Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 10, 10:40 
Te Margó ! Azt hol hallottad hogy a fejére kell csepenteni ?!...Ha véletlenül lecsorog a szemébe akkor lesz egy Jumuldzsákod ! A háta és a nyaka találkozása a leg jobb hely ahová ceppenteni kell...A lábra is persze és majd egy hónap múlva lesz pikkely hámlás vagy kopás vagy visszahuzódás...

Hozzászólás 2008 okt. 10, 10:25 
Nahát DJ. pont ilyen az én Frickóm lába is, -a másikon van a képük-, meg most a szeme körül is. Én is ma kezeltem le megint, de én csak babaolajjal kentem be kicsit a lábát az ivermectin előtt, amit szintén tettem a lábára és a feje hátuljára is...
Szegényem így is összevakarta a fejét az olajos lábával, most olyan pankos a feje, összeállnak a tollai, de a tiedet azért nem közelíti meg:((
Szegénynek jól elrendezted a tollait, remélem valaha le fog jönni róla. Ez most olyan, mint amikor az olajos tengervízből kimenekítették a vizi madarakat....
Nehezen fog lekopni gondolom. Már én is kerestem ezt a balzsamot, de nem kaptam és ahogy látom jobb nem is kisérleteznem vele:(
Az állatorvos is csak az ivermectines kenegetést javasolta és már itt régen is olvastam a szakiktól ezt a receptet.
Egyébként neked nem narancssárga volt egyik madard? Vagy keverlek valakivel...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margareta 2009 márc. 14, 18:05-kor.

Hozzászólás 2008 okt. 9, 19:34 
Ha meg már kövér legyen lúd ! : A felső csőrkáva meg hosszabbnak látszik...Körömolló és pont poasszosan le -----csett !

Hozzászólás 2008 okt. 9, 19:16 
értem, köszi majd az ismétlöt úgy csinálom

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 okt. 9, 18:44 
Szia DJackson !

A lábat fülpucolóval kend be és a csűd és a combcsont közötti hajlatnál mindkét lábat megfogva. Elég egy kevéske balzsam a kezeléshez. Nem kell így beragacsozni.
Jó munkát.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 9, 16:38 
DJackson írta:
Tutoromtól megerösítést kaptam, hogy szegény tojóm nem éppen értékes madárka, a kalit se a legjobb, meg ellátott pár jó tanáccal, amiket köszönök ismét! Szokták mondani, hogy ajándék lónak ne nézd a patáját, hát nem hiszem hogy lenne szívem elengedni, vagy a túlvilágra küldeni szegénykéket. Én már velük maradok egy ideig azt hiszem. Talán majd alakul az élet és lesznek minöségi madárkáim, de én bennük is nagy örömöm lelem, ök az elsö kanáriaim!

EZ A BESZÉD! Ügyes voltál, gumiarcú :wink: !
:55:
...de hogy ilyen gaméta legyen ez a Perubalzsam :shock: , úuööö...

Hozzászólás 2008 okt. 9, 16:25 
Sziasztok!

Tegnap Pappcsa barátunkkal sikerült találkozni, úgy gondolta jobb ha személyesen veszi szemügyre a kis GoldFM madárkámat. (ez a neve, 3 napja kapta :D) Szóval hát nézzétek szegény lábát:
Kép

Ajánlott egy helyet, ahol tudták hol van peru balzsam, és IGEN sikerült szerezni, és nagyon olcsó is volt. Ahogy hazaértem egyböl sor is került a "nagy mütétre". Nem vagyok gyakorlott madárfogásban, így szegényke elég virgonc volt a kezemben, de egy idö után belátta hogy nincs menekvés, és hagyta, hogy jöjjön aminek jönnie kell. Jobb kezemben fogtam a kis gyagyást, bal kezemmel pedig lemostam a lábát langyos vízzel, majd pár perc után a csodaszer következett. Elég ragadós ez az anyag, nekem is 2 kézmosás kellett míg aztán lejött, és mivel egy kicsit ügyetlen voltam ráment a hasi tollaira is. Mikor visszaengedtem nagyon meg volt illetödve, látszott hogy nem érti most ezt miért kellett, de azt hiszem nem is fogja felfogni soha 8) Felmenekült az asszonyhoz a fészek szélére, pedig nem szokott ott ülni, és látszott, hogy idegessé vált ha csak felálltam a székemröl (általában innen szemlélem öket)
Kép

