Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 feb. 14, 20:00 
tehát feri amit mondtam hogy milehet a bajuk a madaraknak az beigazólódott a gyógyszert is lediktáltam ha leitadtad őket semi bajuk sem lessz a tojások is fiasak lesznek maradok tisztelettel kari

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 feb. 13, 18:04 
Adré,most jutottam el odái hogy csináltam képet a fekete-piros mozaikról,helyesebben hogy,felrakjam,igaz nem sikerültek a legjobban.
Kép
Kép
[img]http://www.idre.hu/forum/userpix/202_
Kép
Kép2009_fikk_007_1.jpg[/img]

Hozzászólás 2009 feb. 13, 2:18 
neco írta:
Szia Feri!
Az elhullott tojódnál mi lett a boncolás eredménye, kiderült valami konkrétum?
.

Okosabb nem lettem csak az,hogy valami vírusos fertözés ami megtámadta a tüdőt,de a szövetan nem mutatott ki semmit.
Igaz nem vártam meg az eredményt hanem nyomtam gyógyszert úgy néz ki egyelőre minden rendben és a tojások is fiasak mind és a fiókák se hulnak el és a szülők közűl se egyse,azóta.
Remélem így is marad.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 13, 1:18 
Szia Feri!
Az elhullott tojódnál mi lett a boncolás eredménye, kiderült valami konkrétum?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 feb. 12, 18:48 
Ma raktam ki az első fiókákat az ovódából a röbdébe amik már 30-35 naposak,elején megszepenve néztek szét,hogy hová kerültek mert sokkal tágasabb mint az ovoda de 1/2 óra után már nagy élvezettel fürődtek és repdestek a röbdébe.
Egy pár kép az idei reménységekből:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 feb. 8, 18:12 
Túl vagyok egy alapos megfázáson,ám a madarakat így is lelkiismeretesen gondoztam. Nálam is szépen alakul minden / remélem nem kiabálom el.../ eddig tíz sárga, kilenc bronz, hét piros és három zöld fiókám van. A sárga pároknál már a második kör indult. Tibi ha jobban leszek jövök!!

Hozzászólás 2009 feb. 8, 13:30 
Jocc55 írta:
akkor azt mondod, hogy inkább a madaraim vizébe tegyem?
Mennyit szoktál tenni azzal a kis kanállal?
én nem akarom eltúlozni ahhoz elégg kevés van... mondjuk egy pár zebrának :)

A "használati utasításában"egy liter vízhez 4gramm Nekton-E-t ír,bár én ennél mindig egy kicsit kevesebbet adtam.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 feb. 8, 11:43 
akkor azt mondod, hogy inkább a madaraim vizébe tegyem?
Mennyit szoktál tenni azzal a kis kanállal?
én nem akarom eltúlozni ahhoz elégg kevés van... mondjuk egy pár zebrának :)

Hozzászólás 2009 feb. 8, 11:26 
Jocc55 írta:
Nem lehet, hogy ezek a szerek csak megkönnyítik illetve több erőt adnak a tojónak, illetve a hímnek a költéshez? Én erre gondoltam, én is most vettem egy nekton nevű E vitaminos szert.
Csak hát az enyémek nem nagyon akarnak lágyeleséget enni...pedig abba kevertem bele...jó most egy kicsit beoffoltam..mert nekem nicns kanárim csak egyéb madarak, papagájok...

Szia Jocc!
Tavaly én is a Nekton:E-t használtam,3 héttel a tenyészidény előtt,vízbe adagolva,ahogy a használati utasításban írva vagyon.Az E vitamin nem ad több erőt a tenyészidőre,(amúgyis csak az első tojás letojásáig lehet adni,és ugye utána jön a neheze,a kotlás,etetés,felnevelés)hanem egyszerűen nagyobb nemi aktivitást eredményez a tojónak és a hímnek is.

Hozzászólás 2009 feb. 8, 10:08 
Nem lehet, hogy ezek a szerek csak megkönnyítik illetve több erőt adnak a tojónak, illetve a hímnek a költéshez? Én erre gondoltam, én is most vettem egy nekton nevű E vitaminos szert.
Csak hát az enyémek nem nagyon akarnak lágyeleséget enni...pedig abba kevertem bele...jó most egy kicsit beoffoltam..mert nekem nicns kanárim csak egyéb madarak, papagájok...

Hozzászólás 2009 feb. 8, 9:45 
fric32 írta:
Látom nagyon halott megint ez a topik,ami egyben jó mert gondolom sok tenyésztőnél zökkenőmentesen zajlanak a dolgok.(bár így lenne) és gondolom tartok egy kis beszámolot.
Ma szerencsére meggyűrűztem a 14 fiókámat saját gyűrűmmel,ami ahoz képest,hogy februárt írunk nem valami sok,de szerencsére most már 4-5 fészekaljak kelnek és meg is maradnak(el ne kiabáljam).
Igaz a héten kelt egy jó szeria amit január 5-6 hoztam be a kinti röpdéből
és 7 fészekajba 26 db fióka született 2-3 nap eltéréssel ami nem rosz arány és örülők végre kezdenek rendbejönni a dolgok,ja meg ma egyben született 2 db eddig.
Nálatok mi a helyzet és itt elsősorban a színkanárisokra gondolok mert a rolleresek még csak most indítanak.

