Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 feb. 1, 11:20 
Hali-hali! Sziasztok !

No, újság van!:D
A négy tojókám közül új nevén Gréti bizonyul a legszorgosabbnak. Neco, hogy ez a csaj milyen csinos és gondosan megszőtt fészket rittyentett, hát az valami csoda! Naponta kipróbálta, hogy milyen ülés esik benne, igazgatta, a felül kiálló szálakat szépen visszacsíptette... Erre fel ma reggel a földre tojta az első tojását. Kis butuskám. A műtojit beraktam a fészekbe és most ott gyakorol.

Ilus már jópár napja csak kifele dobálja a fészekanyagot, de nagy a lamúr! Bízom Gábrisban! Icám is összeismerkedett vele, azt hiszem, ő is jó pasinak tartja, de eksönt még nem láttam, csak civakodást... No de ilyen a szerelem.

Gizusom még csak hozzá se nyúlt a fészekhez. Esetleg csak letiszteli egy-egy horgassal. Nem tudom, jó ötlet volt-e Rolanddal, az ifjonccal ööszetenni ezt a nagydarab fehérnépet :roll: ... Udvarol kegyetlenül, de a hárpia rá sem bagózik. Talán még nem jött el az ideje.

Remélem a legjobbakat.

A kinti tollas vendégeim is szorgosan látogatják kertünket :wink: . A csonttollúak több rendben is itt ebédeltek nálunk, gyönyörű csilingelő hangjukkal köszönve meg a finom almabort :D . Aztán a kormosfejű cinege próbálta fel, méregetett egy éppen ráillő odút. Még sosem láttam őt itt nálunk, szeretném, ha ideköltözne. Újabban pedig a fenyőrigó mellett az erdei pintyek az állandó vendégeink.

Puszi nektek: Gabesz

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 feb. 1, 6:18 
neco írta:
fric32 írta:
Ma hívom a Gál Jánost hátha van valami eredmény.

Szeva' Feri! Meg van a diagnózis?

Hát nagyjából,állitólag tüdőgyuladások volt és valami virús lehet de a szővetan csak hétfőn lesz meg és arra is kiváncsi vagyok mit mutat ki.
De ennek ellenére lekezeltem at egész állomány ivermectinnel ás kapnak már antibiótikumot is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2009 feb. 1, 13:19-kor.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 31, 14:59 
fric32 írta:

Szeva' Feri! Meg van a diagnózis?

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 31, 10:49 
Köszönjük szépen de mi is tudnánk olyan bírálati lapokat lobogtatni mint bármelyik Osztrák !...Nekünk nem a bálvány imádás a célunk hanem a magyarországi évtizedeken át elQrt harzer roller kanári tenyésztés helyreállítása !....Ha valakinek a másik ország színvonala a csábító akkor annak ott a helye ! Mi dolgozunk tovább !...
A pontozáshoz csak egy érdekesség Az 53. Világbajnokság a németországi Bad Salzuflenben volt ahová 3 magyar is elküldte roller kanári kollekcióját....Már írtam egyszer, hogy mikor Richter Guszti jött a madaraimért olyan jól elbeszélgettünk, hogy a tiszta kalitba átrakáskor egyik madaram véletlenül itthon felejtődött, azaz a negyedik madaram szép tiszta kalitkája üresen ment el. Ezért én már az induláskor kiestem, azaz az egyénibe átsorolt három azért küzdött derekasan de a kollekciók versenyébe sajnos nem szerepelhettem...De nem is ez az érdekes !...
Hanem az, hogy a Guszti által hosszú évekig favorizált Kitulják madarai a nagy várakozások ellenére a hátsó szériában végeztek !?...Érdekes módon a VB előtt 3o nappal Richter bírálta ezt a kollekciót 357 pontra, csak egyetlen ponttal lemaradva mögöttem így ezüstérmes volt az országoson velük... Ugyanezt a kollekciót a VB-n egy német bíró 315 pontra értékelte !?...... Ha belevesszük, hogy a madarak egy hónappal később kissé gerjedtebbek lehettek már akkor normális esetben veszthettek volna akár 5-6 pontot is !...De 42 -t !!???.....
Hogy is van ez ?... Így már érthető, hogy tavaly a Guszti az Osztrák verseny után az általa bírált ajándékba kapott magaspontú madarakról miért mondta azt, hogy hallgatja őket egy-két hónapig aztán kiereszti őket az ablakon !...Ja de a Kitulják Palinak még visz belőlük ! :shock:

Hozzászólás 2009 jan. 31, 10:37 
brimston írta:
Szia

Elég titokzatos betegségnek tűnik. Nem hiszem hogy kanáriból sok újat tudnék mondani neked. Én még ilyet nem tapasztaltam soha. Gondolom az észreveszed, ha esetleg tetvesség gyengíti le a tojókat, így ezt ki zárhatjuk. Azt írtad az egyik kicsi csatakos, az az esetek többségében szalmonella fertőzést jelez a tudomásom szerint, ám az árva kicsik nem pusztultak el, így a többi esetében kizárható talán. A lágyeleség tojásos vagy nem?
Célszerű lesz megvárni a boncolást, vizsgálatot, aztán okosabbak lehetünk.

