Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 aug. 12, 11:11 
azt tudom hogy többször is kelthet
de az enyém augusztusban keltete ki a kicsinyeit

ime ők azok
[Klikk a teljes mérethez]

még csak 3 hetesek
8. 22.-én keltek
igy is még kotlik
mert nagyon kevés ideje volt a pihenésre

Hozzászólás 2008 aug. 12, 9:27 
Köszi!
Két kacagógerlével lennének együtt egy 100x43x60 cm-es ketrecben. Elég nekik ez a hely, vagy bántanák egymást?

Hozzászólás 2008 aug. 12, 9:00 
azt tudom hogy többször is kelthet
de az enyém augusztusban keltete ki a kicsinyeit

ime ők azok
Kép

még csak 3 hetesek
8. 22.-én keltek
igy is még kotlik
mert nagyon kevés ideje volt a pihenésre

Hozzászólás 2008 aug. 12, 8:35 
Szia marcsi !

a picurkák anyukájuk ujra elkezdett tojni már a hetedik tojásnál tart
szerinted lehetséges tőle mégegy kotlás ???
vagy ha nem akkor milyen madár alá lehet tenni a tojásokat ?
pl: hullámos papagáj

Hozzászólás 2008 aug. 12, 8:15 
Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés törpefürj ügyben.

Dorka folyamatosan kotlik, épp csak annyi időre hagyja ott a fészkét, amennyi idő alatt eszik, iszik. Kisétál, és jóizűen nyújtózkodik egy jónagyot. Épphogy nem ásít hozzá. Samu most már a 3. éjszakát tölti a fészekben, a tojóhoz bújva. Ha valami finomságot rakok be, azonnal viszi oda a bungi bejáratához, és hívja ki a tojót enni. Dorka amikor visszaül a fészekbe, átforgatja a tojásokat. Mindig elámulok az ösztönök hatalmas erején. A kelés várható ideje: Augusztus 22-23.

Tarhonya és Tarhonyáné még mindig nem kufircolnak, nem hívja a kakas a tojót enni. Ennek kiküszöbölésére kimentünk Monorra, és gazdagodtunk 2 fiatal tojóval. Beraktam Tarhonyáékhoz. A kakas felfújta magát, azután meglátta, hogy tojók, és békében maradt. Ellenben Tarhonyáné, egy fúria. Ha épp úgy van kedve megkergeti a 2 kis fiatal tojót. Helyük van, hogy meneküljenek, elbújni el tudnak, de hétvégén elkezdtem építeni nekik a palotát, már csak a hálót kell kifeszítenem. Az egyik egy kis vadas tojó, a másik olyan fahéjszínű. Kifejlett madaraim mellett olyan kis szakadtkának hatnak, de majd kikupálódnak.

Aranyos történet: Beraktam a két fiatalt a röpdébe. Bementem salátát metélni nekik. Kinyitom a röpde ajtaját, pont ott állt a vadas kis tojó. Szép lassan végignézett rajtam, ámult bámult. Jó hogy meg nem szólalt. Lassan eléraktam a salátás tálat, 1-2 lépést hátrált. Rábámult a salátára, majd odalépett, és elvette a legnagyobb darabot. Majd körbe-körbe hurcolta. Olyan volt, mintha örült volna a salátájának. Sétált vele egy darabig, majd megette. Miközben salátázott, meg is tudtam simizni. Csak rámbámult, majd evett tovább.

Monoron szinte egyánltalán nem láttam törpefürjet, 3 helyet fedeztem fel összesen. 1/2 10 felé értünk ki, és nem jártuk be az egészet. 1 hely volt, ahol csak kakasok voltak, 1 hely, ahol 1 pár, de nagyon szakadtkák, és 1 hely, ahol én vettem a tojókat. Nem volt se vizük, se élelmük. Nagyon sajnáltam őket. Nagyon sok helyet láttam, ahol 1 madárka csak akkora helyre volt bezárva, hogy megfordulni sem tudott (és itt nem a fürjekre, hanem a papagájokra, főleg nimfát láttam így és a gazdasági madarakra gondolok). A szívem szakadt meg. Még szerencse, hogy csak 1500 forintot vittem ki, előre készülve arra, hogy a fél piacot felvásárolnám legszívesebben. Így csak a 2 tojó jött.

Hatalmas nyulak (vérnyulak?), még hatalmasabb kakasok és tyúkok, extrém kinézetű galambok, pulykák, libák, kacsák. Minden, mit az ember kíván. Kisnyuszi, kutyuk, cicók, felszerelés, állateledel, drótfonat (meg akartam kérdezni az elérhetőségüket, de elfelejtettem). Nekem nagyon tetszett a börze (bár néhány helyen azért bepancseroltam volna az eladónak, amikor a kiskutyák a tűző napon víz nélkül szenvedtek). A selyemtyúkokba viszont beleszerelmesedtem. Mondjátok, akiknek van. Tényleg olyan pihe-puha, mint amilyennek tűnik?

No sok lesz belőlem mára, megyek dolgozni, mert azt is kell.

Mindenkinek kellemes napot kívánok: dujuor

ui: Marcsi! Elmentem a Bábolna boltba, és vettem morzsalékos tojótápot. Dorkáék természetesen nem kaptak, Tarhonyáékat még nem láttam enni belőle, Luise és Lotte (a két most vásárolt fiatal) szemezget belőle. Na majd ha külön lesznek rakva, és rájuk lesz figyelve komolyabban....

Vettem Zoolitot (ezt mindenki kapja), és vettem folyékony vitamint (a nevét most nem tudom), azt írja, hogy kúraszerűen 5-7 napig, 3-4 hét szünettel kell adni. Annyira boldog vagyok, hogy láthatóan jól érzik magukat nálam a fürjecskék, és szépek, tömörek, egészségesek. Remélem a két lottit is sikerül széppé varázsolnom.

