olyan vörös achátokat nem nagyon láttam azóta sem melyeket akkoriban a pápai Berki Antal tenyészetéből vásároltam! Volt hibátlan sárga feóm Németországból 20 évvel ezelőtt és egy "kék" tojóm melyek akkor kuriózumnak számítottak !... Vörös feketéim a Pap Karcsitól (Pécs), aztán legutóbb, vagy 10 éve lipokrom mozaikok a Zádori Csabitól (Siklós), és voltak a Téglástól remek B-s vörös feketéim. Ezek és a mozaikok győztes kollekcióikból voltak..
Versenyre sosem jutottam el mert akkoriban sok dolog jobban érdekelt, a madarak nálam egész életemben természetes közegnek számítottak, meg nem is volt az olyan nagy atrakció, hisz már akkor is Dunát lehetett volna rekeszteni a színkanárikkal...Aztán mikor olyan mozaikokat kezdtek tenyésztési, célként kitűzni mint a veréb, akkor aztmondtam itt a vége, nekem ez már sok !... Ezzel a lendülettel a 80 db-os állományomat odaajándékoztam a veszprémi Csere Attila barátomnak aki éppen akkor nyitott díszállat kereskedést.... Csak a szaporulatot adta el, a törzsállományt még évekig tenyésztette tovább.....A sors íróniája, hogy pár év múlva én is nyitottam 2 díszállatkereskedést is és annak feltöltésére elég sokért vásároltam kanárikat... :lol: Ezekben az időkben próbálkoztam újra színkanárit behozni a madárházból a lakásba, de azok az erős, éles hangok ami gyerekkoromban még gyönyörűségnek számítottak és csak az anyukámat zavarta, most már engem és a családomat is. Akkor jöttem rá, hogy valaha volt egy ékszernek számító kanári fajta magyarországon melyet a tehetősebb emberek tenyésztettek és tettek is tönkre magyarországon amikor Európában virágkorát élte ! Akkoriban csappert csak a szegény emberek tartottak akiknek nem volt annyi pénzük, hogy megengedhették volna maguknak, hogy vásároljanak a lakásba való fajtából és maradtak a csapperek melyek színe még csak egyszerű alapszínek és mindenféle tarkák voltak. Az egyetlen pirosító anyag a reszelt sárgarépa volt.... Nyakamba vettem hát az országot és akkor találtam néhány helyet ahol még tenyésztették a rollereket. Az első madarakat a Péter Géza bácsitól (Pécs) és a bajai Nagy Kanász Jani bácsitól vettem és olyan boldogsággal vittem őket haza, melyet azóta sem sokszor éltem át !... Most, mikor meg én adhattam madarakat a szegény megboldogult Jani bácsi unokájának a Nagy Gabinak, hasonló jó érzések telepedtek rám... :wink: Olyan nemzetközi énekversenyek voltak még a 70-es években is Magyarországon, amit a COM is magasan értékelt !....Aztán nekivadult a magyar ember és csaknem 20 év kemény szisztematikus munkával porig rombolta a racionális értékeket képviselő európa hírű roller tenyésztést magyarországon !...
Olyan dolgok történtek a versenyeken melyet a jóizlésű emberek már nem tudtak tolerálni és szépen, fokozatosan hátat fordítottak ennek a csodálatos munkának. Így degradálódott a több száz hazai tenyésztői létszám 3-4 re.... Ekkor találtam rájuk...ennek is már lassan negyed százada....a többi már ismert. Az elmúlt évekig csak kisebb nagyobb fellendülést tudtam elérni. Észrevettem, hogy míg én szerveztem az új belépőket, mások meg nyírták el őket.... Most, hogy kikerült a méregfog a gépezetből, érdekes módon szépen gyarapodunk ! A necón mikor először nálam járt már láttam rajta, hogy komolyan gondolja a rollert, de mondhatnám az Iker Ferit is, aztán itt vannak a mostaniak a Mona, a Gábor, a Perényilaci, Amaryl a Matyi, a lókúti hegedűkészítő barátom, és még a kinyóminyó is talán, ha a kezdeti sikertelenség nem fogja elvenni a kedvét ?! Vannak még jónéhányan akik a jövőben "merülnek el bennünk," mint a Moncsi, Almamag és a többiek.....szóval szépen gyarapodunk és ettől lehet remélni, hogy megismeri a széles madártartó réteg is ezt a kedves diszkréten andalító énekű tipikusan szobamadarat !
Egy rám jellemző gondolattal szeretném befejezni életem leghoszabb írását : Lehet örömködni a konyhaasztalon is de mégis csak az ágyat találták ki erre...?! :roll: :lol:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 6:34 
Persze hogy átpasszolom neco amennyi kell! 10et meghagyok még a 3 tojóm talán kikölti a tojásait!!!
Csatlakozom Dorombolónkhoz jövőre én is lemondással kezdek mert idén túl vállaltam magam nagyon meg is lett az eredménye!!! SEMMI!
:oops: :cry:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 1:09 
andré írta:
..... én elhoztam a tojásokat.Ma 33 naposak és meguszták a falhozverést :wink:
Majd rakok fel róluk képet ha érdekel vkit.andré.

