eszterolajos írta:
Hali ! Rolleresek !!
Indul az MNK Decemberi Szegedi Nemzetközi Füttykanári verseny beharangozása !!!
Néhány rendezvénnyel kapcsolatos kívánságotokra kiváncsiak vagyunk.
Irjátok ide.
Sziasztok! Gabesz drága még élek!

(és persze fogyózom, szigorúan repcén élek , azt is csak csíráztatva falom

)
Szóval valóban beszélni kell lassan a versenyről is!
Elöljáróban megjegyzem, amiket lefirkantok azok csak ötletek, mindenen lehet változtatni, lehet másképp csinálni.
Nevezés: szerintem nem kéne postázni a nevezési felhívást a honi résztvevőknek. Elég lenne mail-ben. Bajcsi Janinak nekem megvan a telefonszáma, a többiek meg kapjanak egy kör mailt. Mindenki jelezze X időpontig (Lajos, Béla meddig ? ) hány egyénivel és hány kollekcióval szeretne indulni.
Nevezési díj : szerintem kollekciónként 3000, egyéniben 1000 ft. legyen. Tudom, aki 2-3 kollekcióval szeretne indulni annak ez - főleg az útiköltséggel együtt- nem kevés, de a tervezett két bíró szállását, ellátását, útiköltségét állnunk kell, a terembérlettel és a díjazással együtt. Még ezen nevezési díjjak mellett is szükség lesz egyéb lóvéra szerintem, de bízzunk Lajos "varázserejében".

. Külhoniaktól ne kérjünk nevezési díjat, elvégre ők vendégek.
Beszállítás-verseny: valahol már kiszámoltam, előreláthatólag minimum 16 kollekciónyi madár lesz, ennek az elbírálását nem lehet megcsinálni egy nap alatt. (a két bíró szerintem mindenképpen együtt kéne hogy dolgozzon!). Viszont elég szarul jön ki így az év utolsó hétvégéje. Ezért jó lenne, ha 26.-a péntek este mellett (ez karácsony másnapja!) 27.-e szombat reggel 9-ig is le lehetne adni a madarakat. Ezután lehetne sorsolni, és 10-től indulhatna a bírálat, kb. 15 óráig. 28. -án (vasárnap) 10 órától 15-16 óráig meg biztosan kész lenne minden madár pontozása. Egy óra alatt lehetne összesíteni, eredményhirdetés, majd össztánc!
(akinek meg kiderül a rigójáról, hogy átment csapperbe, annak meg :

)