Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jan. 22, 20:06 
Bernát írta:
dujuor írta:

Hát ezek nagyon szépek. Én sem látok a torkuknál semmit. Mennyi idősek? Mert az én példaképemen 20 napos csibék vannak, 15 perce fényképeztem őket.

25 és 13naposak. :D

A 25 napos madarakon már látnod kellene a torokfoltot, ha van. A 13 naposokon még nem.

Így már szerintem jobb lett a csirke-palota. Így már van elég helyük. Ügyi vagy, örülök, hogy figyelsz a madaraidra.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:29 
Ma összenyitottam.Igy 80szél lett. :wink:

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:25 
dujuor írta:

Hát ezek nagyon szépek. Én sem látok a torkuknál semmit. Mennyi idősek? Mert az én példaképemen 20 napos csibék vannak, 15 perce fényképeztem őket.

25 és 13naposak. :D

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:24 
Bernát írta:
Itt jobban látszik a fejük.

És a vadasok szárnya meg fehéredik.
Pofafolt egyértelmű,hogy nincs.
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:21 
Itt jobban látszik a fejük.

És a vadasok szárnya meg fehéredik.
Pofafolt egyértelmű,hogy nincs.
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:19 
Bernát írta:
Már nekem is feltünt,h nemegészen ezüst.
Nemtudom milyen szinű.
:?
De a felyük csíkos mint a vadasoknak,de narancs és citrom csikok vannak.

Szerintem fahéj lesz az (vagy mi a neve). Amit mutattál nekem a képeken.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:14 
Már nekem is feltünt,h nemegészen ezüst.
Nemtudom milyen szinű.
:?
De a felyük csíkos mint a vadasoknak,de narancs és citrom csikok vannak.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:10 
Bernát írta:
Szia Duju!

Ebből látsz valamit?
Nemtudtam jobb képet csinálni.

Szia Bernát!

Innen nem tudom megmondani, elég felülről vannak fényképezve. Viszont az ezüstök, nem igazán ezüstöknek látszanak a Te képeden. (még csak a Te hozzászólásodnál tartok a visszaolvasásban, így lehet, hogy már más is írta. Teszek fel képet az én 20 napos picijeimről (megtépázott állapotban, a torokfoltokkal együtt.

Kép

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dujuor 2009 jan. 22, 19:19-kor.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:26 
Ha ez nekem szólt, akkor rakom a keltetőbe. Így hogy többen vannak együtt, nem lehet alattuk hagyni. Tavaly próbáltam, elkotlott több tyúk is, de a végén már 2sorban volt alattuk a tojás, mert alá is tojt a többi a, meg gyűktötték is amit találtak. A copfosfürjeimnél volt sikeres költés, miután csak egy pár maradt a röpdében. A kínaiakból midnig több tyúk is volt, így nem ment. Ahhoz tényleg párban kell elhelyezni őket. Vagy a másik lehetőség az, hogy csapatban vannak és amint az egyik tyúk elkotlott, a kotlóson kívül az egész bandát költöztetni kell másik helyre, hogy békénhagyják a kistyúkot.Ez meg ugye macerás lenne.....

lax20 írta:
És hagyod náluk majd a tojást, vagy pakolod keltetőbe?

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:19 
Mai fejlemények:
A kis kopasz tojó már egész jól néz ki, úh visszakapta a kakast. Elég volt megfogni a vőlegényt, de aztán mikor beengedtem a tyűkhoz. Egy kicsit udvarolt, aztán elkezdett fürdeni, miközben a tojó "kurkászta". Nagyon aranyosak voltak. Aztán a tyúk is odaült mellé és ketten kavarták a homokot (a szemembe). Örülök neki hogy így egymásra találtak. Remélem nem lesz velük gond.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:07 
És hagyod náluk majd a tojást, vagy pakolod keltetőbe?

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:05 
Szóval:
Ez egy nyitott röpde rész,mert nekem a papagájok alatt vannak.
A nagy zöld paca egy tégla épület,oda nincs bejárásuk. Bal oldalt végig fal. Hátrafelé van egy kis beugró,az 1-es hely.Ott egy pár kecskepapagáj van, oldalt falak,csak egy kis ablak van hátul. Az aljzat beton. Ide szoktam kiszórni a földre azt az aprómagot,amit a papagájok már nem esznek meg(mármint előtte szeles időben átszelelem,így ezek még jó magok,nem maghéj). Na ez nagyon le tudja őket foglalni,imádnak itt lenni és kapirgálni. Az 1-es rész eleje egy drót ajtó,amin alul van egy pici lyuk( a piros folt),ott van nekik átjárás a 2-es röpdébe. Annak bal oldala fal,jobb oldala drót,eleje drót,fedele pedig ez az átlátszó műanyagpala. Ez is betonos rész,itt fiatal papagályok és copfos fürjek vannak. Furcsa,mert azt modnták a copfos megöli a kínait. Nekem így nincs gond,nagy a helyük. A szürke vonalak ajtókat jelölnek. A 2-esből az ajtón lévő lyukon(piros) át tudnak menni a 3-as röpdébe,ahol egy pár skarlátszárnyú papagáj és egy pár kék pikkelyes fürj van. Ez a rész totál homok aljzatú,ide járnak fürdeni,illetve a 2-es részben lévő homokos fél m2-es kis helyen óriásiakat fürdenek a copfosokkal. A fekete részek kalitkák,az a tér nekik kiesik. A ciklámen színű tér feketével körülvéve,azok ketrecek,amik kb egy arasznyira meg vannak emelve a földtől,így a fürjek be tudnak alá bújni,imádnak oda tojni. A lila szélű négyzetek amiknek sárga a közepe kajástálat ábrázolnak,aprómaggal és táppal. A kék foltok pedig itató edényt.
Szóval van helyü bőven:) Valószínűleg ezért nem bántják egymást. És lényeges az is,hogy nem csak nagy a tér,de kisebb egységekre van bontva,így a gyengébbek ki tudnak térni az erősebbek elől. Van nekik sok helyen kaja és víz is.
Bocs a kezdetleges rajzért:)

