Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 21, 16:54 
Azt a Vince cikket nyugodtan elfelejtheted, most kérdeztem a Richter Gusztit meg telefonon, hogy ki is ez a pasi, de jobb, ha nem írom le mit mondott róla....Egyszer vett, vagy akart venni rollert a Péter Géza bácsitól ( Ő a Richter Guszti tenyésztő társa) ennyi köze volt a rollerhez. A Makra Edina meg volt az élettársam 13 évig, tehát őt nem kell megkérdezni, de az is lehet, hogy én írtam a cikket csak vele írattam alá, hogy ne legyen büdös....A KM monogram meg a DM főszerkesztőjéé, de lehet, hogy azt is én írtam...Hihi :shock:
Hogy ki, mikor hányadik lett hány ponttal azt légyszi KUZMI odaadni, hogy ne kelljen újra összeszednem. Volt egyik év, mikor a Kitulják volt a reggeli etető felelős és akkor "elfelejtett" (?!) vizet adni az egyik madaramnak, ami miatt nem szólalt meg szerencsétlen a Richter Guszti bíró úr előtt, csak felborzolva pityegett. Mivel a másik 3 madár maximális pontszámot énekelt, ezért azthiszem joggal képzelhető el, hogy a 4. sem lett volna sokkal rosszabb. Az első csapatomba mindig klasszis madarakat sikerült idáig raknom. Mivel ez a kollekció volt az utolsónak bírált, ezért, mikor kivittem őket, vettem észre, hogy csont száraz volt az egyik itatója. Azonnal rohantam a bíró után, hogy nézze meg mi történt és adjon fél órát, mire a megitatott madár össze szedi magát, de sajnos nem kaptam, hogy már mindenki siet, mert tél van, este van.....Ennek ellenére ottmaradtunk, csak a Kitulják és a Guszti siettek el ?! Mondanom sem kell, hogy olyant énekelt a szerencsétlen madár, hogy a székmellé esett aki hallotta. Akkor még úgy volt, hogy csak az etető ember mehetett be az előző este leadott madarakhoz és a verseny is zártkörű volt, ezért nem vehettem észre a szomjas madarat, a bírónak meg nem kötelessége, hogy vizsgálódjon, amit elétesz a felhordó azt elbírálja. Legrosszabb esetben is minimum 359 pontos volt az a kollekció, mégha itthon elötte s utána sem volt egyetlen icipici hiba sem egyik madár énekében sem !!!
Ezért nem ismerem el akkor a Kitulják győzelmét a jóval alacsanyabb pontos kollekciójával szemben !!! :cry:
Azóta bevezették, hogy mindenki gondoskodhat a leadás után a madaraival. Ráadásul a versenyre 39-40 fokos lázzal mentem és a hirtelen lefagyott úton dobtam egy hátast az akkor vadonatúj subaru imprezámmal. A 20 esztendőn át művelt rally versenyzői múltam dacára sem tudtam megfogni a kocsit a jégen, kanyarban, lefelé. Az utolsó kanyar egyébként gyönyörű volt, amolyan VB-s, csak nem adta ki....
A madarakra ráömlött a vörösbor és mégis miután kiszedtek az árokból és öreg este a verseny szinhelyére Pécsre értünk azonnal kiraktam a madarakat és már fújták is ! Bomba kollekcióm volt abban az évben (is) :86: A szerénység fél egészség ! Hihi...
Ezt meg is írtam valamelyik versenyt követő évben....a DM-ben

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 21, 9:54 
Sziasztok!

Tegnap este felraktam még pár cikket. Így az eddig felsoroltak mind fennvannak.
Doromboló már hozzájárult, hogy az ő cikkei megjelenjenek, viszont az egyik cikket Makra Edina, egy másikat K.M., és egyet Vincze László írt, valamint 3 versenybeszámolónál nem találtam konkrét infót a szerzőről. Nem tudja valaki, hogy őket hogy lehet elérni? Ha esetleg kapcsolatban vagytok velük, megkérdeznétek, hogy hozzájárulnak-e a közléshez?

