Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 8, 16:20 
Megnéztem egy könyvben, 10évet ír átlagos élettartamnak. Még sose próbáltam fürjeknél, de azt tudom, hogy papagájoknál általában az jön be, hogy jó tartás mellett jóval tovább élnek, mint ahogy a könyvek írják. Ez csak átlag... És biztos benne van az is akkor, hogy sok kisfürj már kiskorában elpusztul, ami rontja az átlagot, nem?

Hozzászólás 2009 feb. 8, 15:50 
Edina írta:
Szia Duju!

Igen, köszi, mindent megválaszoltál! :D Gondolom korábban voltak képek Dorkáékról, de esetleg ha nem gond, akkor tennél föl megint, kíváncsi vagyok rájuk!

Nem pakolom tele a fórumot képekkel, de a képtáramban megnézheted az összes madaramat, és a legelső fészekalj képeit (rosszabbul-jobban sikerült képeket).

Képtáram:
http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary

Hozzászólás 2009 feb. 8, 15:42 
Szia Duju!

Igen, köszi, mindent megválaszoltál! :D Gondolom korábban voltak képek Dorkáékról, de esetleg ha nem gond, akkor tennél föl megint, kíváncsi vagyok rájuk!
Sok sikert a csapategyesítéshez, majd írjatok hogy ment!

Ja,és most már tényleg megpróbálom azokat a fotókat fölrakni, mert asszem Gizikém vadas, Jenőkém pedig mint amiről Bernát írt, rozsda has, kékes oldalt, és piros a szeme!!!! ráadásul van kis fehér szemöldöke -gyönyörűek!!! És majd ha felismerhető esetleg megmondjátok, hogy ők milyen fajták, erre is tök kíváncsi lennék.

Hozzászólás 2009 feb. 8, 15:36 
Bernát írta:
A kakast az elején kikellett volna vennem.
Biztos ő ugrasztotta fel.
Akárhányszor benéztem,sose kelt fel a feszekről.

Úgy néz ki,hogy van még egy fahéj kakasom.
Nem kell véletlen? :wink:
A másik fahéj kakasom érdekes szinekbe megy át.
A melle kezd kékülni.
A hasa rozsdás.
De a pofafolt még mindig nem olyan felylett mint a te kakasaidnak.
Ők mintha több héttel fejlettebbek lennének.

Nem biztos, hogy a kakas ugrasztotta föl. Én Samut azért veszem ki, mert Dorka az elülést követő 2. napon már nem hajlandó párosodni a kakassal, és hát Samu nem igazán akarja elfogadni a "fáj a fejem" kifogást Dorkától.

Legközelebb azért vedd ki, biztos ami biztos.

Van még egy facér vadas tojóm. Gondolod, hogy házasítsuk meg a fahéjkáddal?

Ha igen, akkor egyre biztosabb, hogy minél előbb hozzá kell látnom a törpefürj lábon forgó palotába. Mert az új kakast már nem tudom hova tenni, csak ha valaki elviszi a rózsásfejűeket tőlem.

Tényleg. Eladó 2 rózsásfejű törpepapi. Kb. másfél évesek, és párnak néz ki, de ez aztán tényleg nem biztos. Helyesek, zöldek és hangosak. 4000 forint a kettő együtt. Valaki? Naaaaaa....

dujuor

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 feb. 8, 15:25 
dujuor írta:
Bernát írta:
Nálam a kinti pár külön került.
A kakas bekerült a gyémántgalambokhoz.
A tojó visszaült a tojikra,de szerintem ez bukta,
mert már kihültek a tojik mire visszaűlt. :?

Szerintem is bukta. Nekem annyival volt könnyebb, hogy Dorka döntötte el az újra megülés után 2 nappal, hogy nem csinálja tovább. Most jól elvan az előző gyerekeivel. Csak Samu búsul. A lányaid nagyon aranyosak, sokkal kevésbé félősek, mint az én suhancaim. Hogy érted ezt el velük?

dujuor

A kakast az elején kikellett volna vennem.
Biztos ő ugrasztotta fel.
Akárhányszor benéztem,sose kelt fel a feszekről.

Úgy néz ki,hogy van még egy fahéj kakasom.
Nem kell véletlen? :wink:
A másik fahéj kakasom érdekes szinekbe megy át.
A melle kezd kékülni.
A hasa rozsdás.
De a pofafolt még mindig nem olyan felylett mint a te kakasaidnak.
Ők mintha több héttel fejlettebbek lennének.

