Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 júl. 21, 19:07 
Halihó, sziasztok!

Szia, Kollegina, nagy élményekkel gazdagodtál, sárgulok is az irigységtől rendesen! :D :wink: De hamarosan én is szabira megyek végre, és ha nem is nézem végig szép kis országunkat, azért egy kicsit talán nekem is sikerül kikapcsolódnom majd!
Tényleg fantasztikus helyeken jártál! Ha a Balaton felé veszel irányt, nézd meg lécci mennyire van messze onnan Zalaegerszeg, és ha beleférek, látogassatok el hozzám is egy délután, szívesen fogadlak majd, megmutatom az én kis roller-családomat, jó? 8)

Nálam is nagyon hangicsál a csapat, egyik kis hímem már igencsak "felnőtt" hangokat is kiad, rá vagyok a legbüszkébb, kiköpött apja! Most így 4 roller fújja a magáét itthon, a papa-madár a vedlése végén jár, remélem hamarosan ő is erősíti majd a quartettet. Már alig várom, nekem így is egyre jobban tetszik ez a sok kis énekes, ahogy közösen fújják, tényleg élvezet hallgatni.
A kondijukat megvizsgáltam a fiataloknak, rendben vannak. Amint van valami teendő a leendő versenyzőkkel, írjátok meg fiúk!

Egyenlőre ennyi, még jelentkezem képekkel is.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 júl. 21, 10:34 
OKé ! A neco szerint és ezt magam is jónak látom, most csak Román, Szerb, Horvát és Magyar vendégek legyenek. Országonként 3 kollekció, vagy kettő...Ezt még ki kell számolni időben ...és a jobbik számít a nemzetközi megmérettetésbe.....Folyt köv.---

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 21, 8:49 
Sziasztok rollerosok !

Ma reggel megnéztem Szegeden a decemberi Énekes - kanári verseny helyszínét Az "Aranylabda" szállodát.

Max. 5o főt tudnak elszállásolni :

1 db négy fős apartman, 8 db két ágyas VIP szoba (94oo,- / szoba/éj) és 23 db kétágyas jó felszereltségű szoba
(8 2oo,- /szoba/éj) áll a rendelkezésünkre, egy étteremmel és két különteremmel..
A versenyt meg lehet rendezni náluk az emeleti helyiségekben. Az érdeklődők viszont a terasz teremben és a kis különteremben hallgathatják meg a versenyt és a szakmai előadásokat.

Reggeli, ebéd, vacsora a különálló étteremben lehetséges.

Időpontot jó lenne konkrétizálni, hogy le tudjam kötni, nehogy lekarmolják elöllünk.

Dec. 26-28, 3 napos, vagy két napos a 26 - 27, vagy dec 27 -28?

Ezt kérem mihamarabb eldönteni.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 júl. 21, 7:26 
Szép jó reggel, rollerosok!

Tegnap, végre több időt tölthettem a kinti madaraimmal. Csend és béke van odaki. A vedlés (?) egyedül Icámon látszik, szegénykém díszes farktollai nélkül ugrabugrál, mint egy háromnapos sárga csibe... A többieknél semmi különös. Ilusom a költés után veszítette el ékességét, de mostanra gyönyörűen kinőtt neki :wink: . Készítettem pár képet is.
Ica, Ilus, Roland és Illés:

Kép

Roland és Illés között néha van enyhe nézeteltérés, mint itt a magostálon is: Illés rátette tappancsát a nála nagyobb termetű (anyjára ütött) Rolandra: menj már innen! :twisted: (ja bocs, azt töröltem) Itt salátázás közben apa és fia:

Kép

Ő szépséges Fruzsinám:

Kép

És a kis udvarlóm, a büszkeségem, Roland! Egész végig produkálta magát. Énekelt nekem :D !

Kép

Készítettem felvételt is a kis kornyikásról ... :77: Még csak 5 hónapos! http://www.youtube.com/watch?v=zijtYA-qzfc

És elhoztam nektek azokat a képeket is, amelyeket más madarakról a nyaralás során készítettem: http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=165&start=0

Mona, Amaryl, Kynyoo, Matyi, Neco és Többiek!!! Mi van veletek? Hol vagytok??? Én már sokat meséltem.
Most Ti jösztök :D !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 júl. 19, 22:56 
MI van picinyem ? Bujócskázol ?!... :lol: Kukuccccs !.... :shock:

Hozzászólás 2008 júl. 19, 17:34 
Hogy te mekkora hólyag vagy! :13:
Dehogy mesélek :lol: , elmondtam már mindent. Majd augusztusban szeretnénk elvinni a fiúkat a Balatonra, és szeretnénk hozzád is ellátogatni :wink: . No, majd akkor beolvasok :D !