Bekentem minden lábujjat alul felül, próbáltam a hajlatokhoz is minél jobban hozzáférni, no meg persze a lábszár.. az egy picit nehéz volt, mert folyton behúzta a hasához az egyik lábát és mivel csak egy kezem volt egyszerre kellett kihúzva tartanom meg kennem. Ez nem tetszett neki azt hiszem, kapálózott össze-vissza. Kb 2 percig tartott a mütét. Mikor visszaengedtem, gyorsan üdvözölte egymást a házaspár(bár azért nem várták otthon tárt szárnyakkal, az asszony az egész idö alatt a fészekben ült, és még az ura érkezésének tiszteletére sem jött ki a bunkerból :D ) 5 percet gubbasztott a fészken, de aztán felélénkült elkezdett repkedni és tollászkodni. A lábára úgy néz, mintha félne töle. Ahogy telik az idö egyre több helyre viszi el a tollána balzsamot, elég furcsán néz most ki. Kettejük közül pedig ö a szebb. A tojó hiába csábítja most énekszóra Apjukat, most nem akar férfinek tünni, talán érzi a balzsamot, és ez zavarja, és nem énekel.
Kép

Tutoromtól megerösítést kaptam, hogy szegény tojóm nem éppen értékes madárka, a kalit se a legjobb, meg ellátott pár jó tanáccal, amiket köszönök ismét! Szokták mondani, hogy ajándék lónak ne nézd a patáját, hát nem hiszem hogy lenne szívem elengedni, vagy a túlvilágra küldeni szegénykéket. Én már velük maradok egy ideig azt hiszem. Talán majd alakul az élet és lesznek minöségi madárkáim, de én bennük is nagy örömöm lelem, ök az elsö kanáriaim.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Hozzászólás 2008 okt. 5, 17:50 
Halihó, Gabesz! Igen, egy jó kis feketére mindig vevő vagyok! :wink: 8)

Hozzászólás 2008 okt. 5, 14:00 
Szia Gabesz!
Még nem használtam ilyen fészekanyagot de az esti kutyasétáltatás alkalmával fogok gyüjteni egy szatyorral. A nyárfa terem fehér pihés magvakat, a stiglinc általában abból rakja a fészkét de a legkisebb légmozgásra mindenfelé repülnek a pihék. A vaddohány pihéi kissé súlyosabbak, tömörebbek és hosszabb szálúak. Remélem beválik. :D
Üdv : Ottó

Hozzászólás 2008 okt. 5, 13:51 
cwg írta:
Gabeszka! Ilyen növény Mo.-n többnyire a Kiskunságon van, de rengeteg. Ha jól emlékszem Amerikából hurcolták be. Mézelőként ugyan kiváló, de az őshonos fajok kiszorításával összehasonlíthatatlanul több kárt okoz. Nálunk a műveletlen területeken szaporodik. Mostanában a Tiszántúlon is egyre gyakrabban látható.

Igy van és bizony Szabolcs-ban is van belőle bőven!

Hozzászólás 2008 okt. 5, 13:37 
Gabeszka! Ilyen növény Mo.-n többnyire a Kiskunságon van, de rengeteg. Ha jól emlékszem Amerikából hurcolták be. Mézelőként ugyan kiváló, de az őshonos fajok kiszorításával összehasonlíthatatlanul több kárt okoz. Nálunk a műveletlen területeken szaporodik. Mostanában a Tiszántúlon is egyre gyakrabban látható.

