Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 4, 10:13 
Matemat!
Kiváncsian várom én is szakik válaszát a kérdésedre....
Érdekel, mit is tesznek a "kiöregedett tyúkokkal" ?
Manapság divat lecserélni az emberi világban is :wink:

Hozzászólás 2008 szept. 2, 19:12 
Hali!!én is kanárizok bár nincssok madaram mert suliba is járok és nincs túl sok időm de azért nagyon szeretem a madarakat...van valami ami már nagyon régen foglalkoztat engem, mégpedig az hogy mi a helyzet az öreg(5év<) kanárikkal amelyek már nem szaporodnak???nekem csak 2 ilyen van egyik 8 másik 10éves és ők már életük végégig nálam lesznek csak hogy ahol mondjuk 50 vagy attól is több madár van hogy oldja meg ezt vki???gondolom senki nem adja el azt a madarat ami 4-5 évig produkálta a szebbnél-szebb fiókákat, de akkor mi a teendő???(csak ha egyszer sok madaram lesz mit tegyek az ilyen madarakkal??)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 2, 13:23 
Halihali, sziasztok :wink: !

Az Orsi madarával kapcsolatosan kérdezem, egyáltalán, hogy a tojó is énekel!!!, tapasztaltatok már olyat, kedves szakik, hogy az ilyen tojók fiai jobb énekesek lennének? merthogy mondjuk erősebb géneket hordoznak?!

Aztán kedves DJ, nehogy letörjél, hallod?! Abszolút egyetértek Kuvik ki nem mondott véleményével az adományozó ismerősről, ám én azt gondolom, hogy ha a madarat nézzük, akkor jobb egy szerető kezdő gazdi, aki azért utánanéz dolgoknak(!- ez sem mindegy), mint egy nemtörődöm szaki (persze, azt már nem is nevezném szakinak)... Mert ahogy a gumiarcú barátunkat elnézem, képes ő utánanézni dolgoknak és akkor nem fog már annyi minden "kavarogni", és szeretettel törődik a madaraival. Ha meg gáz van, itt vagytok ti és kellő szakértelemmel adtok pontos választ. Időközben meg a barátunk is átesik a kellemes fertőzésen 8) ! Ugye, nem adtad vissza a madarakat :shock: ???

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2008 szept. 2, 10:12 
Szia!

Ha a tojód is "nyekereg" az egyáltalán nem probláma. Ez a hangicsálás úgy sem éri el a hím énekének a fokát, de szerintem egy ilyen tojó kanárinak inkább örüljél. Nekem is volt ilyen kanárim. Úgyhogy ez NEM probléma.!

Hozzászólás 2008 szept. 2, 9:23 
Valaki megnyugtatna a felől, hogy "normális" dolog ha a lány madaram fütyül. Nem úgy mint a fiúk de valamit nyekeregni próbál. És mielőtt kétség merülne fel, hogy tényleg nőnemű-e az egyed hozzáteszem hogy 2 év alatt kb 18 fiókát hozott össze és mindíg ő volt anya szerepben. :roll:

Hozzászólás 2008 aug. 29, 17:31 
Helló DJ!

A kanárid tenyésztője a H-50 egyesület tagja,(melynek a neve: Magyar Ornitológiai Egyesület)melynek a Kertész Dezső az elnöke. Ők jelenleg nem tagja az MDOSz- nek, mert így látták jobbnak. Mivel nem tudod, hogy melyik szám utal a tenyésztő személyére, így nem akarok nevet írni.
Azt írtad, hogy kaptad a madarakat, de nekem az az érzésem, hogy azt nem véletlenül adták neked.Valószínűnek tartom, hogy az "adományozó" szabadulni akart tőlük, és valószínű, hogy nem madarásztól kaptad, vagyha igen, akkor meg van a véleményem a "madarász barátodról".Én a helyedben visszaadnám az ajándékot.(Ez az az eset , amikor a fal elé állítanak bekötött szemmel, és azt mondják:-ugorj , árok!)Lehet, hogy csúnyát írok, de az az eset, amivel végképp ellehet venni egy kezdő kedvét, mert amint látom, neked még sokminden "kavarog", de ha nem adod fel, azért csak előrébb tudsz lépegetni, csak mint a mellékelt ábra mutatja, nem mindegy hogyan kezdjük el.Sok sikert a továbbiakban.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 aug. 29, 15:54 
Nem tudom miből gondolod hogy engem keres !?...
A H-50 azt jelenteni hogy magyar és az 50. szervezet de meg nem mondom hogy ez Karakószörcsög vagy Battonya vagy mi a fene...a 147 meg valószínű a tenyésztő neve de az is lehet hogy a 147. gyűrűt húzta fel és akkor vagy a 06 a pali neve vagy a 07 ?!...Ezt látni kéne hogy mi van kersztbe és mi van mi után blablabla....Az biztos hogy színkanáríról van szó mert a rollerek gyűrűin az MNK felirat jelzi, hogy Magyar Nemes Kanári azaz rollerről van szó !...

