Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jún. 6, 19:58 
Sziasztok, Rollerosok!

neco írta:
Hát ezt sajnálom. :( Reménykedtem benne, hogy a röpdében talán összejön valami... :( No majd jövőre! :wink:

Igen, lett volna rá lehetőségük bőven, csak képességük nem, úgy látszik... Minden rosszban van azért jó is... Legalább nem kell a röpdében lágyeleséggel is etessem a madarakat, de így is tartok Ilustól, hogy ismét beindul a drága. Az van a röpdében, hogy nem igazán lehet őket szelektíven etetni. Mindenki ugyanazt eszi. Most csak magkeveréket kapnak, síma vizet és hetente kétszer füveznek. Szépia és homok állandóan van előttük-alattuk.

A tegnap este figyeltem meg a kis társaságot odaki. Kaptak egy kis pluszmagot. Rolandom rögtön a tál mellett termett és mindenkit acsarkodva űzött el onnan, bárki közelített! Széttárt szárnyakkal, nyitott csőrrel, éles csippantós hangokat hallatva, ugrásra kész védte a tálat. De főként Illést utálta nagyon! Mindenhová követte a tekintetével, az meg ráfeküdve a rúdra próbálta Rolandot minél jobban riadalomban tartani, hogy aztán az megelégelve a dolgot egyszerre pörögjenek fel a röpde legfelső rúdjára. Összecsapás nem volt, szerencsére, csak ki az úr a háznál vita, ami nem hiszem, hogy Roland javára dőlt volna el... Végül is az okosabb megelégelte és hagyta enni a kicsit. De arra is gondolok, hogy szegény kis ficsúr nem nagyon jutott egész nap a magostálhoz..., és most a nagy éhségben ki akarta sajátítani a kaját?! Ma látszólag csend van. Lehetséges-e az, hogy Illés riválist lát az 5. hónapos Rolandban? Mit szóltok?

neco írta:
A Röder tojóm 5 fiókájából három elpusztult 2-3 naposan. Sajnos nem kelt velük egyidőben sehol fióka, nem tudtam "kölcsönadni" egyet sem közülük. Várható volt hogy ilyesmi lesz a vége, de azért hármat-négyet felnevelhetett volna :evil:

Nem etette vagy elpusztult a Röder tojó? Ezért kellett volna átteni a fiókákat másik fészekbe? Szegények! Sajnálom! De az ilyen madarak a versenyre is csak 7 hónaposak lennének... Vagy megmaradtak volna tenyészmadárnak? Akkor meg nem későre érnek?!...

Kép, ja, és küldtem mailt! Várunk nagy szeretettel! :D

Imolka, lehet, hogy Matyi nagyon beletemetkezett a munkába. Lehet, hogy már szüretelik is a dinnyét :shock: :wink: !
De hogy nem mond semmit Fifó-Lifóékról, ezt nem bocsájtjuk meg! :evil:

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 jún. 6, 18:06 
Én meg csak várom, várom a híreket...Lifo? Fifo? Kicsik? :(
Szebb, sikeresebb napokat kívánok Mindenkinek! Imola

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 6, 7:36 
Sima hurut remélhetőleg nem több....de ha több, akkor is kell egy antibiotikumos kezelés ! Az órrból jön ám ez a leves...mikor rázza a fejét akkor megy ki a szeme felé, de ez is mindegy....BAYTRILL (lehet hogy nem így kell írni)
a neve a te broblémádnak. Napi 3-5 csepp az itatóba...Ha nem kapsz akkor valami más (lehetőleg széles spekrumú)..előtte szomjaztatás ! Tudod ?!....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jún. 6, 4:04 
Hu' de nagy csend lett errefelé....!?....(meg a szomszédban is... tán a színes cimborák már nyaralni mentek?)

Gabesz írta:
....de kiülte becsülettel a két hetet!!!

Hát ezt sajnálom. :( Reménykedtem benne, hogy a röpdében talán összejön valami...... :(
No majd jövőre! :wink:

De nekem sincsenek jó híreim. A Röder tojóm 5 fiókájából három elpusztult 2-3 naposan. Sajnos nem kelt velük egyidőben sehol fióka, nem tudtam "kölcsönadni" egyet sem közülük. Várható volt hogy ilyesmi lesz a vége, de azért hármat-négyet felnevelhetett volna :evil:

Egyik tojómnál+ 4 leválasztás előtt álló kölkénél hasmenést vettem észre. Az öregcsajnak az egyik szeme körül is (mintha szemgyulladása lenne) kihullott a toll, és néhány össze is van ragadva. Amúgy kondicionálisan rendben van, csak hát így nem fest valami fényesen. Doromboló (Feri?, Csaba?) valami ötlet?
A doki adott valami varázsszert hasmenésre, meg suvickolom őket mindennap, remélem ez használni fog.

