Évcsi írta:
Sziasztok!
Zottan!
Én is mutatok pár képet a pintyeimről, hogy milyen változatosak. Örülnék, ha megírnád a véleményedet róluk. 12-en vannak, ugyanattól a pártól, 3 fészekalj. A legidősebbek 5, a legfiatalabbak 2 hónaposak.
Szia Évcsi!
Az előbb leírt okokból neked is csak most tudok írni.
A 3 költés egymás után nem olyan nagy probléma, ha utána tudnak rendesen pihenni. Nálam is most az egyik párnál fent hagytam az odút a harmadik fészekalj odún kívüli nevelése alatt is, és mire észbe kaptam, már egy hete ültek a tojásokon... A három tojásból kettő fias lett és nem volt szívem elvenni az életüket, így beraktam egy unatkozó sirályka pár alá a tojásokat, a napokban kell kelni...
A madaraidról néhány szó: Ezek is nagyon szép madarak, a fiókák változatossága valószínűleg az apának köszönhető, akinek az alapszínét meg sem tudom mondani, annyiféle változat van benne... Az biztos, hogy egy kontyos tarka madár, de az alapszíne??... Nem tudom, talán barna achát lehet, de a fejnél némi szürkét is látok... A tojó egy sima világoshátú szürke, szép madár. Azok a madarak amiket a pofafoltjaik alapján hímnek gondolsz, tojók. Ez biztos. Ez egy ilyen színváltozat, azt hiszem a magyar neve barnaarcú.
Itt találhatsz képeket és infókat a szürke-, ill. barnaarcú zebrapintyekről. A képen lévő többi madár is szép, normál szürkék, tarkák és márványozottak (vagy most mi a magyar neve???...) vannak köztük. Nálad az lesz a probléma, hogy együtt tartod az egész ivarérett családot, aminek majd a következő költési időszakban lesznek következményei...

Szerintem ha több párat akarsz tartani, érdemes lenne cserélni valakivel és így frissíteni a vérvonalat, mert a testvérházasságnak sok degenerált fióka lehet a következménye...