Hozzászólás 2008 okt. 5, 13:16 
DJackson írta:
Az itteni leg"elit"-ebb boltban sem voltak kanári mütojások(debrecen), kicsit el voltam keseredve. Pappcsa pár napja nem válaszol nekem, talán megbántottam vmivel :oops: Pedig elolvastam mindent Gabesz, hogy filctollal érdemes megjelölni amit nem fogad el stb! Kicsit furcsa nekem, hoyg a kanárival ilyet kell(lehet) csinálni, régen a zebráim otthagyták a fészket ha túl közelról néztem bele, vagy felnyitottam az odujúkat... De egyelöre nincs tojgli, úgyhogy nem tudom mi lesz :(

Nyugi, Jákó, nyugiii!
Azt már megtanultam, hogy a jó madarász egyik ismérve a türelem :wink: ! Nekem debreceni "műkanári" tojta a műtojásom :D . Van ott még szerintem. A zebrát pedig ne hasonlítsd össze a kanárival, mert teljesen másak a költési és nevelési szokásai. Nagyon hálás madarak! Előbb vagy utóbb lesz igazi tojás is, meglásd. Az sem baj, ha utóbb, igaz? No látod?! :wink: Minderől értesíts minket, oké? Drukkolunk neked!

Ottó, csodás ez a növény!!! Ilyen pihe-puha szálas és meleg bélésanyagot ad a pici madarak fészkének. Te is ilyet használsz? Én még életemben nem láttam ilyet, viszont van itt valamilyen fa-utána kell néznem, hogy mi is az- ehhez hasonló repülőalkalmatosságot terem a magjainak. Gyűjtök majd én is belőle.

Szia, Mona kedves! Iszunk egy kávét? 8)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 5, 9:58 
Szia DJackson!
Az előző képet a magok miatt tettem fel hogy olyan e mint amilyen a te fészekanyagodban van. Ilyen a termése a vaddohánynak most még lehet ilyet gyűjteni gazos területeken rengeteg van.
Kép
Így néz ki a tied?
Pappcsa a Pannónia kupán van ezen a hétvégén mint azt írta is. Ha vége a kiállításnak biztosan válaszol neked.
Üdv : Ottó
Mona megelőzött. :oops:

Hozzászólás 2008 okt. 5, 9:55 
DJackson írta:
... kicsit el voltam keseredve. Pappcsa pár napja nem válaszol nekem, talán megbántottam vmivel :oops: ...

Szia DJackson!

Bocs, hogy belekotyogok, de ha jól látom Csaba tegnap beírta neked a Színkanári topikban, hogy nincs odahaza, kiállításon van. Ha hazaér, biztosan készséggel segít majd neked. :wink:

Üdv.: Mona

Hozzászólás 2008 okt. 5, 9:21 
Kép

sziasztok!

Kedves Ottó azt hiszem hasonló, de mégse ugyanaz. Ilyet raktam be, ez nagyon puha anyag, és az a jó benne, hogy nem összefüggö részekböl áll mint a vatta, hanem selymes rövid fonalakból. Még 1x sem láttam, hogy a tojónak baja lett volna kijövés közben :) Remélem ti felismeritek mi ez mert még 1 fészekhez már kevés ami megmaradt belöle.

Igen tudom a lágyeleséget! Annó még zebrákon tanultam meg, a saját börömön, aztán olvastam itt hoyg kell bele mák meg répa is, majd készítek vagy fél kilót és lefagyasztom. Az itteni leg"elit"-ebb boltban sem voltak kanári mütojások(debrecen), kicsit el voltam keseredve. Pappcsa pár napja nem válaszol nekem, talán megbántottam vmivel :oops: Pedig elolvastam mindent Gabesz, hogy filctollal érdemes megjelölni amit nem fogad el stb! Kicsit furcsa nekem, hoyg a kanárival ilyet kell(lehet) csinálni, régen a zebráim otthagyták a fészket ha túl közelról néztem bele, vagy felnyitottam az odujúkat... De egyelöre nincs tojgli, úgyhogy nem tudom mi lesz :(

Hozzászólás 2008 okt. 5, 8:15 
Sziasztok!
Szerintem a vaddohány vagy más néven a selyemkoró magjainak a szörzetéből van a fészekanyag.
Szia DJackson
Ilyen magok voltak mint a képen?
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 4, 21:29 
Szevasztok!

