Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 júl. 18, 0:58 
Szia Acca!
Mikor lesz a csornai buli? Néztem de nem találom az eseménynaptárban. Hétvégén M.óváron leszek,( drága anyósomat látogatom, ) ha beleesik lehet hogy megnézem.
Elgondolkodtatot a dolog különben...... Nem tudom milyen szakágnak lehet jó ez az időpont kiállításra.... Papeszos haverok mostanában kezdik leválasztani a fiatalokat, illetve nyakig vannak a második kanyarban. Kanárisok vedlenek... egzótások is szerintem....ebben a dög melegben madarakat macerálni, szállítani felforrósodott autóban.... Ki vállalja ezt be ? Nem akarok vészmadár lenni, de nem csodálnám ha gyenge lenne a felhozatal. Persze azért a sörözés meg a duma nem rossz program ebben a kánikulában.

Szia Gizmó!
Nálatok is ilyen piszok meleg van?

Hali Doromboló!
Ne b..gassuk a kollégákat, nem szép dolog, még ha igazad is van. :wink:

Hozzászólás 2007 júl. 16, 12:45 
doromboló írta:
Hali !
Nevetni fogsz, vagy 10 éve visznek tőlem Szolnok környéki szinkanárisok lipokrom sárga madarakat Mikor szedtem elő a törzkönyveket, aszonták ki a f...t érdekel a hangja...

:22: Ez tényleg jó!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 júl. 16, 12:00 
Hali !
Nevetni fogsz, vagy 10 éve visznek tőlem Szolnok környéki szinkanárisok lipokrom sárga madarakat Mikor szedtem elő a törzkönyveket, aszonták ki a f...t érdekel a hangja...

Hozzászólás 2007 júl. 16, 11:09 
Szia Doromboló!

Örömmel olvasom hogy a "kemény mag" nagyrésze jó tenyészszezont zárt! Tóth Lacira kíváncsi leszek a versenyen , ha jól emlékszem ő már tavaly is komoly madarakkal támasztotta meg az állományt.
Nálam is ígéretes a banda. :wink: Hétvégén meglátogatott egy cimborám. Fűzi a fejem , hogy nevezzem be a madaraim legszebbjeit egy színkanáris megmérettetésre. Azt mondja piszok jónak tűnik némelyik. ( Mellesleg a lipochrom sárga B-s madaraim némelyike szerintem is qrva szép lesz, természetesen ha kivedlik! Remélem a hangjuk még jobbra sikerül!!!) Ha nem üti az énekversenyre való felkészítést, lehet hogy megpróbálom. Persze azért a nóta az első és legfontosabb!

Hozzászólás 2007 júl. 15, 21:02 
OK!!
Holnap hívlak!

Hozzászólás 2007 júl. 15, 20:37 
Szia Tanguru !
Miért nem hívhatnál mobilon ??!!...Nem is értem ?!...A Nagy Gabiék már voltak nálunk, nem tudom mi az oka, hogy nem jöttök, de ez a ti dolgotok...ezer féle lehet ?!...Bár most félig vedlett madarakat nézni, hát nem egy leányálom...
Te ! Ha beengedsz mindenféle szemetet a tenyészetedbe, akkor hozzám ne gyere madárért, mert az úgy nagyon buta dolog lenne amit nem támogatnék !!!!!!!!!!!!! Van ebben az országban elég szélhámos, jut a madarászoknak is belőle, úgyhogy én nagyon nem szeretném, ha bárminemű, általam nem ismert "tenyésztő" madarával kevernéd az enyémeket és a [cenzúrázva] utódra meg azt mondanád másoknak, hogy - pedig a Maróti madarától való - ....
Volt már olyan csodagyerek akinek hiába könyörögtem hogy a tőlem vitt madarakhoz ne vegyen a vekerlei kisöregtől, aki mellesleg nagyon rendes ember, de olyan gyenge ciripelő nem homogén madarai voltak hogy 2000-ért sem kellettek a kutyának sem...ill. ennek a magát szakértőnek nevezett embernek igen....Azóta lett egy olyan állománya amiből nem mer kirakni egy kollekciót sem, mert nem ütné meg a 250 pontot sem...
Ahol minőségi madarak vannak ebben az országban azok most fejezik be az állományuk teljes kipucolását és már csak azokkal a madarakkal tenyésztenek amit tőlem vittek, ma ők az országos énekverseny II. és III. helyezettjei, ha róluk van szó akkor rendben, de ha nem akkor sürgősen mondd le, vagy engem! Szart gyártani nem kell ebben az országban abból van elég...én csak a szinvonalas tenyésztést támogatom, ez a fejlődés, a jövő útja !!!
Legjobb lenne, ha felhívnál, mielőtt valami disznóságba belerángatnának...