Persze hogy jöhetnek a képek! Esetleg sárgulni fog a csapatunknak az a fele, amel'ik fiókahiányban szenved :wink: . Szülők nélkül 4 fióka.... :shock: mi lenne nálad ha lenne néhány pár tenyészmadarad!? :lol:

És természetesen szívesen látlak benneteket együtt, vagy külön-külön. Majd megdumáljuk ha aktuális lesz.

Dorombolóm ne is küggyed a gyűrűket..... Kinyóval úgyis összefutok egy héten belül, hozok tőle, (már ha hajlandó kihúzni a sz@rból?!) így a legkevesebb a macera.
De azért köszönöm a felajánlott segítséget! Tudtam hogy rád számíthatok! :wink:

Más téma, de sajnos lassan aktuális.....(mert bizony a talján segélyszállítmány nem akar befutni...)
A füttykalitokat nem kéne elkezdeni legyártatni Gyurival? Nagygabe járt nálam a hétvégén, néki köllene 12, nekem is 8, többieknek Amaryl, Mona, Lacidoki?
Gyurikám! Küldök neked egy mintát postán. Csinálj egy árkalkulációt légyszíves, oszt majd mindenki eldönti hogyan tovább.
És mégegyszer köszönjük, hogy foglalkozol velünk! :17:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 25, 23:38 
Ezt valahogy félreértetted doromboló!!!

Ebben nem volt semmi ellenségeskedés,sőt megprobáltalak meghívni de látom nem úgy sült el a dolog mint szerettem volna,a necohoz mai megyek decemberben rollert hallgatni mert érdekel a dolog ha úgy alakul hozzád is elmennék a meghívnál.

Hozzászólás 2008 máj. 25, 22:49 
Most valamit nagyon nem értek srácok és ez már kezd dühíteni ! Ennyire nincs humorérzéketek vagy direkt szórakoztok velem !?...
Esküszöm az életemre hogy be sem nézek többet hozzátok ha ilyenek vagytok !...Egyszerűen nem hiszem el ! ...
Most ha azt írtátok volna, hogy sajnos nem mardt egy tenyérnyi hely sem a falon mert ott a röpde..stb... Akkor jót sikerült volna röhögnöm és rögtön érzem hogy nem szakbarbárokkal vagyok barátságban, hanem jópofa laza emberekkel akiknek természetes a siker azt nem kell kikérni maguknak ! A felrakott képeket látva és az irásaitokat olvasva azonnal tisztában voltam vele, hogy igazi ászok vagytok, de ilyenkor úgy érzem csak kivágott képek a feltett madarak...ennyire nem szabad hiúnak lenni !
Egyébként ritkán fordul elő, hogy egy csapper hanghoz szokott ember elájulna a rollertől ! A szokás hatalma nagyúr ! Az elején is így kezdődött, mikor azt írtam beköszönéskor, hogy heló, beló stb-stb..ha lesz rendes madarad akkor majd ugorj át hozzánk...Erre kiderült hogy ezt is sikerült féreérteni mert jött a válasz, hogy " van rendes madaram...." öööööö :cry: Nem hiszem el azt sem hogy nem olvastatok bele korábban a tyúkudvarunk életébe...ott olvashattátok, hogy vidám az élet itt és a komoly szakmai szinvonal megtartása mellett megy az ökörködés orba szájba ! Ez fontosabb mindennél !!! Ez a hosszú élet titka a topik megmaradásának és egyébként is !!!....

