Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 1, 8:52 
Sziasztok!
Úgy érzem egy kicsit elsiklottunk az felett hogy a madáron nem zárt hanem vágott gyürü volt. Ez a tény azt hiszem a kiállítást, a kiállítót és a bírálót is mínősíti. Azonkívül ha a tulajdonos csak kiváncsiságból állítja ki akkor miért szerepel a honlapján az eredményei között? :oops: Ez nem az ő eredménye szerintem hanem azé aki a madarat tenyésztette mert jó madarat vásárolni mindenki tud.
Üdv : Hermann Ottó

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 1, 8:37 
Lehet hogy a Tóth Sanyi nem olvassa ezt a fórumot de ha igen akkor nem szép dolog hogy nem jelentkezik be !....Valaki szólhatna neki...Ha nincs rá jelentkező akkor én megteszem !?... :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 1, 6:20 
Sok - sok jó és megfontolandó kívánság vetődött itt fel.
Még igéret is, hogy valamikor lesz korszerű szabályzatunk.

Jó lenne megtudni az egyesületeket összefogó MDOSZ tisztségviselőinek a véleményét is, akár itt, akár a saját honlapon megírva, kiemelten az elnök, alelnökök és a birálati felügyeletet ellátó elnökségi tag részéről lenne mit mondani a felvetésekre.
Ez is lehetne az MDOSZ elnökség 2oo9 évi munkatervének egyik fejezete.
Nagyon kíváncsi vagyok az ezzel kapcsolatos véleményeikre, sokat segítene egy-egy egyesületi kiállítás rendezésénél a területi madarászatot segítő, a közösségi célokat szem előtt tartó, nem telefonban elhangzó határozott iránymutatás.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 0:54 
UTO í KUVIK te nem hibáztál ! a COM szerint akoris kiadják a vb cimet ha egy indulo van a szekcioban ha amadár el éri amínösitést . Ígaz ere biroi konzéliumot hivnakősze . Nálúnk ehez ílene meghivni a bíráloí bízotság elnökét vagy néhánytagját . ÍLeNE még BIRÁLATI jegyző kőnyvet vezetni ,meg stb stb AHOZ HOGY SZÁMONTUGYÁTOK KÉRNI azokat adolgokat amit edig sérelmeztetek!!!

Hozzászólás 2008 nov. 1, 0:16 
SZiasztok enek a vitának nemsok értelme van , sajnos!!! TI öszekeveritek a mglévö de benemtartot és tartatott szabájzatot .A COM sabájzatával ,amit még átsem vettünk !!!! Egyébként meg sajnos karesz komámnak van ígaza ,ajlenlegi szabájzat szerint . Majdha aMAGYAR SZÖVETSÁG és azon belül aBÍRÁLATI SZövetség hívatalosan bejelenti a változást . Akorlehet pálcát törni bárki felet .

