Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2008 okt. 25, 11:58 
Hy.
Ma kaptak homokot. :D
Remélem ez jó nekik. :wink:

Kép

A szomszédok is kezdenek bejárogatni.

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 25, 10:15 
Sziasztok egy felfordított papagáj kalitkában lehet tartani őket szaporodnak kalitkában? vagyis nem kalitkában hanem egy ketrecben?

Hozzászólás 2008 okt. 24, 17:27 
Üdv mindenkinek.
A kis fürjekkel kapcsolatban csak azt akarom mondani nektek,hogy az én fürjeim tavaly kint voltak egész télen a hullámosokkal és nem egyszer volt -12 fok.Semmiféle búvóhelyet sem kerestek pedig volt nekik berakva.Gond nélkül viselték a hideget.Csak le kel fóliázni,hogy a hideg szél ne érje őket.Persze idén bekerültek az egzotákhoz és most állandó 20 fok van nekik.Tavasszal újra mennek ki a friss levegőre.Én mosott szürke homokot rakok nekik egy edénybe és abba imádnak kapirgálni és fürdeni.A homokban talált kis kavicskák is kellenek nekik szerintem a zúzó gyomrukba.

Hozzászólás 2008 okt. 24, 15:27 
szevassz zottan kössz a számot , majd megérdeklődöm tőle amit akarok

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 24, 14:47 
Törpecochin!
Nem hiszem, hogy bárki tudna érdemi információval szolgálni erről a fórumról a kiállítással kapcsolatban.
Hívd fel Jámbor Ferencet a 20/518-4149-es telefonszámon, ő biztosan választ tud adni a kérdésedre, ő a nyíregyházi egyesület elnöke!

Hozzászólás 2008 okt. 24, 13:24 
A díszmadárkiállításokon a galambok tyúkok is szoktak lenni vagyis beleférnek a díszmadár szóba és szokott lenni vásár is az ilyen kiállításokon?

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2008 okt. 24, 12:44 
Üdv.

Vettem ma infralámpát(150W) a törpéknek.
Milyen magasságba rakjam?
Lehet belül?
Mennyi ídőt mehet?

Most egy kissebb sima lámpa van nekik 24órában.

Hozzászólás 2008 okt. 24, 11:59 
daniduke írta:
Köszi.
A fürjeket külön tudom addig rakni, csak hát... Erre igazából nem is gondoltam, mert a papagájokat is lehetne így takarítani, de a befogásuk finoman fogalmazva nem egyszerű :lol:
A fürjeket ilyen könnyen lehet rakosgatni? :scratch:

Könnyen? Ez relatív... Mivel nem szeret felrepülni, csak ritkán, így valamivel könnyebb megfogni, mert csak két dimenzióban mozog, nem úgy mint pl. a papagájok vagy a pintyek, akik háromban... Viszont az embert akkor éri meglepetés, amikor nem gondolja, hogy egy ilyen kicsi madár mekkorát tud rúgni...és kirúgja magát az ember kezéből, ergo kezdődhet újra minden.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 okt. 24, 11:14 
Köszi.
A fürjeket külön tudom addig rakni, csak hát... Erre igazából nem is gondoltam, mert a papagájokat is lehetne így takarítani, de a befogásuk finoman fogalmazva nem egyszerű :lol:
A fürjeket ilyen könnyen lehet rakosgatni? :scratch:

Hozzászólás 2008 okt. 24, 11:04 
daniduke írta:
Jaj! A kérdés kimaradt:)
A röpdém alján faforgács van, vastagon, a papik imádnak benne turkálni, szerintem a fürjek is szeretik majd. De nem tudom a takarítás hogy lesz megoldva.... A Papiknál ezzel nem volt gond, felrepültek az ágra és megvárták, míg kitakarítok. De a fürjikkel mit csináljak addig? :shock:
Köszi.

Vagy kerülgetitek egymást velük, vagy addig kirakod őket egy kalitkába. Én majdnem minden madaramat így takarítom, a kifogással járó stressz kisebb és rövidebb ideig tart, mint a takarítás során való folyamatos zaklatás. Persze nálam főleg tenyészkalitokban vannak a madarak, röpdében ez nem olyan nagy probléma. A fürjeket viszont mindig ki szoktam venni.
Ui: Marcsi csak hétfőn lesz legközelebb.

Hozzászólás 2008 okt. 24, 11:01 
Jaj! A kérdés kimaradt:)
A röpdém alján faforgács van, vastagon, a papik imádnak benne turkálni, szerintem a fürjek is szeretik majd. De nem tudom a takarítás hogy lesz megoldva.... A Papiknál ezzel nem volt gond, felrepültek az ágra és megvárták, míg kitakarítok. De a fürjikkel mit csináljak addig? :shock:
Köszi.