Hozzászólás 2008 júl. 19, 16:58 
Ne izéjj má Margó ! Ilyent miért ne lehetne írni !...Sőt ! Gabriella ! Mesélj még !....Mi volt a sok pia után ?!.... :oops: És előtt ?..... :shock:
Ah ! :57:

Hozzászólás 2008 júl. 19, 16:40 
Gabikám jó volt kicsit nosztalgiázni veled, mi valamikor 84-ben jártunk ott, persze akkor még minden másképp volt, de a lényeg ugyanaz... A rengeteg látnivaló, a sok temlom, a harangjáték stb. na meg az
Aranyutcácska, amiről Te is írtál, a nyakam már alig éreztem a sok tekergetéstől és felfelé nézegetéstől.... Tényleg szép volt, csak nekünk a vonatos út bizony borzalmas, tömegben abban az NDK-s utazós világban, éjszaka, menet fekve, jövet ülve... Na de tényleg nem akarom itt ezzel szaporítani a szót, mert még kidobnak innen :lol:
Azért jó rolleros füttyös hétvégét kivánok mindenkinek!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 19, 5:58 
Szia Gabesz !

Sok szép élményed volt. ... kössz, hogy megosztod velünk..

Idézet:
És a kedvencem: tizenkettes barna Staropramen. Nektek is rendeltem. :D
Egészségünkre! Hukk... Prosit!

Kép

Látom azért Te voltál a legszomjassabb...

Hozzászólás 2008 júl. 18, 20:39 
neco írta:
Szia Gabesz!

Ha megérkezett a csomag jelezd! Ha jövő hét közepéig nem kapod meg reklamálnom kell.... :?
(arról meg még nem írtál, mel'ik fajta ser ízlett leginkább a Prágai krimókban?! :lol: )

Köszi, Neco, feltétlen jelzem. Eddig még semmi, de jóban vagyok a postással :wink: . Ami a beszámolót illeti, féltem, hogy többiek azért nem írnak, mert én túl sok helyet foglalok a fecsegésemmel, de akkor újból nekibátorkodom és talán egyhuzamban lenyomom az elmaradt két fejezetet... Ha valaki nagyon unná, gyorsan gördítsen egy hosszat :wink: !

Budapesten és Békésen, öcsémnél és barátainknál nem töltöttem sok időt, inkább csak egy szusszanásnyit- ezért is nem tudtalak meglátogatni, pedig csak 10 km lett volna még odáig :? . Az utazások kiváló alkalmat adtak, hogy a vizek mentén megpillanthassak egy-egy távolba kémlelő szürke gémet (legalább is azt hiszem- röptében csuda-fura teremtés), a learatott búzamezők fölött keringő ragacsokat-nagyon sokat és sokfélét-, szalmabálák között bóklászó fácáncsaládot. Most láttam először búbospacsirtát, az út mentén- sínek mellett sétikált a kis drága. Végigkísértek az erdei pintyek, tengelicek, fehérgólyák, de láttam szajkót, tövisszúró gébicset, hallottam csicsörkét és fotóztam még soókféle madarat…

Némiképp hosszú volt az út Prágáig, de a szélesen vigyorgó napraforgótáblák, a fákat hullámzóan simogató szellők, az alföld után igenis hazai tájakra emlékeztető domborzat magával ragadott…
A monarchia emlékét hűen és büszkén őrző Prágát férjem ötletére sörmentén látogattuk :D .