Hozzászólás 2008 aug. 28, 16:07 
Dorombolóóó! Egy szimpatikus fiatal úr téged keres :wink: !!!

Hozzászólás 2008 aug. 28, 15:24 
szia Gabesz! Igen bocsi a perubalzsam kiment a fejemböl, de rémlett ahogy írtad, csak tudod vagy 5 órán át olvastam a fórumot és anyni új infó volt... kicist össze is vagyok zavarodva, most hoyg még a színkanárik rejtelmeit is elkezdtem boncolgatni. na szóval leolvastam a gyürüt:

H50 147 és más szögben vannak még iylenek rajta, hogy 07 meg 06. Ha visszakapom szeptember közepéna fénmyképezömet, akkor illesztek be fotót is róluk :) :wink: szóval mit jelentenek ezek a gyürün lévö dolgok? Köszönöm a választ!

-szerk
elnézést már látom! követtem a gyürüzésre vontkozó linket. szóval ungarische madárkám van mégse olasz, vagy spanyol :D Akkor már csak az a kérdés, hogy ki az 50-es. 07 van függölegesen írva, így akkor tavalyi madár. Hm érdekes, akkor még fiatalka, és tényleg lábatkája van mert a lába nagyon vastagon szarusodott. jöhet a baézsamocska. Ha jól tudoma tojó öregebb, az nem baj ugye? És az normális, hoyg olyan nagy kedve van szegénynek fékszet építenie, mikor most vana vedlés? Talán azért lehet mert nem tudtak egész tavasszal költeni.

Hozzászólás 2008 aug. 28, 9:33 
Huh!
Most pillantottam át a szalonból, hogy itt már csak a szél csapkodja a pókhálós ajtó-ablakot, erre fel vendég érkezik 8) ! Mondd csak, kedves vendég, véletlenül nem Jim Carrey az apukád?? Csak mert olyan nagyon hasonlítasz rá :wink: :D :lol: !

Ne csodálkozz, ha a hím kanárid nem énekel és a párzás sem nagyon érdekli... most van a vedlési időszak! Ez kisebb-nagyobb mértékben legyengíti a madarak szervezetét. Jót tesz nekik a magkeverék mellett a több gyümölcs és zöldeleség, no meg persze legyen nekik fürdési lehetőség! Gyönyörű szép testhezsímuló, fényes lesz majd a tollruhájuk :wink: !

Hogy csapper-vagy roller? Ahhoz hallani kellene. De ha látnánk képet róla, talán a szín el is árulná, hogy netán színkanárid van. Erről az bötűs :lol: besorolásról kedves szomszédainknál, a színeseknél olvashatsz. Gyönyörű szépen felsorolták a kanárik színes ábécéjét :wink: !

A lábatkáról... mintha itt is volt szó, ebben a topikban. A Perubalzsam mond valamit? Azt mondtad végigolvastad... Miből gondolod, hogy lábatka? Hámlik a szaruréteg? Netán öreg a madarad? Jó lenne a gyűrűjét leolvasni, sokmindent megtudhatnál a madaradról!

Nos, helyezd kényelembe magad, nézz szét itt kanáris berkekben http://www.idre.hu/forum/viewforum.php?f=17! És ha pontosabb infókkal jösz a kis tollasaidról, a válaszadás is könnyebb lesz majd :wink:

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2008 aug. 28, 0:01 
Sziasztok! Már régen írtam a fórumba, hogy ékfarkúakat szeretnék, de azt nem adta meg nekem az Jóisten, most viszont van 2 kanárim, amit igazából sose akartam, most viszont nagyon tetszenek! :) Elolvastam ezt az egész topicot, nagyon kedves itt mindenki, és jókat röhögtem Doromboló beszólásain néha, köszi utólag is :D most viszont lenne pár kérdésem.

