Sziasztok!
Úgy látom jelenleg ez a topic jobban pörög, mint a klubbos, úgyhogy új kérdéseimet most itt tenném fel.
4 hónaposak a kis gouldjaink, kezdenek színesedni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem...
az egyik zöld. a csőre pirosodik, a hasa sárgul, nekem ez arra vall, hogy hím.
Ő itt a jobb oldali, ugye jól gondolom ezekből, hogy hím?
Viszont a másik kettőnek is ugyanolyan erős a lila ami előbukkant a mellükön. Erősebb lila, mint a tojóké, és összehasonlítva nekem olyannak tűnik, mint a hímeinké... de további színesedés nincs rajtuk, se a csőrükön, se a hasukon...
itt a másik kettő:
Tehát alapvetően az a kérdésem, hogy ez a kettő vajon milyen nemű lehet? A mellszín alapján nekem hímnek tűnnek, és egyébiránt mind a három énekel is, de akkor miért van az, hogy míg egynek teljesen színesedik a hasa, és már színes a csőre is, a másik kettőn ezekből semmi nincs meg, csak a mellben a sötétlila foltocskák...
és ha a két kék is fiú, akkor a kék színük a vedlésnél meg fog változni arra a gyönyörű kék árnyalatra, ami a hímeké? mert jelenleg olyan kékek, mint az anya.
És most lehet hogy egy hülyeséget fogok kérdezni, de ha az anya kék, az apa kék hordozó, akkor a zöld fióka is kék hordozó ugye?
További kérdésem még, hogy milyen fejszínek várhatók? A piros csőrűnél azt sem tudom megállapítani hogy a fekete foltok a fejszínben, vagy a fejszínt övező keretben vannak, a másik kettő közül az egyiknek a fejszínt övező kerete fekete, a másiknak fehér...