fric32 írta:
Látom nagyon halott megint ez a topik,ami egyben jó mert gondolom sok tenyésztőnél zökkenőmentesen zajlanak a dolgok.(bár így lenne) és gondolom tartok egy kis beszámolot.
Ma szerencsére meggyűrűztem a 14 fiókámat saját gyűrűmmel,ami ahoz képest,hogy februárt írunk nem valami sok,de szerencsére most már 4-5 fészekaljak kelnek és meg is maradnak(el ne kiabáljam).
Igaz a héten kelt egy jó szeria amit január 5-6 hoztam be a kinti röpdéből
és 7 fészekajba 26 db fióka született 2-3 nap eltéréssel ami nem rosz arány és örülők végre kezdenek rendbejönni a dolgok,ja meg ma egyben született 2 db eddig.
Nálatok mi a helyzet és itt elsősorban a színkanárisokra gondolok mert a rolleresek még csak most indítanak.
Sziasztok!
Nálam néhány tojó elkezdte a második fészekalj letojását.Eddig 44 fiatalt gyűrűztem,a fészakaljak létszámát illetően szinte az összes variáció megtalálható volt,üres,kettő,három.négy,öt fős fészekalj is volt eddig.Tavaly és tavaly előtt is adtam a madaraimnak magas E-vitamint tartalmazó tenyésztésre való felkészítést elősegítő kiegészítőket.Idén viszont nem kaptam,"mert még nem hozta a kamion,de majd lesz",amikor megérkezett végre,már nem volt szükségem rá,mert már ültek a tojók.
Szóval azt hittem,talán így kevesebb fészekalj,kevesebb fiatal madárral születik majd,de ugyanebben az időben egy évvel ezelőtt kevesebb fiatalom volt ugyanennyi pártól,sőt ennyi ötös fészekalj sem volt.Úgyhogy a véletlennek köszönhetően rákellett jönnöm,hogy teljesen feleslegesen adtam évekig ezeket a szereket.Azért a dologhoz hozzátartozik,hogy két tojó még egyáltalán nem indult be,de elképzelhető,hogy "későn érő típusok

"Mindenkinek sikeres tenyésztést kívánok!!!