Hogy ki, mikor hányadik lett hány ponttal azt légyszi KUZMI odaadni, hogy ne kelljen újra összeszednem. Volt egyik év, mikor a Kitulják volt a reggeli etető felelős és akkor "elfelejtett" (?!) vizet adni az egyik madaramnak, ami miatt nem szólalt meg szerencsétlen a Richter Guszti bíró úr előtt, csak felborzolva pityegett. Mivel a másik 3 madár maximális pontszámot énekelt, ezért azthiszem joggal képzelhető el, hogy a 4. sem lett volna sokkal rosszabb. Az első csapatomba mindig klasszis madarakat sikerült idáig raknom. Mivel ez a kollekció volt az utolsónak bírált, ezért, mikor kivittem őket, vettem észre, hogy csont száraz volt az egyik itatója. Azonnal rohantam a bíró után, hogy nézze meg mi történt és adjon fél órát, mire a megitatott madár össze szedi magát, de sajnos nem kaptam, hogy már mindenki siet, mert tél van, este van.....Ennek ellenére ottmaradtunk, csak a Kitulják és a Guszti siettek el ?! Mondanom sem kell, hogy olyant énekelt a szerencsétlen madár, hogy a székmellé esett aki hallotta. Akkor még úgy volt, hogy csak az etető ember mehetett be az előző este leadott madarakhoz és a verseny is zártkörű volt, ezért nem vehettem észre a szomjas madarat, a bírónak meg nem kötelessége, hogy vizsgálódjon, amit elétesz a felhordó azt elbírálja. Legrosszabb esetben is minimum 359 pontos volt az a kollekció, mégha itthon elötte s utána sem volt egyetlen icipici hiba sem egyik madár énekében sem !!!
Ezért nem ismerem el akkor a Kitulják győzelmét a jóval alacsanyabb pontos kollekciójával szemben !!!

Azóta bevezették, hogy mindenki gondoskodhat a leadás után a madaraival. Ráadásul a versenyre 39-40 fokos lázzal mentem és a hirtelen lefagyott úton dobtam egy hátast az akkor vadonatúj subaru imprezámmal. A 20 esztendőn át művelt rally versenyzői múltam dacára sem tudtam megfogni a kocsit a jégen, kanyarban, lefelé. Az utolsó kanyar egyébként gyönyörű volt, amolyan VB-s, csak nem adta ki....
A madarakra ráömlött a vörösbor és mégis miután kiszedtek az árokból és öreg este a verseny szinhelyére Pécsre értünk azonnal kiraktam a madarakat és már fújták is ! Bomba kollekcióm volt abban az évben (is)

Ezt meg is írtam valamelyik versenyt követő évben....a DM-ben