Doromboló, kiraktam a versenyek győzteseinek listáját is. Ezzel kapcsolatban van néhány kérdésem:
1997-ben ki nyert? Te, vagy Kitulják Pál? Számomra ez nem volt egyértelmű a felsorolásodból....
1999-ben te mást írtál, mint ami a DM-ben szerepelt. Melyik a helyes info?
1991-97-ig a győztes pontszámokat írd még le, lécci, ezek még hiányoznak.
Köszönöm.

Hozzászólás 2007 máj. 20, 21:12 
Én a kotlófoltot szivesen elmutogatnám... :13: Hihi ! Ez nem én vagyok !!!
A madaradnak zsírmája van kedvesem, de ne aggódj, ez már így marad.
Szóval a májáját látod...
A tollbalhés madárnak meg összetett problémája van. A közeli képen már jól látszik (köszi kuzmi), hogy a tollváltás körül van a kutya elásva. A tollak szára igen vastag, tehát még a beszáradás normál állapotra című fejezet sem zárult le, de már nyomulna az új tollkezdemény. Ez okozza a viszketést. Ilyenkor a madár próbálja kibontani, helyet csinálni a következő tollnak akkor, mikor még a régi sem érett be minden tekintetben. A többnyire magának okozott hámsérülés pedig mindenféle nyavajának a bejutási területe lehet...és azért ne zárjuk ki teljesen az atkát, mert egyikük a kiterjedt rokonságban pont a bőr hámszövetében szeret disznókodni, amit te szabad szemmel nem látsz, de az atkák másik jeles képviselőit sem láthatod, hisz azok a sötétség beálltával jönnek csak elő a kalitka különféle repedéseiből, a tepsi és a kalitka találkozási pontjából, az ülőrudak tövéből, a kalitka ajtaja csukódó réseiből, a kalit elemeinek sarkaiból stb....Szürkés hamúszinű beszűrődéseket lehet találni ezeknek a helyeknek a környékén, ezek a pete kezdemények.....Hozzám is beköszöntöttek már néhányszor...ez örökös harc, amit mindig újra és újra kell vívni.....Arany szabály : Madarat csak világosban szabad vásárolni, akkor biztos nincsenek benne a sógorok.
Aztán vannak genetikailag is megkavarodott életfunkcióju egyedek, ahogy a Lajos írta és ahogy a te gyanúd is megkörvonalazódott és van még valami, ami az agyonturbózott, szanaszét szeretett madaraknál fordul elő leggyakrabban, miszerint a vitamin túladagolás, és a túlságosan megemelt állati fehérje koncentrátumok is kiüthetik a biztosítékot...
Tessék válogatni !!! :roll:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 máj. 20, 17:34 
Hali, hali! Szia, Kis füli!

Én is ezt szeretem ebben a rendszerben, hogy javítható az elszúrt hozzászólás :72: esetleg a nem megfelelő emotikon kicserélhető egy szalonképesebbre...

Örülök, Füli, hogy "segítőkezekre" találtál. Biztosan rendbejön a madarad.

A "Doktor úr" most nincs a közelben, pedig nagyon aggódom Fruzsinámért... Kuzmi, nincs valami ötleted? Hagyassam félbe a kotlást? Egyálatlán nem daganat-e a lilás kidudorodás???

És különben is, a kotló kanárinak a hastollazata elhull? Vagy ez a csupasz rész a kotlófolt? Milyen egy normális kotlónak a hasa?

