Mona írta:
Tessék beszámolni erről a szép nyaralásról kicsit bővebben is majd, jó?
Hali-hali! Na, hol is járok? Azt hiszem, leragadtam még ezelőtt három héttel... Onnan jövök, Kollegina

, ha nem baj, hozom a beszámolót, de csak részleteiben, mert így is félek, túl hosszúra engedem. Amúgy meg békés természetű volnék... ja, ha rámlépnek? Hát az más, akkor én vagyok maga az egyfejű sárkány!!!
Hol is kezdjem? Talán az elején, talán azzal a vicces helyzettel, mikor Necoékkal (no, ettől rolleres ez a téma is

) a Csonkánál egy éppen ebéd utáni sziesztáját eltölteni kívánó vörösvércsét pillantottunk meg, a csapat pedig jól szórakozott rajtunk, miközben Neco meg én esetlenül de törhetetlen elszántsággal próbáltuk lencsevégre kapni a kis vörös dögöt

.
Hát mégiscsak lekaptuk!
Az Egyes-kőhöz tett kirándulás is csudajól sikeredett. Az esőfelhők csak kerülgettek minket mint sarlósfecskék a magas szirteket, majd éppen hazaérve kezdett ömleni, de akkor úgy istenigazából!
Az elfáradt vándorok:
És naná, hogy fent jártunk!
Kép, mit még az aggódó szülők sem láttak

:
Bármerre jártunk-keltünk, Neco a kis énekeseket hangjukról símán megnevezte. És ekkor derült ki egy számomra nagy rejtély: hogy bizony a titokzatos énekes, akinek azt gondoltam holmi kerti csacsogó itt a villanydrótokon, abbizony a csicsörke. És itt csicsereg már mióta
...
Aztán sátorbontás. A madaraim Tamásomra hagytam. Nagyon ügyes

, megérdemli, hogy itt is megdicsérjem az igen tisztelt rolleros társaság előtt! írtam már, hogy összevertek valakik a röpdében. Tamásom felmérve a helyzetet, szépen kihalászta és különtette az áldozatot, vagy éppen a bunyó kezdeményezőjét, Gábrist (-és még meggyűrűzött egy zebrafiókát is

). A sebesült most idebent javul, a csőre tövében és mindkét szárnyán- gondolom vedlés miatt is- gyógyulgató sebeket látok. Amúgy jót tett neki a "sport", leadott kicsit a zsírosságból. Majd, ha annyira helyrepattan, megy ismét a szabadba.
No, mára ennyi. Folyt. köv.
Szép álmokat! Puszi nektek: Gabesz