Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 30, 12:44 
Köszi Feri !
Igen ezt nehéz lenne elmondani, hogy pontosan mi okozza a még mindig meglévő nagy különbséget mert a madarak minősége már majdnem tökéletesés a tréning időszakban pedig már soxor leírtam hogy mit és hogyan kell ! Én is úgy csinálom !...Hogy mik vannak olyan apró részletek ami abszolút nem tűnik fontosnak és mindig más azt nehéz lenne mindig leírni mert nem is gondol rá az ember !
Azthiszem - és ezt is leírtam már - hogy türelmetlenek vagyunk ! Még ma is előfordul velem is, hogy beijedek hogy nem lesznek kész a madarak...Szerintem ezt bebiztosítandóan sokan túl korán kezdik a beiskolázást és túl korán adja le a madár azt a teljesítményt amit versenyen kellene...Tudni kell hogy ebben az időszakban nagyon hamar fogékonyak ezek a fiatalok hogy egymást "túlharsogva" szépen elkezd felmenni a hangszínük. Na ilyenkor meg lépni kell mert versenyre ezek úgy felhúznák egymást hogy alig maradna értékelhető pont...Tehát jön a kajacsökkentés, legalább is a kedveltek helyett jön a majdnem tiszta repcés visszafogás amiből megint nem lehet teljesen jól kijönni...Szóval el lehet szórakozni az ifjoncokkal !....
Az a helyzet hogy ha csak egy - két pont a különbség akkor lehet mondani, hogy a bíró elhallotta. A peremier úgyis csak az adott pillanatban igaz !...Vannak rollerek amelyek délelőtt adják a legjobban magukat, vannak amelyikek - és ez a több - meg déluztán. Este és reggel egyik sem igazán...Szóval itt mindent eshetőséget kiszámítva is sok ez a különbség !...Ezért a jövőben többet kell találkoznunk és lehetne egy előválogatót is tartani, hogy a nagyversenyre már tényleg csak a döntősök mehessenek...Ekkor nem kell már több naposra tervezni a versenyt mert mindenkinek csak a szuper csapata lenne ott. Most mindenki elhoz mindent hogy azért le legyenek pontozva....
Van tehát még mit tenni bőven de az írány jó ! Én biztos segítek mindenkinek...
Bocs később folytatom....

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 30, 9:49 
Gratulálok az elért eredményekhez,meg a szervezésnek,részben sajnálom,hogy nem lehettem de talán majd legközelebb.

Dorombi külön gratuláció az jubileumi győzelmednek,de remélem elöbb utobb sikerül az új generációs rollernek felúlmúlnia téged csak oktasd tanitsd öket,meg akinek van füle és hajlama rá!!!

Modtam és tudtam ha a fiatalok késöbb is kelltek de a rutin és a tapasztalat a te oldalon van ami szerintem nem egyik évről születik meg a másikra,de hát a kemény évek munkái most is meghozta az elért erdményt.

A pontokat nézve nagyon fölényesen nyerted a versenyt,pedig mikor én is hallottam öket akkor nem volt akkora külömség a Necó és a te madarait közt és tessék a versenyen egészen mást mutatnak a számok,csak tudsz te valamit hééé :31:

Hozzászólás 2008 dec. 30, 0:17 
Mindegyőtöknek köszönjük szépen az elismerő szavaitokat !... :08:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 29, 23:29 
Gábor01 írta:
Sziasztok! Szeretnénk Gratulálni a kiváló eredményekhez amiket elértetek!!
Csak reménykedni tudunk hogy egyszer mi is hasonló eredményekkel büszkélkedhetünk!De ez még odébb lesz.Puszil mindenkit Marcsika is,aki most szabin van. Üdddddv.Gábor

OFF Gábor, küldtem privát üzenetet! OFF
Bocsánat :oops:

