Szia Delphi !
Idézet:
a mamának (fehér)kissé túl nagy "melle" van,ami nem tudom probléma-e ,de már az első alomból született lányának is kezd hasonló formája lenni....
Ezt a jelenséget begy előre esésnek nevezzük, és genetikai hiba. Egyszerűen fogalmazva valamely ősétől származik a probléma. A begy túlnövekedését jelenti, mely renyhe müködéssel jár eggyütt. Nagyon nem javíthatsz rajta, mivel a megnagyobbodott begy lasabban továbbítja a takarmányt és kevesebb jut a tápcsatornába, mely állandó éhségérzetet okoz, ami viszont nagyobb étvágyat gerjeszt, viszont a begyben felhalmozódó eleség pangásához vezet és pusztulás a vége ... persze ez akár több hónapig, vagy enyhébb lefolyás esetén több évig is eltarthat. Nekem is volt ilyen esetem többször is, és főleg a standardoknál volt jellemző.
Volt egy szintén fehér tojom, ami annyira túlette magát, hogy e talajon többnyire az orrára bukott.
Idézet:
Ugyanis,ha ez rendellenes akkor nem hagyom őket többé költeni..
jól gondolod, hogy nem szaporítod tovább a problémás egyedeket.
Esetlegesen azt tudom tanácsolni, hogy fogd vissza a zöld és lágyeleség mennyiségét és a mageleségnél is inkább a lisztes magokat ( kölesfélék) add nekik nagyobb arányban.
Keverési arány :
kölesfélék 85 % ( vörös, sárga, fehér, muhar, csumiz )
olajos magvak 15%
a lágyeleségbe viszont keverd bele a zöldeleséget úgy, hogy elötte daráld le és ezután keverd össze más összetevőkkel, így benne marad a minden összetevöje, de kisebb lesz a térfogata.