Szóval a párzásokból már rájöttem melyik hím-tojó(nem volt nehéz :twisted:), de a hím még egyszer se énekelt. Igen lehet, hogy majd összel fog, de engem érdekelne, hogy most roller énekes, vagy nem az. Sajnos nem tudok még képeket linkelni, de máshogy ezt nem lehet megállapítani? Gondoltam arra, hogy olyan elégedett a kis életével, hogy nem érzi szükségesnek hoyg stapálja magát, tehát például átvinném a tojót másik szobába, az segítene, vagy egy egyszerü reptetés? Azt nem tudom, hogy a tojót hogy kell megválasztani. Mivel kaptam a madarakat, így nem tudom pontosan honnan származnak, a hím meg van gyürüzve, de még nem olvastam le a gyürüjét. A tojónál nincsenek ilyenek, hogy roller-nem roller? Nincs ilyen szabály hogy csapper tojót roller fiúval nem lehet kombinálni stb? Megvallom ezt nem sikerült kiderítenem. Meg még egy dolgot nem értettem, hoyg mi ez az intenzív(A,B,AB) dolog... ki állapítja meg a madárról, hogy milyen, mik a szempontok?

Ami mulatságos, hoyg a fiúnak nem kell udvarolnia, ettöl teljesen kész vagyok, ezért is gondolom, hogy nem akar énekelni szerencsétlen. Pár óránként a tojó elkezd sürü piciket csipogni, felveszi azt az érdekes pózt, és mehet a móka! Hova fajult ez a világ, hogy nem a fiúk udvarolnak! És ez a kényes hím még ki se használja az összes alkalmat... ( még hülye is :D ) Van olyan, hogy csak ágaskodik mellette, hogy "Jaj ne már megint!", de volt egyszer, hogy maradt a másik rúdon, épphogy felébredt az "angyali hívásra". Amit viszont nem értek, hogy a szerelmes pillanatokat a legádázabb gyilkolások váltják fel, ilyenkor akár percekig is támadóállást vesznek fel, csörtátogatás, szárnyemelgetés is van, és a hím folyton a tojónak akar menni. Eltelik 2 perc, és szépen csipegetnek, de nem szeretem ezt a harcot látni... Vagy nem kéne ezzel foglalkozni? Fizikai sérülést nem látok rajtuk ezek miatt. Lehet, hogy az új helyet nem szeretik? 1 hete vannak nálam. Sosem alszanak egy rúdon, és nem is ülnek egymás mellett. Ez lehet, hogy változni fog? Ja és még annyi, hogy van benn nekik fészek, de üres volt, én adtam be nekik füvet, és a tojó, a épp nem romantikázik, vagy harcol, akkor hordja bele a füvet. Ha jól tudom idén még nem költöttek, és március óta vannak együtt. Ha minden igaz Ausztriából származnak, bár a viselkedésük alapján én spanyol vagy olasz madaraknak gondolnám öket...

Ja és még egy utolsó kérdés, tényleg utolsó! írtátok a légzsákatkára ezt a spoton csodaszert, ez jó lábra is? mert szerintem lábatkájuk van.

sok kérdést tettem fel, köszönöm elöre is a válaszokat!
üdv: DJackson

Hozzászólás 2008 júl. 15, 8:12 
Szia Doromboló!
Alig egy hónap után már észre is vettem a válaszodat a fészekkel kapcsolatban, de így megkésve is KÖSZI!!! Ilyenkor nyáron nem szeretnék azért befűtteni, hogy a fészket rárakjam, de már nem is aktuális. Majd a köv. költési időszakban.
Már egyébként költözés volt mert a párom csinált egy mobil röpdét. A színes topikba raktam róla képeket.
Igen jártun nálad régen a boltban, sőt lehet, hogy emlékszel a régi németjuhászunkra is. Dzsina volt a neve és régebben a Sóós Tibiékkel sokat iskoláztunk vele.Szegény már két éve az örök vadászmezőkön van.

Hozzászólás 2008 júl. 14, 11:48 
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Remélem igazatok lesz!
A régi madárkám nem csinált ilyet,azért ijedtem meg:)
Üdv:

Hozzászólás 2008 júl. 14, 10:47 
Szia Annamari!
Ne ijedj meg, majd ősz felé újra rázendít...
Nekem 3 fiú van, de nyáron sosem énekelnek, ilyenkor pihengetnek, főleg vedlenek, majd aug. vége felé kezdenek hangolni és télen be nem áll a csőrük...

