Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 10, 10:19 
Bocs hogy belekotyogok de hát a szomszédság ugye...
Én rögtön értettem amit az Ottó láttatni akart....Szó sem volt atkáról, ő a túlkorosságra apellált. Azt viszont nem tudhatta hogy milyen szabályok szerint ment a bírálat. Egyébként valóban kekec a pali csak az a "baj" hogy teljesen igaza van. Azt viszont tiszteletben kell tartani hogy a bíró milyen döntést hozott. A Feri képeinek összenézésekor a II.-nak kihozott madár valóban jobbnak látszik, vak aki nem látja de SZÍNEIBEN ! Ki tudja ezt innen megállapítani hogy a győztes madár a többi kritériumnak nem felelt e meg jobban mint a színben kétségtelen szebb második ! Ezt a bíró tudja és látja ott akkor abban a pillanatban !...
Neharagudj Feri de most nem tudok egyetérteni veled ! Alapvető szabály mindenhol a világon hogy bírálat ellen óvás nincs ! Lehet óvni a szabályok be nem tartása ellen, a körülmények és az eredményt befolyásoló tényezők ellen de a bírálat ellen NEM ! Ha valamit nem tudsz akkor ne egy óváson keresztül akard azt megtanulni, hanem egy baráti beszélgetés kapcsán ami elől egyetlen bíró sem zárkózik el....
Szégyen az óvás a bíróra és a rendezvényre egyaránt de indokolatlan óvás esetén a benyújtóra is.
Ferikém hidd el nem akarlak megbántani mert én nagyon hasonló voltam a te korodban, igaz soha életemben nem óvtam de a vezetőkkel mindig harcban álltam az igazamért...amit aztán az élet ilyen távlatból már más formára színezett át.. Higgadj le mert oltári jók a madaraid. Sokkal többre jutsz ha a bíró szakikkal többet beszélgetsz a barátság hangján !
Arról meg csak álmodni lehet hogy a te madaraid fogják az összes első díjat elhozni mégha mindegyik jobb a többitől. Sőt ha tényleg így van magasan, akkor, neked illik felajánlani a zsürinek hogy adjanak másoknak is ne mind neked....Meglátod az idő megoldja !

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 9, 21:21 
Mona, Gabi, Doromboló, Margó köszi az elismerést. A család két gyerekkel Vörös Tibi „Bird” családja. Akkor még képek a kiállításról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 9, 9:29 
Én is gratulálok a szakiknak, szép munka volt....
Hogy eltereljem a témát a Timba madaráról, nálam is megvan még mindig ez a probléma a Fricimnél (pedig Ivermektinnel kezelem és babaolajjal is kenegetem néha a lábát), de most meg a szeme körül olyan fura, mintha hullana a szemöldöke.... A szeme egyébként nincs féligcsukva, itt pont pisloghatott éppen...
Ime a kép, talán látszik:
Kép

Majd egy kedves pillanat, amikor a Pirkóm elkalandozott és az ibolyámon landolt.... Ő nagyon szép és eleven kis madár lett, ha nem is piros....

Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 okt. 9, 7:20 
A napokban megfogadtam, hogy kizárólag szakmai hozászólásokat teszek itt a fórumokon, most egy kicsit hezitálok, hogy leírjam - e véleményemet.

Mivel ez is szakmai téma csak a kiállításokat, bemutatókat szervező egyesületeket érintő és jelenleg megoldatlan központi kérdés, melynek hiánya aztán a kiállító tenyésztőn csapódik le.

Jelenleg nincs a rendezvényeket besoroló és hivataloson érvényben lévő korszerű szabályozás, így csak a hagyományokra hagyatkozunk.

Szerintem az alábbiak szerint csoportosíthatók a hazai madarászati összeröffenések :

1- Egyesületi, vagy egyéni szervezés során létrejövő BEMUTATÓ
-jellemzője : bármilyen életkorú, fajú, egészséges, jó küllemű madarat vihetnek a tenyésztők a szervező által megfogalmazott feltételek szerint.
Nincs egyedszám korlátozás sem közhiteles bírálat, hozzáértő madarászok zsűrizik, illetve kötetlenűl díjjazák a kiállított madarakat.

2. - Egy magasabb fokozatú egyesületi szervezésű KIÁLLÍTÁS amikor fantázia nevet kapnak a rendezvények, ugyan van bírálat, de nem közhiteles a szemlézés (nincs bírói vizsgája a szemléző személynek, vagy nem minden bírónak) díjjakat adnak ki a saját anyagi helyzetükhöz mérten.

3. - Egyesület által szervezett KÖZHITELES KIÁLLÍTÁS, melyen vizsgázott hazai, vagy külföldi bírók szemléznek. és egy adott szisztéma (esetleg szabályzat) szerint bírálnak. Követelményeket állít a rendező szervezet pl : gyűrűs madár, életkor, faj és azok mutációi, stb.

