Edina írta:
Sziasztok!
Ezek szerint megvolt a csere Duju és Bernát között kisebb-nagyobb sikerrel... A verekedős kiscsibék elég ijesztőek lehetnek. El nem tudom képzelni azokat a kis puha madarakat, hogy verik egymást. Szegények. Reméljük azért hamar összecsiszolódnak!
Bár most nálam is elég rossz a helyzet, Jenőke mára nagyon kikopasztotta Gizi hátát, úh áttettem a másik terráriumba (most már csak én nem tudok bejönni a szobámba), de ami az igazán [cenzúrázva], hogy már most sírnak egymás után

Megszakad a szívem. Ilyenkor azért jó ugye ha látják egymást? Addig legyen külön, amíg Gizike rendeződik? Szerintetek, ha majd megint összeengedem őket, akkor Jenő folytatni fogja a tépkedést? Mert Dezsőke ilyet soha nem csinált...
Ráadásul Jenőke szerintem érzi, hogy büntiben van, és most még emiatt is szomorú. De meg is érdemli,ahogy szegény Gizi kinéz...pedig olyan csodaszép tolla van

volt

Szia Edina!
Megvolt a csere, szép kis tojókat kaptam a kakasaimért cserébe.
A csibebalhét ne úgy képzeld el, hogy folyik a vér, hanem kergetik egymást, felfújják magukat, és fogócska folyik. Csak ezen lehet látni, hogy nem játékból megy. Ezzel csak annyi a gond, hogy az üldözött csibe nem tud pihenni, nem tud enni, és ez a kettős előbb-utóbb megöli a madarat. Ezért kellett külön tennem.
Ami pedig a tolltépést illeti.
Dorka majdnem lekopasztotta a kicsiket. Külön raktam a suhancokat. 2 hét elteltével (tegnap) a tojó visszakapta a kiscsibéket. Jól megkergette őket, de sehol semmi tolltépés. Én még mindig azt mondom, hogy adj nekik tojást, sajtot (sajtreszelőn reszelve), zöldet, csíráztatott magot, főtt tojás porrá tört héját, szépiát lereszelve, zeolitot vagy hasonló ásványokban gazdag papagájhomokot. Mindent ami az eszedbe jut.
Én elhiszem, hogy dominancia áll a háttérben, mégis azt vallom, hogy ez nem természetes, és érzéseim szerint ennek valamilyen tápanyag-vitamin hiány lesz a kiváltója.
Sok sikert kívánok a megoldáshoz. Fejet fel, biztosan sikerül megoldani a tolltépés problémáját.
Én akkor estem ennyire kétségbe, amikor Dorka sorra feltörte a tojásait. Mivel itt azt írták, hogy ez egy rossz szokás, már kezdtem kétségbe esni, hogy ennyi a további szaporulatnak, mert Dorka úgyis összetöri.
Ezután a kotlós kapott tojást, rászórva porrá tört tojáshéjjal. Ezt több napig kapta. És lásd: a következő fészekalj tojásai egybe maradtak. Így mint láthatod, ez nem rossz szokás volt, hanem táplálási hiány.
dujuor