Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 52  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:25 
Akkor ezt most iderakom, a megfelelő helyre :)

Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 28, 11:22 
Marcsi!
Ahogy már mondtam, a fehér madarak olyan tarkák, amikben 100% a fehér aránya. Attól függően, hogy milyen volt az alapszín, a madár lehet piros vagy fekete szemű, mivel a vörös madarak szeme is piros. Az albino elvileg máshogy néz ki, egy amerikai honlap szerint, hát nem tudom... Viszont tény, hogy az öröklődése más.

Hozzászólás 2008 okt. 17, 14:29 
A fürjtojás beltartalmi értékei jobbak mint egy tyúktojásé, szóval az oké.
Alma nem fontos, de adhatod.
A sajtreszelőn lereszelt tojáshoz adj valamit ami felszívja a nedvességét, mondjuk zsemlemorzsát vagy búzadarát.
Ez az alap. Bármi mást teszel bele, növeled a beltartalmi értékét, de csökkented a tárolhatósági idejét, rontod az állagát, így a madár számára megeshet, hogy már nem lesz olyan kívánatos finomság, és nem eszik belőle, vagy csak keveset... olvastam én már annyi mindent amit beletesznek a lágyeleségbe, de szerintem tök felesleges!
Ja persze én használok Orlux exota lágyeleséget kb 1:1 arányban.
De ez neked felesleges, e nélkül is egészségesen tudnak fejlődni a kicsik.
feketemarcsi írta:
Köszi!

Főt fürj tojáson és reszelt almán kívül még kell valamit adnom, hogy a kicsikékkel megetethessék?

Hozzászólás 2008 okt. 17, 10:35 
Azért több legyen a fehér rajta mint a mintázat.
Látszódjon, hogy az az alapszín!
Pár fehérrel tedd, és akkor vegyes fészekaljad lesz.
Mit mondjak még?

feketemarcsi írta:
Tegnap délután, mikor hazamentem, találtam a fészekben egy nyüzsgő kis kopasz kupacot, a szülők etetik őket, volt a kis begyükben tojci és még reggel is meg voltak.

Főtt fürjtojást és reszelt almát teszek nekik etetni, ezenkívül mit lehet még?

Nekem még sohasem voltak ilyen apró kis kopasz, vak jószágaim, nagyon édesek, remélem megmaradnak. Egyenlőre 4-ből, 4.

Leon!

Hozzád lenne egy kérdésem, nekem a tarka madarak tetszenek, ilyeneket szeretnék tartani, azon kívül, hogy legalább 50 % legyen benne a fehér és minél szimmetrikusabb legyen a mintája, mire kell még figyelni náluk?

Hozzászólás 2008 okt. 12, 19:39 
Hali!
Nehogy magadra vedd, nem veled akarok kötözködni, csak elég sok "érdekes" szabály van... Nagyon köszönöm, hogy válaszolsz és megismertetsz ezekkel a dolgokkal!
Sirálykánál oké, ott amíg esetleg el nem kezd énekelni, a bíró nemigen mondja meg fiút avagy lányt bírál-é, de a Gouldnál...

Hozzászólás 2008 okt. 12, 19:18 
Ez a szabály, mindenkinek be kell tartani, nem én találtam ki.

Persze, hogy benne van a COM standard leírásban. Ugye mint már mondtam, minden szín külön van standardizálva. Persze attól függetlenül a külső bélyegek nagyja megegyezik.
Tegyél egymás mellé egy feketét, és egy fehéret. Egyből meglátod, hogy a fekete sokkal tökéletesebb, és főként nagyobb.
Olyan versenyen, ahol van színenkénti külön osztályzás (VB) ott tud versenyezni ilyen színű madár is, de összevont (Magyar versenyeken) semmi esélye nincs. Ebbe nagyon biztos vagyok.
Az pedig sok esetben igaz, hogy egy hím jobban mutat mint egy tojó, még ha azt a bíró tudja e vagy sem.

