Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 25, 22:34 
Sthil ,rádöntöd a házára a fát és kvittek vagytok, a madár is meglesz. Legfeljebb megtakar :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 25, 22:14 
Az ötlet nem hülyeség, de nem kivitelezhető, pedig még hosszú nyelű hálóm is van hozzá. :73: Nem az én udvaromban van a fa. A buzi szomszédom nyáron meghúzta a kocsimat és szó nélkül elhajtott. Én itthon megvártam és szó nélkül megtakartam. :90: De ez már kicsit sem roller.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 25, 21:26 
Elemlámpa-fáramászás? Túl hülye ötlet? :shock:

Hozzászólás 2008 szept. 25, 21:17 
Arról tényleg senki nem írt, hogy visszafogta volna őket, de hátha a próbálkozást most leírja. Amúgy töksötét volt már és csak a zajokból tudom, hogy a nyírfára szállt ami cca. 20 méterre van. Azóta annyi változott, hogy kifogtam az összes madarat a röpdéből és annak az ajtaját nyitva hagytam. Minden földi jót amit szeret odakészítettem, ha mégis reggel leszállna. A bibi az, hogy elkezdett szemerkélni az eső és fúj a szél ami nekik nem idegen ugyan mert odabent vannak fák, de el tudnak húzódni az eső elől. Tettem be egy pár kalitkázott hímet a röpdébe, meg egyet a csapóba is. Oszt várom a csodát... (hamán illen béna vótam)

Hozzászólás 2008 szept. 25, 20:56 
cwg írta:
Azért ide írok, mert nektek mostanában elég sok madaratok elrepült és van tapasztalatotok benne, hogy tudom visszacsalni. Az előbb ki akartam fogni egy röpdéből az egyik hím madaramat, de olyan jól sikerült, hogy a legközelebbi nyírfán landolt az ártatlan. Ha holnap reggel egy csapóba kiteszek egy hívót, van esély, hogy visszaszáll?

Ha eléggé szürkület volt már, és nem repülhetett tovább a nyírfáról... És a szomszéd macskája sem leselkedik rá... és reggel korán már, ahogy pitymallik és a fény dereng hallja a társát vagy a hívóhangot... talán odarepül hozzá. De hogy biztosan befogni :roll: ? Csalikalit... Biztosan éhes is lesz, szegény pára. Igencsak résen kell lenned!

Tudod, próbálok visszaemlékezni, de nem hiszem, hogy itt valamelyikünk is beszélt volna arról, hogy milyen sikeresen befogta a szélnek röppentett madarát... Talán csak Lajos. Ugye? Mázlis! Ja bocs! Jut eszembe: én a ház tetejéről szedtem le, de akkor már eléggé sötétedett. Én mázlis :D !

Puszi nektek!

Hozzászólás 2008 szept. 25, 20:22 
Marcsika , ne sértődj meg azon amit Gabesz írt. Most zaklatot vagy ezért kicsit érzékenyebb vagy. Nyugi :oops: Az idegeskedés annyi mint ,magunkon bosszút állni más butasága miatt. :23: :41: :38: :90: :104: :95: :52: :11: És a téma lezárva.... .Ímádunk benneteket. Idre MINDEN DÖGÖS PIPI.. Tudod mit Marcsi a szereteteddel büntesd azt a babagájost biztos 4 mancsos. Ágyuri írtam privát üzit a kalitokkal és itatokkal kapcsolatban !!!!!!

Hozzászólás 2008 szept. 25, 20:18 
Sziasztok! Azért ide írok, mert nektek mostanában elég sok madaratok elrepült és van tapasztalatotok benne, hogy tudom visszacsalni. Az előbb ki akartam fogni egy röpdéből az egyik hím madaramat, de olyan jól sikerült, hogy a legközelebbi nyírfán landolt az ártatlan. Ha holnap reggel egy csapóba kiteszek egy hívót, van esély, hogy visszaszáll? Amúgy a madár elég ilyedős természetű csapper féle, de nagyon sajnálnám, mert igen jó füttyös a kicsike...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 25, 13:41 
Má nem találom de még sokkal lejjebb mindent leírtam mi a dógotok !!!!!! :twisted:

Hozzászólás 2008 szept. 25, 12:57 
Volt sok hozzászólással alább egy rolleros kérdésem... :24:

Hozzászólás 2008 szept. 25, 12:50 
Oké Marcsi ! Akkor maradok én ?!.... :09:
Egyébként az is lehet, mert gyakran előfordul hogy a tojó védi a területét a túl heves hímtől és a szárny csapásokkal próbál támadólag hatni...A Lajosnak is igaza lehet...de lehet etetésért kuncsorgó is ! Egy azonban biztosan nem hogy meg akarja ölelni és most már tényleg hagyjuk a francba ezt a marhaságot !... :23:
Sokkal jobban örülök annak hogy lesz egy szőke tikunk és egy Sanyink !
:08:
Hurááááááááááááááááááá !