4. - Egyesületi szervezésű ORSZÁGOS MINŐSÍTŐ KIÁLLÍTÁS , ami ugyan nem létezik papiron, mert még nincs rá hivatalos szabályzat, így nem is lehetnek egységesek, de fő tendenciájuk a COM előírások figyelembe vétele. Itt már szigorú megkötéseknek kellene megvalósulnia, de a szabályozatlansága miatt nem mind éri el a
a kitüzött célokat.

5. - ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
Szokásrend szerint az MDOSZ felkérésére eddig általában a szövetség valamely tagszervezete, néhány esetben tagszervezetei rendezték, a szövetség szabályozása szerint. Ez a legmagasabb követelményeket állító országos rendezvény. Itt a technikai szervezésre, a kiállított madarakra, bírálat rendjére, stb külön szabályok vonatkoznak, melyeket a jelenleg az érvényes COM szabályozáshoz igyekszik a rendező igazítani.

Tehát ha egy rendezvényen elért eredményt nézünk első dolgunk talán az lenne, hogy arról tájékozódjunk, hogy mely kategóriába tartozik az a madarászati összeröffenés. Ha tudjuk máris könnyebb a madarak eredményeit elismernünk.

Timba madara a rendezvény minden kritériumának megfelelt, hiszen ott a több éves egyedeket is ki lehetett állítani. Ami a felvetett hibát illeti szerintem egyszer az életkorból és a kalitkás tartási módból adódó izom elégtelenség, illetve a madár vizhiányából adódó problémát, a kiszáradás jeleit mutatja a lábszáron megfigyelhető elváltozás. /ez persze nem állatorvosi diagnózis, csak az én véleményem a képen látottakról, ami esetleg nem is így van/

Talán egy kis vízterápiás regenerálódás után a lábon lévő elváltozás módosítható és akkor egy megfelő szöveggel, mint szeretet hobbimadár, mely egy bemutatón/kiállításon dijjazot a Magazinban is megjelenhetne.

Nálam is előfordúlt már az ilyen tünet, nagyon jól megszüntethető, ha a madarat volierben élénk mozgású madarak közé helyezzülk és az ivóvízbe 1 dl.-hez egy gyermekkanál akácmézet keverünk. Naponta cseréljük, majd frissen adagolt kotyvalékot 2 héten át itatjuk vele.

Hozzászólás 2008 okt. 9, 6:48 
Kedves Timba!
Nem téged véleményeztelek hanem a madarat amit te kértél. A színtáplálás hiányán kívűl van még néhány hibája a madárnak például hatalmas szemöldöke van, füzött nyaka és lapos feje.
" Pontlevonással büntetik :
az erős, boltozatos v. a lapos koponyát,
a fűzött nyakat,
az erősen pikkelyezett lábakat, "
A lábára javasolnám a Charmil gélt néhány nap alkalmazás után megszűnik a probléma ha atka ha nem.

Nem áll szándékomban megbántani téged és elhiszem hogy madárszerető ember vagy de ez a madár nem való se kiállításra se az újságba.
Üdv : Hermann Ottó

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 9, 6:14 
Heló!

A kanári kiállításánál, -ha az közhiteteles bírálaton történik- csak a tárgyévi gyűrűzésű madarak vehetnek részt. Ez nemzetközi kiállításokon is szabály.Ezen a kiállításon biztos vagyok benne, hogy közhiteles bírálat nem történt, csak maximum egy valamilyen szintű zsűrizés, mert az a madár egy "szakmai" kiállításon biztos, hogy nem nyerhetett volna, sőt közhitetles bírálaton sem vehetett volna részt.(Vagy a pontozás helyére tette volna a dolgokat.) Ettől függetlenül lehet az a tulajdonosnak egy "csodálatos" madara, hiszen Ő biztos, hogy elfogult vele szemben, de a tények azok sajnos néha kemények, és "igazságtalannak" is tünhetnek. Viszont, itt elhangzott egy kérdés, melyre válaszoltak, és ezért nemkell megsértődni, mert VAN benne igazság.(Vagy nem kell kérdezni!)Itt elhangzott egy őszinte kritka, mely erőss, vagy nem erőss, de igaz. Az pedig, hogy mi szerepelhet egy MAGÁN KIADVÁNYBAN, azt majd eldönti a kiadvány tulajdonosa. Gondolom, mi sem vennénk jónéven, ha valaki megmondaná, hogy mit csináljunk a saját tulajdonunkkal. Ettől persze még véleményünk lehet!!!Nem akartam a felvetett témához hozzászólni, de sokszor tapasztalom itt is, hogy csak azért megdicsérnek valakit, hogy el ne vegyék a kedvét, pedig szerintem, lehet, hogy ezzel csapjuk be a másikat.(Én ezért is nem nagyon firkálok már ezen a fórumon.)( Az igazság pedig mindíg úgy is odaát van.)

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 9, 5:04 
Ottó írta:
Sziasztok!
Észrevettem valamit Timba madarának a lábán és kicsit kinagyítottam.

Kép

Érdekelne a többiek véleménye.

