lax20 írta:
Helo!
duju!
Ne sértődj meg! Úgy gondolom, hogy jól bántál velük, de nem ennyin múlik!!! Nekem volt egy NAGYON jól harmonizáló párom - a már említett tojó - tojt is, de normális kotlást NEM hajtott végre. Szóval előfordulnak ilyen esetek is. Nálad nagy szerepe volt azért a szerencsének, mert jó a tojó.
Szia Lax!
Dehogy sértődöm meg, kezdő vagyok én nagyon-nagyon. A szerencséről legyen mondva, hogy gondolkoztam azon, hogy beleírjam-e, vagy sem a hozzászólásomba, de végül is nem írtam bele. Azt hiszem a tapasztalat többet segít néha, mint a szerencse, bár természetesen ez sem elhanyagolható. Sőőőőőt.
De a szerencse most tőlem is elfordul. Dorka 2 napja nem tojt, 5 tojás van a fészekben, semmi jele a kotlásnak. De még mindig nagyon az elején vagyunk, bármi lehet még ebből (7 tojás volt idáig, de az első kettőt megtörték, kivettem tőlük. A kivétel utáni 4 napon jött az újabb tojás.)
Okosabbtól tanulni pedig nem szégyen...
Törpechocin: nyugalom. Úgy látom, gyakran felkapod a vízet. Segíteni próbálunk neked, így összefoglalom.
A törpefürjek a vétel után meg kell hogy szokják a helyüket. Ez nem egy-két nap. Lehet akár több hét is. Ha összeillik a kakassal, és ivarérettek, akkor párzani fognak, azt követi a tojás. Nem azonnal kezdi meg a kotlást, pár tojás után fog megülni, ha egyánltalán megkotlik. Sok oldalon azt írják, hogy nehezen kotlik meg, főleg, ha keltetőgépben született. Ez a fórum a bizonyíték arra, hogy ez nem teljsen igaz. Nekem is keltetőgépes a tojóm, és mégis megkotlott ráadásul az első alkalomra. Elképzelhető, hogy ideges természetű a tojód, és otthagyja kotlás közben a fészket. Ezzel nem fogsz tudni mit tenni, nem fogod tudni letakarni, hogy folytassa, mint a tyukokat. Ezek nem simogatós fürjek, ezek a maguk urai. Szolgáld ki őket a tudásodnak, és a lehetőségeidnek keretében, és figyeld meg, mi jó, és mi nem nekik. Akkor sikerülni fog, de ismétlem magamat, nem biztos, hogy elsőre.
dujuor