Hozzászólás 2008 dec. 29, 23:25 
Sziasztok! Szeretnénk Gratulálni a kiváló eredményekhez amiket elértetek!!
Csak reménykedni tudunk hogy egyszer mi is hasonló eredményekkel büszkélkedhetünk!De ez még odébb lesz.Puszil mindenkit Marcsika is,aki most szabin van. Üdddddv.Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 29, 22:01 
Sziasztok :)
Büszke madár tulajdonos lettem eme szent napon, drukkoljatok, hogy továbbra is így maradjon.
Ha jól tudom Dorombi kutyákkal foglalkozik.Ha nem bírom már cérnával, viszek nekik élő eleséget macskám személyében :lol: ...na csak hogy ne pazaroljunk, azé'.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 dec. 29, 17:52 
Húúú, gyerekek... Nem is tudjátok, milyen nehéz géphez jutni vakáció idején! :? :evil:

Neco, nagyon szépen köszönjük a képeket! Én személy szerint külön is köszönöm, kicsit átérezhetem azt a "fílinget" ami ott volt a nagy baráti találkozón. És mennyi kiscsibe!!! :P Magamnak le is mentettem pár képet kinagyítás céljából, mert rettenetesen kíváncsi voltam Lacidoki papírkalitjaira, de így sem tudtam eldönteni, hogy ezek a fehérek azok voltak-e, aztán az André pörgő galambjait is megnéztem volna, de azon a képen sem sokat láttam... :? Azt viszont láttam a csoportképen és a vacsora alkalmával készített fotón, hogy valóban egy nagyon jó baráti és összetartó csapat vagytok! Gratulaaa! Doromboló, neked külön is gratulálok! :D Mostmár véglegesen nálad maradhat és díjaid, trófeáid ékessége lehet ez a serleg!!!

Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 29, 11:25 
eszterolajos írta:

Neco ! délután telefonált Vili és holnap du. jön hozzám.

Oké! Beszéltem én is vele.

És akkor néhány kép....:

Lacidoki a madarak leadásakor:
Kép

Varga Tibi bírálat közben:
Kép

Bírálat alatt Dorombi tartott előadást a rollerről:
Kép

...meg Iker Feri az állattenyésztés alapjairól valamint az élősködőkről:
Kép

mi meg lestük minden szavukat:
Kép

szünetben mindent megbeszéltünk:
Kép

Kép

Következett André a parlor rollerekkel, és mindenkinek leesett az álla:
Kép

Kép

Ezután átköltöztünk a vacsora, és az eredményhirdetés helyszínére egy halászcsárdába, ahol ezek mind kiosztásra kerültek:

Kép

természetesen Tibi értékelése után:
Kép

Egyéniben
Lacidokinak:
Kép

Királymatyinak:
Kép

Tóth Lacinak:

Kép

Dorombinak:
Kép

Kollekcióban
Gabenak:
Kép

aki alig hitte el :lol: :

Kép

nekem is jutott:
Kép

a többi meg Dorombinak, meg Dorombinak, és még Dorombinak is jutott :D :

Kép

Egyet nem kapott meg, a szabadkai társegyesületnek szántat, amit a kölcsönösen jó kapcsolat kiépítéséért adott át Lajos:

Kép

egy csoportkép a résztvevőkről:
Kép

és néhány pillanatkép a vacsoránál:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 dec. 28, 22:56 
Szervusztok !

Jó tudni, hogy ki így, ki úgy, de mindenki épségben hazaérkezett a madaraival. Nekem volt a legkönnyebb dolgom, de reggel pirkadatkor már ott ültem a madárházban és figyeltem, hogy mikor ébrednek a jövevények, na meg azért, mert volt még elintézni valóm a reggeli órákban és elötte meg akartam bizonyosodni róla, hogy rendben van - e minden.

Dorombi sajnálom a kutyádat és eggyütt érzek veletek, nagyon megrázó érzés elveszteni egy barátot.

Neco ! délután telefonált Vili és holnap du. jön hozzám.

Hozzászólás 2008 dec. 28, 22:40 
Szia Gabe !

Idézet:
A bírálati lapon szereplő sorszám szerint a 9. és 10. kollekció volt az enyém. A 9. 343 pontos, a 10. 350 pontos.

OK, Én a IX. kollekció pontozó lapját kaptam meg az értékelés összesítő jegyzökönyvéhez, de most már ott is kijavítottam.