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 22, 17:49 
Na ezért imádom a fórumot,a könyvekben semmi ilyen hasznos tanács nincs. Marcsi a legjobban a te módszered tetszett,csak sajnos nincs idegen kakasom,amit hozzájuk tehetnék kipróbálni. Így a hangfájl-lal fogok holnap bohóckodni.
A szabálytalan,több fehért tartalmazó torokfoltú vadas szülőktől kelt, de z ősei közt volt fehér is. Nekem legalábbis ezt mondták.De a "csoki" is rokona,azt is vadasnak mondták,lehet hogy ilyenek voltak az ősei. Mindenesetre a testvéreire is jellemző volt,hogy a szárnyukban voltak fehér tollak. A másik vadas kakaskának is szabálytalan a szakálla,de nem ilyen nagy. Na majd beszámolok róla, hogy hogy produkálnak 2009-ben:) Bár én csak márciusban kezdem majd a keltetést.
A koruk teljesen változó, amik nálam keltek azok júliusiak, amiket Monorról vettem azok is hasonló korúak,vagy idősebbek lehetnek,mert már totál felnőtt formájuk volt,mikor vettem őket. A vadas színűek azok ősszel kerültek hozzám,október eleje tájékán,de akkor már tollasok voltak,a kisebbik vadas kakasnak még kicsit pihés volt a nyakánál.
Balhé csak akkor volt mikor egybe engedtem őket,de cseles voltam, mert idegen helyre tettem be őket,amelyiket egyik sem ismert,így inkább a hely kötötte le őket,jól összeszoktak. Talán az is szerencsés,hogy elég nagy helyen vannak. Már készül a kezdetleges rajzom,amin megmutatom kb milyen a helyük:)

Hozzászólás 2009 jan. 22, 15:38 
Nálam megőrültek a kakasok mikor meghalották.
Felfujták magukat és összevissza szaladgáltak.

Madaras!

Gyönyörűek a törpjeid. :D

Marcsi!
Nálam az egyik ezüst csibénél rozsdás a farok vége,de torokfolt nemlátszik még.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 15:15 
madaras86!

http://www.idre.hu/diszbaromfik/kinai-t ... ensis.html

Itt van egy hangfájl. Állítólag azt lejátszva a kakas válaszol. Én még nem próbáltam, de szerintem megéri kipróbálni :wink:

Hozzászólás 2009 jan. 22, 15:13 
feketemarcsi írta:
Az a kis vadas kakas a fehér folttal engem is nagyon izgat...

Igen. Furcsa ott az a fehér folt. De jó értelemben furcsa! :lol: Lehet nemsoká meglesz az első tarka csibe Mo-on?

Hozzászólás 2009 jan. 22, 14:31 
Igen, az a valóságban is ott van neki. Akkor amelyik nem totálisan teljesen szürke hátul az kakas?

A felső képen a hátsónál nekem úgy tűnik, mintha a farka alatt látnék egy halvány narancsos árnyalatot, ha nem csak a képen látszik úgy, hanem tényleg van rajta, akkor az tuti kakas.[/quote]

Hozzászólás 2009 jan. 22, 13:57 
Az ezüstök az én tavalyi szaporulatom, meg két helyről vannak Monorról. A fehérből egyik nálam kelt,másik Monorról való egy harmadik ehlyről. A vadas színűek egy helyről valók,Derecskéről. A vadas kakasra gondolsz? Ő is onnan való. Elég nagy a szakálla,meg nagyon vörös a hasa.

lax20 írta:
Helo!

Honnan valók a madaraid????

Mert ennek a madárnak elég érdekes színe van:

Idézet:
Kép

A kérdésedre pedig: nincs hivatalos magyar törpefürj standard, úh még nincs kimondottan (mindenhol) elfogadott neve :cry:
De csokiszínűnek emlegetjük itt ezt a színt azt hiszem.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 13:54 
Na és most jön a problémám. Van 7db ezüst fürjem.Illetve annak vettem őket. De később rájöttem,hogy ebből három darab,több mint valószínű,hogy szakáll nélküli hamvas színű.Nincs oylan mintázatuk,mint az ezüstöknek.Az ezüstjeim két kakas és két tyúk,de a hamvas szakál nélkülieknél nem tudom eldönteni,hogy tyúkok vagy hímek. Segítenétek?Vagy leírnátok,hogy hogyan lehet eldönteni? Gondolom a farok vöröses elszíneződéséből,na de az milyen mértékű kell,hogy legyen?Mert egyszerű ezüst tyúkoknál is előfordul kis mértékű vörös árnyalat a faroknál.A képeken a piros pöttyel bejelöltek tuti hímek,a sárga pöttyösek a tuti tyúkok és a maradék három egyedet kéne megtippelni,hogy mik lehetnek.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 13:54 
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 225  Következő