Hozzászólás 2007 júl. 15, 18:59 
Halihó Doromboló!
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy a jövő héten hozzájutok egy roller párhoz!! Azt mondja az eldója, hogy meg van a madár pedigréje is, ami szerintem jó jel?! Remélem emlékszel még arra, hogy egy látogatást szeretnénk nálad tenni a Katival? Ha még áll a "vendégség" meg kellene beszélni. Hívhatlak mobilon is?
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 júl. 13, 18:02 
Míg Lali bátyánk talpra áll, addig beszéljünk egy kicsit a madarakról....
Elkezdett langyosodni a levegő a rollerosok házatáján, hogy egy augusztusi melegséget követően az ősszel beinduljon az a várva várt vibrálás ami egészen az év utolsó hétvégi versenyig lázba tartja a tenyésztőket !
Már hallatszanak a röpdéből azok a borzalmas nyekergések amitől falra mászik az ember, ugyanakkor meg is mosolyogtat, mikor meg azt a féfivá érési akaratot lehet díjazni ezekben a düdörgésekben..
Éppen az imént raktam le a miskolci Tóth Laci barátom telefonját, aki örömmel ujságolta, hogy 20 fiatalja lett az idén , de megint attól fél, hogy alig lesz köztük hím, mert évek óta ez a helyzet nála...Érdekes, sosem halottam ezt, mindig a fele-fele arány volt az általános, vagy inkább több hím !?...
Minden évben javít az állományán, most is lefoglalt nálam 4 madarat amit a verseny végén adok át neki...
A Neubrandt Gabi is nagyon bizakodik, ő is bejelentette az erősítési szándékát, ő a kollekcióm első 4 madarából választhat, mert rendes srác és nagyon komolyra vette a rollerezést. Az Iker Feriről keveset hallani, nemrég azért hívott és mondta, hogy nagyon elfoglalt, de vannak fiatalok szépen és komolyan készül a megmérettetésre !
A Péter Géza bácsit már évek óta noszogatni kell, de egy kollekcióval biztos ki tud állni ?! A Richter Guszti nem tenyészt, csak a Géza bá madarait szokta menedzselni, mivel mindketten pécsiek.
A többi kezdő kategóriás tenyésztőnk még nem szánták rá magukat, hogy kiáljanak a madaraikkal, meg nem is igazán sikerültek a tenyésztéseik...
Minden kezdet nehéz !...Mondta a sündisznó, mikor lemászott a vécékeféről.... :lol: ...Nyugi srácok lesz ez még rosszabb is !.............
......Lehet, hogy én születtem Degecen ..?! :shock:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 júl. 13, 15:18 
Én hülye, még komolyan vettem a kérdést. :41:

Hozzászólás 2007 júl. 13, 15:05 
Hát az én írói szólamom ennél alpáribb ! Tudod ma péntek van és 13, ilyenkor többet rosszalkodom....A kérdés tehát úgy szólt, hogy Lajosom te nem Degecen születtél ?...Tovább:...Pedig De g..i vagy ! :61:
Írtam ezt a korona vesztésemre tett megjegyzésedre .....Hihi...Gyerekeket lezavarni a lapról !

Hozzászólás 2007 júl. 13, 12:27 
Nem, de találtál rokont?

Én tözsgyökeres Szegedi vagyok annak is az ipari negyedéből, igaz már 1951 óta kertvárosban lakom. Az őseim viszont néhány száz éve Olaszországból indultak meghódítani a világot. Máltán találkoztam Eszteró nevű utcával is. Itt magyarországon Hajdú- Biharban van egy Eszteró nevű patak és vagy 4o éve olvastam egy nyugat dunántúli napilapban (Fertő tó környéki lap) egy kis cikket, melynek a címe " Kicsiny falu Eszteró" azóta sem tudom, hogy létezik(zett) igazán, vagy csak írói ötlet volt.

