Kedves -El-!
Köszönöm a véleményed!
A madárkám 6 éves, így bizony tényleg nem fiatal már. Bár a hím 11 éves, így ahhoz képest a lányka még kislány.
Pénteken szőlőcukros vizet adtam nekik, ezt egy szintén madártenyésztő barátom javasolta, azért, hogy erőre kapjon.
Biztos segített neki, mert mint írtam, mire lefeküdtem, feltornázta magát az első lécre. Sőt, tegnap este a második szintre is eljutott. Éjszakára a helyére tettem, mert a második fokról próbálkozott odaugrani / repülni, csak nem sikerült neki és leesett a földre. A legfelső lécen szokott mindig aludni és ott van a saláta is. Abból nagyon sokat evett. Sajnos reggelre megint a földön találtuk. De ott is van neki most víz és mag, hogy tudjon enni.
Salátát minden nap adok nekik. Tudom, hogy ezt nagyon sokan ellenzik, mondván, hogy sok a vegyszer rajta, de ők nagyon szeretik, ha nem adok nekik, szó szerint követelik.
Ezért kapnak, de úgy, hogy nagyon alaposan hosszú percekig zuhanyozva és kézzel dörzsölve, átmosva adom nekik és teljesen leszárítva a vizet róla.
A búzacsírával is próbálkozom ismét, de nem akarják enni. Sem a magot, sem pedig a zöldet.
Tegnap azt találtam ki, hogy a 2 napos csírát pengével összevagdostam és belekevertem a mageleségbe. Talán így nagyobb az esélyem, hogy rákapnak. Azt hiszem a zöldjét is bele fogom keverni. Ugye azzal nem veszít a csíra tápértékéből, hogy összevágom?
Répát is rendszeresen kapnak, bár reszelve nem eszik meg, csak úgy, ha ők csipegethetik le. Ugyanez a helyzet az almával is.
Megmondom őszintén, főtt tojássárgáját eddig még sosem adtam nekik, mindig csak a fehérjét, mert féltem, hogy ahogy minket, úgy őket is fullaszthatja. Tegnap viszont pont kipróbáltam és betettem egy fél főtt tojást. A kis tojó nem eszi, de fiú egész este csipegette a fehérjét is, meg a sárgáját is.
Te milyen zöldeleséget és immunrendszer erősítő étrendet javasolnál még?