Hozzászólás 2008 szept. 25, 11:45 
feketemarcsi írta:
Hé, nem egymást cseszegetjük, engem cseszegetett valaki...

Marcsika, édes! Ilyen megszólítással még egyszer, régen, bizonyos 00 akárki szólt itt topikon Valakihez, vagy Valakikhez, és nem bírtam szó nélkül. És most sem... :76: (biztosan maradi vagyok.)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 szept. 25, 11:52-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 25, 9:45 
Természetesen nem felejt el... :)

Hozzászólás 2008 szept. 25, 9:20 
Szeretett madarász barátaim !
A madár NEM ember ! Ezt ne feledjétek el !
Már többször írtam (pedig nem szeretek , és nem is tudok )
Aki mdarat akar tartani az először olvasson utána a szakirodalomba , vagy ami még jobb vegye a fáradtságot és keressen meg egy- két tenyésztőt ők biztossan segítenek majd .
A madarat lehetőleg minnél természetesebb módon tartsuk -ha van rá lehetőségünk .
A papagájok és a tyúkfélék csoportban élő állatok- ezt ne feledjük el .
Ha egyedül tartsuk őket az -szerintem állatkínzás ! Mi csak kényszerből lehetünk a "társaik " . Ha módjuk lenne rá hidjétek el nem minket választanának társnak !
A madarakat márpedig NE fogdossuk feleslegessen , ha erre van igényünk ( a madaraknak nincs ) akkor tudom ajánlani a madarak ösi ellenségét - a macskát - Na ö imádja a símogatást a dögönyözést !
Egyébként Marcsi , a hullámos papagáj tényleg " átöleli "a párját a szárnyával párosodás előtt !
Egyébként a madaraknak igen egyszerű igényeik vannak - tágas tér ahol tudnak röpülni kedvükre ; megfelelő mennyiségű és minőségű élelem ; és a szaporodási lehetőség ennyi .
Mi lehetünk La Fontenek, és bele képzelhetünk az állatokba emberi tulajdonságokat -attól még a tények makacs dolgok maradnak .
De jobb lenne ha inkább madarászkodnánk , és nem cseszegetnénk egymást !
Egyébként remélem januártól én is beléphetek a rollerezők körébe - ha " Nagy Gabe "nem felejt el !
Bocs a " Háború és Békéért "

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 25, 8:43 
Na erre nem gondoltam..

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 25, 8:39 
Huha...ne mérgelődj, a pillanatnyi hangulatának megfelelően mindenki mást lát belőle.. én példáúl most azt, hogy a kitárt szárnyú galamb azt akarja elfedni a szárnyával, hogy éppen a másik behunyt szemét szeretné kivájni..

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 szept. 25, 8:42-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 25, 8:14 
feketemarcsi írta:
Sziasztok!

A fürjeket én is szoktam simogatni, meg ilyesmi, de azt már végképp nem hiszem el, hogy a madár a szárnyával ölelkezik, ez már hülyeség és nem lehet meggyőzni.

Bocs, hogy itt öntöttem ki a lelkem, de az a tegnapi menj a pi...ba, nagyon kiakasztott.

Megnéztem tegnap azt a fórumot, pont az ölelkezős részt olvastam el. Hát nem tudom. Az én madártartási tapasztalatom nulla a Tietekhez képest, de én a hullámos képből rögtön nem azt gondoltam, hogy ölelkezik, hanem egyértelműen párzást mutató kép volt.

Most már erősen elgondolkodom azon, hogy szétszedjem-e az összemarakodó kutyáimat, ha összeverekednek, mert az elején olyan aranyosan összeölelkeznek. Igaz, hogy vér folyik közben, de gondolom csak azért, mert annyira örülnek egymásnak, a kis hevesek...

