Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 júl. 14, 23:05 
Balance írta:
Ma 5. napja a szülei helyett etetek kis zebrákat. Este úgy tűnt, mintha az egyik begyében lett volna valami szemcsés eleség is!
Remélem, csak megembereli magát a zebrapár és elkezdi őket etetni.

Az eredeti tervem is ez volt: pár napot besegíteni nekik, míg ciripelve kérik az eleséget, hátha az megmozdítja bennük az ösztönt.
Ha nem, akkor jól megszívtam még 3 hétig! 8) :lol:

Üdv,
Balance :)

Szevasz!
Jó szórakozást! :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 14, 22:17 
Ma 5. napja a szülei helyett etetek kis zebrákat. Este úgy tűnt, mintha az egyik begyében lett volna valami szemcsés eleség is!
Remélem, csak megembereli magát a zebrapár és elkezdi őket etetni.

Az eredeti tervem is ez volt: pár napot besegíteni nekik, míg ciripelve kérik az eleséget, hátha az megmozdítja bennük az ösztönt.
Ha nem, akkor jól megszívtam még 3 hétig! 8) :lol:

Üdv,

IDRE tag
Valódi név: Fajtik Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 13, 15:06 
Sziasztok!
Keresek standard fehér zebrapintyeket. Lehetnek testvérek is. Ha valakinek van légyszi írjon és esetleg képet is küldjön privát üzenetbe. Csak hibátlan madarak érdekelnek.
Köszi. Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 10, 22:14 
Balance írta:
INFÓ MINDENKINEK:

A Galambászkuckó vállal ürülékből virológiai és bakterológiai vizsgálatok lebonyolítását is.
Eredmény 1 héten belül a baktérium-tenyésztésnél, ennek ára 3000 jó magyar Forint. :)

Üdv,
széklet mintának csak akkor vav értelme ha azonnal szállito táptalajba tesszük a bélsártampont amit a végbélböl veszünk

Hozzászólás 2008 júl. 10, 22:06 
Balance írta:
INFÓ MINDENKINEK:

A Galambászkuckó vállal ürülékből virológiai és bakterológiai vizsgálatok lebonyolítását is.
Eredmény 1 héten belül a baktérium-tenyésztésnél, ennek ára 3000 jó magyar Forint. :)

Üdv,
én már sokszor felajánlottam a seitségem . ugy hallottam mikrobiologus doktor vagyok . de senki egy lefagyasztott madarat nem küldött még 3000 ft ért sokkal több mindent lehet csinálni de ürülékből nem túl sok használható dolgot. ezt megint hidd el . de senki nem lehet állatorvos a saját idréjében.

Hozzászólás 2008 júl. 10, 21:17 
INFÓ MINDENKINEK:

Üdv,

Hozzászólás 2008 júl. 10, 14:44 
Tegnap elhullott az első madaram. :(
Elkapta azt a betegséget, amivel a papeszok, cereszek és egy sirályka már megküzdött.
Az elhullott kis zebra két hete repült ki, tegnap túl szelíd lett, reggelre kimúlt...

Annyi biztos, hogy nem lehet túl drasztikus a fertőzés, mert eddig minden madár átvészelte (1 kivételével...), a másik, hogy nem alakul ki immunitás, mert az egyik papeszom kétszer is megküzdött vele, szegény. :?

Nem tudom, hogy mi tévő legyek, nem szabadulok a baciktól!
Nem tud valaki lehetőséget arra, hogy egy budapesti helyen ürülék alapján bevizsgálják a kórokozót nem csillagászati összegért?

Üdv,
Balance :(

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 9, 9:22 
Szívesen...

Hozzászólás 2008 júl. 9, 8:42 
Kedves Lajos!

nagyon szépen köszönöm,sejtettem,hogy ez valahogy nem az igazi,de ilyesmiről még nem is hallottam,megfogadom a tanácsot és jobban odafigyelek az étkeztetésükre,remélem sokáig élhet még szegényke,egyenlőre a formáján kívül nem tapasztaltam nála semmi jelét ,hogy baja lenne..

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 9, 6:36 
Szia Delphi !

Idézet:
a mamának (fehér)kissé túl nagy "melle" van,ami nem tudom probléma-e ,de már az első alomból született lányának is kezd hasonló formája lenni....

Ezt a jelenséget begy előre esésnek nevezzük, és genetikai hiba. Egyszerűen fogalmazva valamely ősétől származik a probléma. A begy túlnövekedését jelenti, mely renyhe müködéssel jár eggyütt. Nagyon nem javíthatsz rajta, mivel a megnagyobbodott begy lasabban továbbítja a takarmányt és kevesebb jut a tápcsatornába, mely állandó éhségérzetet okoz, ami viszont nagyobb étvágyat gerjeszt, viszont a begyben felhalmozódó eleség pangásához vezet és pusztulás a vége ... persze ez akár több hónapig, vagy enyhébb lefolyás esetén több évig is eltarthat. Nekem is volt ilyen esetem többször is, és főleg a standardoknál volt jellemző.
Volt egy szintén fehér tojom, ami annyira túlette magát, hogy e talajon többnyire az orrára bukott.
Idézet:
Ugyanis,ha ez rendellenes akkor nem hagyom őket többé költeni..

jól gondolod, hogy nem szaporítod tovább a problémás egyedeket.

Esetlegesen azt tudom tanácsolni, hogy fogd vissza a zöld és lágyeleség mennyiségét és a mageleségnél is inkább a lisztes magokat ( kölesfélék) add nekik nagyobb arányban.