Köszi srácok a válaszokat,majd kiderűl mi a fene okozza vagy titok marad.
Igen,Sanyi kapnak tojást a lágyeleségbe,de legalább 25-30 percet fözőm és ha jól tudom a szalmonellának akkor annyi.

Hozzászólás 2009 jan. 31, 9:23 
neco írta:
Amaryl, a lentebb vázolt elképzelés működőképes lehet, de a külön-külön több sikerrel kecsegtetne......

Neco,a tavalyinál rosszabb nem lehet!! :wink: pedig akkor egyenként voltak,mégis az összes ami felnevelődött,3 db volt,a 4 tojótól...úgy hogy annyi így is kell legyen!Ha nem,akkor a rendelt gyűrűkből nyakláncot fűzök!!!ez lesz a 2009-es év trendi divatja :D :D :D

Hozzászólás 2009 jan. 31, 5:27 
andré írta:
Sziasztok!
Most értem haza Olaszból.
Ezek a roller eredmények:
Garzon Hernandez spanyol 90p
Mariella Michele olasz 90p
Armiraglio Aurelio olasz 89p

Oberhammer Karl osztrák 358p
Mariella Michele olasz 358p
Mariella Michele olasz 353p

Kb 45 kollekció indult(majd holnap megnézem pontosan) plusz külön értékelték a szines rollereket lipokrom és melaninban.Mit mondjak érdekes volt.Én nem találtam olyan rossznak a hangjukat.

Hét elején felhívott telefonon Richter Guszti. Beszélgettünk erről-arról, főleg az osztrák bajnokságról, ahol január elején bírált. Elküldte nekem a verseny katalógusát, melyhez csatolt egy pár sort, megkért tegyem fel ide a fórumra:

" Necóka!
Ismét bebizonyosodik:"Senki sem lehet próféta a saját hazájában."
De másutt?
A díjkiosztó vacsora után mellém ült Oberhammer Károly, és kérdezte mi a véleményem a madarairól. Elmondtam!! Azt is , hogy én a két kollekciót hogyan raknám össze. Hallgatott rám! Bizonyságul elküldöm a bírálatom piszkozatát. Világgyőztes lett 45 kollekcióból. Ha ezt megírnád az "IDRE"-s rollerosaidnak megköszönném.
Igaz barátsággal ölel:
Guszti "

Ezúton is gratulálok a világbajnoknak!

(ha valaki szeretné megnézni az Osztrák Bajnokság katalógusát szívesen elküldöm neki postán a fénymásolatát, ha pü.-ben elküldi a lev.si címét.)

Hozzászólás 2009 jan. 30, 22:37 
Sziasztok, szia Feri!

Én meg azt hiszem leginkább az a tömén'telen antibiotikum, gyógyszer, színező, röviden a mindenféle vegyianyag a ludas amit mostanában színes berkekben használnak.
Eszméletlen mennyi ilyen anyagot látok a polcon, bármelyik színkanárishoz megyek. Van legalább 4 fajta antibiotikum (1 légzőszervi nyavalyára, 1 emésztőszervire, egyet egy eredményes kolléga ajánlott, egyről meg hallottunk milyen jó) 3 féle színező (1 a lágykajába, 1 a vízbe, egyel meg próbálkozik mert hallotta milyen eredményes) + vitaminok, probiotikumok és még ezer mindenféle. A száraz nevelő eleség is tartalmaz mindenféle emulgátort, stabilizátort... És talán nem is az anyagok sokasága, hanem a mértéktelen használata lehet az ok?!
Ha egy ilyen tartási körülmények közül kikerülő madár az új tulajnál más kaján, más anyagokkal kezelve stresszhelyzetbe kerül, pillanatok alatt felfordulhat. A költés, fiókanevelés meg bizony stresszhelyzet.
Az immunrendszert más cuccok támogatják nálad, más támogatta az olasz szakinál, és már borulhat is minden. Kicsit más takarmány és jön a fosás, egy kis stressz és megáll a szív.
A nyolcvanas évek elején volt egy ilyen hullám a nagyon olcsón Csehszlovákiából behozott madaraknál. Látszólag tök egészséges, jó kondíciójú madarak nagyrésze lefordult a pálcáról heteken belül amint hozzánk került. Ha jól emléxem ott valamilyen antibiotikum volt a ludas, ami általánosan elterjedt volt a kinti tenyésztői körökben, és folyamatosan kapták a madarak. Nálunk ennek az adagolása megszűnt, vége is lett a dalnak nagyon hamar.
Nem biztos, hogy jól látom a dolgot, de azt hiszem a fentiekben van talán igazság.
De a boncolás majd kiderít mindent...