Hozzászólás 2008 júl. 13, 21:09 
Szia,

ha most kezd vedlésbe normális ha nem énekel.
Üdv:
Péter

Hozzászólás 2008 júl. 13, 20:52 
Sziasztok!
Évek óta van kanárink.Imádom a hangjukat!
Idén tavasszal sajnos az én ügyetlenségem miatt elrepült a kismadarunk.
Nem sokáig bírtam madárcsicsergés nélkül és kb 2 hónapja egy tenyésztőtől vettem egy 2 éves szép naracssárga hím kanárit.
Hamar megszokott nálunk,még éjszakára le is kellett takarnom,mert az erkélyre vonzotta a verebeket,rigókat és már hajnalban rázendítettek:)
Sajnos egy hete nem énekel a drága.
Vihar volt éjszaka,talán megijedt a villámoktól?
Addig egy szobában tartotta a tenyésztő,de mivel jó idő van(árnyékban tartom)én az erkélyre tettem a kalitkát.
Csipog,de nem trillázik.Pedig gyönyörű a hangja.Még a netről is töltöttem le neki kanári hangot,de nem reagált rá.
Van valakinek tippje,hogy mit tehetnék érte?
Kevertem az eledelébe vitakraft énekeltető vitamint.Jól tettem?
Segítséget kérnék!!

Hozzászólás 2008 júl. 11, 16:13 
Kedves Doromboló!

Válaszod köszönöm.
Megnyugtattál, mivel most már biztos vagyok benne, hogy egy pár. Tojás majd lesz jövőre.
Kössz

Maseru

Hozzászólás 2008 júl. 10, 8:39 
Kedves Masör !
A fészek öszerakása nem azt jelenti, hogy 10 perc múlva tojni is fog ! Eltelhet akár 2 hét is mire az elkészített fészekben megjelenik az első tojgli ! Ha a másik fütyül akkor nyilván az a hím bár az öreg tojók is fütyülgetnek néha !?...
Felesleges ezért hajkurászni a madarakat mert a jelenségből egyértelmű, hogy egy pár fészkelése zajlik, de ha mindenképpen meg szeretnél győződni a madarak neméről akkor itt már a többször elmondottakat javaslom...Szóval megfogod a madarakat de finoman nehogy összetörd a tojást a tojóban, ahhoz viszont elég határozottan hogy ne tudja magát kirúgni a kezedből mert ilyenkor hajlamos az ember utánnakapni és a farka szokott csak a kézben maradni !.....Tehát kézben van a madár úgy, hogy a markodban hanyadt feküdjön fejével feléd. Ezután felfújod a hasán a tollat s ha kiáll egy jól látható pöcök az a PÖCÖK (!), a férfiasság humán vonatkozásában a női nemben reszkető indulatokat csak megfelelő fegyelemmel viselhető látványa !....A tojó hasa viszont kellően kigömbölyödött, az alig kiálló kloáka környéke piros...... A költéssel kapcsolatos részleteket megtudod, ha a fórum kereső rovatába beütöd a költés szót.....

Hozzászólás 2008 júl. 9, 22:09 
Sziasztok!

Van egy pár(?) glosterem, de nem vagyok biztos benne, hogy egy pár, fészekanyagot hordtak a fészekbe, de nem tojtak le, az egyik néha az estét a fészekben töltötte, ez lehet a tojó? A másik valószínüleg hím, hiszen énekel, de az előző nemében bizonytalan vagyok. A "tojó" fiatal (tavalyi) kora eredményezheti ezt? miből tudhatom, meg biztosan, hogy tojó-e vagy sem? (a tojáson túlmenően)?

Köszönöm!

Maseru :oops:

Hozzászólás 2008 jún. 23, 9:04 
Emőkém !
A fészekanyagot kicsréltétek ?....Vagy ha van olajradiátorotok akkor annak a tetejére tedd rá az üres fészkeket és teljes kakaón 20 perc alatt kikel benn az összes pete és kijönnek a fészek legmagasabb pontjára, majd szépen kiszáradnak !...Addig a tojásokat és a piciket tartsd langyos-meleg helyen letakarva...Először várd meg míg forró lesz a radiátor és utánna ted a tetejére a fészket, vagy fészkeket és akkor 10 perc is elég ! Meglátod, ha már nem mozognak akkor jó !...
Ti korábban jártatok nálam a herendi díszállat boltomban nem ?...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 76  Következő