Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 27, 14:38 
felcserélödtek a szerepek nálunk. Uraság talán még mindig a peru balzsam utohatása alatt van és nem énekel, de nem úgy a hölgy! Eszméletlen :D még csak nyöszörög, de egyre több hangot vélek felfedezni a repertoárjában ami jól sül el :D

Kösz a tanácsot doromboló, az tuti hogy 1 pár valami lesz abban a kalitkában, nem akarok semmit elkapkodni :)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 27, 7:30 
Helyesen döntöttél Dzseki !.... Azonban óva intelek hogy több pár zebrát vagy sirálykát vegyél mert úgyis lesznek egy év alatt annyian mint az oroszok !.... :lol:

Hozzászólás 2008 okt. 27, 3:47 
Szia! Hát igen egyszerübb az élet ha az ember nyitott szemmel jár.... na de köszi a linket!

Ma voltunk a nyíregyházi kiállításon és egyik ámulatból a másikba estem! Azt hiszem valahogy megválok a két kanárimtól, kisebb pintyeket szeretnék tartani. Már többen mondták hogy a kanári párt nem szerencsés egész évben együtt tartani, de én ezt nem tudom megoldani, és valszeg ez az oka a veszekedéseiknek is. Már figyelek arra is, hogy korán besötétítsek nekik mégsem áll helre a béke. Én olyan madarakat szeretnék akik szeretik egymást. Egy ember azt mondta hogy a selejt madártól a legjobb módszer megválni földhözvágással :O ha ilyen brutális nem is leszek, talán valamelyik állatkereskedésben átveszik 200Ft-ért. Még megvárom hátha kinö a toll a nyakán. Erre az elhatározásra ma jutottam mikor hazajöttem és ma is gyilkolták egymást, ezt nem tudom nézni tovább...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 26, 21:31 
Szia, Dani!
Ne haragudj, hogy csak most írok, de néha igencsak fel tud gyűlni a fonnivalóm. Aztán volt nekünk még egy Danink, de ő átpártolt a papagájos frontra :( ...

Tehát:
A zebrapintyek a kanárikkal nagyon jól megvannak, ha van a madárszámnak megfelelő méretű röptér. Egyiknek a fénymag másiknak a köles az alaptakarmánya, ezért a zabálás miatt sem lesz különösebb konfliktus. Ha a költési időszak alatt is egyhelyen szeretnéd tartani őket, na akkor gyűlik meg a bajod. A zebrapintyek nagyon jó szülő és nevelő hírében állnak és abszolút jogosan! A fészekrevaló anyagot pedig képesek más madár fészkéből is kirabolni... Azt is tudnod kell, hogy teljesen eltérőek a fészekrakási szokásaik a zebrapintyeknek mint a kanáriknak, de a fiókák etetése is teljesen másképp működik zebráéknál. Nem agresszív madarak. Egy kis odafigyeléssel és megfelelő elhelyezéssel egy kezdő madártartónak szerintem nagyon jó társítás a zebrapinty és a kanári- mondom én, ki maga is még csak madarászgat :wink: .

Bármilyen madár mellett is döntesz, hogy a kanárik mellé beszerzed, előtte mindenképpen tájékozódj táplálkozási, szaporodási szokásaikról, viselkedésükről. Hasznos lehet a későbbi kellemetlenség elkerülése végett.

Kalitokról, röpdékről, eszközökről pedig itt alább a tizedik szomszédban olvashatsz a http://www.idre.hu/forum/viewforum.php? ... 987f4fb350 . Keresgélj, olvasgass és kérdezz! Járnak oda szakavatott tarajosok, kik saját maguk fabrikálta palotákkal kényeztetik tollas kedvenceiket. Tudják ők, mi a dörgés 8) !

És akkor kicsi hazai hír:
A három rollerpasim már a teljes lesötétítés előtti fázisban van, egyáltalán nem viseli meg őket -ahogy én látom legalábbis- a fénymegvonás. Rendesen esznek isznak, tollászkodnak jó nagyokat és ha csak az ajtó nyikorog, vagy a rádió megszólal, rögtön rázendítenek ők is. Lehet, Rolandom majd az István a királyból fog részletet előadni :lol: ...

Pintyőm búcsút mondott ennek a világnak, egyet gondolt és lefordult az ágról :cry: . Karcsikám pedig rettenetesen szomorú elveszített párja miatt. Reggelente irdatlan nagy óbégatás közepette keresi még mindig...

Kellemes napsütéses jóvő hetet madárdallal tűzdelve!!!
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 23, 17:22 
Szia Gabesz, igen Daninak hívnak :)

Nagyon szívesen fogadom a tapasztalataidat! Még nem tudom, hogy egyáltalán jó ötlet-e ez, vagy az, hogy több kanári legyen egy helyen, mint 2. Viccesek a kanáriaim is, de lehet, hogy ki szeretnék más fajokat is kipróbálni. A rácsosszárnyú aranyosnak tünt, de a nagy álmaim az amandinák :) Csakhát ez a hülye pénz dolog ugyebár... hehe. No meg egy olyan "lakhely" se ártana nekik ahol jól érzik magukat, nem "bezárva".