Hozzászólás 2009 jan. 30, 21:57 
Szia

Elég titokzatos betegségnek tűnik. Nem hiszem hogy kanáriból sok újat tudnék mondani neked. Én még ilyet nem tapasztaltam soha. Gondolom az észreveszed, ha esetleg tetvesség gyengíti le a tojókat, így ezt ki zárhatjuk. Azt írtad az egyik kicsi csatakos, az az esetek többségében szalmonella fertőzést jelez a tudomásom szerint, ám az árva kicsik nem pusztultak el, így a többi esetében kizárható talán. A lágyeleség tojásos vagy nem?
Célszerű lesz megvárni a boncolást, vizsgálatot, aztán okosabbak lehetünk.

Hozzászólás 2009 jan. 30, 20:37 
Varga Tibor írta:
TISZTELT FERI KOLLÉGA :!: Ez a tojjókkal nálunk is sűrűn előfordul.én sokat kutatok e téren és legtőbbszőr ugyan azt a válasz kapom EGGYFAJTA STRESSZES ÁLAPOT,tűnetek nélkűl,gyorsan elpusztulnak :? Majd jővőhéten forditok le anyagot evvel kapcsolatba :!: ŰDV. VARGA TIBOR

Kösz Tibor,hogy írtál,volt egy saját tojóm aki szintén így ment el,semmi baja nem volt,tudod mikor készíted a tojót ,hogy beinduljon már majdnem kész volt kezdte hordani a fészekanyagot és amikor egéséges a madár billegtet a farkával és mikor be van tűzesedve a szárnyával csapkod és reggelre feldobta a bakancsát.
Fent van és nem látok bele a kalitba megütöm gondoltam felröpűl,hát mégse és akkor látom,hogy feldobta bakancsait.

Én is már tenyésztek egy pár éve de ilyeneket nem tapasztaltam eddig,állok mint f..z a lakodalomba és nem tudom mi az oka.
A másik,hogy az évek alatt soha nem esett ki fiókám a fészekből és ezek a kobald tojóknak sikerűl kidobniúk és nem hosszú a körműk és a fészek pedig szuper ezt sem értem.

Hozzászólás 2009 jan. 30, 20:27 
véméndi csaba írta:
Szia Feri ! Nálam is volt hasonló probléma igaz papagájoknál semmi jel nem volt beszélgettem vele egy csattanás leesett és öt másodperc és vége.Ez nem csak egynél volt .Amikor bele néztem nem láttam mechanikai dolgot de a mája nem volt szerintem normális és egy stresszes dolog lehetett a korona ami kiváltotta a gyors elhullást.És ha visszanézek a helytelen táplálás meg a genetikai csúcsra járatás a stressztűrő képesség jelentős lecsökkenésével és az immunitás leromlásával arányban van. Azt hogy mit evett a madár előtte nem lehet tudni .De van egy másik dolog .Mesterségesen tenyésztettem koi Pontyot és nagyon akartam hogy jók legyenek és jók is lettek mind a kisebbségben rokonok a rokonokkal .Annyira nem volt immunrendszerük hogy ha csak a víz oxigén szintje leesett úszás közben meghaltak pedig már 15 centis kétnyaras halak voltak. De ez még talány! Az biztos szerintem ott csökken az esélye ahol egyformán rezisztensek a madarak

írtam a Doromboló nevébe neked is és kösz a véleményed.

Hozzászólás 2009 jan. 30, 20:26 
doromboló írta:
Szerintem az lehet, hogy másféle kaját kaptak ott mint nálad és van közötte olyan mag amit nem jól használ, hanem most hogy ott a hím, vagy a kicsik miatt mohóbb ezért ész nélkül bezabálja és egyszerűen félrenyel !?...
A másik, hogy nem voltak leoltva a madarak és a nálunk rezisztens bacik leviszik...igaz ennek van vég előtti állapota, felborzolás, gubbasztás...Ez legalább 3 nap amit észrevettél volna !...Ha ilyen hirtelen leesik akkor az csak valalami mechanikai balhé lehet !...

