Hm... ennek a párnak nálunk két költése volt eddig... az elsőnél 2 fióka volt, a másodiknál 5. A fiókákkal együtt jártak vissza mindannyian aludni a fészekbe még jó ideig, amikor már nem, akkor levettük a fészket... de annál a két fészekaljnál soha meg sem fordult a fejükben egy újabb költés, amikor megvoltak az előző kicsik, ezért erre nem számítottunk. Szóval eddig azért hagytuk fent az odút, mert abba jártak aludni... és nem volt gond, és a kicsiket se bántották soha...
Az nem okoz nekik gondot, ha a kirepülés után rögtön levesszük az odút elkerülendő az újabb fészekaljat, és akkor csak az ágon tudnak aludni?
Ismeri a kisfiú ezeket az eleségeket, mert vannak bent, de hogy magától is tud -e enni belőlük... megmondom őszintén, én reggel-este figyelem őket, tehát mindig amikor otthon vagyok... és rennnnngeteg alapvető dolgot nem láttam soha egyik madarunknál sem, amik pedig megtörténtek... csak mondjuk abban az időintervallumban, amikor munkában vagyok...
például: volt gould fészekaljunk; nem láttam se udvarlást, se párzást... zebráknál dettó... kajáért könyörgő fióka hangját ezidáig egyszer, és csak ennél a kicsi zebránál hallottam... a rácsosok állandóan békességben vannak, a legnyugodtabb madaraink... erre tegnap néztem, a tojó meg van tépve...
biztos én csinálok valamit rosszul
ckuzmos írta:
Rendszeres jelenség hogy igen hamar újabb költésbe kezdenek, a fiatalokat pedig elmarják...
Ezt az odú levételével igen könnyen meg lehet előzni.
Ha a fiatal ismeri a lágyeleséget, fürtöskölest és csíráztatott magot, szerintem nem lesz gond a leválasztás, de azért figyelni kell a viselkedését!