Hozzászólás 2008 okt. 24, 10:58 
Szia!
A fűtés nálam is egy infralámpával lesz megondva, szintén, kb. 1,5m magasan, viszont az 250W-os lesz. Meg fóliázva is lesz a röpde:)
Én szívesen belevágék, csak előtte tisztázni akartam néhány dolgot :wink:
De azért még megvárom Marcsi hozászólását, is (ha lesz ilyen), hátha Ő is mond valami okosat.
A bélelt doboz, homok, ilyenek, az már mindegy, az akkor meg lesz oldva, természetesen, csak most a fontosabb dolgokat szerettem volna tudni, mi nekik az alap követelmény. És csak ezek után fogom további dolgokkal szórakoztatni a csirkéket:)
Köszi szépen% :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 24, 10:25 
azért kérdezem mert lesz egy a közelünkben 24-25-26 három napos díszmadárkiállítás gondoltam elnézek oda de engem a papagájok pintyek nem igazán érdekelnek inkább a galambok,baromfik,fürjek

Hozzászólás 2008 okt. 23, 23:20 
daniduke írta:
Sziasztok!
Régebben faggatóztalak itt Titeket, de azóta nem jártam erre.
Most viszont visszaolvastam és az jött le belőle, hogy a kínai, és japán fürjnek nem kell feltétlen fűtés. Szerencsére változott azóta a helyzet, a röpdét fóliázni, és a hidegebb napokon fűteni is tudom.
De lenne pár kérdésem, ha megengeditek:
-Nov. 10-e körül megyek Szentesre, szerintem ott lesznek fürjek, múltkor is voltak. Ha akkor veszek, és berakom őket hozzám (még nincsen fóliázva a röpde), nem fognak megfagyni? (vagyis meg kell-e velük várnom a tavaszt?)
-Úgy alakult, hogy a röpdében kecske papagájok is lettek a nimfák, és hullámosok mellett. Viszont a kecskék híresen kapirgálósak, és erre rávezették az összes többi madaramat is. Nem fogják így zavarni a pici fürjecskéket?

Köszi előre is! :wink:
Üdv: Rasta

Szia Dani!

Egy-két kérdésre tudok válaszolni. Nem lesz gond a kapirgáló madarakból, az enyémek is sokat vannak a földön (mármint a nimfák és a hulik), a fürjek (nálam) simán elkergetik a nimfákat is, ha valami nem tetszik a füttyöknek. Szerintem jobb lenne, ha fűtött helyen lennének, bár itt ne 20 fokot képzelj el. Nekem a röpibe vannak a suhancok, 1 db 100W-os infralámpa van 1.5 méterre a talajtól. Óránként 1/4 órát megy az infra (ha hidegebb lesz, akkor többet fog menni, végveszélyben nagyobb Wattos is lesz berakva. Csinálj nekik egy bélelt dobozt (én is ezt tettem).

Ancient Mariner 2008. szeptember 25.-i írásában találsz képet arról, hogy Ő hogy csinálta meg a fürjeinél. Nála nem lesznek fűtött helyen, Tőle tudsz kérdezni. Szerintem hajrá, vágj bele...

dujuor

Hozzászólás 2008 okt. 23, 22:27 
Sziasztok!
Régebben faggatóztalak itt Titeket, de azóta nem jártam erre.
Most viszont visszaolvastam és az jött le belőle, hogy a kínai, és japán fürjnek nem kell feltétlen fűtés. Szerencsére változott azóta a helyzet, a röpdét fóliázni, és a hidegebb napokon fűteni is tudom.
De lenne pár kérdésem, ha megengeditek:
-Nov. 10-e körül megyek Szentesre, szerintem ott lesznek fürjek, múltkor is voltak. Ha akkor veszek, és berakom őket hozzám (még nincsen fóliázva a röpde), nem fognak megfagyni? (vagyis meg kell-e velük várnom a tavaszt?)
-Úgy alakult, hogy a röpdében kecske papagájok is lettek a nimfák, és hullámosok mellett. Viszont a kecskék híresen kapirgálósak, és erre rávezették az összes többi madaramat is. Nem fogják így zavarni a pici fürjecskéket?

Köszi előre is! :wink:
Üdv: Rasta

Hozzászólás 2008 okt. 23, 21:50 
törpechochin írta:
a díszmadár kiállításokon szoktak lenni fürjek vagy galambok vagy csak pintyek papagájok stb?

Attól függ... Ha a tagok vagy a meghívott vendégek között van fürjtartó/tenyésztő akkor igen. Nálunk pl. nemigen volt, amíg Marcsi be nem szállt a csapatba. :)

Hozzászólás 2008 okt. 23, 21:36 
a díszmadár kiállításokon szoktak lenni fürjek vagy galambok vagy csak pintyek papagájok stb?

Hozzászólás 2008 okt. 23, 15:35 
törpechochin írta:
akkor egy kartondoboz megfelelő nekik tojásrakásra és kotlásra és amelyik ketrecben van az is megkotlik?

Szinte bármi elég nekik, ha biztonságban érzik magukat. Van, akinek egy palacserép alatt kotlott meg. Én inkább dobozt csináltam, szénával bélelve. Az előző is szénás bungi volt a képeim között megtalálod a képeket, nézelődj nyugodtan. És bezárt helyen is megkotlik. Dorka és Samu egy 70x80 cm területű helyen vannak, semmi gond vele.

Én is a kinézetükbe szerettem bele. Annyira tündérien tudnak néha nézni, főleg, ha elfordítják a fejüket egy kicsit hozzá.

Drukkolok, hogy tudj venni Te is ilyen törpefüttyöt.

dujuor

Hozzászólás 2008 okt. 23, 15:21 
mert ahogy a tiedet is nézem nagyon szépek nekem is kell ilyen :D

Hozzászólás 2008 okt. 23, 15:21 
nagyon reménykedem hogy lesz a nyíregyházi börzén törpefürj eladó

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 225  Következő