Zottan írta:
Hali!
Szerintem a (magyar) madarászok vannak olyan találékonyak, hogy ezer másféle módon a bíró tudtára adják, melyik a "nyerő"... A gyűrű levétele viszont egy plusz néhány perces kézbentartásos procedúra a madárnak...
Mindegy, meghajlok a szabályok előtt, ezentúl leveszem a jelzőt a kiállított madarakról.
A fehérről: ha egyszer bevették a COM leírásba, akkor miért ne lehetnének ezek a madarak is éppolyan jók, mint a feketék?? Dobosapa hasonló problémával találkozott nemrég: kiváló Gould tojója csak azért lett 3. helyezett, mert tojó... Az első két helyezett ugyanis hím lett...
Annyira komolyan nem akarok egyébként versenyezni, hogy csak az eredményekre összpontosítva olyan madarakat tartsak, amelyek nekem kevésbé tetszenek... Nem vagyok túlságosan oda ugyanis ezért a "minden standard" hozzáállásért... Sirálykában még hagyján, de egy standard hullámos vagy zebra messze nem olyan kedves mint egy normál.

Hozzászólás 2008 okt. 11, 19:32 
Hali!
Szerintem a (magyar) madarászok vannak olyan találékonyak, hogy ezer másféle módon a bíró tudtára adják, melyik a "nyerő"... A gyűrű levétele viszont egy plusz néhány perces kézbentartásos procedúra a madárnak...
Mindegy, meghajlok a szabályok előtt, ezentúl leveszem a jelzőt a kiállított madarakról.
A fehérről: ha egyszer bevették a COM leírásba, akkor miért ne lehetnének ezek a madarak is éppolyan jók, mint a feketék?? Dobosapa hasonló problémával találkozott nemrég: kiváló Gould tojója csak azért lett 3. helyezett, mert tojó... Az első két helyezett ugyanis hím lett...
Annyira komolyan nem akarok egyébként versenyezni, hogy csak az eredményekre összpontosítva olyan madarakat tartsak, amelyek nekem kevésbé tetszenek... Nem vagyok túlságosan oda ugyanis ezért a "minden standard" hozzáállásért... Sirálykában még hagyján, de egy standard hullámos vagy zebra messze nem olyan kedves mint egy normál.

Hozzászólás 2008 okt. 7, 15:36 
JÓ HÍR!
Sikerült Dr. Vörös Zétán keresztül beszereznem újabb 2 példány Fehérfejű apácapityet!!! Egy hím egy tojó, mint ahogy az enyémek is. Várja őket az új röpde!
:D :D :D

Hozzászólás 2008 okt. 7, 15:33 
Kérdezz meg akárkit, aki komolyan versenyzik, hogy tilos a madáron bármilyen megkülönböztető jegyet rajtahagyni (jelzőgyűrű).
Mivel ezzel akár vissza is lehet élni. Pl lezsírozod a bíróval, hogy a jobb lábán sárga jelzőgyűrűs legyen a..........
Nem szabad és kész!

Ha egy fehér madár 89 pontot kap, az már igen jó!
Egyszerűen ez a színváltozat túl sérülékeny tollú, könnyen meglátszik rajta a legkisebb tollhiba is, mert átüt a bőrszine, ha nem elég toll fedi a testet, illetev rosszul rendezettek a tollak stb. Egyből kitűnik. Csak tökéletesen kivedlett és hibátlan tollú madár érheti el a 89 pontot. Onnastól a további pontokat kb a testnagyság, arányosság, kalitállóság-viselkedés dönti el. (persze ez nem pont így van, csak éreztetni akartam a lényeget) Egy fehér sose tud versenybe szállni egy feketével, ez tény.

Viszont ha tényleg komolyan akarsz versenyezni, akkor felejtsd el a kommersz (mezei) sirálykát. "Még az Ír magját is..."

Zottan írta:
Szia Joci!
Kösz a tanácsokat!
A jelzőgyűrűs témáról még nem is hallottam, de szerintem más se, mivel senkinek nem volt ezzel problémája és más madarakon is volt. Mindenesetre legközelebb leveszem... Egyébként ennek miért van jelentősége?
Mivel csak a fehér madaraim voltak olyanok, amelyek kivedlettek a kiállítás idejére, ezért csak őket tudtam vinni és nem igazán azért mentem, hogy hú majd tarolok, hanem kíváncsi voltam mennyit érnek a madaraim... A farok probléma nekem is bosszantó volt, de szerintem a szervezők idegesebbek lettek volna attól, ha nem viszem el a madarat, mint attól hogy rossz a farka... :D
Azért VB-s terveim egyelőre nincsenek, csak jó volt megmérettetni a saját madaraimat. És jó volt az is, hogy a 3. helyezett után következett pontban az én madaram, még ha szerinted az nem is jó... De ha a cél a 89 pontos madár és az én FEHÉR, ROSSZ FARKÚ madaram 87-et kapott és még kicsit kupálódik, valamint a többi színből is sikerül hasonló minőségű madarakat tenyésztenem...

