Szóval:
Ez egy nyitott röpde rész,mert nekem a papagájok alatt vannak.
A nagy zöld paca egy tégla épület,oda nincs bejárásuk. Bal oldalt végig fal. Hátrafelé van egy kis beugró,az 1-es hely.Ott egy pár kecskepapagáj van, oldalt falak,csak egy kis ablak van hátul. Az aljzat beton. Ide szoktam kiszórni a földre azt az aprómagot,amit a papagájok már nem esznek meg(mármint előtte szeles időben átszelelem,így ezek még jó magok,nem maghéj). Na ez nagyon le tudja őket foglalni,imádnak itt lenni és kapirgálni. Az 1-es rész eleje egy drót ajtó,amin alul van egy pici lyuk( a piros folt),ott van nekik átjárás a 2-es röpdébe. Annak bal oldala fal,jobb oldala drót,eleje drót,fedele pedig ez az átlátszó műanyagpala. Ez is betonos rész,itt fiatal papagályok és copfos fürjek vannak. Furcsa,mert azt modnták a copfos megöli a kínait. Nekem így nincs gond,nagy a helyük. A szürke vonalak ajtókat jelölnek. A 2-esből az ajtón lévő lyukon(piros) át tudnak menni a 3-as röpdébe,ahol egy pár skarlátszárnyú papagáj és egy pár kék pikkelyes fürj van. Ez a rész totál homok aljzatú,ide járnak fürdeni,illetve a 2-es részben lévő homokos fél m2-es kis helyen óriásiakat fürdenek a copfosokkal. A fekete részek kalitkák,az a tér nekik kiesik. A ciklámen színű tér feketével körülvéve,azok ketrecek,amik kb egy arasznyira meg vannak emelve a földtől,így a fürjek be tudnak alá bújni,imádnak oda tojni. A lila szélű négyzetek amiknek sárga a közepe kajástálat ábrázolnak,aprómaggal és táppal. A kék foltok pedig itató edényt.
Szóval van helyü bőven:) Valószínűleg ezért nem bántják egymást. És lényeges az is,hogy nem csak nagy a tér,de kisebb egységekre van bontva,így a gyengébbek ki tudnak térni az erősebbek elől. Van nekik sok helyen kaja és víz is.
Bocs a kezdetleges rajzért:)