Kép

Sorra jártuk, néztük a leghíresebb sörözők és sörfőzdék mellett és környékén található nevezetességeket. Csak azért is, nehogy megártson a sok kultúra, pihenni kell, elfáradt vándor sört iszik és ivás közben jön meg az étvágy :lol: ... A hóhérhoz- Óváros tere és megannyi torony- Pivrnec úr pajzán vendéglője- Franz Kafka szülőháza- Szent Miklós templom- Spírekéknél- Lőportorony- A Pinkász- Vencel tér- A legendás U Fleku, Flekovskyék sörfőzdéje- Dvorak Múzeum- A kehelyhez, Svejk „egykori” kocsmája… De ittunk sört az Angyalnál, megnéztük a Szent Vitus Katedrálist, megkóstoltuk a cseh konyha remekét a Staropramen sörfőzdei sörözőben, sétáltunk a Károly-hídon,

Kép

a Bridge Band húzott talpalávalót :wink: ,

Kép

etettem hattyút és tőkésrécét a kényelmesen folydogáló Moldva partján vendéget váró éttermek teraszán…

Kép

Megannyi íz- megannyi gyönyörű látvány, mindenütt aranyos utcák, kapualjak, macskaköves terek, hatalmas tornyok száznál is több apró lépcsővel,

Kép

egymást érő sörözők és ugyanannyi, ha nem több mellékhelyiség. Ezért hát így praktikusabb lenne a kocsmázás... Ötlet a Pivrnecből :lol:

Kép

Szóval rettenetesen kiműveltem magam 8) . A knedlik volt a legkülönlegesebb eledel gyönyörűséges hússzeletek és öntetek társaságában, a legaranyosabb nevezetesség az Aranyutcácska volt megannyi mesebeli házikóival,

Kép

...a legkocsmább kocsma pedig az U Fleku!

Kép

Speciális duettje :wink: minden odalátogató nációnak húzott dalrafakasztó dallamot. A kocsma pillanatok alatt forrósodott fel, mikor egy orosz csajszi táncra is perdült hatalmas tapshullám kíséretében :D .

Kép

És a kedvencem: tizenkettes barna Staropramen. Nektek is rendeltem. :D
Egészségünkre! Hukk... Prosit!

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 júl. 19, 12:16-kor.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 18, 15:54 
Balance írta:

Nekem nem attól van lelkiismeretfurdalásom, hogy egy már elpusztult, hanem attól, hogy rossz mintát tanítok a szülőkkel: nem kell etetni a kicsit, akkor is felnő! :(

Szeva' Balance!

Jogosak gyötörnek kétségek :? ! Nem ajánlatos tenyésztésben tartani sem az öregeket, sem a fiókáikat a következő szezonban. (de abban biztos vagyok, hogy ezzel Te is tisztában vagy, és emigyen is fox cselekedni :wink: .)

Szia Zoli!

Állítsd le a madarakat, jövőre meg lehetőleg más-más párosításban próbáld meg mégegyszer költetni őket. Ha akkor sem működik a dolog selejtezni köll őket a tenyésztésből.
A zebrák - ahogy Gabesz is írta- nem fogják felnevelni a fiakat. A zebra a díszpinytyek családjába tartozik, és mások az etetési, fiókanevelési szokásaik mint a kanárinak, akik a pintyfélék családját gazdagítják.

Szia Gabesz!

Ha megérkezett a csomag jelezd! Ha jövő hét közepéig nem kapod meg reklamálnom kell.... :?
(arról meg még nem írtál, mel'ik fajta ser ízlett leginkább a Prágai krimókban?! :lol: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 júl. 18, 12:44 
Hali, Zottya!

Bocsánat, hogy beleszólok, holott te a Főnököt kérdezted :wink: . Nem tudom, mióta olvasol minket- bár azt hiszem nem olyan régóta, hisz kérdéseid nem az általános kanárisra tetted, hanem ide a rollerosra,- szóval ha lennebb gördülsz jó sok oldallal- de inkább használd a keresőt, csoda kulcsszó- olvashatsz majd hasonló esetről, mint a tied is. Tudod, jobb más bőrén tanulni... Kénytelen voltam áttenni a kanáritojásokat a zebrák alá, melyeket szépen ki is költöttek. Bár megtörtént a csoda, hogy a két nap alatt kétszer vagy háromszor megetették a fiakat, de ezt csak az erős szülői ösztönnek és a véletlenül jó nagyra sikeredett csőrnyitásnak, ételkérésnek tudhattam be. Sajnos- vagy nem- a zebrák nagyon sokban különböznek a kanárifiak etetési módjától, de ha már régebben vannak zebráid, ezt te is tudod- és nagyon meglehet, hogy pont emiatt fognak nagyon kevés alkalommal enni kapni a szülőktől, legyengülnek, már erejük sincs kérni, aztán szépen lassan ... Indulásból halálra vannak ítélve, sajnos. 4 gyönyörű rollerfiókám pusztult el. Sőt, ötödik is ugyanott kelt ki, de annak már fikarcnyi esélye sem volt... Nem kívánom neked sem azt, amit akkor átéltem. Az lenne jó, ha a saját mamája alá vissza tudnád csempészni, különben éhenpusztul.