Jákó, mindent nagyon szuperül csináltál! Ügyes vagy!!! Tudtam én :wink: .

Doromboló, én azt hiszem, hogy nem vatta az az izé ott abban a csinos fészekben, hanem valami spéci fészekanyag, amit itt Timbánál is láttunk. Bolti cucc. Remélem, nem tévedek.

Ó, ha már folyamatosan bent ül a csajszi, és ha ő akarja a pasit, akkor ott már lesz valami :wink: ! Figyu, érdemes lenne mostmár kicsit utánaolvasnod a fészekrakási periódusnak :cyclopsani: . Ennek a topiknak a legeslegelején is erről van szó. Pontosabban a tojások elszedéséről meg ilyen morbid dolgok :shock: . De ne kelljen leírnom, inkább böngészd át. Kuvik ott nagyon szépen és részletesen leírta a tudnivalókat. Ha kész vagy az olvasással, kérdezhetsz! 8)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 4, 15:48 
Hú de nagy a szorgoskodás nálad ! Remélem nem vatta van a fészekbe mert azt a körmével esetleg ki tudja rántani és a tojásoknak annyi !...
Nagyon jól gondoskodsz róluk ! 13-14 nap múlva kelnek ha letojta a tojglikat.Akkor ne felejtd minden nap a lágyeleséget ! Azzal etet ! Tudod ?!...

Hozzászólás 2008 okt. 4, 13:34 
Hú ez a megfúrás nem tudom mit jelent, ha arra gondolsz hoyg befészkelte magát akkor igen, egész nap benn ül, csak enni jön ki!

Doromboló! Hát tegnap 3x, de föleg este nyomulnak mostanában, azelött volt 6-7 is naponta. A tojóm nimfónak tünik. Talán megkattant? Tojást már vagy 1 hete nem adtam nekik, azt hittem ez zavarítja meg öket, hát nem úgy tünik. Vagy az normális hogy ennyiszer csinálják? :D

Szoktam adni tyúkhúrt zöldként, meg paprika csutkát, almát. A fürtös kölest nagyon hamar kivégzik, 2-3 nap alatt elfogy egy fürt. Egyébként a boltban kapható magkeveréket kapják, csak én még vettem ilyen vitaminos magkeveréket és azt is belekevertem 2-3-at 1 literbe. Ja és tojáshéjat is kaptak, meg van benn szépia cucc.

Kép

a fészket ilyen puha anyaggal béleltem ki, sajnos nem tudom mi a neve, mert ezt is kaptam, iylen barna elnyúlt kókuszdióhoz hasonlított, és fekete gömbmagvak voltak közte. Nem tudtam mennyit kell betenni, így csak érzésre csináltam + volt benn nekik fü, meg papírdarabok, de nem érdekelte öket. Elöször még tudatlan voltam és csak simán betettem a fészket, mint a zebráimnak annó, akkor hordott a tojó füvet bele, de elég keveset, most egy hónappal késöbb meg csak beleült ahoyg megcsináltam és nem is épített rajta semmit. Amúgy boldognak tünnek, már amenynire értek ehhez, nem üldözik mostanában egymást, egész nap csipog a csajszi a fészekben, a krapek meg ül mellette a rúdon és énekel, így együtt a csipogás meg az ének igazi kis koncert!

Kép
Kép
íme a szexpartnerek:
Kép
láttam már oylan képet hoyg oylan sok fészekanyag volt benne, hogy szinte a tojó kilátszott a fészekböl, talán ezt rontom el? :oops:

üdv nektek!

Hozzászólás 2008 okt. 4, 10:03 
DJackson írta:
Úgy tünik helyreállt a béke, a csajszi kedvesen csipog egész nap a fészekben, a pasi meg a mellette lévö rúdon nézelödik, és énekelget már szépen néha. Remélem nemsokára megjelenik az elsö tojás is, hiszen a napi többszöri szex csak meghozza az eredményét végre! :D

Tettél be nekik elég fészekanyagot?
Megfúrta már a fészket?
Mit adsz enni nekik?
Még több fotót kérünk! :D

Puszi nektek!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 76  Következő