Különben várható volt, hogy jönni fognak a gondok....tíz napig alig volt időm a verebekre, hát ez látszik is most :twisted: .
Jövőre nem tartok csak feleennyit...?!?... (bár ezt minden évben legalább egyszer megfogadom :roll: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jún. 4, 20:53 
Na hali, sziasztok! Végre itthon vagyok :D !!!

Képzeljétek, az előbb új hozzászólás helyett új topikot nyitottam :lol: , persze írtóra meglepődtem, mert olyan dolgokat kért, ami egyáltalán nem volt természetes egy új hozzászólásnál... :shock: Assse tudtam, hol vagyok :? ! Még szavazást is kiírt, de gondoltam, én úgy is rátok szavazok 8) :lol: . És eltűntek az ablak alól az eddigi hozzászólások! No, ekkor már pánikba estem, hogy hol vagytoook??? No, de Kuzmi, az IDRE Minden6Ó kihúzott a pácból :oops: . Hálás köszönet!

Szóval, helyzetváltozás van nálam, gyerekek. Ugyan nem billent semerre a rollermutató, de már nem sokáig bírtam volna ki békességben idebent a madaraimmal, míg kint is lehetnének a röpiben... Szóval az van, hogy Icám, aki ugye odaki reményeink szerint bőséges termést hozott volna a nagy változás, friss levegő és szabadság hatására, tegnap és ma is feltűnően sokat volt fészken kívül, azaz egész nap három sárga virított a kettő helyett az udvar végében álló röpdében. Ma szétnéztem a házuk táján és cseppet sem meglepődve konstatáltam, hogy ugyanaz a két tojás van a fészekben, amit Tamásom felfedezett még akkor, és ráadásul mindkettő üres (zseblámpával átvilágítottam). Úgyhogy Icám ösztönösen tudta, hogy már nincs értelme rajtuk ücsörögni, de kiülte becsülettel a két hetet!!! No, hát az új helyzet megengedte, hogy az eddig idebent rostokoló és repülésre vágyó madaraimat kiengedjem a szabadabb térbe 8) . Fruzsina, Rolandom és a két zebrapinty boldogan pattant ki a kalitkából :D . Karcsika rögtön el is foglalta a legmagasabb ágat, Pintyő szegény alig bírta félmagasságig felvergődni magát,-de gondolom, pár nap alatt megerősödik a feladatra :wink: , Roland meg Illést vette célba. Kekeckedik vele a ficsúr, követi, csípkedi- míg a búbjára nem kap! Egy darabig így maradnak, de ha netán válóságos lesz a két pasi között a nézeteltérés, Illést behozom.

Hát ennyi mára :wink: .

Hozzászólás 2008 jún. 4, 19:09 
Nekem minden évben van beiskolázva...van úgy hogy kettő is ! Volt olyan, hogy már verseny előtt jártunk néhány héttel, mikor egyszer befütyültem egy indítót a csapatnak és lekuporodva elkezdett ciceregni az egyik... :57:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jún. 4, 17:45 
Jövőre összejön Amaryl, nyugi....ha nem, akkor beiskolázod a rizspintyeket! :lol:
A füttykalithoz etetőket is kéne szerezni, én azt hiszem valami "állati-fincsi" webvalamibe vettem tavaly. Valaki ha ráér nézzen utána, mert engem temet a meló.
Az ivarmeghatározásnál érhetik ám meglepetések az embert. Anno színes korszakomban jöttek már hozzám tévedhetetlen szakik, akik homlokegyenest mást vittek, mint szerettek volna. Az elején az ember még próbálja elmondani, hogy a kiválasztott tojó két csajjal is párba volt , és neveltek is szépen, de ha letorkolják az embert, nem erőlködik sokáig. :wink:
Különben tavaly én is beiskoláztam egy tojót két hétre. :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jún. 4, 17:12 
Nnnna,erre befizetek,hogy mikor érem meg,hogy nekem összejöjjön 1 kollekció!!!!!Ha összejön viszek majd magammal az év végi bulira 1 üveg pezsgőt!!! /nem fejenként,ne tessék megijedni!!!!/ :61:

Hozzászólás 2008 jún. 4, 15:50 
Mincsicsikém ! ! kell neked mert jövőre nem fog megint nekiállni a Gyuri a te kevedért. 4 egy kollekció...később is lesz élet !...
Írtam egy hülyeséget, Gabrielle mívésznő figyelmeztetett rá : Természetesen nem a kormeghatározásról van szó alább, henem a nem meghatározásról ! :shock:

Hozzászólás 2008 jún. 4, 14:48 
Sziasztok!

Kicsit visszaeveznék a roller témára. :D
Említettétek a fütty kalitokat, és kérdeztétek, kinek mennyi kellene? Ha jól számolom, akkor nekem 3, oké?
Ki fogja csinálni, mikor lesz kész, és hogyan kell majd érte menni? Vagy ennyire ne szaladjak előre??? :wink:

Hozzászólás 2008 jún. 4, 13:58 
Enyém meg citrom...és rettentő hangos,és mindig elfelejtem beállítani.....így aztán pörögve táncolnak a tojások!!! :lol:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 jún. 4, 12:26 
zozimo2 írta:
Nyuzilla!
Sajnos én is jártam már így.
Ez viszont nagyon jó!
http://www.flexiobt.hu/php/wtermresz.php?tid=502
A L..L-be én olcsón vettem (599Ft)

Kép

Halihó!

