doromboló írta:
Bocs hogy belekotyogok de hát a szomszédság ugye...
Én rögtön értettem amit az Ottó láttatni akart....Szó sem volt atkáról, ő a túlkorosságra apellált. Azt viszont nem tudhatta hogy milyen szabályok szerint ment a bírálat. Egyébként valóban kekec a pali csak az a "baj" hogy teljesen igaza van. Azt viszont tiszteletben kell tartani hogy a bíró milyen döntést hozott. A Feri képeinek összenézésekor a II.-nak kihozott madár valóban jobbnak látszik, vak aki nem látja de SZÍNEIBEN ! Ki tudja ezt innen megállapítani hogy a győztes madár a többi kritériumnak nem felelt e meg jobban mint a színben kétségtelen szebb második ! Ezt a bíró tudja és látja ott akkor abban a pillanatban !...
Na hát ez igaz,de abban a pillyanatban is nem lehet alsó maszkja és a csöre körül is szintén fehér volt,de a melaninoknál se jön elő vagy tünik el egy madárról a rajzolat,azt meghíszem hogy esetleg fogynak a madarak vagy összetörik magukat ami szintén a tenyésztő hibája mert nem készítette fel a madarat,de a színek és rajzolatok azok egy-két nap kivételével nem változnak.
Hallod te Doromboló te öreg harcos vagy a bírok emberek ők soha nem tévedhetnek?
Nem értem esetleg miért nem lehetne ezt is korigálni.
Neharagudj Feri de most nem tudok egyetérteni veled ! Alapvető szabály mindenhol a világon hogy bírálat ellen óvás nincs !
Na ezt én eddig nem tudtam,akkor nem értem miért írják bele a nevezésbe?
Lehet óvni a szabályok be nem tartása ellen, a körülmények és az eredményt befolyásoló tényezők ellen de a bírálat ellen NEM !
Hát ezt sem tudtam!!
Ha valamit nem tudsz akkor ne egy óváson keresztül akard azt megtanulni, hanem egy baráti beszélgetés kapcsán ami elől egyetlen bíró sem zárkózik el....
Értelek és tanácsodat el is fogadom,de ha már bírok akkor gondolom ők is odafigyelnek és nem csodálom,hogy bakik is beesnek,mert sajnos egy bírora a szabályok szerint 70 madarat bírálhat és nem 250-300,el is hiszem ennyi madár után már összefolyik a szeme.
Szégyen az óvás a bíróra és a rendezvényre egyaránt de indokolatlan óvás esetén a benyújtóra is.
Erre nem is gondoltam,mert vérvonalamból tekinte egy temperamentumos pasi vagyok de miután lehigattam már késő volt és nem bántam meg mert késő bánat lett volna.
Nem szándékosan tettem,hogy szégyen hozzak a rendezvényre és most is úgy gondolom,hogy ovásom jogos volt még ha nem is változtatott semmit az eredményen.
Véleményem szerint egy kollekcíóba nem lehet 4 pont külömbség a madarak között,mert a kollekcíó arról szól 4 db minél egyformább madár.
Ferikém hidd el nem akarlak megbántani mert én nagyon hasonló voltam a te korodban, igaz soha életemben nem óvtam de a vezetőkkel mindig harcban álltam az igazamért...amit aztán az élet ilyen távlatból már más formára színezett át.. Higgadj le mert oltári jók a madaraid. Sokkal többre jutsz ha a bíró szakikkal többet beszélgetsz a barátság hangján !
Nem is haragudtam meg rád,sőt örülők,hogy hozzászóltál de majd ha erről beszélünk személyesen is ha majd ott hallgatom a rollereket nálad,hogy tudjam mi az énekek közti külömség a csengve gördülő,stb,között.
Arról meg csak álmodni lehet hogy a te madaraid fogják az összes első díjat elhozni mégha mindegyik jobb a többitől. Sőt ha tényleg így van magasan, akkor, neked illik felajánlani a zsürinek hogy adjanak másoknak is ne mind neked....Meglátod az idő megoldja !
Hát igen ezen én is elgondolkodtam és igazat adok neked,mert így is nyertem épp eleget 6 serleggel bővültek az eddigiek.
Igaz úgyanattól a bírótól kaptam egy különdíjat a piros lazac hímre ami 93 pontra és magyar bajnoknak hoztak ki.