Nem atka. Ha az lenne világosabb lenne a láb az elhalt hámréteg miatt. Biztos vagyok benne , hogy 3 éves, vagy annál idősebb madárról készült a kép.
Ennél jóval trébb madarak is szerepeltek már a magazinban. (ezt nem a lap minősítéseként-, csak tényként említem)

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 okt. 8, 21:33 
Ottó írta:
Ottó írta:
Sziasztok!
Kép
Kép

Tudomásom szerint csak egészséges, élősködöktől mentes madarat szabad kiállítani. Egy ilyen atkás lábú madarat én nem tennék be a Díszmadár magazinba (max a betegségek rovatba) nem beszélve a madár többi hibájáról és a színtáplálás is elmaradt. Arra is kiváncsi lennék hogyan lehetett ez a madár első helyezett.

Szia Ottó!

Nem vagyok egy nyámnyila alak, de ez a fogalmazás nem túl erős? Én még olyan kiállítást nem láttam, ahol csak tárgyévi kelésű madarak lettek volna! Vannak 4-5 éves kiállított madarak!
Az ominózus madaram lába garantáltan nem atkás! Ahogy a többi madaramé sem! Itthon vagyok minden nap, gyere, bátran megnézheted őket! A szinhiányban lehet némi igazság, de azt hiszem ez most a kisebb problémám...
:cry:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 okt. 8, 20:57 
Igen, azokon a kiállításokon ahol ez a nevezési kiírás!
De úgy tudom a Szombathelyi kiállítás nem volt minősítő kiállítás, így nem szükséges egy ilyen mértékű és szigorú nevezése kritérium sem...

Hozzászólás 2008 okt. 8, 20:23 
Szia Sanyi!
Tudtommal csak tárgyévi madarakat lehet kiállítani öreg madarat nem.
Hermann Ottó

Hozzászólás 2008 okt. 8, 19:10 
Szia

Keményen fogalmazol szerintem. A véleményem szerint a kor előrehaladtával, az öreg madaraknál is elálhatnak kicsit a lábpikkelyek. Ha ehhez feltétlen atka kell, akkor igazad van, de szerintem nem biztos. Az öreg kanárisok véleményére én is kíváncsi vagyok.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 18:59 
Ottó írta:
Sziasztok!
Kép

Kép

Tudomásom szerint csak egészséges, élősködöktől mentes madarat szabad kiállítani. Egy ilyen atkás lábú madarat én nem tennék be a Díszmadár magazinba (max a betegségek rovatba) nem beszélve a madár többi hibájáról és a színtáplálás is elmaradt. Arra is kiváncsi lennék hogyan lehetett ez a madár első helyezett.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 8, 18:52 
Egy pár kép a Pannonia országos bajnokságról:

A két főszervező:Gyerkó Tibor és Hamza Zoltán.

Kép

Gyerkó Tibi világbajnok hullámosa ami sajnos a cseheknek szerezte a világbajnoki címet és természetesen itt is bajnok lett.

Kép

A látogatok:

Kép

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 8, 18:42 
Felteszek képet az ovásom egyik főszereplőjéről ami az első helyre hoztak ki és 92 ponttal:

Kép

Ovásom azzal indokoltam,hogy a madár alsó maszkja nem teljes és hibás,ráadásul a csőr körül is fehér ami véleményem szerint hiba és érheti el a 92 pontot.

Ezt az Erős Árpi szerb C.O.M bíró is megerősítette,vasárnap mert nem hagyott nyugodni a leskiismeretem.

Indoklás:A bírok azzal indokolták meg,hogy le van tisztulva és fehér csak a megengedett helyen van piros,(csak azt nem mondták,hogy kevés pedig ha nézitek lássátok ti is) és hogy a piros mozaikba 6 féle típus van és ez ilyen.

És itt a második helyezett 91 pontos piros mozaik hím:

Kép

Ti hogyan lássátok?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2008 okt. 19, 18:02-kor.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 18:34 
Sziasztok!
Kép

Kép

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 okt. 8, 17:52 
Szia Csaba !

köszönöm az infót.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 17:27 
Mona ! Normális vagy ! Én is fehér vagyok...! Jó az apai vonalban vót egy kis vonyás szóval pasztel !... :lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 17:04 
...meg a bronz :67: , :75:

Hozzászólás 2008 okt. 8, 16:53 
Sziasztok Színesek!

Én is megragadom az alkalmat, és átugrok hozzátok egy nagy adag gratulációval a zsebemben! Nagyon szépek a madarak, nagyon ügyik voltatok, csak így tovább!!! :08: :53:

Gabesz, nekem is a fehérek a gyengéim! 8)

Üdv: Mona

Hozzászólás 2008 okt. 8, 16:03 
Gratulálok fiúk !..."ez jó mulatság férfi munka volt" !
Ilyen gyönyörűséges madarakat én még sohasem láttam...Ha láttam is az csak elvétve volt hogy mindenki azt fényképezte de most ?!...Az ész megáll ! Én midegyiknek adtam volna egy külön serleget !...
Ez a Timba lány !...Elájulok ! Idejön, kettőt kérdez és nyer !...Puff neki ! Ezért neki külön gratula...Kik azok a család a két kisgyerkkel ?...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 134  Következő