Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jún. 12, 14:13 
andré írta:
Ez lett volna a tippem.A Nagy Ruditól vetted a nyugatinál.A madarad testvére nálam van.Két ilyen arany barna himje született tavaly.Azt hiszem a tied ki volt állitva a pannon kupán.andré

Hűha, miket tud meg az ember, nagyon köszönöm az információt! Szóval a madaraink testvérek :-) Ezentúl még nagyobb tisztelettel figyelgetem és gondozom a madárkát :wink: és próbálok majd hozzá párt keresni. De előbb tanulmányozom a fórumot. Még egyszer köszi!

Endre

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 12, 13:21 
Ez lett volna a tippem.A Nagy Ruditól vetted a nyugatinál.A madarad testvére nálam van.Két ilyen arany barna himje született tavaly.Azt hiszem a tied ki volt állitva a pannon kupán.andré

Hozzászólás 2008 jún. 12, 12:39 
andré írta:
Szia Sleepingdancer!
Arany izabella intenziv(esetleg aranybarna)szinkanárid van.Nekem is nagy kedvenceim!Pároztathatod nem intenziv arany vagy fehér izabellával és sárga szatiné tojóval is.Megkérdezhetem kitől sikerült beszerezned a madarat és mi a gyürű száma?Ha pesten vetted tenyésztőtől akkor volna tippem.Üdv:andré

Szia André, köszönöm szépen a választ! Annyit tudok,hogy Rudycanary néven honlapja van a tenyésztőnek, akitől a madár származik, de sajnos igazából, amikor a madarat vettem,még azt sem tudtam, mi az a kanári, nemérdeklődtem utána pontosan, most kezdem kapiskálni, hogy milyen bonyolult világ ez.
E.

Hozzászólás 2008 jún. 12, 12:21 
Szia Sleepingdancer!
Arany izabella intenziv(esetleg aranybarna)szinkanárid van.Nekem is nagy kedvenceim!Pároztathatod nem intenziv arany vagy fehér izabellával és sárga szatiné tojóval is.Megkérdezhetem kitől sikerült beszerezned a madarat és mi a gyürű száma?Ha pesten vetted tenyésztőtől akkor volna tippem.Üdv:andré

Hozzászólás 2008 jún. 12, 12:01 
Szia! Én még nálad is laikusabb vagyok, mert nekem még kanárim sincs, ezért előre bocsánat hogy belepofázok, de amíg nem jönnek a nagyok; józan paraszti ésszel és logikával SZERINTEM azért nem kutyulék, mert számozott gyűrűje van...
De ha hülyeséget mondtam, majd főbe lövöm magam ismét.

sleepingdancer írta:
Kedves színkanáris szakemberek, új vagyok a fórumban, tegnap elkezdtem elolvasni az elejéről, és nagyon sok hasznos, izgalmas dolgot találtam, végigolvasom majd az egész topikot. Abszolút kezdő hobbikanári tartó vagyok, és vásároltam egy kismadarat. Segítségeteket kérem, hogy a fénykép alapján milyen színváltozat. Hobbimadárnak tökéletes, aranyos, de szeretném megtudni, hogy tenyésztői szemmel ér-e valamit, szóval nem "kutyulék-e", és esetleg milyen kanárival lenne érdemes pároztatni. Nagyon megszerettem de szeretném, ha lenne egy társa , segítségeteket előre is köszönöm! Endre

(A kérdést korábban a sima kanáris topikba tettem, de ide irányítottak :-)

itt találhatók a képek: http://sleepingdancer.freeblog.hu/tags/Csibike/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jún. 12, 11:24 
Hahó, fiúk! Sziasztok!

Neco, Doromboló még egy félcentivel sem előzött meg, mert hajszálpontosan egyidőben és ugyanazt írtátok mindketten! Na jó... talán félcentivel :lol: .
De ez a gyors reakció és időzítés...Ezzziggen! :89:

Endre, aranyos a kanárid nagyon :D ! mint kiderítették a szakik, szó szerint is :lol: . Nekem is van egy Csibikém, édesanyámat boldogítja. Újabban gyönyörű ri-ri-ri hangzású üveghangokat produkál 8) ! Ha majd olvasgatsz itt a topikon, vele is összetalálkozol majd. És van itt minden, mi kanárisokat érdekel: színes és rolleros szakcsoport. Olvasgass, böngéssz kedvedre! Ez itt pedig a mindenféle nyavalyával foglalkozó kanáris :wink: .

