Szia!
Először is fehér madarat nem érdemes vinni versenyezni, mert csak saját színkategóriájába tud eredményt elérni. Sose lesz olyan kiváló madár,mint egy fekete. De mivel színkategóriák szerint csak a VB-n osztályoznak, így...
Másodszor nem baszogatásból mondom, de a törvény szerint ha fenthagyod a jelzőgyűrűt a madár lábán, azonnal kizárják.
Harmadszor pedig ilyen farokkal nem szabad kitenni a madarat! Ilyen esetben mond azt, hogy nem tudtad elhozni mert leromlott a madár tollazata!
Amúgy testre nem rosszak a madaraid. Honnan származnak a szülők?
Az a 3.helyezett fekete-szürke PASZTEL a 88 pontjánál tényleg nem is ér többet.
Szintén rossz farok, illetve fakó-mosott has pikkely mintázata. Szépek lennének a relatíve nagy pikkelyek, de szerintem egy pasztellhez képest is fakó a has...
Tudod a cél a 89 pontos madár! Magyar Bajnokságra az alatt nem is lehet vinni. Aztán ott a 90-91-92! VB-re pedig csak Magyar Bajnok mehet.
A VB-n volt 3 példány sirályka, ami 94pontot kapott!!!
Az már a király kategória
Csak így tovább, alakul az majd!
Zottan írta:
Halihó!
A hétvégi móri minősítőn 3 idei fehér sirálykám vett részt. Bár igyekeztem felkészíteni őket a versenyre, nem vártam nagy eredményt, ráadásul a kifogásnál vettem észre hogy kissé töredezett is a farkuk...

Ennek ellenére a három madár 87, 86, 86 pontot kapott, ami nem is rossz, tekintve, hogy az F1 szekció 3. helyét megszerző fekete-szürke sirályka 88 ponttal "állhatott" fel a dobogó legalsó fokára és a győztes madár is 90 pontos volt. Lehet, hogy van némi fantázia a madaraimban?