Ma láttam a SPAR-ban ilyet, nem digitális, hanem gyümölcs-zöldség formájú felhúzhatós cucc, egy órára is be lehet állítani, ez a max. És csak 299 Ft. :)

Hozzászólás 2008 jún. 4, 9:43 
Őrülök barátosném, hogy tudod mit kell csinálni a Lottiékkal, de én tudtam ezt korábban is, hogy tudod, és akkor meglepsz furcsa kérdésekkel ?!... :twisted:
Ez a tűs módszer a kormeghatározásnál meg azért nem terjedt el, mert úgy hülyeség ahogy van...! A legjobb példa pont a rollercsóka által felrakott két kép...Azon világosan látszik, hogy a vonalat nem a csőr zárodásával egy irányban húzták, ezért nem metszi a szemet a piros madárnál. Ha azt a vonalat helyesen húzták volna meg akkor a szemet itt is pont metszené ! Az öreg madarászok csak belenéznek a fészekbe és a tokos fiókáról megmondják hogy milyen !....Aztán jött közéjük egy írástudó okoska és megpróbálta műszaki nyelvre lefordítani azt ami szinte lehetetlen.... A kirepült fióka ivari meghatározása fajtán belül nem olyan borzasztó, hisz a kis rollerbébi habitusán már látszik hogy tökös legény vagy kis formás puncis ! A hímek általában hosszab - erősebb lábukról laposabb fejükről jól megkülönböztethetők, de egyértelműek a 2 hónapos fiúcskák fertelmes nyikorgó premierjei is ! :lol:

Hozzászólás 2008 jún. 3, 19:29 
:22: A kütyü mellé meg kell egy Cavinton, hogy eszembe jusson, hogy miért állítottam be! :61:

Hozzászólás 2008 jún. 3, 19:19 
Hú, ebből nekem is vagy féltucattal venni kéne :25: ...
:77:

Hozzászólás 2008 jún. 3, 19:09 
Nyuzilla!
Sajnos én is jártam már így.
Ez viszont nagyon jó!
http://www.flexiobt.hu/php/wtermresz.php?tid=502
A L..L-be én olcsón vettem (599Ft)

Kép

Hozzászólás 2008 jún. 3, 18:28 
Nyuzilla!!!!!Pedig azt a módszert én már szabadalmaztattam!!!! :38: nanehogymááá elplagizáld tőlem!!!! :61:
A hústűs módszer,az valóban helytálló!!!azért csurikák szemét nem kiszúrni!!!

Hozzászólás 2008 jún. 3, 17:52 
Halihó!
Én megvagyok! Főztem tojást Amaryl-módra! :41: Leültem dolgozatot javítani, aztán arra eszméltem, hogy ugrál a fazék a kerámialapon, a tojások meg szanaszét.... Ráadásul jó meleg is van, úgyhogy sose fog kiszellőzni a ház! :38:

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jún. 3, 16:57 
Köszi, aranyos vagy ! :D
Ha egyelőre madár nélkül is,de nagy ritkán azért egy-két érdekes dolgot én is bedobok idre !! 8)

Hozzászólás 2008 jún. 3, 16:42 
Köszönjük, Rollerbird! Na látod, ez már valami :D !

Annak idején akkor erről beszélt nekünk Raina! Tényleg, hol tekereg ő is? Nahát, nem is tudom, van-e még egy olyan tyúkudvar, ahová ennyi elkóricált Kukori és Kotkoda tartozna :shock: !!!

Szóval aszongya ez a nagytiszteletű Johannes Clauss, (Wuertemberg) németországi bíró, hogy a roller kanári ivarát meghatározandó, nagyon sok lehetőségünk van- mint azt már mi is kiveséztük itt becsülettel talán nem is egyszer: nagyon fiatalkori hangocskák, tollszín, külső ivarszervek, énekhang, viselkedés. Emellett van egy csak nagyon kevés tenyésztő által ismert módszer, ami 99%-os biztonsággal kimutatja madarunk nemét! Amint a képek is ábrázolják, egy hosszú tű segítségével- (emlékeztek? Rajna képzeletbeli egyenest mondott, amit nehéz pontosan húzni, pláne, ha jó fülű de kancsal az illető)- a csőr alsó és felső kávájának találkozásához helyezünk. Ha a tű vonala a szem alatt halad végig, akkor tojó van a kezünkben, de ha ez a vonal a szemet "szeli" akkor biztosak lehetünk, hogy hím madarat vizsgáltunk be.
JC szerint a régi öregek (Harz) nagyon is ismerték ezt a módszert, ami valahogyan mégis feledésbe merült :roll: .

No, ez érdekes volt. Köszi!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 261  Következő