Én be is fejezem ezt a témát, néha bosszant az emberek hozzáállása az ilyen témához. Én szerencsémnek tartom, hogy nem vagyok ilyen, mert nagy állatok mellett (lótenyésztő vagyok) kifejezetten veszélyes, esetleg életveszélyes az, ha félreértelmezed a jelzéseket. Teszem azt, szomorú végem lehet, ha félreértelmezem azt, ha a ló lesunyja a fülét a fejére. Maximum még jobban odamegyek, hogy "milyen éééédes vagy így fülek nélkül". Aztán a ló (mivel nem értettem a jelzését), vagy felrúg, vagy megharap, vagy az első lábával lecsap. Tök jó lenne nekem.

Na OFF-ot végleg befejeztem.

Hogy roller témában is hozzászóljak, elkezdtem puhítani Kedvesemet roller kanári ügyben. Felvételeket mutattam neki, hozzátettem, hogy mindezt zárt csőrrel, és a valóság gyatra mása a felvétel, mert nem lehet visszaadni felvételen az énekét.

Nem volt elzárkózó egyáltalán. Lehet, hogy lesz ebből valami???

dujuor

Hozzászólás 2008 szept. 25, 8:12 
A Francba hogy nekem nem írnak a csajok ilyen !... :65:

Hozzászólás 2008 szept. 24, 20:22 
doromboló írta:
Te duzsi ! El ne menj nekem ! Végre egy jó kis jérce ! Éppen jó lennél a többiek közé a tyúkudvarba ! Hallod !?... Milyen versenyekre járásról beszélsz ?...Egyszer van egy évben az év utolsó hétvégéjén !...Hát az nem túl sok ?!... A többi szupiiiii ! Halk kis madarak ezek, biztos nem zavarna senkit a családban ?! Ha ?...... :01:

Bevallom elpirultam, köszönöm a bókot. Most már sötétebb szőke a hajam (bár érthető okokból jobb szeretem a világos barna megfogalmazást, mint a sötétszőkét :22: )

Ami a madarakat illeti, úgy érzem könnyen meggyőzhető vagyok. De majd csak a nagy röpde megépítése után (tavasz) gondolkodok majd tovább madárszinten. (az tehát 2010 telét jelenti legelőbb). Addig figyelek, tanulok Tőletek.

Köszönöm a kedves fogadtatást, szuperek vagytok, öröm ebbe a társaságba "járni".

dujuor

Hozzászólás 2008 szept. 24, 19:15 
Te duzsi ! El ne menj nekem ! Végre egy jó kis jérce ! Éppen jó lennél a többiek közé a tyúkudvarba ! Hallod !?... Milyen versenyekre járásról beszélsz ?...Egyszer van egy évben az év utolsó hétvégéjén !...Hát az nem túl sok ?!... A többi szupiiiii ! Halk kis madarak ezek, biztos nem zavarna senkit a családban ?! Ha ?...... :01:

Hozzászólás 2008 szept. 24, 18:10 
Sziasztok, Gabesz, Doromboló!

Igazatok van, elnézést kérek, hogy belepofátlankodtam a topicba...mentségemre legyen szólva, egy cseppet felháborított, amit Marcsi beírt. Nem igazán van ínyemre, ha valaki azért küldi el szépen megfogalmazott mondatokban a másikat a pi...ba, mert nem egyezik a véleményük.

Nem régóta vagyok jelen, viszont szorgalmasan olvasom a topicokat (bár csak a törpefürjesben írogatok), és ezt a topicot is figyelemmel kísérem, minden nap. Gondolkodtam, hogy beiratkozom a Roller Kanárit szeretnék csoportba, de nem tudnék maradéktalanul foglalkozni velük, nem tudnék versenyre járni velük (illetve valószínűsítem, hogy nem), így jobbnak találtam, ha csak olvasok, és izgulok a többiekért. Mivel olvasó üzemmódban vagyok, ezért én már kialakítottam Rólatok egy képet, a hozzászólásaitok alapján.

Remélem engem nem a kifakadásom alapján könyveltek el, bocsánat, hogy szétoffoltam a topicot.

Valószínűleg igen ritkán fogok erre a fórumra írni, mert érdemben nem tudok semmit sem hozzátenni (maximum elvenni), mert soha nem volt még kanárim, és még azt sem mondhatom, hogy sokszor láttam volna. Rollert pedig még soha nem láttam. Vagy láttam, de nem hallottam.

Köszönöm az invitálást Kedves Gabesz, ritkán, de élni fogok a beírás lehetőségével. Inkább olvasó üzemmódban leszek, és a háttérből drukkolni fogok.

dujuor

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 261  Következő