Keverési arány :
kölesfélék 85 % ( vörös, sárga, fehér, muhar, csumiz )
olajos magvak 15%

a lágyeleségbe viszont keverd bele a zöldeleséget úgy, hogy elötte daráld le és ezután keverd össze más összetevőkkel, így benne marad a minden összetevöje, de kisebb lesz a térfogata.

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 júl. 8, 21:19 
Bocs, valaki tudná törölni az eggyel lejjebbi hozzászólásomat, mert közben rájöttem, hogy hogy érdemes a képet felrakni.
Köszi

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 júl. 8, 21:00 
Sziasztok! Zottan!
Megcsináltam a röpdémet! :lol:

Kép
2 oldala egyelőre csak drótos, télre az egyiket még be akarom borítani pl. náddal. Ebben ugye akkor szerintetek áttelelnek :?:
Most 9-en vannak benne, a szülők most ülnek 6 tojáson még, aztán szerintem pihenőjük lesz :) .
Egy nem túl jó kép a 9 fiatalról:
Kép
Üdv mindenkinek: Évi

Hozzászólás 2008 júl. 8, 13:51 
Sajnálom hogy senki nem jár erre,bíztam benne,hogy aki hozzáértőbb mint én idepillant és észreveszi,hogy a mamának (fehér)kissé túl nagy "melle" van,ami nem tudom probléma-e ,de már az első alomból született lányának is kezd hasonló formája lenni....
Ugyanis,ha ez rendellenes akkor nem hagyom őket többé költeni..

Hozzászólás 2008 júl. 3, 13:13 
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a szakértőktől a fiókáimról:

Kép

Kép
ez a második alom,4 tojásból 3 fióka,

ők pedig az elsők:
Kép

Tesók közül,csak a tojó egymagában
Kép

és a szülőkkel együtt
Kép

Kép

Köszönöm

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 jún. 25, 19:03 
Halihó!
A hétvégi bemutatónkon új szerzeményekre tettem szert. Nagyon izgatott vagyok, mert eddig élőben sem nagyon láttam, és a szakirodalomban sem (interneten sem) nagyon találtam információt a barna-feketepofájú mutációról.
Íme:

Kép

Három tojó volt összesen belőlük, kettőt én hoztam el, a harmadikat pedig Szécsényi Szilárd barátom vette meg. Ő egy feketepofáj szürke hímmel teszi párba a madarat, én úgy terveztem hogy a gyengébb pofafoltút egy szürke feketepofájú hímmel, az erősebb pofafoltút pedig egy feketepofájú hordozó barnával pároztatom, mivel a barna nemhez kötött színváltozat és a szürke hímmel való pároztatásból nem biztos hogy lesznek barna fiatalok.
Egy ilyen színváltozatú hím madár igazán impozáns tud lenni:

Kép

Remélem jövőre én is büszkélkedhetek ilyen (vagy hasonló) szépségekkel. :D

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 jún. 25, 18:57 
Szia Péter!
Nagyon szépek a madarak! Az enyémek is majdnem ugyanígy néztek ki, de aztán visszavedlettek normállá. A hím, amivel párbatetted, egy feketeszakállas szürke madár. Én is a tojómat egy feketeszakállas-feketepofájú "férjhez adtam". :) Már felnevelődött egy fiókájuk, szép kis normál hím, kíváncsi leszek átvedlős lesz-e.

Hozzászólás 2008 jún. 19, 19:24 
Szia Zottan!
Igértem neked képet a fekete beütésü zebrahím tesójáról.Külön nem sikerült lefotózni,csak a párjával,akivel négy napja vannak együt.A hímet tavaj vettem a karcagi kiállításon,Ugró Gyulabácsitól.
Kép
Kép
A fiatalok szülei:az apa normál szürke,az anya is szürke csak halványabb.Az anya is Ugró Gyulabácsi tenyészetéből való és szerinte feketehasú színhordozó.Biztosan nem szakszerüen fogalmaztam de talán érthető.
üdv.:Péter

Hozzászólás 2008 jún. 18, 14:40 
Szia Sanyi

Nem csak a héjját eszik meg :( Elősször a belsejét, aztán a héjját.
Mondhatom szőröstül bőröstül!!

:cry:

Hozzászólás 2008 jún. 18, 9:18 
Szia ! Scy
A tojásevésnek több oka is lehet . Nem vagyok nagy szakértő de szerintem elsősorban fehérjehiány lehet az ok . Ha a tojáshéjjat eszik akkor mész vagy ásványi anyag hiány ( Áp-17 ) Próbálkozz főtt tojással és ne zavard őket mert lehet , hogy a stressz miatt eszik meg a tojásokat . De lehet genetikai háttere is a dolognak .
Tehát szerintem egy kis Áp-17 -tel meghintett tojást nekik !Az Áp-17 -et takarmányboltban beszerezheted , hatékony a kannibalizmus és a stressz ellen is . Sok sikert a továbbiakban !

Hozzászólás 2008 jún. 17, 19:50 
Sziasztok
Rettentően kezdő egzotásként a következő problémával találtam magam szemben. Zebra párom elkezdett tojást rakni. A tegnapi tojás estére szőrén szálán eltűnt, gondoltam összetört és megették.
Ma is mire hazaértem új tojáska volt a fészek alján. Jöttem mentem, és csak hallom a kopogást, meg az izgatott csipogást.
A tojó feltörte a tojást és vígan lakmározott belőle!!!
Kérdésem: ezt miért teszi? Előfordul hogy a következő tojásokat már nem töri fel? Vagy esetleg ennek a tojónak az életben nem lesz fiókája??
Kapják a lágyeleséget, gyárit és házit, szépiát zöldet vitamint, négermagot, szóval mindent amit kell...
Mi lehet a gond?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 205  Következő