Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 dec. 4, 8:58 
Üdvözlöm Lajos!
Az ilyen esetek többségében véleményem szerint a tenyésztő a hibás aki a beteg madarakat kiállítja. Az általam említett kiállításon az egyik kiállító madara szombat reggelre elpusztult a kiállítási kalitkában. Tisztában vagyok azzal hogy a madaraknak gyors az anyagcseréje de ha egy csütörtökön beszállított madár szombatra elpusztul majdnem biztos hogy már betegen hozták a kiállításra. Mivel a madarak közül csak galambokat állítottam ki ezért a galambkiállításokból tudok kiindulni. Ott a bírálatkor a szemmel láthatóan beteg esetleg tetves galambot kizárják és a bírálati lapra ráírják a kizárás okát. A rendezőknek a beteg madarakat el kellene távolíttatni a kalitkával együtt sőt amennyiben a kiállító a felelős akkor őt kizárni. Természetesen ha a kiállításon kalittól, eleségtől, ívóvíztől kapott fertőzésről van szó az a rendezők felelőssége. A galambkiállításokon sem távolítják el a kizárt példányokat de a kiállítás végéig ott fityeg a bírálati lap például egy ilyen felírattal: KIZÁRVA élösködők. Úgy érzem ez elég jó büntetés a felelőtlenül beteg madarat kiállítóknak mert a katalógusból a ketrecszám alapján kiderül hogy kié a kizárt egyed.

Hozzászólás 2008 dec. 4, 8:20 
Kedves Csaba,
Egy árnyalatnyi különbséget megemlítenék a fikázással kapcsolatban. Én olyanokat fikázok akik jelen vannak a fórumon és tudnak reagálni a hozzászólásaimra. Mások olyan embereket fikáznak akik nincsenek regisztrálva a fórumra sőt nem is olvassák. Tudom ez egy nagyon kicsi és elhanyagolható különbség de ez van.
Akiknek szólt Kis Vuk kérdése azok tudták hogy miről van szó hiszen azért reagáltak rá. Hogyan viselkedett Kis Vuk? Feltett egy kérdést aminek egyetlen szavába sem lehet belekötni. Köszönt és kérdezett ennyi.
Ime a kérdés:
"Tisztelt szinkanári TENYÉSZTŐ urak!
Szeretném ha szakmailag megmagyaráznátok,hogy lett egy ezüs opál tojó és egy sárga opál himből mozaik kanári???"
Melyik szót találod sértőnek?
Az egyenes és nyílt ember egy kérdésre egyenes választ ad és nem a kérdésben található szavakba próbál belekötni. Számomra minden teljesen világos.
Hermann Ottó

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 dec. 4, 8:06 
Szia Ottó !

Csak egy kérdés az alábbi idézethez..

Idézet:
Aki kiállít egy olyan kollekciót amelyikből szombatra 3 madár tele fossa a kalitkát és össze vissza kenik magukat nyálkás sárga ürülékkel annak a szakmai hozzászólása nem is érdekel.

Szerinted ki/k az/ok aki/k nagyobb hibát vétett/ek ebben az esetben ? Az akinek a madara/i bélgyulladást kapott/tak a kiállításon (valószínűleg fertözött kalittól, vagy eleségtől/ívóvíztől, vagy már fertözötten hozta a madarait) illetve a beszállítás/leadás alkalmával kirendelt állatorvos aki nem vette észre a hasmenéses madarakat, netán a rendezők akik nem intézkedtek azonnal probléma megoldásán ?

Kiváncsi lennék a véleményedre és a kritikus helyzet tennivalóira is, hogy Te mit tettél volna, ha ilyen és hasonló helyzetbe kerülsz, akár, mint rendező, akár mint kiállító ?
Ezeket nem azért kérdezem, mert nem ismerem a választ, hanem azért, hogy ismerjük meg a helyzetről és annak megoldásáról a szakmai véleményedet, mivel a hazai kiállításokon igencsak figyelmen kívűl hagyott témát dobtál fel. Vajon ki az akinek meg kelett volna oldania a problémát, netán több személy is felelős lehet érte ? Szerintem érdemes szakmailag, érzelmi motíváció nélkül megtárgyalni, hiszen ebből jó és követendő dolgok is kialakulhatnak, remélhetőleg mindannyiunk épülésére.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 dec. 3, 23:29 
Kedves Ottó,