Hozzászólás 2008 dec. 28, 21:59 
Kedves Tyúkudvarom !...Kedves bennlakók, levelezők, bejárósok és lesekedők !...
Ezúton szeretném megköszönni azoknak akik segítsége nélkül nem sikerült volna ilyen szinvonalasra az évzáró versenyünk.
Neubrand Gábor, Iker Feri egy komolyabb összeggel tolta meg a rendezvényt amiből kikerült még az innepi vacsora is de ezzel együtt még a Feri a vállalkozásukból sok sok üdítőt a necóka meg egy fél sütöde termékét hozta el ! André primőr tarajosunk az első kézfogás után rögtön letett 4 szép serleget hogy használjuk el ! Az infrastruktúrális részét pedig akkor még mint IDRE-s vezető az Eszteró Lajos rakta össze kedves felesége asszisztenciájával!...A Meghívott bírók közül egyedül Varga Tibor jött el Szerbiából és az eddig ismert bírók közül mesze a legjobb füllel rendelkező szakember keményen de igazságosan azt pontozta amit ott abban a fél órában hallott !...Az eredmények mindenki megnyugvására sőt egyesek örömére születtek meg. Aki kevesebbet kapott mint amire számított az tudta az okát hogy miért is történt a fiaskó aki pedig meglepetésre szépen szerepelt meg örült egy olyan eredménynek ami ezen a világon nem sok embernek adatik meg...
Számomra olyan jubileum érkezett el amit illett volna jobban átélnem de valahogy valami megmagyarázhatatlan ellenérzés visszafogott. Néha valamiféle erőltetett jópofasággal próbáltam kicsit feldobódni de nem igazán sikrült....Többet vártam ettől az estétől, magamtól...Kicsit szomorúvá tett, hogy nem jöttek el azok akik korábban megígérték ! Akiknek a határtalan lelkesedésük csak a tettekig ért, hogy megint négy tenyésztő került a döntőbe és ráadásul mint egy tudatalatti rossz slusszpoénként jött a hír, hogy egyik kutyám úgy megsérült egy ártatlannak tűnő birkózásban hogy belepusztult !...
Megfutva a kötelező kűröket rohantam haza éjnek idején, az M0-son habként a tortán bevillant egy csúnya piros villámocska is ami bizony jópár madár árát fogja jelenteni...
Végül is kétszeres gyémánt koszorús lettem és a madaraim megnyerték amit csak meg lehetett mégis azt kell hogy mondjam, sokkal jobban örültem annak hogy a Tóth Laci végre be tudott mutatni két bomba jó madarat, hogy a fiatalok mekkora lelkesedéssel nyugtázták az eredményeiket, hogy milyen gördülékenyen és mekkora barátságban pörgött le ez a rövidke ám de annál bensőségesebb verseny !...
André bemutatója elképesztő színfoltja volt a rendezvénynek ! A halészlé fenomenális volt.... Azthiszem jó az irány és baromi jó a csapat !....
Nagyon jó veletek ! ...És ha arra gondolok, hogy én vagyok az űzött vad...engem kell legyőzni...ez egy kis kaján mosolyt most felhozott a képes felemre !...Hajrá !.... :wink:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 28, 21:54 
Szevasztok!
Neco a galambok PARLOR rollerek voltak.
Majd ha jobb idő lesz és persze ha kivácsiak vagytok rá akkor a birminghamiakkal is összehozunk egy hasonlót.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 28, 21:09 
Halihó, Sziasztok!

Ma délelőtt én is hazaértem. Minden szuper vót. Itthon délután egy új röpdét fabrikáltam két régi dexion állványból. Holnap kész lesz.

Necó! kb 6-7.-én mennék a bakért, előtte hívlak és pontosítunk.

Dorombi! otthon minden rendben?

sziasztok!

Hozzászólás 2008 dec. 28, 19:13 
Dormboló kutyák ?????

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 28, 17:51 
Halihó!

Látom mindenki szerencsésen hazaért. (Dorombival még reggel beszéltem, ő is befutott még az éjjel Herendre.)