Ui: Kösz a kiegészítést (pasztell)... Sajna még mindig nem vagyok tisztában a színekkel... :cry:

Hozzászólás 2008 okt. 6, 11:53 
Leon írta:
Amúgy testre nem rosszak a madaraid. Honnan származnak a szülők?

A szülők mindketten győri kelésűek... A hím egy fehér madár, Szabó Barni bácsinál kelt, fehér illetve tarka szülőktől, a fehéret ő nem tudom honnét szerezte... A tojó pedig vöröstarka MEZEI sirályka, egyik ismerősömtől. :) :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 6, 11:41 
Szia Joci!
Kösz a tanácsokat!
A jelzőgyűrűs témáról még nem is hallottam, de szerintem más se, mivel senkinek nem volt ezzel problémája és más madarakon is volt. Mindenesetre legközelebb leveszem... Egyébként ennek miért van jelentősége?
Mivel csak a fehér madaraim voltak olyanok, amelyek kivedlettek a kiállítás idejére, ezért csak őket tudtam vinni és nem igazán azért mentem, hogy hú majd tarolok, hanem kíváncsi voltam mennyit érnek a madaraim... A farok probléma nekem is bosszantó volt, de szerintem a szervezők idegesebbek lettek volna attól, ha nem viszem el a madarat, mint attól hogy rossz a farka... :D
Azért VB-s terveim egyelőre nincsenek, csak jó volt megmérettetni a saját madaraimat. És jó volt az is, hogy a 3. helyezett után következett pontban az én madaram, még ha szerinted az nem is jó... De ha a cél a 89 pontos madár és az én FEHÉR, ROSSZ FARKÚ madaram 87-et kapott és még kicsit kupálódik, valamint a többi színből is sikerül hasonló minőségű madarakat tenyésztenem...

Ui: Kösz a kiegészítést (pasztell)... Sajna még mindig nem vagyok tisztában a színekkel... :cry:

Hozzászólás 2008 okt. 6, 11:06 
Szia!

Először is fehér madarat nem érdemes vinni versenyezni, mert csak saját színkategóriájába tud eredményt elérni. Sose lesz olyan kiváló madár,mint egy fekete. De mivel színkategóriák szerint csak a VB-n osztályoznak, így...
Másodszor nem baszogatásból mondom, de a törvény szerint ha fenthagyod a jelzőgyűrűt a madár lábán, azonnal kizárják.
Harmadszor pedig ilyen farokkal nem szabad kitenni a madarat! Ilyen esetben mond azt, hogy nem tudtad elhozni mert leromlott a madár tollazata!
Amúgy testre nem rosszak a madaraid. Honnan származnak a szülők?

Az a 3.helyezett fekete-szürke PASZTEL a 88 pontjánál tényleg nem is ér többet.
Szintén rossz farok, illetve fakó-mosott has pikkely mintázata. Szépek lennének a relatíve nagy pikkelyek, de szerintem egy pasztellhez képest is fakó a has...

Tudod a cél a 89 pontos madár! Magyar Bajnokságra az alatt nem is lehet vinni. Aztán ott a 90-91-92! VB-re pedig csak Magyar Bajnok mehet.
A VB-n volt 3 példány sirályka, ami 94pontot kapott!!!
Az már a király kategória :)

Csak így tovább, alakul az majd!

