Bocs hogy belekotyogok de hát a szomszédság ugye...
Én rögtön értettem amit az Ottó láttatni akart....Szó sem volt atkáról, ő a túlkorosságra apellált. Azt viszont nem tudhatta hogy milyen szabályok szerint ment a bírálat. Egyébként valóban kekec a pali csak az a "baj" hogy teljesen igaza van. Azt viszont tiszteletben kell tartani hogy a bíró milyen döntést hozott. A Feri képeinek összenézésekor a II.-nak kihozott madár valóban jobbnak látszik, vak aki nem látja de SZÍNEIBEN ! Ki tudja ezt innen megállapítani hogy a győztes madár a többi kritériumnak nem felelt e meg jobban mint a színben kétségtelen szebb második ! Ezt a bíró tudja és látja ott akkor abban a pillanatban !...
Neharagudj Feri de most nem tudok egyetérteni veled ! Alapvető szabály mindenhol a világon hogy bírálat ellen óvás nincs ! Lehet óvni a szabályok be nem tartása ellen, a körülmények és az eredményt befolyásoló tényezők ellen de a bírálat ellen NEM ! Ha valamit nem tudsz akkor ne egy óváson keresztül akard azt megtanulni, hanem egy baráti beszélgetés kapcsán ami elől egyetlen bíró sem zárkózik el....
Szégyen az óvás a bíróra és a rendezvényre egyaránt de indokolatlan óvás esetén a benyújtóra is.
Ferikém hidd el nem akarlak megbántani mert én nagyon hasonló voltam a te korodban, igaz soha életemben nem óvtam de a vezetőkkel mindig harcban álltam az igazamért...amit aztán az élet ilyen távlatból már más formára színezett át.. Higgadj le mert oltári jók a madaraid. Sokkal többre jutsz ha a bíró szakikkal többet beszélgetsz a barátság hangján !
Arról meg csak álmodni lehet hogy a te madaraid fogják az összes első díjat elhozni mégha mindegyik jobb a többitől. Sőt ha tényleg így van magasan, akkor, neked illik felajánlani a zsürinek hogy adjanak másoknak is ne mind neked....Meglátod az idő megoldja !