Röviden: bánhatja aki nem vó't ott! :wink:

Bővebben: szuper volt a buli! Iker és Dorombi előadását egy igazi birminghami "rolleres" bemutató követte André barátunk jóvoltából (lesz időm felteszek egy képes összefoglalót, besz@rás ahogy pörögtek -forogtak? :roll: - a galambok!)
A vacsora szenzációs volt, a hangulat úgyszintén.
A'sszem bizakodva nézhetünk előre.

Madaraimról...: hááát jól elqrtam :oops: . Fordítva számoztam meg a kótereket, oszt a legjobb bandám került színpadra a megérkezés után egy órával, fél óra majszolgatás, fél óra pihenő után. Rohadtul leszerepeltek a francos kis dögök. Három órával később a bemutatón végig kacarászott kettő is, a bírálat alatt egyszer sem. :cry:
Végső sorrendet ez a bakim nem befolyásolta, Béla madarai egyértelműen jobbak voltak, megszorítani sem tudtam volna. Viszont Gabe egy+egy pont híján csaknem befutott a második helyre, ehhez külön gratulálok neki :!:
Tóth Laci hosszú idő után végre remek madarakkal rukkolt elő, Királymatyesz egy szem Pavarottija szintén remek formában volt!
Lacidoki madarai felkészületlenek voltak, a pontszámok nem tükrözik hűen a madarak minőségét. Viszont lelkesedése töretlen, úgyhogy jövőre komolyan kell számolni vele.

Köszönöm a szervezők és a bíró munkáját, a versenyzőknek a részvételt!
Képekkel majd jövök!

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 dec. 28, 18:09-kor.

Hozzászólás 2008 dec. 28, 17:33 
eszterolajos írta:
Ez hányas számú kollekció volt?

A bírálati lapon szereplő sorszám szerint a 9. és 10. kollekció volt az enyém. A 9. 343 pontos, a 10. 350 pontos.

Hozzászólás 2008 dec. 28, 17:13 
nagygabe írta:
Sziasztok!

Idézet:
Lajos, egy kis helyesbítést szeretnék kérni, ugyanis nem a jobbik kollekcióm eredményét írtad be a listába. Ők ugyanis 350 pontot énekeltek...

Szia Gabe !

OK, javítva.

Ez hányas számú kollekció volt?

Hozzászólás 2008 dec. 28, 15:42 
Sziasztok!

Nemrég értem vissza Szegedről, már kipakoltam a madarakat. Úgy látom, mindegyik épségben megúszta a kirándulást :) Most is koncerteznek :)
Fantasztikus volt ez a verseny! Nem is gondoltam volna, hogy így fogok izgulni, míg benn vannak a madaraim a bíró előtt! Alig tudtam figyelni az előadásra, pedig Iker Feri rendkívül érdekes témákról értekezett.

Nagyon örülök az eredménynek, madarat lehet velem fogatni ;) Szeretném megköszönni Dorombolónak és Neconak a segítségét, nélkülük nem sikerült volna.

Lajos, egy kis helyesbítést szeretnék kérni, ugyanis nem a jobbik kollekcióm eredményét írtad be a listába. Ők ugyanis 350 pontot énekeltek...

Hozzászólás 2008 dec. 28, 14:31 
:54:
Sziasztok!
Bár már nagyon régen jártam erre,azért figyeltem a fórumot!
Őszintén Gratulálok a verseny eredményeihez,ismét nagyon sikeresek voltatok!!! :31:

Hozzászólás 2008 dec. 28, 11:30 
Mivel Küzmi épületes segedelmével be tudtam magam küzdeni:
Szintén azt mondom,hogy szép volt,fiúk!!!! nagyon szuper eredmények születtek,igaz némileg sajnálom,hogy 1-2 csirke,netán tyúkanyó nem volt köztetek,de ami késik az eljön egyszer! még tán mi is rúghatunk majd labdába,talán jövőre! :24: de attól még most Titeket ünnepelünk!
Frappánsabbat nem találtam,hallgassátok meg ezt,szeretettel küldöm,és együtt énekeljük,jóóóó hangosan!
http://www.youtube.com/watch?v=umhWMy-huQQ

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 261  Következő