Ezzel a témával nem tudom melyik topicba kéne fordulnom, de hol lehet kapni jó kalitkát? Ami nem csilli-villi(nincs tele ostoba díszekkel, praktikus, egészséges a madárnak) elég nagy, és nem túl drága persze :D illetve kifizetödö-e ha én csinálom meg, ahelyett hogy megvenném? Nehéz dolog ez? Biztos ódákat lehet zengeni erröl, olyat szeretnék amiben 2-3 pár valami élni tud és költeni. Üdv!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 22, 19:24 
Szia, Dani!
Ugye, Dani a böcsületös neved? mert visszalapoztam jópárat de nem találtam sehol sem, pedig emlékszem, hogy egyszer leírtad...

Szovel:
Láttam, hogy a rácsosszárnyú felé kacsintgatsz, nem ismerem a konkrét terveid, de nagyon jól teszed, hogy előtte informálódsz! Nekem csak zebrapinty és kanári együttartásában van tapasztalatom, csak ezt tudom megosztani veled, ha érdekel.

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 22, 13:29 
sziasztok!

azt szeretném megkérdezni, hogy a kanári hogy fér meg más fajokkal egy légtérben? Biztos hely függvénye is, de vannak-e olyan egzóták amikkel jobban kijön, vagy rosszabbul esetleg?

Hozzászólás 2008 okt. 16, 20:26 
Kösz minden jótanácsot, beszereztem egy elektromos szúnyogriasztót .

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 15, 22:54 
A falakat, illetve a helység légterét fújkáld kemotoxal, réddel, vagy bármilyen repülő rovarok elleni sprével. Használhatsz valamilyen elektromos szúnyogriasztót is. Van a bevásárlóközpontok vegyi osztályán ezerféle.
A bogáncs mászó dögök ellen jó, tehát csak tetű vagy bolha ellen a pitetmixel egyetemben.
3-4 hét, és ha a fagyok megjönnek esténként vége lesz a cirkusznak.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 okt. 15, 21:30 
Szia Neco!
Köszi a jótanácsokat, szúnyogháló van.
De mit ajánlasz fújásra? Bógáncsot használtam de tudomásom szerint ezt beszüntették a gyártó Piret mixet ajánlja, vannak tartásaim vele szemben.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 14, 2:44 
bujdosotamas írta:
Köszi a segítségeteket! Sajna egy kanális folyik a kerítésünk melett és teli vagyunk szúnyogokkal.

Szia Tomi! Szúnyoghálót, vagy szúnyogriasztót használj, mert komoly gondjaid lehetnek ebből. A gyűrű környékén 1-2 csípés és könnyen oda a lába a madárnak. A madárhimlőről nem is beszélve, amit szintén a szúnyogok terjesztenek.
Bélám, az meg nem igaz, hogy nem túl gyakoriak már ilyenkor. Éppen a hideg ellen kezdenek a dögök behúzódni. Én is fújkálok mindennap a madárházban már két hete esténként.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 okt. 13, 21:17 
Köszi a segítségeteket! Sajna egy kanális folyik a kerítésünk melett és teli vagyunk szúnyogokkal.

Hozzászólás 2008 okt. 13, 15:42 
Azért magyarországon nem kell talán mégsem tartani komolyabbtól mint a szúnyog de arra vigyázni kell mert a szúnyog előszeretettel oda csíp mégegyet és akkor már rondán elfertőződik...
Ágyurinak 19 a gyűrűszáma !
Gyurikám küld el pontosan a névjegyedet cím telefon...! Köszi : Béla

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:54 
Pontosan azért kérdem mert ilyenkor már nem túl gyakori a szúnyog de van egy veszedelmes madárbtedég aminak ilyen tünetei vannak. Ha csak ezen az egy madáron találtál ilyent és valóban szúnyogot csaptál agyon akkor talán nincs ok az aggodalomra !....

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:32 
Egyet lecsaptam, igaz még az nem jelent semit.
Annyi változás van, hogy kezd összefelé száradni gümő a lábúján.

Hozzászólás 2008 okt. 13, 9:11 
Láttad mikor megcsípte ?...Egyáltalán láttál a madarak körül szúnyogot mostanában ?....Ha nem nyomás a dokihoz ! :shock:

Hozzászólás 2008 okt. 12, 20:05 
Sziasztok!
S.O.S
Egyik kanárim lábúját megcsípte a szúnyog, lett neki rajta egy nagy gojó mintha genyes lenne. Már a körme le is esett, naponta kétszer kenem Betadin kenőcsel (csak ez volt kéznél). Tud valaki valami jobb megoldást?

Hozzászólás 2008 okt. 10, 16:40 
én is sajnálom szegénykémet... mondhatom jól "elláttam a baját". Még a kezelés elött legalább énekelt, most meg szegényke csak szomorkodik hoyg elcsúfítottam. na sebaj jövöre a vedléskor talán majd újra szép lesz, és élete hátralevö részét majd atkátlanul töltheti el :) Tudom hogy szakszerütlen voltam, de legalább tanultam a dologból. Remélem ez nem állatkínzás azért.. :S

Hozzászólás 2008 okt. 10, 12:40 
Oké ! Akkor jó de az előbb a fejit írtad !..... :)

Hozzászólás 2008 okt. 10, 10:54 
Vigyáztam ám a cseppentéssel Doromboló, és nem elöl, hanem hátrább a koponyáján a nyaka felé, ott szétfújtam kicsit a tollait és oda cseppentettem picit, még a tolla sem lett nedves... Régebben meg lejjebb a nyakára, hol elöl, hol hátul...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 76  Következő