Hozzászólás 2009 feb. 8, 14:39 
Bernát írta:

Szerintem is bukta. Nekem annyival volt könnyebb, hogy Dorka döntötte el az újra megülés után 2 nappal, hogy nem csinálja tovább. Most jól elvan az előző gyerekeivel. Csak Samu búsul. A lányaid nagyon aranyosak, sokkal kevésbé félősek, mint az én suhancaim. Hogy érted ezt el velük?

dujuor

Hozzászólás 2009 feb. 8, 14:37 
Edina írta:

Tényleg, Dorka mennyi idős? Mikor volt az első sikeres kotlása? Jó lenne, ha nálunk is megtörne ez a jég, szerintem ez is segíthet.Általában mennyi ideig élnek a törpikék?-remélem sokáig, és Dezsőke halála csak vmi baleset volt.
Az új kakaskák Dorka párjai lesznek? Vagy ők Samuval állandóak? Nem is tudom, hogy Neked összesen hány madárkád van?!

A csibécskék édik lehetnek - a kis harcias mindenüket! Remélem hamar összeszokik a banda!

Dorka tavaly nyáron került hozzám. Utána kapott egy ezüst kakast. Őt fiatal tojónak vettem 10-12 hetes volt, amikor hozzám került. Az ezüst kakassal remekül megértették egymást, augusztus 2-án volt az első fészekalj. Utána két sikertelen kotlás következett, az egyikben széttörte a tojásokat (erről írtam), a másodiknál szintén én voltam a hibás. Akkor kerültek hozzám a rózsásfejű törpék, és a kotlás kellő közepén engedtem be Dorka reptetőjébe. Azonnal felugrott a fészekről és vissza sem ült többet. Ezután (egy kis pihenő és vedlés után) január 2-án született 8 kicsi (2 meghalt). Most ezek a fiatalok vannak nálam, illetve 2 kakas már Bernátnál. Ő hozott nekem 2 tojót. A két tojó valószínűleg az én fiatal kakasaim (1 ezüst, 1 vadas) párjának szántam. 1 ezüst tojót Zottannak ígértem, így marad 1 db. vadas tojóm, remélem Bernát fahéj kakasa lesz a párja, de ez még bizonytalan. Dorka mellé nem teszek más kakast, szerencsére ők jól megvannak.

Dorka kb. májusban lesz 1 éves, vigyázok is rá nagyon. Most megint pihen egy pár hetet, és csak azután kapja vissza Samut. (INNENTŐL NEM VAGYOK BIZTOS ABBAN, AMIT ÍROK, HÁLA MADARAS ÉSZREVÉTELÉNEK KÉSŐBB - Ahogy Marcsitól tudom, 3-4 évig lehet tenyésztésben hagyni (nem intenzív nevelés és tenyésztés mellett), úgy gondolom, hogy 5-7 évig élnek. (MÉG MINDIG NINCS BIZONYOSSÁGOM A MAXIMÁLIS ÉLETKORUKRÓL ÉS TENYÉSZTÉSBEN HASZNOSÍTHATÓ ÉVEIBŐL (remélem minden kérdésedet megválaszoltam, szólj, ha kihagytam valamit).

Szerintem Jenőkét még hagyd Gizitől külön, szedj nekik tyúkhúrt, az még van, vagy csíráztass magot, és várd meg, amíg Gizinek újra kinő a tolla. Az kb. 2-3 hét. A vitamint olvasd el, hogy folyamatosan, vagy kúraszerűen kell-e alkalmazni, mert nem mindegy. Dorkáék szeretik a szétfőtt rizst is, de én mindent meg szoktam velük kóstoltatni. Ettek már főtt burgonyát, szétfőtt rizst, szétfőtt tésztát, konzerv kukoricát, répát, karfiolt, paradicsomot, paprika csumát, búza és kukoricadarát és még minden mást, ami nem jut eszembe. Ami túl nagy, azt sajtreszelőn reszeld le, az pont jó méret nekik. Nálam a fürtöskölest is cincálják. Nyugodtan kísérletezz, csak vigyázz, hogy csőrméret-kompatibilis legyen a kaja. És azért tejterméket és húst ne adj nekik.

dujuor

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dujuor 2009 feb. 8, 16:58-kor.