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 31, 23:50 
Mivel én is érintett vagyok a kérdésben szeretnék egy gondolatot elmondani. Mindig is le lehetett bírálni az idegen gyűrűs madarakat szerte a világon. Külföldön ezt a kategóriát "általános"-nak hívják. Azért van hogy a tulajdonos megtudhassa hogy valóban mit ér az ablakon berepült gyűrűs madara. Tehát a madár nem konkurál hanem részt vesz egy bírálaton. Ebben a csoportban csak akkor osztanak díjat ha sok ilyen van egy minősítő kiállításon (auschtellung) és nem versenyen. A munka vonalon mondanak versenyt (pl. ének)...Mint a kutyáknál kiállítás van minősítéssel és különféle címekkel. A másik a munka verseny pl. vadászkutyáknál a vizsla verseny szárazon és vízen.
Vissza a madrakhoz ! Az igaz hogy a bírálaton a madarat nézik és csak az számít, legalább is a bíró szempontjából, azonban a rendezőnek a szövetség érdekeit kell nézni ami nem lehet más mint a kiállított madár azonosítója után megtalálni a legnagyobb vagy legjobb tenyésztőket !!! Mert a szakmai munka a kiállított madár után derül ki hogy milyen erőt képvisel magyarországon vagy a világon ha a bírálat világbajnokságon történik. Nem a madár az igazi érték, mert az nem tudja megmondani hogy miből készült hanem a tenyésztője. Tulajdonképpen nem is a győztes madár az érték henem a szülei melyek a tenyésztőnél vannak !
A Timba azt tette amire lehetősége volt. Esze ágában nem volt bármiféle babért elvinni, egyszerűen csak azt szerette volna hogy hivatalosan kiderüljön "mit ér" a madara mármint szakmai szempontból. Az hogy őt is kihozták a madár mellett győztesnek az a rendező dóga. Biztos vagyok benn, de ezt ő is leírta hogy nem azért mentek oda. Hogy miért nem vágta a fejéhez a serleget a rendezőnek ? Mert nem hülye !
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 31, 23:02 
zoltánmég tizével ezelöt is ugyvolt hogy ahány kiállitáson voltál annáltöbb kiváló madarad lehetett ésazután kaptad meg aminősitést és ez nem bundavolt ez megérdemelt becsületes munka volt most hogy ez nem igyvan ez baj tisztelletel kari

Hozzászólás 2008 okt. 31, 22:47 
külfőldi madár nem versenyezhet csak bemutató kiállitáson vehet részt magyarországon a kiállitás kiirásátol függ hogy résztvehetsz e más madarával akiállitáson akkor anevezőlapon fel kell tüntetni a madár tulajdonosának nevét is.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 31, 22:24 
Na látom lett ebből a gyűrűtémából elég nagy kavalkád,de én is úgy tudom,hogy kíállítást nyerni csak saját madárral lehet,más madarát be lehet nevezni a kíállításra és le is lehet bíráltatni de versenyt nem nyerhet.

Mert értem én amit a Kari mond csak ezzel a baj,hogy ma már küldföldről is hoznak be sok madarat igaz azok zöme csak selejt sajnos,mert mindig számít a pénz és nem a mínőség az elsödleges szempont,mert sajnos sok ember ebben is csak üzletett lát és nem a madarak minőségére ad.

Hallod kari?Ha külföldi madárnak ha megnyeri a kíállítást kinek adod a pontot,melyik tenyésztőnek?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 22:15 
Nekem van egy egy még Siroki Zoli bácsi hagyatékából, és fel is fogjuk használni, de azt be kell látni hogy egy 40 éves anyag az ugyebár bármennyire is jó volt 40 éve, ma már picit túlhaladott. Vannak kötelezettségeink a COM miatt, a madarak minősége, száma miegymás is nagyon megváltozott. Az idő halad ugyebár, valahogy nekünk is kellene. Egyébként ebben a más madár madarával versenyzünk dologban van valami piciny ráció, többször átolvasva, főleg hogy a haszonállatoknál, kutyáknál is megkülönböztetik a kiállítót és a tenyésztőt, ám ha belegondolunk abba, hogy például kanárinál azévi gyűrűzött madár versenyzik, igen elenyésző az az eset amikor a tenyésztő még az évben eladja a madarát (profiknál igen ritka dolog még azelőtt elpaszolni hogy kiderüljön mit tud a madár), elkerül máshoz, és a vásárló versenyezteti meg a madarat. Nem tudom régen szokás volt e ez, én még mindenesetre nem hallottam ilyet.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 22:04 
nem kell egy régi jólbevált birálatiszabájzatot ujbol és ujbol átirni hanem elővenni 20vagy40ével ezelötit ami jólbevált mert okos emberek irták és ahányszor átirják annál rosszablesz ez a mibajunk üdv kari

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:53 
Az az érdekes, hogy így leírva nem is tűnik soknak, és igazából ezek alapvető dolgok lennének, dehát mi mégis szenvedünk velük... Az a legnagyobb baj, hogy a nagy többség sz.rik az egészbe és nem érdekli, hogy fejlődünk-e valamit is vagy sem...

