neco írta:
Hát ezt sajnálom.
Reménykedtem benne, hogy a röpdében talán összejön valami...
No majd jövőre!

Igen, lett volna rá lehetőségük bőven, csak képességük nem, úgy látszik... Minden rosszban van azért jó is... Legalább nem kell a röpdében lágyeleséggel is etessem a madarakat, de így is tartok Ilustól, hogy ismét beindul a drága. Az van a röpdében, hogy nem igazán lehet őket szelektíven etetni. Mindenki ugyanazt eszi. Most csak magkeveréket kapnak, síma vizet és hetente kétszer füveznek. Szépia és homok állandóan van előttük-alattuk.
A tegnap este figyeltem meg a kis társaságot odaki. Kaptak egy kis pluszmagot. Rolandom rögtön a tál mellett termett és mindenkit acsarkodva űzött el onnan, bárki közelített! Széttárt szárnyakkal, nyitott csőrrel, éles csippantós hangokat hallatva, ugrásra kész védte a tálat. De főként Illést utálta nagyon! Mindenhová követte a tekintetével, az meg ráfeküdve a rúdra próbálta Rolandot minél jobban riadalomban tartani, hogy aztán az megelégelve a dolgot egyszerre pörögjenek fel a röpde legfelső rúdjára. Összecsapás nem volt, szerencsére, csak ki az úr a háznál vita, ami nem hiszem, hogy Roland javára dőlt volna el... Végül is az okosabb megelégelte és hagyta enni a kicsit. De arra is gondolok, hogy szegény kis ficsúr nem nagyon jutott egész nap a magostálhoz..., és most a nagy éhségben ki akarta sajátítani a kaját?! Ma látszólag csend van. Lehetséges-e az, hogy Illés riválist lát az 5. hónapos Rolandban? Mit szóltok?
neco írta:
A Röder tojóm 5 fiókájából három elpusztult 2-3 naposan. Sajnos nem kelt velük egyidőben sehol fióka, nem tudtam "kölcsönadni" egyet sem közülük. Várható volt hogy ilyesmi lesz a vége, de azért hármat-négyet felnevelhetett volna

Nem etette vagy elpusztult a Röder tojó? Ezért kellett volna átteni a fiókákat másik fészekbe? Szegények! Sajnálom! De az ilyen madarak a versenyre is csak 7 hónaposak lennének... Vagy megmaradtak volna tenyészmadárnak? Akkor meg nem későre érnek?!...

Imolka, lehet, hogy Matyi nagyon beletemetkezett a munkába. Lehet, hogy már szüretelik is a dinnyét

De hogy nem mond semmit Fifó-Lifóékról, ezt nem bocsájtjuk meg!

Puszi nektek: Gabesz