Hozzászólás 2009 feb. 8, 13:49 

Hozzászólás 2009 feb. 8, 13:43 
Szia Duju!

Köszi a segítséget, tegnap volt tojás, és akkor próbálom a többi dolgot is adagolni nekik+ alapból vitaminos tápot kapnak, ja és ma megint veszek kukucot, mert annak is nagy sikere volt. Azt gondolom, hogy teljesen igazad lesz, mert ráadásul egyes tollakon össze is vesztek, hogy azt eszi meg :?: Nekem ez is nagyon érdekes volt!
Most meg megy a sírás, Jenőke a csőrében tartott maggal csipogva hívja kis hölgyét... olyan aranyosak, megszakad a szívem.

Tényleg, Dorka mennyi idős? Mikor volt az első sikeres kotlása? Jó lenne, ha nálunk is megtörne ez a jég, szerintem ez is segíthet.Általában mennyi ideig élnek a törpikék?-remélem sokáig, és Dezsőke halála csak vmi baleset volt.
Az új kakaskák Dorka párjai lesznek? Vagy ők Samuval állandóak? Nem is tudom, hogy Neked összesen hány madárkád van?!

A csibécskék édik lehetnek - a kis harcias mindenüket! Remélem hamar összeszokik a banda!

Hozzászólás 2009 feb. 8, 12:43 
Edina írta:
Sziasztok!

Ezek szerint megvolt a csere Duju és Bernát között kisebb-nagyobb sikerrel... A verekedős kiscsibék elég ijesztőek lehetnek. El nem tudom képzelni azokat a kis puha madarakat, hogy verik egymást. Szegények. Reméljük azért hamar összecsiszolódnak!

Bár most nálam is elég rossz a helyzet, Jenőke mára nagyon kikopasztotta Gizi hátát, úh áttettem a másik terráriumba (most már csak én nem tudok bejönni a szobámba), de ami az igazán [cenzúrázva], hogy már most sírnak egymás után :( Megszakad a szívem. Ilyenkor azért jó ugye ha látják egymást? Addig legyen külön, amíg Gizike rendeződik? Szerintetek, ha majd megint összeengedem őket, akkor Jenő folytatni fogja a tépkedést? Mert Dezsőke ilyet soha nem csinált...
Ráadásul Jenőke szerintem érzi, hogy büntiben van, és most még emiatt is szomorú. De meg is érdemli,ahogy szegény Gizi kinéz...pedig olyan csodaszép tolla van :D volt :(

Szia Edina!

Megvolt a csere, szép kis tojókat kaptam a kakasaimért cserébe.

A csibebalhét ne úgy képzeld el, hogy folyik a vér, hanem kergetik egymást, felfújják magukat, és fogócska folyik. Csak ezen lehet látni, hogy nem játékból megy. Ezzel csak annyi a gond, hogy az üldözött csibe nem tud pihenni, nem tud enni, és ez a kettős előbb-utóbb megöli a madarat. Ezért kellett külön tennem.

Ami pedig a tolltépést illeti.
Dorka majdnem lekopasztotta a kicsiket. Külön raktam a suhancokat. 2 hét elteltével (tegnap) a tojó visszakapta a kiscsibéket. Jól megkergette őket, de sehol semmi tolltépés. Én még mindig azt mondom, hogy adj nekik tojást, sajtot (sajtreszelőn reszelve), zöldet, csíráztatott magot, főtt tojás porrá tört héját, szépiát lereszelve, zeolitot vagy hasonló ásványokban gazdag papagájhomokot. Mindent ami az eszedbe jut.

Én elhiszem, hogy dominancia áll a háttérben, mégis azt vallom, hogy ez nem természetes, és érzéseim szerint ennek valamilyen tápanyag-vitamin hiány lesz a kiváltója.

Sok sikert kívánok a megoldáshoz. Fejet fel, biztosan sikerül megoldani a tolltépés problémáját.

Én akkor estem ennyire kétségbe, amikor Dorka sorra feltörte a tojásait. Mivel itt azt írták, hogy ez egy rossz szokás, már kezdtem kétségbe esni, hogy ennyi a további szaporulatnak, mert Dorka úgyis összetöri.
Ezután a kotlós kapott tojást, rászórva porrá tört tojáshéjjal. Ezt több napig kapta. És lásd: a következő fészekalj tojásai egybe maradtak. Így mint láthatod, ez nem rossz szokás volt, hanem táplálási hiány.

dujuor

Hozzászólás 2009 feb. 7, 18:09 
Sziasztok!

