Míg Lali bátyánk talpra áll, addig beszéljünk egy kicsit a madarakról....
Elkezdett langyosodni a levegő a rollerosok házatáján, hogy egy augusztusi melegséget követően az ősszel beinduljon az a várva várt vibrálás ami egészen az év utolsó hétvégi versenyig lázba tartja a tenyésztőket !
Már hallatszanak a röpdéből azok a borzalmas nyekergések amitől falra mászik az ember, ugyanakkor meg is mosolyogtat, mikor meg azt a féfivá érési akaratot lehet díjazni ezekben a düdörgésekben..
Éppen az imént raktam le a miskolci Tóth Laci barátom telefonját, aki örömmel ujságolta, hogy 20 fiatalja lett az idén , de megint attól fél, hogy alig lesz köztük hím, mert évek óta ez a helyzet nála...Érdekes, sosem halottam ezt, mindig a fele-fele arány volt az általános, vagy inkább több hím !?...
Minden évben javít az állományán, most is lefoglalt nálam 4 madarat amit a verseny végén adok át neki...
A Neubrandt Gabi is nagyon bizakodik, ő is bejelentette az erősítési szándékát, ő a kollekcióm első 4 madarából választhat, mert rendes srác és nagyon komolyra vette a rollerezést. Az Iker Feriről keveset hallani, nemrég azért hívott és mondta, hogy nagyon elfoglalt, de vannak fiatalok szépen és komolyan készül a megmérettetésre !
A Péter Géza bácsit már évek óta noszogatni kell, de egy kollekcióval biztos ki tud állni ?! A Richter Guszti nem tenyészt, csak a Géza bá madarait szokta menedzselni, mivel mindketten pécsiek.
A többi kezdő kategóriás tenyésztőnk még nem szánták rá magukat, hogy kiáljanak a madaraikkal, meg nem is igazán sikerültek a tenyésztéseik...
Minden kezdet nehéz !...Mondta a sündisznó, mikor lemászott a vécékeféről....

...Nyugi srácok lesz ez még rosszabb is !.............
......Lehet, hogy én születtem Degecen ..?!