Hozzászólás 2008 máj. 25, 22:10 
Hihi,nekem is van a 30-ból még 27,kinek kűűűgggyem???? :08:
Senki többet,harmadszor?????)))))
Nadekomolyan!!!!! jövőre csak 10-et fogok rendelni,mert azért mondottam,ember,küzdj és bízva bízzál!!!!! :02:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 25, 21:52 
Szia,Neco!!!

Én is élni fogok a meghívással mert kíváncsi vagyok a rollerekre a verseny elött kimegyek meghallgatni őket,akár Andrévál vagy nélküle,de azért Doromboló hidd el hazaérve nem fogom én se a színkanárikat földhöz vagy falhoz veredesni,mert tudom a régi időben nem ilyen színkanárik voltak mint a mai példányok én azokat nem láttam mert nem éltem de hidd el ez egy másik kategoria vagyis amiről én beszélek,legalábbis az enyémekről gondolom,de ha pesten jársz hívjál és meggyőzödhetsz személyesen is akár,mit gondolsz?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 25, 20:14 
Szia Neco!
Köszönöm a meghivást élni fogok vele.
Doromboló szerinted egy ilyen zöld kanárit odavágnák egy rollerért?Inkább kitenyésztenék egy zöld rollert :D .Idáig nem akartam irni róla de van 4 kis rollerem is az apjuk német a tojót a gyepszitől vettem egy barátomnak ajándékba.Nem akarták keltetni de letojt az etetőbe és én elhoztam a tojásokat.Ma 33 naposak és meguszták a falhozverést :wink:
Majd rakok fel róluk képet ha érdekel vkit.andré.

Hozzászólás 2008 máj. 25, 19:51 
Nekem van negyven!!! :07:

Hozzászólás 2008 máj. 25, 18:15 
Oké Bélám! Kűgyed!

Tizenötöt ha lehet....az mán csak elég lesz.....

Köszönöm!

Hozzászólás 2008 máj. 25, 18:09 
Ez nem probléma !... Már beszéltünk róla, csak írj mikor kell és már küdöm is !...Megállapodunk, hogy mettől meddig adom az én számaimmal és ezt előre kiírjuk a topikra így nyilvános lesz, tehát nem lehet visszaéléstől tartani !.Rendben ?...Ez persze csak hazai pályán működik külföldi versenyen nem !

Hozzászólás 2008 máj. 25, 16:20 
Ó, Neco, nálam meg pont fordított a helyzet, van egy rakás gyűrűm, amit nem tudok felhúzni. Az a baj, hogy én odaadnám neked őket szívesen, de más a te számod, meg a te tapasztalatod is, így csak bízom benne, hogy ennél jobb segítséget kapsz!

Hozzászólás 2008 máj. 25, 16:12 
doromboló írta:
Necoooo ! Miért akarod, hogy hazaérve tőled falhoz csapkodják a madaraikat ???? :57:

:D ...csak nem.... :lol:

neco írta:
...kelt nála 4 fióka....

...és kikelt az ötödik is...
Viszont jó nagy sz@rban vagyok! Elfogytak a gyűrűim! :? :cry:
egy pálcára húztam negyvenet, egyre meg húszat. No a húszasról meggyűrűztem néhány fiókot, oszt elhagytam valahol. Sehol nem lelem :roll: Van még tíz szabad gyűrűm, erre most kelt egy ötös fészekalj, és még négy tojóm ül....?....
Két héten belül kéne 10-15 MNK-s gyűrű... a kuckós ember szerintem reménytelen.....valakinek valami ötlete?! HELP!!! HILFE!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 261  Következő