Szia, Dani!
Ne haragudj, hogy csak most írok, de néha igencsak fel tud gyűlni a fonnivalóm. Aztán volt nekünk még egy Danink, de ő átpártolt a papagájos frontra

...
Tehát:
A zebrapintyek a kanárikkal nagyon jól megvannak, ha van a madárszámnak megfelelő méretű röptér. Egyiknek a fénymag másiknak a köles az alaptakarmánya, ezért a zabálás miatt sem lesz különösebb konfliktus. Ha a költési időszak alatt is egyhelyen szeretnéd tartani őket, na akkor gyűlik meg a bajod. A zebrapintyek nagyon jó szülő és nevelő hírében állnak és abszolút jogosan! A fészekrevaló anyagot pedig képesek más madár fészkéből is kirabolni... Azt is tudnod kell, hogy teljesen eltérőek a fészekrakási szokásaik a zebrapintyeknek mint a kanáriknak, de a fiókák etetése is teljesen másképp működik zebráéknál. Nem agresszív madarak. Egy kis odafigyeléssel és megfelelő elhelyezéssel egy kezdő madártartónak szerintem nagyon jó társítás a zebrapinty és a kanári- mondom én, ki maga is még csak madarászgat

.
Bármilyen madár mellett is döntesz, hogy a kanárik mellé beszerzed, előtte mindenképpen tájékozódj táplálkozási, szaporodási szokásaikról, viselkedésükről. Hasznos lehet a későbbi kellemetlenség elkerülése végett.
Kalitokról, röpdékről, eszközökről pedig itt alább a tizedik szomszédban olvashatsz a
http://www.idre.hu/forum/viewforum.php? ... 987f4fb350 . Keresgélj, olvasgass és kérdezz! Járnak oda szakavatott tarajosok, kik saját maguk fabrikálta palotákkal kényeztetik tollas kedvenceiket. Tudják ők, mi a dörgés

!
És akkor kicsi hazai hír:
A három rollerpasim már a teljes lesötétítés előtti fázisban van, egyáltalán nem viseli meg őket -ahogy én látom legalábbis- a fénymegvonás. Rendesen esznek isznak, tollászkodnak jó nagyokat és ha csak az ajtó nyikorog, vagy a rádió megszólal, rögtön rázendítenek ők is. Lehet, Rolandom majd az István a királyból fog részletet előadni

...
Pintyőm búcsút mondott ennek a világnak, egyet gondolt és lefordult az ágról

. Karcsikám pedig rettenetesen szomorú elveszített párja miatt. Reggelente irdatlan nagy óbégatás közepette keresi még mindig...
Kellemes napsütéses jóvő hetet madárdallal tűzdelve!!!
Puszi nektek: Gabesz