Sziasztok!
Nálam néhány tojó elkezdte a második fészekalj letojását.Eddig 44 fiatalt gyűrűztem,a fészakaljak létszámát illetően szinte az összes variáció megtalálható volt,üres,kettő,három.négy,öt fős fészekalj is volt eddig.Tavaly és tavaly előtt is adtam a madaraimnak magas E-vitamint tartalmazó tenyésztésre való felkészítést elősegítő kiegészítőket.Idén viszont nem kaptam,"mert még nem hozta a kamion,de majd lesz",amikor megérkezett végre,már nem volt szükségem rá,mert már ültek a tojók.
Szóval azt hittem,talán így kevesebb fészekalj,kevesebb fiatal madárral születik majd,de ugyanebben az időben egy évvel ezelőtt kevesebb fiatalom volt ugyanennyi pártól,sőt ennyi ötös fészekalj sem volt.Úgyhogy a véletlennek köszönhetően rákellett jönnöm,hogy teljesen feleslegesen adtam évekig ezeket a szereket.Azért a dologhoz hozzátartozik,hogy két tojó még egyáltalán nem indult be,de elképzelhető,hogy "későn érő típusok :D "Mindenkinek sikeres tenyésztést kívánok!!!

Hozzászólás 2009 feb. 7, 21:08 
Gratula :) szép szaporulat :)

Hozzászólás 2009 feb. 7, 19:37 
Látom nagyon halott megint ez a topik,ami egyben jó mert gondolom sok tenyésztőnél zökkenőmentesen zajlanak a dolgok.(bár így lenne) és gondolom tartok egy kis beszámolot.
Ma szerencsére meggyűrűztem a 14 fiókámat saját gyűrűmmel,ami ahoz képest,hogy februárt írunk nem valami sok,de szerencsére most már 4-5 fészekaljak kelnek és meg is maradnak(el ne kiabáljam).
Igaz a héten kelt egy jó szeria amit január 5-6 hoztam be a kinti röpdéből
és 7 fészekajba 26 db fióka született 2-3 nap eltéréssel ami nem rosz arány és örülők végre kezdenek rendbejönni a dolgok,ja meg ma egyben született 2 db eddig.
Nálatok mi a helyzet és itt elsősorban a színkanárisokra gondolok mert a rolleresek még csak most indítanak.

Hozzászólás 2009 feb. 4, 10:50 
Kapnak minden nap és még répát is szoktam néha reszelni bele. Már beindultak a többiek is remélem lesznek cseppek. Bronz ezüst zöld és van egy pár ami csak olyan hobbi( szürke fehér német búbos szerű a papa és fahéj szerű a mama).
Hajrá fiatalok!
Sziasztok Emő

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 feb. 3, 22:51 
Helló!

Akkor nyomjad neki ezerrel a tojásos eleséget!

Hozzászólás 2009 feb. 3, 14:12 
Sziasztok!
Ma reggelre vettük észre, hogy a zöldjeink alatt az 5 tojiból 3 kikelt. Édessek!!!! A papa és a mama nagyon jó szülők, úgyhogy remélem nem lesz gond. Szurkoljatok!!!
Sziasztok Emő

Hozzászólás 2009 jan. 30, 17:14 
Szia Neco!

Csak egy párt akarok, dísznek, az énekükért, s mert mikor még ezekkel próbálkoztam(siker nélkül),most így hátha összejönne valami.

Hozzászólás 2009 jan. 29, 23:56 
Na lenne egy kérdésem főleg a tapasztaltabb tenyésztőtől,de szívesen olvasom bárki hozzászólását.
Van egy olyan probléma,hogy a behozott tójókkal minden rendben,le is tojtak,de az egyik fekete-piros mozaik tojóm mikor már a fiatalok 11 naposak voltak egyik nap elkeztedd szúszogni és reggelre már fel is dobta a talpát,vagyis annyira rövid idő alatt,hogy jóformán nincs idő a kezelésre,se.
Ma este szintén ez történt egyik kobald intenziv tojómmal,hogy a tegnapelőtt szépen nevelte a fiókáit ott is 3 db kelt és ma délutánra kilehelte a lelkét.
Addig semmi utaló jel nem volt arra hogy beteg lett volna,mert nem dolgozok és észrevettem volna mert itthon vagyok ha valakinek van ötletet szívesen olvásnám,mert azért idegesítő hogy 100-120 eurós madarak ledőlnek,egy viszont van hogy az utódokat megmentettem szerencsére.
Mi a véleményetek???

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2009 feb. 7, 19:27-kor.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 29, 23:14 
neco írta:
Jaja! Lassan engem'et is kasztráltatni fog a belga tenyésztőóriás plágium végett... :lol:
és hogy ez ne következhessen be, a képeket innen loptam : http://www.deschinkel.be

:15:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 29, 22:08 
Cs.Misi írta:
Szia Neco!

Nos nem gould mellé kéne, de hisz tudod...

Persze, persze...csak hát a'sszittem egy fanatikus gouldos esetleg lesüllyed a zebrák' szintjére, de hogy a kanáriéra?! :shock:
:lol: :D :lol: :D

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 134  Következő