Szia,Doromboló!!!

Na igazából a tojó egyedűl kótlott és nem volt aki elegye előlle,amikor hazahoztam átestek egy kezelésen plusz laktobacsilus,tójt is szépen 5 tojást hármat ki is keltett,nevelte is szépen mind a hármat és 3 nap a kikelés után délben néztem a kicsiket nem voltak megetetve,rápipetáztam a kicsiknek de még akkor sem látszott baja lett volna,estére elkezdte felborzoni magát ez olyan d.u 6 óra magaságába és 8-kor fel is dobta a talpát.
A kicsiket áthelyeztem egy kótló tojó alá mert nem volt sehol fiókám,de szerencsére reggel keltek a 15 kalitba és gondolkodtam berakjam oda őket vagy nem,mert lehet azokat is lefertőzőm.
Gondoltam egye fenne beálldozom és aki az erőssebb megmarad aki nem ez a vadon törvénye,habár én beleavatkoztam egy kicsit de ezek mégis drággább madrak és hátha javukra billen a mérleg.
De sajnos egyik már nagyon rosz állapotba volt és a tegnap fel is dobta a talpát,ma őt is elvittem az egyetemre hogy boncolják fel az anyávval együtt.
A másik két cipaszt szerencsére a bronz tojó szépen etette mind a 6 fiókát,agyontömte de ma délben láttam,hogy egyik kis kobald nincs megetetve és láttam,hogy nem olyan a széklete és csapzott nem mind a többi öt fióka.
Ma estére el is ment ő is az örők vadászmezőkre,remélem legalább az az egy megmarad,mert ő szépen fejlődik.
A fő bajom,hogy mióta madarászok ilyent nem tapasztaltam azért kérdeztem itt tőletek "vén rókáktól" hátha van valami tapasztalatotok ez irányba.

Amit nem éretk,hogy olyan gyorsan lezajlik az egész,hogy nincs is idő semmit tenni mert egyik napról a másikra annyi nekik és itt állok és gondolkodom,hogy mi lehet de szerintem nem nagyon lehet tudni.
A másik,hogy a fekete-piros mozaik tojó mikor ugyanígy kimúlt ugyanez a tűnet és azt nem értem ha vírús vagy fertőzés akkor az ő 3 fiókája ma is él és vírul,mitől lehet ez mert azoknak semmi bajuk és ahová átmentettem őket a másikoknak se semmi bajuk.

Remélem holnapra majd mondanak miután felboncolták őket,remélem Dr.Gál János barátom talál valamit hogy tudjam merre kezeljem.

Igaz ma az egész állományt lekezeltem Ivermectinnel,hátha segít vagy megelőzőm vele a további elhulást,igaz a tojók amik most tojnak kihagytam.

Hozzászólás 2009 jan. 30, 19:28 
Szia Feri ! Nálam is volt hasonló probléma igaz papagájoknál semmi jel nem volt beszélgettem vele egy csattanás leesett és öt másodperc és vége.Ez nem csak egynél volt .Amikor bele néztem nem láttam mechanikai dolgot de a mája nem volt szerintem normális és egy stresszes dolog lehetett a korona ami kiváltotta a gyors elhullást.És ha visszanézek a helytelen táplálás meg a genetikai csúcsra járatás a stressztűrő képesség jelentős lecsökkenésével és az immunitás leromlásával arányban van. Azt hogy mit evett a madár előtte nem lehet tudni .De van egy másik dolog .Mesterségesen tenyésztettem koi Pontyot és nagyon akartam hogy jók legyenek és jók is lettek mind a kisebbségben rokonok a rokonokkal .Annyira nem volt immunrendszerük hogy ha csak a víz oxigén szintje leesett úszás közben meghaltak pedig már 15 centis kétnyaras halak voltak. De ez még talány! Az biztos szerintem ott csökken az esélye ahol egyformán rezisztensek a madarak

Hozzászólás 2009 jan. 30, 15:52 
TISZTELT FERI KOLLÉGA :!: Ez a tojjókkal nálunk is sűrűn előfordul.én sokat kutatok e téren és legtőbbszőr ugyan azt a válasz kapom EGGYFAJTA STRESSZES ÁLAPOT,tűnetek nélkűl,gyorsan elpusztulnak :? Majd jővőhéten forditok le anyagot evvel kapcsolatba :!: ŰDV. VARGA TIBOR