Hozzászólás 2007 júl. 13, 12:12 
Én meg egy pirospöttyös tengeralattjáróra vagyok beindulva, meg a Gabeszra, de azthiszem a héten már nem lesz belőle semmi ?!... :57:
Nyuzikám ! A roller pont dohányosoknak való, mert az ősi alak a Harz hegységi bányászokkal járt le a mélybe drogozni, ott milyen szmog lehetett..Hihi ! Ha a mami már egy kicsit sánta a fülére, ami ebben a korban normális, akkor csapper madarat kell venned, mert a roller diszkrét andalító énekét csak a normál hallásúak tudják igazán értékelni...
Drága Lajosom ! Érdeklődnék, hogy te nem Degecen születtél ???... :twisted:

Hozzászólás 2007 júl. 13, 11:11 
Sziasztok!

Lenne egy kanáris (nem feltétlenül roller, de úgy látom, ez a téma pörög jobban...) kérdésem.
Anyósom szeretne egy kanárit a szobájába, hogy legyen egy kis társasága, viszont van egy kis gond. Viszonylag sokat dohányzik. Nem erős cigit, de azért néha van füst rendesen... Még nem olvastam semmit arról, hogy a dohányfüst mennyire káros a madarakra. Szerintetek? :roll:

Üdv: Nyuzilla

Ui: miért nem figyelmeztetett engem senki, hogy a madarászásba ennyire bele lehet pistulniÍ? Hamarosan érkezik a zebráim mellé néhány sirályka, és szeretnék kanárit, rizspintyet és törpefürjet is! :-)))) És akkor a papagáj-vágyaimat nem is soroltam... :-)))

Hozzászólás 2007 júl. 13, 9:23 
Na várjál csak Doromboló, ezt még párszor el kell olvasnom!

Hozzászólás 2007 júl. 13, 8:57 
Ó Te szegény :37:

Hozzászólás 2007 júl. 13, 8:47 
Ha biztosra akarsz menni egy hímre 2 esetleg 3 tojót számolj.
A legfontosabb hogy jó helyről vegyél, a szülők törzskönyvel dokumentálhatóan az orsz. énekversenyen magas pontszámú hímje és a tojó magas pontszámú másik hím lánytestvére legyen....
Nem mindig ebből lesznek a nyerő madarak, de egy kezdőnek fontos, hogy nagyot ne tévedjen, mert akkor el megy a kedve a továbbiaktól.
Érdemes eleinte egyhelyről vásárolni, mert a vérvonalakkal való variációk, csak a nagyobb létszámú teyészetekben ajánlott, ugyanis élvezhetetlen hangokat is kitenyészthetünk ezzel..!
A madarakat előre le kell foglalni, ami a tenyésztővel való "Istenbizonyos" telefonos lekötéssel jár....A madarakat álltalában november és január között lehet elvinni, mert akkor már látszik, hogy a tenyésztő mit akar magának megtartani....
Szerintem 2 hím és 4 tojó az amivel le tudnád verni a lassan élvtizedes koronámat. Hidd el örömmel adnám !!!...Mert ez új erőt adna a magasabb célok eléréséhez....

Hozzászólás 2007 júl. 13, 7:14 
Elméletileg igen, de csak a korai kezdéssel. Egy Roller pár vásárlásakor mire érdemes figyelni?

Hozzászólás 2007 júl. 12, 22:01 
A király hímek tényleg jó hangutánzók ?...és a tojók ?

Hozzászólás 2007 júl. 12, 21:03 
Ha két-három napig nem borotvállkozom úgy is nézek ki kopaszodó fejem ellenére! A madarak jól megvannak egymás mellett, sőt a királyok imádják a kanáriknak adott lágyeleséget (piros).

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 júl. 12, 18:44 
Közben kapttam egy képet is Acca-tol.
hát nem tudom ebből a két párból milyen hibridek lesznek...
:07:

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240 ... 261  Következő