Ezek szerint megvolt a csere Duju és Bernát között kisebb-nagyobb sikerrel... A verekedős kiscsibék elég ijesztőek lehetnek. El nem tudom képzelni azokat a kis puha madarakat, hogy verik egymást. Szegények. Reméljük azért hamar összecsiszolódnak!

Bár most nálam is elég rossz a helyzet, Jenőke mára nagyon kikopasztotta Gizi hátát, úh áttettem a másik terráriumba (most már csak én nem tudok bejönni a szobámba), de ami az igazán [cenzúrázva], hogy már most sírnak egymás után :( Megszakad a szívem. Ilyenkor azért jó ugye ha látják egymást? Addig legyen külön, amíg Gizike rendeződik? Szerintetek, ha majd megint összeengedem őket, akkor Jenő folytatni fogja a tépkedést? Mert Dezsőke ilyet soha nem csinált...
Ráadásul Jenőke szerintem érzi, hogy büntiben van, és most még emiatt is szomorú. De meg is érdemli,ahogy szegény Gizi kinéz...pedig olyan csodaszép tolla van :D volt :(

Hozzászólás 2009 feb. 7, 15:30 
A kinti fészekaljnak annyi.
Tojások széjjel,kihülve. :?

A jó hir a gépbe kikelt tegnap 3 japifürj.
Ma meg 2 törpi,vadasak fehérszárnyéllel.
Az elözö négyes ami most kb egy hetes azon nincs fehér szárnyél.

Hozzászólás 2009 feb. 7, 11:36 
Hali!
Bocs hogy belekotyogok.
Bernát!
A háló vágásához szerezz be egy gravírozó gépet: 3-4 ezerért már lehet kapni, olyan, mint egy mini körfűrész, és millió féle fej van hozzá.

Duju!
Az ajtót ne a rácsra vágd, hanem az oldalára. Meg lehet oldani úgy, hogy a kivágott darabot visszarakod sarokpánttal, vagy úgy, hogy a lyuk alá-fölé üvegezősínt csavarozol, és abban fut egy darab háló.

Ha nem érthető, akkor fotózok! :-)

Hozzászólás 2009 feb. 6, 23:57 
Duju! nem vagy egyedül. Biosz fakton kísérleteztünk. Az volt a feladatunk h 200 köbci vízbe rakjunk 5 g KCl-ot. A vízet kimértük egy főzőpohárba, felraktuk a mérlegre és el nem tudtuk találni miért mutat a mérleg 280 g-ot, mikor a víz sűrűsége 1 g/köbci. :shock: :x Aztán jött a tanár h mit szenvedünk. És felvilágosított minket h a pohárnak is van tömege. :P
Ettől függetlenül emelt szintű matekfeladat megy, genetika megy, kémia megy... Viszont a problémamegoldás néha mégis nulla :P

Hozzászólás 2009 feb. 6, 22:29 
Bernát írta:
dujuor írta:
Inkább azt írd meg, hogy hol vetted a madárpalotád elejére a rácsot. Jól néz ki, én is elgondolkodom ezen a lehetőségen.

dujuor

Helyben a tüzépen.
Mindig csodálkoznak,hogy méteres darabokat viszek :D

Csak az a baj,hogy mikor az ajtokat vágtam rá.
A fogó élesre vágta,igy mikor benyúlok mindig összevissza karistól.

Megoldás a kalitodra.
Leheszed az első hálót,behelyezed a falemezt,rögzited,és háló vissza.
Ajtót csak tudsz rá csinálni. :D

Inkább megcsinálom előröl, de ezt ne kívánd tőlem. Vagy inkább rakok be papagájt.

Hozzászólás 2009 feb. 6, 22:21 
dujuor írta:
Inkább azt írd meg, hogy hol vetted a madárpalotád elejére a rácsot. Jól néz ki, én is elgondolkodom ezen a lehetőségen.

dujuor

Helyben a tüzépen.
Mindig csodálkoznak,hogy méteres darabokat viszek :D

Csak az a baj,hogy mikor az ajtokat vágtam rá.
A fogó élesre vágta,igy mikor benyúlok mindig összevissza karistól.