Légy üdvözölve!

Hozzászólás 2008 jún. 12, 10:29 
nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a gyors válaszokat!!! a kérdésemet most betettem a színkanáris szaktopikba is, láttam, az is van, még tévelygek egy kicsit
Endre

Hozzászólás 2008 jún. 12, 10:27 
Kedves színkanáris szakemberek, új vagyok a fórumban, tegnap elkezdtem elolvasni az elejéről, és nagyon sok hasznos, izgalmas dolgot találtam, végigolvasom majd az egész topikot. Abszolút kezdő hobbikanári tartó vagyok, és vásároltam egy kismadarat. Segítségeteket kérem, hogy a fénykép alapján milyen színváltozat. Hobbimadárnak tökéletes, aranyos, de szeretném megtudni, hogy tenyésztői szemmel ér-e valamit, szóval nem "kutyulék-e", és esetleg milyen kanárival lenne érdemes pároztatni. Nagyon megszerettem de szeretném, ha lenne egy társa , segítségeteket előre is köszönöm! Endre

(A kérdést korábban a sima kanáris topikba tettem, de ide irányítottak :-)

itt találhatók a képek: http://sleepingdancer.freeblog.hu/tags/Csibike/

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jún. 12, 10:16 
Hinnye.....!!!.... Dormboló megelőzött... :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jún. 12, 10:15 
Szeva' Endre!

A madarad a színkanárik csoportjába tartozik, egy szép kis arany izabella madárnak mondanám. Nyiss be a színkanáris topicba, ott komoly szakik foglalkoznak a témával, segíteni fognak szívesen párt keresni, meg minden egyébben.
Ha esetleg a szín megítélésében tévedtem azt is kijavítják.

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 12, 10:15 
Kedves Endre ! Neked egy szép aranyizabella színkanárid van, hangját tekintve csappert fütyül.... Ha van kedved olvasni akkor ajánlom neked a roller kanári topikot is, hogy össze tudd hasonlítani, hogy mi a kettő között a különbség. Főleg az elejéről !!!... A profi színmeghatározást az osztályba sorolást a színtenyésztő kollegák tudják hiba nélkül megmondani, én a hangokkal kapcsolatban vagyok itt érdekelt. Ha egy jó hasonlattal élhetnék akkor azt mondanám, hogy a trombitádhoz éppen passzoló füttyű madarad van. A lágyabb, mélyebb fafúvósokra emlékeztető hangok a rollereknél vannak....

Hozzászólás 2008 jún. 12, 9:15 
Kedves kanáris szakemberek, uj vagyok ebben a fórumban, tegnap elkezdtem elolvasni az elejéről, és nagyon sok hasznos, izgalmas dolgot találtam, végigolvasom majd az egész topikot. Abszolút kezdő hobbikanári tartó vagyok, és vásároltam egy kismadarat. Segítségeteket kérem, hogy a fénykép alapján milyen színváltozat. Hobbimadárnak tökéletes, aranyos, de szeretném megtudni, hogy tenyésztői szemmel ér-e valamit, szóval nem "kutyulék-e", és esetleg milyen kanárival lenne érdemes pároztatni. Nagyon megszerettem de szeretném, ha lenne egy társa :wink: , segírtségetekjet előre is köszönöm! Endre

itt találhatók a képek:

http://sleepingdancer.freeblog.hu/tags/Csibike/[/url]

Hozzászólás 2008 jún. 10, 16:44 
Szevasz Gyepszi!
Ez a paszta csak piros szinezőt kapott fészekbe és azt is késön.A madár amugy halvány rózsaszin csak a fotó nem adja vissza jól a szineit.Szerintem tudod kié a madár hisz néztük együtt is élöben töbször is!Üdv:andré

Hozzászólás 2008 jún. 10, 13:58 
Sziasztok Szinesek!
A zsezsepasztával kapcsolatban lenne észrevételem, ami miatt nem tudtátok gyorsan beazonosítani az azért volt, mert az én meglátásom szerint szinező anyagot kapott (hol pirosat, hol sárgát)amivel elrontotta a hibridre jellemző és meghatározó tulajdonságokat. egy pillanatra még engem is megtévesztett a besorolásnál, mert úgy nézett ki, hogy ez egy sárga mozaik, pirosra festve, de ha nagyíító alá tesszük a képet akkor jól látható, hogy nem kanáriról van szó. Értem ez alatt a fej és a csőr tartás testnagyságban való eltérést. Gratulálok a tenyésztőnek nem egy egyszerű feladat összehozni.
A bírálattal kapcsolatosan ha ezt valóban spanyol razának bírálták le, akkor az egy súlyos szakmai tévedés volt.
Üdv.: Gyepszi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gyepszi 2008 jún. 10, 18:41-kor.