Nem hiszem hogy itt bárkinek is el kellene döntenie ki mennyire ért a madarakhoz, tenyésztéshez stb. Arra ott vannak a versenyek. Ha valamit szakmailag helytelennek tartasz akkor tessék azt megcáfolni, vitatkozni róla, vagy kijavítani. Viszont az akkor legyen is vita ne pedig veszekedés. Senki sincs isteni tudással felruházva hogy mindent tudjon! Szeretném ha ez a topik is arról szólna amiről az egész fórum! A tapasztalatcseréről, kezdők segítéséről és a baráti hangulatvételről. Úgy látom sajnos a szín kanáris téma is azon kivételes témakörök közé tartozik, ahol ez egyáltalán nem valósul meg! Én a helyedben inkább azon gondolkodnék el hogy miért van ez!
Te nem találod érdekesnek hogy bírálod azokat akik más tenyésztőket "fikáz", miközben te is pont ezt teszed?
Szerinted ez viszi előrébb a dolgokat? Ez a példamutató viselkedés fogja a kezdőket a madarászatra sarkallni? A komolyabb tenyésztőket ez fogja modorosabb viselkedésre biztatni?

Számomra és szerintem még jó pár fórumozó számára egyáltalán nem volt világos mire kérdezett rá Kis Vuk! De te azt baráti közeledésnek, megnyilvánulásnak tartod ha a beregisztrálás után egyből így viselkedik valaki? Ha hasonlattal szeretnék élni akkor te mire számítanál ha valakire ordibálva rátörnéd az ajtót? Valószínűleg sok hasznos mondanivalója, gondolatai lenne még, de akkor is előtte talán jobb lenne "kopogni"...

Az hogy Hegedűs Zsolttal kialakult problémáról mi a véleményed nem igazán érdekel, saját magánügyed. De mielőtt ítélkeznél jobb lenne ha több oldalról is tájékozódnál, nem pedig egyoldalúan vonnád le a következtetéseket. De ezt a dolgot én már lezártnak tartom.
Az pedig hogy a feleségem mit csinál szintén a saját magánügye! Saját akarata van és önálló gondolkodása. Ha nem tartod etikusnak a megnyilvánulását akkor ne tartsd.

Magamat egyenes és nyílt embernek gondolom, ha te ezt nem így látod az már a te dolgod. A továbbiakban én ezt a beszélgetést teljesen feleslegesnek és céltalannak tartom. Mint ahogy mindig, helyette inkább valami hasznosabbal töltöm el az időmet. Ha pedig valami számodra még mindig nem világos, álok a rendelkezésedre. Elérhetőségeimet számtalan helyen megtalálod.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 3, 23:21 
Kis Vuk írta:
Szervusz Nyiri Ferenc!
Az a tuti,hogy a szóban forgó madár nem mozaik!!!
A szüleinek a köztes szinét örökölte ezért van ilyen szine.
Ezt a madarat nem lehet ennél jobban sárgitani.
Állandóan irsz a minöségi madarászásról ha ez igy van akkor miért nem azt tanácsolod ,hogy ezt a kutyulék madarat ne vonják be a tenyésztésbe.
Legfeljebb egy sárga opál tojóra merném ráengedni de a legjobb az ilyenektől megszabadulni.Egy hobbi madárnak még jó lesz.

Igen irogatok,vagyis megprobalnek irni,de tok mindegy mit irsz valaki mindig talal kivetnivalot,vagy igy vagy ugy.

A lenyeg,ami kimarad,hogy a minosegi madaraszathoz eloszor kell aldozni,anyagiakba is,ami sajnos nem szokas a magyar madaraszok taboraba,csak egyes tenyestok hajlandoak fizetni is erte,de azok kevesen vannak.

A masik,hogy ez a kutyulek szo nagyon elterjedt,de igazabol "kutyulekbol" lehet jo madarat tenyeszteni,termeszetesen ha jol van "kutyulva" es celtudatosan.

Sajnos amit nem ertek,hogy ha szakmai,ahogy egyesek nevezik, a dolgot azert nem is lehet mert egy keprol nehez,sot meg egy madarrol is teljesen 100% megmondani mi is pontosan,lehet van aki tudja de ketlem.

Visszaterve a Tamas madarara szerintem tovabb lehet tenyeszteni es Tamas majd jovore rakjal kepet az utodokrol ide a forumra, hadd lassuk az eredmenyt,ami meg fontos ha kiallitanad az utodokat lassuk a C.O.M birok kizarjak ha jol besorolod?Ketlem!!!!