Zottan írta:
Halihó!
A hétvégi móri minősítőn 3 idei fehér sirálykám vett részt. Bár igyekeztem felkészíteni őket a versenyre, nem vártam nagy eredményt, ráadásul a kifogásnál vettem észre hogy kissé töredezett is a farkuk... :? Ennek ellenére a három madár 87, 86, 86 pontot kapott, ami nem is rossz, tekintve, hogy az F1 szekció 3. helyét megszerző fekete-szürke sirályka 88 ponttal "állhatott" fel a dobogó legalsó fokára és a győztes madár is 90 pontos volt. Lehet, hogy van némi fantázia a madaraimban? :D

Hozzászólás 2008 okt. 5, 21:30 
Halihó!
A hétvégi móri minősítőn 3 idei fehér sirálykám vett részt. Bár igyekeztem felkészíteni őket a versenyre, nem vártam nagy eredményt, ráadásul a kifogásnál vettem észre hogy kissé töredezett is a farkuk... :? Ennek ellenére a három madár 87, 86, 86 pontot kapott, ami nem is rossz, tekintve, hogy az F1 szekció 3. helyét megszerző fekete-szürke sirályka 88 ponttal "állhatott" fel a dobogó legalsó fokára és a győztes madár is 90 pontos volt. Lehet, hogy van némi fantázia a madaraimban? :D

A három jómadár:
Kép

Kép

Kép

A 3. helyezett fekete-szürke:
Kép

A madaraim bírálati lapjai:
Kép

Ami számomra meglepő és kicsit bosszantó volt, hogy a bírálati lapokon csak egy összpontszám szerepelt és nem volt lebontva az egyes szempontokra a pontszám, így nem tudom mi az amin javítani kéne... Bár tippelni azért tudok. :)

Hozzászólás 2008 szept. 30, 11:17 
feketemarcsi írta:
Az enyémek, amit csináltam odút, nagyon szeretik, ott csak egy a bibi, ha meg akarom nézni, mi van benne és ők is ott vannak, a hím simán jól megcsíp...

Marcsikám, ne hagyd magad! Küzdj meg vele! :D

Hozzászólás 2008 szept. 30, 11:09 
Ha nem találsz fiókát, akkor biztosan ez történhetett. A fonott kosarakkal nekem is meggyűlt már a bajom, bár nekem a legnagyobb bajom vele, hogy macerás takarítani... Viszont volt olyan madaram, aki csak ebben volt hajlandó költeni.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 10:59 
feketemarcsi írta:
Nézegettem, nem találtam. A tojáshéjnak legalább nem kellett volna meglenni. Lehet, hogy bekeverték a fészekanyagba a kicsit és ott van valahol alul?
Elveszett... :03:

Lehet... A tojáshéjnak nem kell meglennie, mert a kelést követően megeszik a szülők.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 10:56 
Szia Marcsi!
Előfordulhat, hogy kirántották a kikelt picit, csak még nem találtad meg... :? Vagy az is lehet, hogy megették a tojást, bár ez a sirálykánál nem gyakori... Tanácstalan vagyok, nálam ha ilyen volt előbb-utóbb megtaláltam a kirántott kicsit - vagy élve vagy holtan...

Hozzászólás 2008 szept. 29, 21:30 
Hello Mindenki!
Van itt pár eladó madárka.A fehér szinű nem játszik.
Ha érdekel az ár ,hívj
A madarak ideiek, zárt gyűrűsek. 2 tojó,1 hím, 2 ?
06-20-374-03-15
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 24, 12:30 
Szakmai titok :lol:
Olvass vissza ebben a topicban, biztos leírtam már egyszer nagyvonalakban.
Most nagyon nincs rá időm. bocs
feketemarcsi írta:
Hogyan kell őket beindítani? Nekem most vannak ám először, de olyan édesek.

A másikoknak 3 tojáskájuk van, a hétvégén kéne elvileg kelniük.
Akitől vettem, nem tudja mennyi idősek, mert őneki is valaki adta őket, az biztos, hogy ideiek.

Kép

Ők a kis gazfickók, akik palotát építettek, tojás meg sehol.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 9:10 
Ha én beindítom a madaraimat,amximum egy hét különbséggel, de letojnak.
Várj vele még.
feketemarcsi írta:
Azt mondták nekem, ha a fészek építés után 2 héttel még nincs tojás, akkor baj van. Akkor mégsincs?

Lehet, hogy a kis bestiák csak kényelmesek akartak lenni? A muharfürtöket is beépítették úgy, hogy fölöttük van, beülnek a fészekbe és eszegetnek...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 52  Következő