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 jan. 30, 14:35 
Hét igen az idén VIOLA szin a menő aztán azt lehet hasonlitani akár a bugyihoz is :D
ROBY

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 jan. 30, 14:19 
Először is nagyon sjanálom a madaraidat , főleg hogy tenyészmadarakról van szó ( inkább 5 fióka mint egy jó szülő pusztuljon )

Nekem a kanárikkal igaz nincs tapasztalatom de sirálykáknál de inkább a papagájoknál volt rá példa, hogy a lágyeleség ( ami többnyire a hagyományos főtt tojásos), pépes maradt vagy volt benne pépes is és ennek a tápnak a visszaöklelése(kicsik etetése közben) félrement , vagy beragadt ,vagy lédcsőbe került vagykitudja mitől de hasonló jelekkel mint amit irtál egykettőre elpusztult a külömben teljesen egéséges madár .
Ezt azért irtam le mert a leirtakbó úgy gondolom hogy mivel mindkét esetben kicsinyeit etető anyáról van szó elképzehetó akár ez is, mindaz mellett ez inkább személyes tapasztalatom az az hibám :oops: , mintsem hogy egy ilyen jó :) tenyésztő figyelmetlenségére céloznék.
ROBY

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 30, 13:06 
Szerintem az lehet, hogy másféle kaját kaptak ott mint nálad és van közötte olyan mag amit nem jól használ, hanem most hogy ott a hím, vagy a kicsik miatt mohóbb ezért ész nélkül bezabálja és egyszerűen félrenyel !?...
A másik, hogy nem voltak leoltva a madarak és a nálunk rezisztens bacik leviszik...igaz ennek van vég előtti állapota, felborzolás, gubbasztás...Ez legalább 3 nap amit észrevettél volna !...Ha ilyen hirtelen leesik akkor az csak valalami mechanikai balhé lehet !...

Hozzászólás 2009 jan. 30, 12:48 
Ide is beírom mert itt nagyobb a forgalom:

Na lenne egy kérdésem főleg a tapasztaltabb tenyésztőtől,de szívesen olvasom bárki hozzászólását.
Van egy olyan probléma,hogy a behozott tójókkal minden rendben,le is tojtak,de az egyik fekete-piros mozaik tojóm mikor már a fiatalok 11 naposak voltak egyik nap elkeztedd szúszogni és reggelre már fel is dobta a talpát,vagyis annyira rövid idő alatt,hogy jóformán nincs idő a kezelésre,se.
Ma este szintén ez történt egyik kobald intenziv tojómmal,hogy a tegnapelőtt szépen nevelte a fiókáit ott is 3 db kelt és ma délutánra kilehelte a lelkét.
Addig semmi utaló jel nem volt arra hogy beteg lett volna,mert nem dolgozok és észrevettem volna mert itthon vagyok ha valakinek van ötletet szívesen olvásnám,mert azért idegesítő hogy 100-120 eurós madarak ledőlnek,egy vigyszom van hogy az utódokat megmentettem szerencsére.
Mi a véleményetek???

Hozzászólás 2009 jan. 30, 10:27 
Varga Tibor írta:
HELLÓ NECO :!: Ha van Malinónak kalitka, akkor kell hogy legyen malinód is :roll: Jól értettem :?: Sajnálom hogy verseny után mindig ROHANUNK és nincs időm mindenkivel JOBBAN megismerkedni :? SZÉP NAPOT, ŰDV. TIBI

Szia Tibi!

Nem, nincs malinóm.... bár szerintem az is csodás hangú kis madárka.

Mikor elkezdtem rollerezni nagyon nagy gondban voltam a beiskolázásnál, első évben is elég sok fiókám volt. Egy BP.-i srác viszont hozott Straubingból fillérekért (a'sszem 25Eu/db. 4 kalittal etetőkkel. Ingyen volt. Le is b@ ..m miért nem hozott többet. :wink: )komplett malinó kótereket, amit -mivel a roller nála múló szeszély volt- eladott nekem. No ezeket használtam-használom most is. Kicsit nagyobbak a szabvány roller füttykalitoknál, de sokkal komfortosabbak a madárnak, kevésbé törnek benne a rigók.

Hozzászólás 2009 jan. 30, 9:07 
HELLÓ NECO :!: Ha van Malinónak kalitka, akkor kell hogy legyen malinód is :roll: Jól értettem :?: Sajnálom hogy verseny után mindig ROHANUNK és nincs időm mindenkivel JOBBAN megismerkedni :? SZÉP NAPOT, ŰDV. TIBI

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 261  Következő