Szia Mátyás!
Ne búsulj! (no ez most itt elég cinikusan hangzik, hiszen a megélhetésed a tét, + sajnos van is okod a komorságra. elég szomorú, hogy egy ilyen adottságú ország mint a miénk nem használja, nem tudja kihasználni a mezőgazdaságban levő lehetőségeket. olyan területeket, mint a Nagy-, illetve Kis- Alföldünk nem erre használni, vagy akik ezeket a területeket szakértelemmel művelik azokat nem támogatni teljes mellszélességgel felső szinten -beleértve a kereskedelemre, felvásárlókra gyakorolt nyomást is-, az kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. de ne merüljünk ebbe bele mélyebben, mert ennek sosem lesz akkor itt vége....

)
A kirándulásoddal kapcsolatban.....Kb. 25 éve egy gyalogtúrán bejártam az északi Zemplént körösztül-kasul. Egyik legemlékezetesebb túrám volt. Telkibánya, Füzér, a Huták, Makkoshotyka ( mekkorát nevettünk ezen falu nevén!

) Regéc és a többiek remélem nem változtak sokat azóta, mert akkor elképzelhetetlenül szép települések voltak, nagyon kedves helybéliekkel. Egy ezressel a zsebünkben indultunk, és ebből 10 napig tudtunk mászkálni a hegyekben. Kétnaponta mentünk le a falvakba kajáért meg egy kis kocsmatúrára.... 1,5 forint volt akkoriban a tojás párja, és 2-3 liter tejet ajándékba adtak mellé a reggelihez a gazdák.... Kőkapunál egy srác a pisztrángos patakot (amely -ha jól tudom?!- az egyetlen komoly, természetes állománnyal rendelkező pisztrángosa "Kishazánknak") fosztogatta a horgászbotjával, egy egész kosárnyi volt néki mohába ágyazva. Szabad tűzön, nyárson sütöttünk meg néhányat vacsorára.... Egy geológiával-geofizikával foglalkozó cimborám meg egy "csudavilágba" vezetett bennünket. Rengeteg féldrágakövet gyűjtöttünk, természetes csiszolódású opálokat a patakból, jáspist a partoldalból.... Egy jókora jáspis még most is papírnehezékként funkcionál az íróasztalomon.
Röviden: tényleg piszok szép hely az a környék!
NNnnaaa ez is egy kisregény lett!
(Hogy ne legyen nagyon OFF a hozzászólásom: 13 tuti (?!) hímet külön röpdébe raktam tegnap. 5 közülük már teljesen kivedlett - még csak 5, hiába, nekem sem jött össze az első eresztés

- közülük némel'ik egész normálisan nyekereg már. Matyesz ha gondolod és a szabadidőd úgy hozza 5 szabad tojóm biztosan van még. De az is lehet, hogy 15?!..... Attól függ mennyi kezd még el nyekeregni. Ez majd október végére kiderül.

)