A kidobálós madaradnál meg szerintem azt lenne jó tudni, hogy mióta költenek, hányadik fészekalj, hány fióka és talán azt is, hogy mit kapnak enni...

És kicsi roller:
Bemutatom nektek Gizust! Őt még nem láttátok.
Krocka-Doromboló madár Necotól- a lehető legjobb családból származik :D

Kép

No, majd még jövök.

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 júl. 18, 10:28 
szia dorombolo
a kicsik még nem voltak egy hetesek se
gyürü se a kicsiken se a szülökön nincs
a kalitka mérete kb: 50 cm magas 30 cm széles és 60 centi hosszú
a fészek azis boltban kapható kanári fészek
miről irjak még?

még 1 kérdés

egy kananári tojást áttetem a zebra pinty fészkébe és kikeltete
lehet arra esély hogy felnevelje ???

Hozzászólás 2008 júl. 18, 9:54 
Gabesz írta:
Szép jó reggelt, tyúkászok 8) ! Vagy már jó napot :lol: ...

Szeva, Balance! Amint látom, felcsaptál hivatásos apukának! Képek nem készültek az etetés pillanatairól? Igazán tehetnél fel a zebrás topikra, innen átlátni oda is! Nem felejtem el sosem azt az érzést, amikor az etetés után jóllakottan, édesen elnyúlva pihentek a picik a meleg fészekben... de ugyanakkor a csalódottság fájó érzés, ha mégis elpusztul egy is közülük... Azért nagyon csodálkozom azon, hogy a zebraszülők eleinte nem etettek és aztán mégis belelendültek... Kívánom, hogy egészségesen nőjenek fel a kis zebrák!

Minden madár veszít ösztönvilágából fogságban, hisz a motiváció kevesebb. (kaja, pia feleslegben, szélviharok nagy esők nuku, ragadozó nuku, hímért vagy tojóért nem kell harcolni, fészkelési lehetőség dögivel...) Pár száz generációnál ez összeadódik.

A tippem az volt, hogy ha a "kérés" ingere mellé hozzáadódik a ciripelő hang, az elég motiváció lesz már a szülőknek. A tippem bejött, szerencsém van: amelyik már ciripel, azt megetetik! :D

Nekem nem attól van lelkiismeretfurdalásom, hogy egy már elpusztult, hanem attól, hogy rossz mintát tanítok a szülőkkel: nem kell etetni a kicsit, akkor is felnő! :(

Készültek fotók mobilra, de nem tudom még feltölteni a gépre... :?

Köszönöm a jókívánságod!

:17:

Balance :)

Hozzászólás 2008 júl. 18, 9:23 
Szép jó reggelt, tyúkászok 8) ! Vagy már jó napot :lol: ...

Szeva, Balance! Amint látom, felcsaptál hivatásos apukának! Képek nem készültek az etetés pillanatairól? Igazán tehetnél fel a zebrás topikra, innen átlátni oda is! Nem felejtem el sosem azt az érzést, amikor az etetés után jóllakottan, édesen elnyúlva pihentek a picik a meleg fészekben... de ugyanakkor a csalódottság fájó érzés, ha mégis elpusztul egy is közülük... Azért nagyon csodálkozom azon, hogy a zebraszülők eleinte nem etettek és aztán mégis belelendültek... Kívánom, hogy egészségesen nőjenek fel a kis zebrák!

Hozzászólás 2008 júl. 18, 8:15 
doromboló írta:
Balu jogos az aggodalmad ! Tudod te ezeket !....Nem tudom mekkorák a kicsik nálad sem de ha már vannak toll kezdemények akkor elég a mag is ! Begytejjel ez nem rosz de honnan gondolod hogy nem etet lágyat is egy keveset ? Mindig érintetlen a lágyeleség kaja ?! Az nem létezik mert ha más nem hát a másik felnőtt biztos eszi....de szerintem a muter is ?!... :wink:

Szia Mester,

Köszönöm az iránymutatást, megnyugtattál, hogy jól teszem az etetés folytatását még pár napig! Mivelhogy még a szemük sem nyílt ki és csak az egyiknek tokos a szárnya. :wink:

Amúgy, estére szépen felszívódtak a kismadarak begyében a magok, nem akasztottam meg ráetetéssel az emésztést. :)
Kaptak vacsit tőlem, most pedig reggelit. Napközben csak a legapróbbat fogom etetni, ami 4 nap eltéréssel kelt, a nagyobbakkal foglalkozzanak mostmár a szüleik. 8)

Igazad van a lágyeleséggel is, mert eszik a szülők rendesen, s nem tudnak akkor csak magot etetni. :oops: :wink:

Egyébként tudod mi lep még meg? Az, hogy a szülők nem nyugtalanok a napi többszöri macerától, hanem egyre szelídebbek: simogatni tudom már mindkettő buksiját a fészekben. Gondolom nem azért hagyják, mert jólesik nekik, hanem mert egyre erősebb a fészekvédési ösztönük, amit kiválthattam a macerával, miközben egyiknek sem lett baja! Tegnapelőtt a hím Ördögfióka megcsípkedte a kezem kétszer is finoman! 8) :lol:

Köszönök mindent, üdv,
Balu 8)

Hozzászólás 2008 júl. 17, 22:45 
Betonozd le ! :lol: Nem tudom hogy mekkorák a picik, van e gyűrű !?...Írjál már egyértelmübben mert ha így kérdezel mint az előbb akkor könyvet kell írnom és így már estefelé ez elég rázós lenne !
Balu jogos az aggodalmad ! Tudod te ezeket !....Nem tudom mekkorák a kicsik nálad sem de ha már vannak toll kezdemények akkor elég a mag is ! Begytejjel ez nem rosz de honnan gondolod hogy nem etet lágyat is egy keveset ? Mindig érintetlen a lágyeleség kaja ?! Az nem létezik mert ha más nem hát a másik felnőtt biztos eszi....de szerintem a muter is ?!... :wink:

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 júl. 17, 21:35 
szia dorombolo
kösszi a válasz de mit tudnák annak érdekében tenni hogy ne dobja ki a kicsiket?????
hanem nevelje fel rendesen őket !!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 júl. 17, 18:17 
doromboló írta:
:wink: ...................................................................................... :oops: :09:

Szia! :)

Látom épp ráérsz, 8) úgyhogy mindjárt kérdeznék is fiókanevelés ügyben:

Kezdettől fogva én etetem a kis zebra-verebeket, de amióta ciripelnek, elkezdték etetni a szülők is, főleg maggal, nem lágyeleséggel.

Mivel keveset etettek és nehezen emészthetőt, így én ráetettem a tápszerrel is, amitől látomást jól is laktak. :wink:

A kérdésem az, hogy jól tettem-e, vagy tilos ráetetni? :roll:
Azért kérdem, mert mi van akkor, ha a nehezen emészthető mag mellé adom a tápszert, ami azonnal leköti az emésztőnedveket és a magok nem emésztettek lesznek, hanem szó szerint belerohad a begyükbe... :roll: :oops:

Üdv,
Balu 8)

UI: a kisPapeszok is üdvözölnek: cirip-cirip :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 17, 16:06 
Szia ! Mert nem tetszik neki ! :lol: Nemám !....Vannak tisztaság mániás tojók amelyek ha meglátják a gyűrűt a kicsi lábán már dobják is kifelé, csak az a baj hogy a gyűrűn rajt van a fióka is ezért aztán zsupsz !
Ha nem gyűrűsek a kicsik, akkor meg lehet hogy rosszul etet a dögség és az éhező picik soxor bekapják az anyjuk csőrét, az meg kirántja őket ! Ha meg már tollkezdeményes a kicsi akkor meg annyira éhes, hogy dobja magát az anyja felé, mikor az éppen a fészek széléről ugrál le fel, vagy ha egészen picik és a fészken ülő tojónak ráfexenek az ujjaira akkor ha az idióta módon veti le magát a fészekről mert mondjuk megíjedt valamitől akkor egyszerűn kirúgja a picit a lábával, vagy ha már közel van a kirepülés akkor simán kivágja őket a fészekből mert kell neki a hely s akkor jön a kézzel nevelés mert ha továbbra is benn hagyod akkor leszedi a szerencsétlen-ek tollait fészekanyagnak ......
Válogass de írhatok még ha gondolod ?! Egy biztos minden nap legalább kétszer bele kell nézni a kalitka aljába mert kihülhet a kipottyant kicsi !...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 261  Következő