Megoldás a kalitodra.
Leheszed az első hálót,behelyezed a falemezt,rögzited,és háló vissza.
Ajtót csak tudsz rá csinálni. :D

Hozzászólás 2009 feb. 6, 22:13 
Bernát írta:
Tegyél oda is ajtót. :wink:
Gondolom Dorkának ez nem az utolsó kotlása.

:104: :104: :104:

TEEE!

Nőből vagyok. 0-ról bármit megcsinálok, de az átalakítás nem az én asztalom. Sokat gondolkodtam a problémán, de én már ott elakadtam, hogy hogyan rakjam be azt a valamit, ami az elválsztó lesz. A falap nem fér be, hálót felesleges beraknom, más nem jut eszembe. És ezek után azt várod Tőlem, hogy ajtót vágjak bele.

Ráadásul nem csak nő, hanem szőke is vagyok. :D :D :D

Helyes a madárházad így tele. Csodálkozom, hogy ebben a világgazdasági válságban nálad minden szobát kivettek. Legalább fizetnek szépen? :twisted: :twisted:

dujuor

Hozzászólás 2009 feb. 6, 22:07 
dujuor írta:
A szint építésen gondolkodtam, de bevallom, én nem találtam meg a megoldást erre a problémára. Véleményem szerint alacsony az ajtó, a második szintre már nem tudnék benyúlni.

duju

Tegyél oda is ajtót. :wink:
Gondolom Dorkának ez nem az utolsó kotlása.

Nálam már teltház van.
Nincs kiadó szoba.
Kép

Hozzászólás 2009 feb. 6, 22:00 
Bernát írta:
Sajnálom Dorkát.
Kár a sok tojiba. :cry:

A te kakaskáid még egy darabig külön vannak.
Megvárom mig utolérik a tojók.

Már kérdezni akartam.
Láttam nálad,hogy elég magas a Dorka kalitja.
Akarsz bele papagályt?
Mert ha nem akkor tudnál csinálni még egy szintet.
Nemolyan bonyolult. :wink:

Hát lehet, hogy most megvetett személy leszek, de az első leugrás után már tudtam, hogy ez lesz. a tojások jéghidegek voltak, amikor kivettem őket.

Dorka kalitjába volt papagáj (a kézzel nevelt nimfa - Riki), de annyira sajnáltam, hogy ő bent van, a másik kettő kint, hogy inkább még nyáron kivittem őt is. A rózsások voltak bent, de kivettem, amikor úgy volt hogy Dorka megkotlott (mármint az előző fészekaljon, amiből a Te két kakasod is van). Igazából féltem a törpiket (ők borították rá az egyik 1 napos csibére az itatót. Gondolom nem direkt, de a csibe az meghalt). Lehet, hogy visszarakom őket, ha már senki nem akarja elvinni tőlem a két rózsásfejűt.

A szint építésen gondolkodtam, de bevallom, én nem találtam meg a megoldást erre a problémára. Véleményem szerint alacsony az ajtó, a második szintre már nem tudnék benyúlni.

duju

Hozzászólás 2009 feb. 6, 21:54 
dujuor írta:
Bernát írta:
Duju!

Ezt a ricsajt amit ezek művelnek. :shock:
Remélem éjszaka csendbe vannak. :wink:

Eleddig csendben voltak.

Nálam is történtek változások. Most már biztos, hogy Dorka ezt a fészekaljat nem kelti ki. Nem ült vissza a fészekre.

A fiókáim megverték a Te fiókáidat, így valamit machinálnom kellett. Ha már Dorka úgysem ült meg, ezért Dorka visszakapta a régi csibéit (veri őket, de nem annyira keményen), Samu maradt a helyén, a Te csibéid pedig külön vannak a kalitban. Szegényeket elgyepálták, de vér nem folyt. Most pihennek.

Remélem holnap nem folytatódik az állóháború. És fenttartom a véleményemet, miszerint a Te csibéid sokkal nyugodtabbak mint az enyémek.

Sok sikert kívánok a kakaskákhoz.

dujuor

Sajnálom Dorkát.
Kár a sok tojiba. :cry:

A te kakaskáid még egy darabig külön vannak.
Megvárom mig utolérik a tojók.

Már kérdezni akartam.
Láttam nálad,hogy elég magas a Dorka kalitja.
Akarsz bele papagályt?
Mert ha nem akkor tudnál csinálni még egy szintet.
Nemolyan bonyolult. :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 225  Következő