Köszi Feri !
Igen ezt nehéz lenne elmondani, hogy pontosan mi okozza a még mindig meglévő nagy különbséget mert a madarak minősége már majdnem tökéletesés a tréning időszakban pedig már soxor leírtam hogy mit és hogyan kell ! Én is úgy csinálom !...Hogy mik vannak olyan apró részletek ami abszolút nem tűnik fontosnak és mindig más azt nehéz lenne mindig leírni mert nem is gondol rá az ember !
Azthiszem - és ezt is leírtam már - hogy türelmetlenek vagyunk ! Még ma is előfordul velem is, hogy beijedek hogy nem lesznek kész a madarak...Szerintem ezt bebiztosítandóan sokan túl korán kezdik a beiskolázást és túl korán adja le a madár azt a teljesítményt amit versenyen kellene...Tudni kell hogy ebben az időszakban nagyon hamar fogékonyak ezek a fiatalok hogy egymást "túlharsogva" szépen elkezd felmenni a hangszínük. Na ilyenkor meg lépni kell mert versenyre ezek úgy felhúznák egymást hogy alig maradna értékelhető pont...Tehát jön a kajacsökkentés, legalább is a kedveltek helyett jön a majdnem tiszta repcés visszafogás amiből megint nem lehet teljesen jól kijönni...Szóval el lehet szórakozni az ifjoncokkal !....
Az a helyzet hogy ha csak egy - két pont a különbség akkor lehet mondani, hogy a bíró elhallotta. A peremier úgyis csak az adott pillanatban igaz !...Vannak rollerek amelyek délelőtt adják a legjobban magukat, vannak amelyikek - és ez a több - meg déluztán. Este és reggel egyik sem igazán...Szóval itt mindent eshetőséget kiszámítva is sok ez a különbség !...Ezért a jövőben többet kell találkoznunk és lehetne egy előválogatót is tartani, hogy a nagyversenyre már tényleg csak a döntősök mehessenek...Ekkor nem kell már több naposra tervezni a versenyt mert mindenkinek csak a szuper csapata lenne ott. Most mindenki elhoz mindent hogy azért le legyenek pontozva....
Van tehát még mit tenni bőven de az írány jó ! Én biztos segítek mindenkinek...
Bocs később folytatom....