Sziasztok!
Nos hol is kezdjem!
Először is én is tudatlan vagyok, így a fórumi hozzászólás saját vélemény, nem biztos, hogy igazt!!
Kérdések:
-anyagcsere zavar??? Mire alapozod?? A pirosfejű kékek általában később érik el a teljes színpompájukat, mint bármely másik. Valamint ezek fészektesók, tehát lehet, hogy pusztán előbb kelt ki a sötétebb fejű.A vedlés meghatározó eleme, a hőfok, márpedig ezek egy helyen vannak. Ugyanazt kapták, stb.
Valamint nem hiába van az új bírálói változtatás, bár nem tudom, hogy él e már, mármint, hogy kiállításra két éves gouldot is el lehet vinni, ez mért is van, mert az első vedlése a madárnak nem úgy sikerül, a második vedlés után mondható, hogy van színhiba, vagy sem, mert azokat amiket annak nézünk, álltalában kivedli.
-kondíció???? Nos az én szemem nem képes megmondani, de a kezem igen, tehát képből azt sejteni, hogy rossz, tényleg nem kötekedésképpen, de miből látod??? Ha megnézem az alhasat a kloáka körül, inkább azt mondanám, hog kicsit kövér, de.... Vedléskor, pláne az elsőkor ez nem lehet probléma, sőt...
-csőr??? Ha jól tudom, a standard úgy mondja, rajzolja, hogy a csőr akkor jó, ha a fej ívjével egy vonalban fut, magyarán hiba lehet a lapos fej, de ez itt nem számottevő. Szóval a csőrrel szerintem nincs nagy gond, egész minimális, de nem hosszú.
Fejszín, hogy mért a világosabb fejűre voksolok, egyszer az előzőekben leírtak miatt, másrészt a tisztaság miatt.
Ezalatt azt értem, hogyha ezeket párba állítom, mondjuk egy pirosfejű tojóval, miket is kaphatok, nos a hímeknél nem igazán gond, de én már nagyon kevés helyen látok tiszta tojót, sajnos...
Ugyanis elvileg a tojó pofája, majdnem olyan intenzíven pirosnak kell lennie, mint a hímnek, csak a kantárnak kell kb 2szer olyan vastagnak lennie. Feltételezem, hogy a hím sötét feje, illetve a csőr körüli sötét foltja erős feketefejűséget rejt magába, genetikailag, tehát ha összevetem a két hímet, a lehetséges utódok szempontjából, javarészt a tojók miatt a világosabbik a nyerő, mivel sem a COM, s egyik standard se díjazza a nem tiszta fejet a tojóknál. Bár igaz, hogy tojó ritkán nyer, mégha igen szép is, de...
(ennek az az oka, hogy a tojónak mosottabb színei vannak, így az esetleges színhibát nehezebben lehet észrevenni, mint egy kontrasztosabb hímben)
A tiszta fejűség alatt teli piros fejet értek!
DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Van egy nagyon jó ötletem, olyanok segítsenek a döntésben, akiknek sikerei vannak kiállítás szempontjából!
Tehát ha jól tudom, Dr Dobos András is most nyert egy valag díjat a gouldjaival, válaszoljon ő! Hisz mint állatorvos, és genetikusnak készülő lánya, biztos jobban tudnak érdemben hozzászólni!
De akárki, akinek szép eredményei vannak, vesézzük még egy kicsit.
Spirit:
Tökéletes madár nincs, ha a belga oldalról is hoznánk képet, ott is találnánk hibát, ezért van csak 93-94-max 95 pontos madár.
_________________ Gouldamandínák....
|