Hozzászólás 2007 máj. 20, 17:02 
Szia!
Hát a legújabb amit kapott az a lágyeleség, eddig nem kapott... De nem hinném, hogy ez lenne, bár lehet..
Nem szoktam látni, hogy tépkedi, de lehet, hogy azt csinálja, csak még nem kaptam rajta!
Szerintetek vigyem állatorvoshoz?
Amúgy az előbb sztem eltűnt egy hozzászólásom... azt írtam, hogy a madárka 4-5 éves lehet és kb. 1 évesen vettem egy tenyésztőtől, mint később kiderült annak az embernek túl tenyésztett madarai voltak, s egy csomóan elpusztultak.. eredetileg kettőt vettem, ezt a tojót meg egy kakast, ami 2 hónap múlva elpusztult :cry: pedig hihetetlen gyönyörű hangja volt!
Köszönöm a válaszokat!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 máj. 20, 16:13 
Én arra gyanakszom hogy piszokul viszkethet szegénynek a gúnyája, ezért csipkedi a tollai tövét,(ezért néz ki így) és ezért fürdik állandóan. Ez lehet attól hogy vedleni kezd, de lehet valamilyen allergiás reakció is. Nem változtattál a megszokott takarmányon mostanában? Mert a tak. váltás magyarázat lenne az allergiára......A vedlés meg nem szokott ilyen heves viszketési rohamot kiváltani.....általában. Azért kétnaponta félórára adj neki fürdővizet, mert biztos hogy az állandó fürdés valamilyen tünetet enyhít. Ennyi pancsolás meg nagyon nem árthat neki.
Szerintem a következő vedlés végére megszűnik ez a gond. Remélem így lesz.

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 máj. 20, 14:29 
Hali!
A madár már 4-5 éves, egy tenyésztőtől vettem, nem igazán emlékszem, milyen volt. A tollazata szép volt, ám szerintem már nagyobban kaptam, vagyis akkorra már levedlette a tollát. Tényleg nem atkás, megnéztem, csináltam képet (remélem sikerült beszúrnom)
Köszönöm a válaszokat!
Kép

A fürdőt elvettem, azóta élénkebb és többet csipog.
És a tenyésztő akitől vettem, mint kiderült túltenyésztettek voltak a madarai, s sok elpusztult közülük.. ( eredetileg kettőt vettem tőle, ezt a tojót, meg egy kakast, de az 2 hónap múlva elpusztult.. ) Kb. 1 évesen került hozzám

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 máj. 20, 13:17 
doromboló írta:
Szerintem a lázas madár nem fürdik, ahogy az ember is megőrül a hidegtől
s csak erőszak árán lehet hidegvizes lepedőbe csavarni....
elképzelhetőbb az, hogy valami bőrirritáció, vagy tollélősködő lehet a dolog hátterében. Meg kell nézni,hogy a toll szárán megvannak e a csévék, vagy le van csupaszítva, mert akkor egyértelmű a dolog...van egy ivermechtin készítmény spothonnak hívják (vlszinüleg nem pontos a helyesírás), melyből egyetlen csepp a bőrre és nyekk a parazitáknak. Emésztési gondoktól is lehet a fürdősk..va komplexus :96: ezért érdemes egy kis koplalás után, egy széles spektrumú antibiotikumot bevetni, amit egy enyhe vitaminkúra kell, hogy kövessen, esetleg egyidőben is, de semmiképen ne legyen erős a koncentrátum. Az anti, legyen 3-4 nap, a vitamin egy hét az együttes kezelés után is .....
Lajos ! Te mit mondasz ??.....

Én is elsősorban azt gondolom amit Béla, de felmerűlhet, :arrow: hogy genetikai eredetű ez a rendezetlen tollazat és irritálja a bőr felületét, a madár meg az irritáció ellen a gyakori fürdéssel védekezik. A rendszeres fürdés a tollatkákat ritkítja, így nem valószínű, hogy nagyon atkás lenne a madár az állandó fűrdés következtében. A tollak rendellenesen felfelé gőrbűlnek és egész hosszában csököttek a zászlók. Ez arra enged következtetni, hogy rokontenyésztés áll fenn. Ezen nem lehet javítani már. (Bár nem tudtam kinagyítani a képet és ezért nem láttam megfelelően a kukkolómmal, aztán meg tévedhetek is. ) "Kis füli "a vásárláskor, vagy a gyerektoll elvesztése után (első vedlés után) is ilyen volt a tollazata?