Apropó: 1 fahéj, és 1 vadas színű kakaskát keresek a két lottinak. (szombaton Kecskeméten leszünk a repülőnapon, így annak a környéke is szóba jöhet). Valaki?

(bocsánat a regényért) :07: :30:

Hozzászólás 2008 aug. 11, 22:09 
Sziasztok!
Nagyon tetszenek ezek a fürjek és szeretnék tartani egy párt. Egy olyan épületbe ahol télen befagy a víz, lehet-e őket teleltetni?

Hozzászólás 2008 aug. 11, 20:51 
törpechochin írta:
Nem is úgy gondoltam hogy a hasára üt valaki és mond egy fajtát hanem hogy melyik rendelkezik a legelőnyöebb tulajdonságokkal pl nem kényes a tartása jól tojik kotlik stb

Törpefürjet csak erős idegekkel tarts.

Hozzászólás 2008 aug. 11, 16:22 
Nem is úgy gondoltam hogy a hasára üt valaki és mond egy fajtát hanem hogy melyik rendelkezik a legelőnyöebb tulajdonságokkal pl nem kényes a tartása jól tojik kotlik stb

Hozzászólás 2008 aug. 11, 13:00 
törpechochin írta:
Hát még el sem döntöttem hogy pontosan milyen fajtát tartsak csak annyit hogy fürjet mert nagyon tetszenek ti melyiket ajánljátok?

Ez nem ajánlás kérdése...
Neked magadnak kell döntened!

Hozzászólás 2008 aug. 11, 7:44 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_gk4BmE976U[/youtube]

A Törpefürjecskéim ma reggel.
(A fiatalság.)

Hozzászólás 2008 aug. 9, 13:07 
Hát még el sem döntöttem hogy pontosan milyen fajtát tartsak csak annyit hogy fürjet mert nagyon tetszenek ti melyiket ajánljátok?

Hozzászólás 2008 aug. 9, 10:08 
Helo!

A japánfürjek tojnak folyamatosan nem a törpék. Törpikről van néhány kép a weblapomon: http://tollas123.extra.hu
A tojásról pedig itt vannak a képek: http://tollas123.extra.hu/kepek/2007/tojas/index.html

Hozzászólás 2008 aug. 9, 9:33 
ÍLenne még egy kérdésem azt hallottam hogy mindennap tojnak egy tojást igaz ez és mekkora egy fürj tojás küldenétek egy képet?

Hozzászólás 2008 aug. 8, 22:50 
Olvasd el ennek a topiknak az elejét, ill. a japánfürjesben is sokmindent le va írva, ami azaonos a törpefürjjel!

Amúgy van egy könyv ami a lényeget (sztem) ergész jól összefoglalja.

Továbbá már párszor leírtam ide néhány linket...

Hozzászólás 2008 aug. 8, 19:45 
Sziasztok fürjeket akarok tenyészteni tudnátok hozzá tanácsokat adni tartás takarmányozás keltetés stb

Hozzászólás 2008 aug. 7, 21:56 
Szia marcsi !

a picurkák anyukájuk ujra elkezdett tojni már a harmadik tojásnál tart
szerinted lehetséges tőle mégegy kotlás ???
vagy ha nem akkor milyen madár alá lehet tenni a tojásokat ?
pl: hullámos papagáj

Hozzászólás 2008 aug. 7, 13:48 
Sziasztok nem tudtok egy szabolcsi fürj tenyésztőt?

Hozzászólás 2008 aug. 7, 12:56 
sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy a két hetesnél öregeb fiokákat
kilehetne tenni kalitkába fedett részre lámpa nélkül nem tudnak már megfázzni ????

Kép

ők lennének

Hozzászólás 2008 aug. 7, 12:51 
Ha már ismeritek: akkor bocsi. Sajnos mindkét oldal angolul van, de a képek remekek.

Kiscsibe színmegállapítása:

http://www.zebrafinch.com/NewButtonquail/Quail_Chicks.html

Színmutációk (nem teljes):

http://www.zebrafinch.com/NewButtonquail/QuailMutation.html

dujuor

Hozzászólás 2008 aug. 7, 10:56 
Ancient Mariner írta:
Szerintem ne foglalkozz vele melyik üli.
Jobban tudják nálunk.
Volt már mindenféle madaram az elmúlt hariminceggy évben ,és akkor szaporodtak a legjobban amikor a legkevesebbet foglalkoztam velük.
Mit számít hogy normális-e hogy a kakas üli?
Ha nemnormális akkor mit teszel?
Elveszed a tojásokat?
Ne foglalkozz vele.

De muszály foglalkoznom vele. :twisted: :D :D

Valószínűleg a 9-10 fészakaljnyi tojásnál már nem fogok foglalkozni vele. Ez olyan, mint amikor az első gyereknél a cumit fertőtlenítjük, a második gyereknél már csak lenyaljuk, a harmadiknál már csak a kutya hozza vissza.

Nekem ez az első. Muszály mindent megkérdezni, mert ha később valami gigszer lesz, akkor jó, ha nem hülyén állok hozzá.

Én jobban drukkolok a két kis apróságnak, mint ahogy azt a törpik hiszik. Azután majd lenyugszom. Ilyen volt a lótenyésztés suli is. Először mindent csináltam, mindent kérdeztem, mindent tudni akartam. Aztán átváltott rutinra, és meg voltam döbbenve, ha szóltak hozzám, hogy mit-miért-hogyan.

Ez elmúlik nálam, és átvált rutinná. Csak addig viseljetek el kérlek benneteket... :30: :64:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 225  Következő