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:50 
kuvik még egyszer elmondom nem a tenyésztő kapja a dijat hanem a madár atenyésztő csak létrehozta hogy mi gyönyörködhessünk benne mert volt anyagja hozzá mért sujtsunk egy kiváló madarat ez butaság lenne azért van a madár gyürü de mint mondtam ez midig a kiállitás kiirásától függ az országos kiállitáson pedig minden ezévi madarat lekellene birálni ami gyürüs madár fügetlen atól hogy ki nevezte be ez igy lenne etikus kari kanáribiráló ésegzóta birálóüdv kari

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:47 
Ha már így magunk közt vagyunk... Az a baj, hogy mindanyiótoknak igaza van. Nem lehetne gyűrűzetlen madár ezeken a kiállításokon például bajnok, a bírálati lapoknak pontosan ki kell lenniük töltve, az összesítéseknek szintén meg kellene lennie, a kiállításon saját gyűrűs madarakat kéne kiállítani, a minősítőknek egységeseknek kéne lenniük, működni kéne egy minősítő rendszernek, hogy a tenyésztői címeket ki lehessen adni. Mindenkinek igaza van, de minden résztvevőnek e folyamatokban van "bűne". Mert ugye hogy jövök én vagy valaki ahhoz, hogy minősítsek egy kiállítást az ország valamelyik pontján, hogy így kéne, úgy kéne, mikor semmit sem tettem az ügy érdekében, nem voltam ott segíteni. Megbántunk olyan embereket is akik dolgoznak, teszik a dolgukat mindnyájunkért, ám hibáznak is persze. Van e jogunk számon kérni? Az ősszel vagy a télen igérem kidolgozzuk a lehető legjobb bírálati szabályzatot, és mindent egységesítünk a Szövetségen belül. Ez a mi sarunk. DE a többiért már az egyesületeknek kell tenni. Bízzunk benne hogy jobb lesz a helyzet, az a néhány ember aki küzd a közös cél érdekében még kihúzza pár évig, és ha végképp kimerülnek, felemésztődnek, újabb pár "őrült áll a helyükbe, és viszi tovább az ügyünket újabb pár évre. Nagyon lassan megyünk előre, és ha nem is látszik a tempó, de az irányt már belőttük........

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:30 
kari4312 írta:
zoltán igazad van a birálati lapokat kikell tölteni a birónak hogytisztában legyél hogy amadárol milyen pontokat vontle és hogy mik a hibái ha nem töltiki a birálatilapokat akkor az nem birálat hanem csak zsürizés a zalaegerszegi kiállitáson sem volt kitöltve.üdv kari

Pedig ugye mindegyik minősítő...
Nekem is ez volt a problémám, ha egyszer nem tudom melyik szempontból volt hibás a madár, akkor min javítsak?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:22 
zoltán igazad van a birálati lapokat kikell tölteni a birónak hogytisztában legyél hogy amadárol milyen pontokat vontle és hogy mik a hibái ha nem töltiki a birálatilapokat akkor az nem birálat hanem csak zsürizés a zalaegerszegi kiállitáson sem volt kitöltve.üdv kari

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:07 
kuvik írta:
Sajnos lehet, hogy mi is arra sorsra jutunk, hogy eltűnünk a süllyesztőbe. Sajnálom, de ez rendeltetett hat szép esztendő után.

Hát ezt igazán nem venném jó néven, nem voltam még karcagi kiállításon és el szeretnék menni. :?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 21:01 
Szia Zoli!