Hozzászólás 2007 máj. 20, 12:03 
Igen, doromboló a "kis füli" madarának problémájáról véleményezett, őt az inedexről hívtam idre. Elég csúnyán néz ki, szegény madár... De mi lesz Fruzsinámmal? Most visszaült a fészekre, miután félig megszárítkozott... Eddig egyetlen tojómnak sem láttam még ilyen hasat... :shock:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 máj. 20, 11:28 
Kedves Doromboló,
légy szíves ezt a kérdést megnézni, illetve a képek alapján távdiagnózist felállítani.
Katt ide.

Ha az előbbi hozászólásodban erre reagáltál, úgy bocsi.

Hozzászólás 2007 máj. 20, 10:47 
Szerintem a lázas madár nem fürdik, ahogy az ember is megőrül a hidegtől
s csak erőszak árán lehet hidegvizes lepedőbe csavarni....
elképzelhetőbb az, hogy valami bőrirritáció, vagy tollélősködő lehet a dolog hátterében. Meg kell nézni,hogy a toll szárán megvannak e a csévék, vagy le van csupaszítva, mert akkor egyértelmű a dolog...van egy ivermechtin készítmény spothonnak hívják (vlszinüleg nem pontos a helyesírás), melyből egyetlen csepp a bőrre és nyekk a parazitáknak. Emésztési gondoktól is lehet a fürdősk..va komplexus :96: ezért érdemes egy kis koplalás után, egy széles spektrumú antibiotikumot bevetni, amit egy enyhe vitaminkúra kell, hogy kövessen, esetleg egyidőben is, de semmiképen ne legyen erős a koncentrátum. Az anti, legyen 3-4 nap, a vitamin egy hét az együttes kezelés után is .....
Lajos ! Te mit mondasz ??.....

Hozzászólás 2007 máj. 20, 10:23 
Ismét vészhelyzet van!!! Fruzsina leszállt a fészekről és ő is megfürdött!!! Tudtam, hogy gond kell legyen, mert még csak egy hetesek a tojások... A melle puffadt sárgás! A hasa pedig szintén kidudorodott lilás!!! Mi lehet vele? Már nem is zavar, hogy a tojásokkal mi lesz, de a tojókámat nagyon sajnálnám...

Hozzászólás 2007 máj. 19, 18:36 
Na, Doromboló, ne tombolj! Igérem, hozok majd képet! Tényleg.

Köszi az ötletet! Tényleg jónak tűnik. Majd meglátjuk, le akarják-e majd szedni magukról :75:

Közben egy másik fórumon kérdeztek egy folyton fürdő kanáriról. Átirányítottam idre a tenyésztési és tartási tanácsokhoz... Furcsának találtam, hogy egy madár folyton csurom vizes... Gondolom valamiért hűsiiti magát. Ez már több kell legyen, mint láz, mert a tollai is igen le vannak csupaszodva... Szerinted?

Hozzászólás 2007 máj. 19, 12:56 
Képet akarok ! Képet akarok !....Lehet távoli is !
Vegyél néhány szines szívószálat, vágjad el hosszába, ill keresztben gyűrű méretre és szépen rá tudod pattintani a lábikájukra ! A szinekkel tudsz variálni.....
Képet akarok, képet akarok képetakarok képetakaróóóóóóóóóóóóók !!! :91:

Hozzászólás 2007 máj. 19, 9:54 
Hű, Doromboló, hogy rám ijesztettél! :60: És nagyot nevettem a döngetős ikonon is :22: Lassan már képeskönyvet csinálunk a topikból :61:

Amaryl, mi az, hogy laikus??? Akinek nem is olyan régen volt 5-6 pár madara és azoknak fiókái, szerintem az már rég nem számíthat laikusnak! Csak egy kicsit átismétled a dolgokat :wink:

Személy szerint engem most az érdekel, hogy a fiókákat valamilyen módon megjelöljem, mert nem vagyok semmilyen egyesületi tag, boltban meg szerencsére (?) nem árulnak-feketén talán... De itt tőletek hallottam, hogy létezik valamilyen nyitott gyűrű is, amit feöl- meg le lehet venni róluk. Na olyan kellene nekem. Eddig nevük volt a nagyoknak, azokkal semmi gondom (5 db. madár) de a fiókáikat már csak a színezetük alapján tudom, hogy ki kinek a fiókája... Ők 10-en vannak. Most pedig Fruzsinám kotlik Fonzó utolsó három tojásán. Pünkösd előtt kell keljenek. :59: A fiókák közül pár fiút szeretnék meghagyni, a többinek a fiaim majd gazdát találnak :75:

Gabesz

Hozzászólás 2007 máj. 19, 9:36 
Szép napot!
Doromboló,különösebb kapcsolatom nincs az nlc-vel,csak hébe-hóba előfordulok,kis társadalmi életet élni,bolondozni!!!))) megjegyzem most már elég ritkán,de azért az ősfórumom mégis! :lol:
Emiatt jutott eszembe ott 1 topik nyitása.Most már van anyag is amit felrakhatok,ollózni fogok az általatok nyújtottból....Megpróbálom úgy,hogy azt laikus számára is érdekessé és érthetővé tegyem,ezzel nem lesz nehéz dolgom,hisz én is az vagyok...úgy hogy belevágok,pár napon belül,addig meg próbálok összeállítani magamban valami ütemterv félét,ill.vázlatot,hogy naponta mennyit,mit,hogyan,mikor......a körítés sem mindegy,azt szeretném ha sikere lenne és minél több ember olvasná,és nem utolsó sorban,hozzászólna!!! Igyekszem hogy az akció sikere rajtam ne múljon!!!

Hozzászólás 2007 máj. 19, 9:03 
GABESZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hol bujkálsz ???????????????? Mikor a legjobban kellenél.....1 - es számú madonnánk !!! Most lesz szegény Fonzó halálának 3 hetes évfordulóla és se egy levél, se egy telefon ! Gabesz !?! Mi van veled és hol a fotód ?! Ha az én betyáros, "üvegszemes" sündörgőmet ki hagytam rakni, akkor gyerünk Te is !!! :23:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 máj. 19, 1:10 
Szép és gyors munka volt Gabe!

Viszont ha a főoldalon a "társoldalaink->díszmadárportál"-ra megyünk, nem jelenik meg a gyüjteményed. Gondolom ez a meló szegény Kuzmi-re vár.......

Istenem....Ennyien nem nyüzsögtek a rollerek körül szerintem az elmúlt 20 évben!!! Tényleg köszönöm mindenki munkáját Lajostól kezdve Rsanyin át egészen Kuzmi-ig, Gabe-ig.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 18, 20:45 
Sziasztok!

A weblapomon létrehoztam egy roller kanári sarkot, ahol össze vannak rendezve a cikkek. Itt nézhetitek meg: http://diszmadarak.dyndns.org/?q=rollerkanari
Már felraktam a képeket is, köszi neco!

A korábbi hozzászólásomban szereplő cikkeket megkaptam. Köszi Kuzmi! Az első már szerepel is a fenti lapon. A többi hamarosan....

Aki még talál rolleros cikket, bátran küldje!!!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nagygabe 2007 máj. 19, 8:06-kor.

Hozzászólás 2007 máj. 18, 15:58 
Huráááá !!!
Javult az ivararány !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval nem csak a neved Amaryl ! Hihi ! ........
Ezek szerint neked néminemű kapcsolatod van a NŐKLAPJA valamelyik rovatával ?!....Bővebbet, ha lehet kérni........?!
Egyébként bárhova bárki bármikor a HARZER ROLLER kanárit, annak hurá és bravó !!!
:06:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 261  Következő