Hozzászólás 2008 dec. 3, 22:04 
Sziasztok!
Én nem igazán látok Kis Vuk kérdésében semmi kivetnivalót. Rávilágított arra hogy ebben a topicban a tenyésztők többsége szakmailag nemhogy nincs toppon hanem a béka feneke alatt van. Megjelenik valaki aki esetleg ért is a madarakhoz annak gyorsan beírjuk hogy nincs itt keresnivalód. Aki itt nem nyalja ezeknek a "mestertenyésztőknek" a hátsóját, rávilágít az elkövetett hibákra arra azonnal beírja valaki hogy vagdalkozik. Érdekesnek találom hogy van aki fikázhat nyugodtan idősebb tapasztalt madarászokat olyanokat is akiktől tanult dolgokat, nincsenek regisztrálva a fórumra de őket lehet bántani nyilvánosan és olyankor nem jelenik meg a ckuzmos. Esetleg az idre tagoknak lehet itt csak gusztustalankodni? Azért mert valaki nem idre tag egy nyilvános fórumon ugyanazok a jogok kell hogy megillessék mint a tagokat!
Szia Simabura!
Idéznélek : "Ez immár a harmadik felhasználónév amivel bejelentkezel, és vizsgáztatni szeretnéd az itt békésen fórumozókat. Tudom, hogy értesz ehhez, de lehetne éppen építő jelleggel hozzászólni az itteni diskurzushoz, nem másokat bántva, "fusztrált tanárbácsi" módjára."

Mutass légyszíves itt ebben a topicban egy olyan értelmes szakmai jellegű hozzászólást amihez építő jelleggel hozzá lehet szólni. Ha találnál is szakmai hozzászólást biztos nem a híres mellüket döngető tenyésztőktől származna még akkor sem ha esetleg az egyikük írta be. (mobiltelefonos egyeztetés egy tapasztalt tenyésztővel) Aki kiállít egy olyan kollekciót amelyikből szombatra 3 madár tele fossa a kalitkát és össze vissza kenik magukat nyálkás sárga ürülékkel annak a szakmai hozzászólása nem is érdekel. Aki pedig nem tudja magát írásban kifejezni és értelmetlen mondatokat ír annak az írásaiból nem derül ki semmi.
Nem mertek hozzászólni a beteglábú mozaikhoz sem vagy azért mert tudták hogy melyikük adta el vagy azért mert nem tudták hogy melyikük adhatta el.
Ckuzmos!
Én például azt sem tartom etikusnak hogy a feleséged próbált írásban védeni Hegedűs Zsoltival szemben akit kitiltottál mert olyan dolgokat kérdezett az Eszteró Lajostól és tőled amiket itt nem illik.
" csak egy ilyen "vaktából" beírt kérdést senki sem fog összekötni semmivel"
Mindenki tudta akinek szólt a kérdés hogy miről van szó.
A hozzászólásaidból már leszürtem hogy szeretsz mellébeszélni lásd a Zsoltinak írt válaszaidat. Egyszer nem adtatok a kérdéseire egy korekt egyenes választ hanem mindig a szavaiba próbáltatok belekötni. Tudom és sajnálom hogy a fórumozok többsége ugyanígy viselkedik egy kínos szítuációban.

[/b]Ez a topic nem a színkanáriról szól hanem arról hogyan nyaljunk a "mestertenyésztőknek" és ők hogyan nyalnak egymásnak tisztelet a kivételnek.[b]
Mivel sejtem hogy valószínűleg ez lesz az utolsó hozzászólásom mert kitiltanak még Keegannek üzenném hogy jól nézd meg kit veszel a védelmedbe mert esetleg nyersz egy nagyobb, szebb serleget és téged fognak fikázni.
Üdv : Hermann Ottó
Próbáltam finom lenni és nőies. :lol:

Hozzászólás 2008 dec. 3, 21:53 
Drága BARÁTAIM!!!
Meg kell nyugtassalak én kértem meg a barátomat,hogy regisztráljon helyettem.Nem kell tovább kutakodni elég megkérdezni a szóban forgó személyt.
Azthiszem azt láthatod,hogy Ő képpel névvel válalta a hozzászólásait ebben a topikban!!!
Megkövetlek és igazat adok neked tényleg nincs SEMMI KERESNIVALÓM ebben a társaságban!
Akinek nem inge...Remélem nem voltam sértő.

IDRE tag

Hozzászólás 2008 dec. 3, 11:50 
Kedves Kis Vuk,

ha egy már korábbi beszélgetéshez szeretnél hozzászólni, akkor légy oly szíves és az idézetet használva vagy valamilyen más módon jelezni azt. A csak egy ilyen "vaktából" beírt kérdést senki sem fog összekötni semmivel, magát a kérdést fogják figyelni, nem pedig az esetleges előzményeket. Így a kérdésednek megfelelő választ kaptál szerintem.

Bujdosó Tamás madaraira visszatérve azonban szeretném felhívni a figyelmedet arra hogy a hímről nincs tényleges képünk, csak egy példakép volt felrakva hogy ahhoz hasonlít!

Kép

Továbbá nem igazán illendő ha valaki a beregisztrálás után egyből elkezd kötözködni! Ha szeretnél bekapcsolódni a beszélgetésbe, itt a lehetőség, de akkor azt kultúrátlan és másokat tiszteletben tartva kérném megtenni. Ha ez nem megy, akkor azt hiszem nincs itt keresnivalód, legyen is bármekkora szaktudásod a témában!