Tudod az egésszel az a baj, hogy a "társadalmi munkát" ma már nem szívesen csinálja senki. Ha valaki meg beleáll a dolgokba, azt meg rögtön lehü...zik. Ezt már én is megkaptam néhányszor. (Igaz csak burkoltan!)Az a helyzet, hogy sok dolog szabályozatlan, más meg agyon "szabályozott". A fórummal az a gondom, hogy itt leírni a dolgokat szinte lehetetlen.
Amit leírtál, az valóban igaz, hogyha egy bírálati lap nincs "szabályosan" kitöltve, az olyan mintha nem is lenne.
Más: -más madarával versenyezni igaz, hogy lehet, csak etikátlan. Attól még lebíráltatni lehet, hogy megtudjuk, hogy "szakszemmel" mit ér a madár, de a díjjazottak között, szerintem helye nincs. Más kérdés, hogy az a kiállítás milyen célból lett megrendezve, mert ha csak "egy buli", akkor ez nem etikátlan.Mellesleg ami "káosz" ebben az évben volt, az nagyon "magyarosra" sikerült. Beleértem saját magam is.De úgy gondolom,(???) hogy nálunk legalább a bírálat tényleg RENDBEN volt. Ami el lett cseszve, azt meg elvállaltam. (Nem lett volna szabad szekció győztest hírdetnünk.) ((Na bummm!!)) :92: Sajnos lehet, hogy mi is arra sorsra jutunk, hogy eltűnünk a süllyesztőbe. Sajnálom, de ez rendeltetett hat szép esztendő után.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 20:32 
kuvik írta:
Heló!
Nem szeretnék beleszólni, de jelenleg senki nem kap semmilyen pontokat, mert a szövetség legjobb tudásom szerint semilyen címet nem ad ki, így azt nem is lehet elismerni. A szövetségnek erre nincs "szabályzata". Sok ilyen címet sajnos ezért nem is lehet komolyan venni, mert ismerek olyan "aranykoszorúst" akitől ingyen sem kéne madár.(SAJNOS!!). Ez is egy jó téma lenne, hogy ezt hogyan lehetne megnyugtatóan rendezni. Eltudnám gondolni, hogy egy versenyszabályzat mellékletét képezné, hogy mi alapján lehet különböző címeket elérni. Sok esetben csak úgy "hozzávágták" egyesekhez.(Tisztelet a kivételnek, mert van aki megérdemli.) Jó példa volt a "Siroki alapítvány", mely díjjazottjait egy kuratórium javasolta, és meglehet nézni, hogy kik kapták meg. AKIK valóban méltóak voltak rá. Na valahogy így kellene ezt csinálni.
Bocs az okoskodásért. (Már én is unom magamat!!)

Kuvik!
Szerintem a jó ötleteket (és azok kiötlőit) nem lehet megunni, úgyhogy ha engem kérdezel, felesleges bocsánatot kérni. :)

Hozzászólás 2008 okt. 31, 20:27 
Heló!
Nem szeretnék beleszólni, de jelenleg senki nem kap semmilyen pontokat, mert a szövetség legjobb tudásom szerint semilyen címet nem ad ki, így azt nem is lehet elismerni. A szövetségnek erre nincs "szabályzata". Sok ilyen címet sajnos ezért nem is lehet komolyan venni, mert ismerek olyan "aranykoszorúst" akitől ingyen sem kéne madár.(SAJNOS!!). Ez is egy jó téma lenne, hogy ezt hogyan lehetne megnyugtatóan rendezni. Eltudnám gondolni, hogy egy versenyszabályzat mellékletét képezné, hogy mi alapján lehet különböző címeket elérni. Sok esetben csak úgy "hozzávágták" egyesekhez.(Tisztelet a kivételnek, mert van aki megérdemli.) Jó példa volt a "Siroki alapítvány", mely díjjazottjait egy kuratórium javasolta, és meglehet nézni, hogy kik kapták meg. AKIK valóban méltóak voltak rá. Na valahogy így kellene ezt csinálni.
Bocs az okoskodásért. (Már én is unom magamat!!)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 134  Következő