Hozzászólás 2008 jún. 10, 10:58 
andré írta:
Szia Spirit!
A képeken lipochrom piros intenziv madár látható még vedlés alatt!A tenyésztőről meg csak jót tudok mondani egy nagy tudással rendelkező becsületes madarász(nagyon kevés van).Kanárikon kivül láthatsz nála külömböző exotákat is.Érdemes meglátogatni!Üdv:andré

Jujj ez nagyon jó hír! Mi is leginkább exotában "utazunk" ugyanis. Szuper! Még a héten meglátogatjuk! Köszi!

Hozzászólás 2008 jún. 10, 10:03 
Szia Spirit!
A képeken lipochrom piros intenziv madár látható még vedlés alatt!A tenyésztőről meg csak jót tudok mondani egy nagy tudással rendelkező becsületes madarász(nagyon kevés van).Kanárikon kivül láthatsz nála külömböző exotákat is.Érdemes meglátogatni!Üdv:andré

Hozzászólás 2008 jún. 10, 9:24 
Akkor inkább erre a két madárkára kérnék színmeghatározást :D

Egyébként tényleg nagyon kevés kanári volt, meg nagyon kevés pinty... csak a papagájok mindenhol... :? (mondjuk azok között is volt egy-két szemet gyönyörködtető)

Kép

ja, a másodikkal kapcsolatban még egy kérdés: milyen a tenyésztő? Mert itt lakik a szomszédban, érdemes ellátogatni hozzá?

Kép

Hozzászólás 2008 jún. 10, 9:03 
Hát igen... igazából ott hibáztam hogy a kép után beírtam azt a hozzászólást... :D mert addig csak úgy hangzott volna, hogy a képen lévő madár milyen színű, pont. A színkanárival meg csak belebakiztam... na mindegy, honnan is tudhattam volna...

Amúgy egyszer visszaolvastam az egész fórumot, és laikus számára is érthetően vannak leírva a színek (azt hiszem egyszer ezt kérdezte valaki, hogy lehet -e érteni ilyen kis kezdőknek is...), szóval köszönet érte minden laikus nevében, mert nagyon profin és segítően össze van szedve az anyag!

fric32 írta:
sziasztok végre lett élet ebben a topikban,köszönet érte Spirit,hogy feldobtad a labdát,megmondom öszintén,el is felejtettem a Ráckevei kíállítást pedig el akartam menni szétnézni.
Adré emlékeztethetél volna mert írásodból látom,hogy ott voltál pedig ha jól emlékszem hívtalak szombaton nem válaszoltál és nem is hívtál vissza,pedig ki kartunk menni megnézni a kalitrendszert.

Hozzászólás 2008 jún. 10, 8:47 
Hát, ha főbelőttem magam, akkor már csak szellem! :lol: Köszönöm az infot!

rollerbird írta:
Szia Spirit ! Vagy szellem !!??

A Zsezse nem más mint egy Magyarországon csak október-március hónapokban előforduló védett pintyféle !

Itt megnézheted : http://hu.wikipedia.org/wiki/Zsezse

A Raza pedig egy spanyol fajtájú alakkanári ! Neve: Spanyol raza
André barátunk arra tippel ,hogy az általad bemutatott fotón nem egy fajtiszta színkanári látható hanem egy Spanyol raza alakkanári és egy Zsezse keresztezéséből született hibrid madárka.

Röviden ennyi ! :)

Hogy most ez színkanári e vagy sem ? Jó kérdés ! Majd megmondják a nagyok! :wink:

Hozzászólás 2008 jún. 10, 7:49 
Szia Bugbite!
A csicsörke hibridek se mind termékenyek.Láttam már tűzpinyxtengelic paszta himet kanári tojóval szaporodni.A képen látható zsezse paszta egy tengelic himmel lesz párban.A tulajdonosa kisérletező kedvü madarász ö tudna mesélni erről ha merne...Üdv:andré

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 134  Következő