Hozzászólás 2008 dec. 3, 11:08 
Kedves Kis Vuk, drága SZÍNKANÁRI KEDVELŐ barátom!

Ez immár a harmadik felhasználónév amivel bejelentkezel, és vizsgáztatni szeretnéd az itt békésen fórumozókat. Tudom, hogy értesz ehhez, de lehetne éppen építő jelleggel hozzászólni az itteni diskurzushoz, nem másokat bántva, "fusztrált tanárbácsi" módjára.

Kedves kari4312, Pákozdi Karcsi barátom!
Látogass minél többször ide, és tanítsd a kanárisokat! Úgy ahogy eddig, kulturáltan átadva a tudást a fiataloknak!

Hozzászólás 2008 dec. 3, 10:10 
Szervusz Nyiri Ferenc!
Az a tuti,hogy a szóban forgó madár nem mozaik!!!
A szüleinek a köztes szinét örökölte ezért van ilyen szine.
Ezt a madarat nem lehet ennél jobban sárgitani.
Állandóan irsz a minöségi madarászásról ha ez igy van akkor miért nem azt tanácsolod ,hogy ezt a kutyulék madarat ne vonják be a tenyésztésbe.
Legfeljebb egy sárga opál tojóra merném ráengedni de a legjobb az ilyenektől megszabadulni.Egy hobbi madárnak még jó lesz.

Hozzászólás 2008 dec. 3, 10:00 
Szia Ckuzmos!
A Bujdosó Tamás nevű forumtársunk madaráról van szó.
A képek fent vannak.
Olvass vissza a szines topikban.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 3, 1:11 
Kis Vuk írta:
A sárga opál mozaik kanárinak mióta sárga még a háta is?
A tojó meg nem mozaik hanem ezüst.Szinezés nélkül is látni lehetne a szemcsikot vagy a farktövet!!!
Ráadásul a tulajdonosa is azt irta,hogy ezüst tojó és sárga him!!!
Szóval az előző kérdés még mindig megválaszolatlan.

Szia, Kis Vuk!!!

Azt szeretnem kerdezni szerinted az tuti,amit a gazdaja irj,hogy mi is az pontosan,mert mint koztudott,nem minden az aminek latszik,lehetnek hordozok a madarak.

De mint tobbszor irtam igy inkognitoba lehet okoskodni,kar nem ennyire vagyunk jok gyakorlatba es nemzetkozi szinten,csak elmeletbe.

Nem toltenel fel kepet lassuk ki vagy,vagy esetleg tamaszd ala kritikad a kiallitason,szivesen latunk.

IDRE tag

Hozzászólás 2008 dec. 2, 23:36 
Szia Vuk,

mi lenne ha tennél fel képeket a madaraidról és akkor egyből tisztában lehet látni miről is van szó?

Hozzászólás 2008 dec. 2, 22:05 
A sárga opál mozaik kanárinak mióta sárga még a háta is?
A tojó meg nem mozaik hanem ezüst.Szinezés nélkül is látni lehetne a szemcsikot vagy a farktövet!!!
Ráadásul a tulajdonosa is azt irta,hogy ezüst tojó és sárga him!!!
Szóval az előző kérdés még mindig megválaszolatlan.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 2, 21:02 
úgy hogy mind két kanári mozaik volt . vagy az egyik volt mozaik pl.a him és atojó mozaik hordozó volt. vagy a tojón nehéz észrevenni amozaikjelleget mert nem vólt kiszinezve.

Hozzászólás 2008 dec. 2, 20:27 
Tisztelt szinkanári TENYÉSZTŐ urak!
Szeretném ha szakmailag megmagyaráznátok,hogy lett egy ezüs opál tojó és egy sárga opál himből mozaik kanári???

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 dec. 2, 15:01 
pappcsa írta:
Szia, Timba!
Kösz! December hatodikán, szombaton vagyok felétek. Délelőtt megyünk az Osztrák bajnokságra és Szombathelyen át vezet az utunk. Előtte felhívlak és egyeztetünk, ha neked jó így.

Szia!

Nekem tökéletes! Köszönöm!

T.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 1, 22:25 
Szia, Timba!

Kösz! December hatodikán, szombaton vagyok felétek. Délelőtt megyünk az Osztrák bajnokságra és Szombathelyen át vezet az utunk. Előtte felhívlak és egyeztetünk, ha neked jó így.

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 dec. 1, 17:42 
pappcsa írta:
Köszönöm mindenkinek!

Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Szép munka!
:55:

Tudsz már valami konkrétumot mondani a jövetellel kapcsolatban?

Timba

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 30, 21:21 
Kösz, Neco!

Oszt most megint oda akarsz felmászni, ahonnan a múltkor lezuhantál?......habár most már tudod milyen.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 134  Következő