Gumisember írta:
Sziasztok!
Én is madarászkodásra adtam a fejem. 7végén elkészült a röpde, kb. 3,5 hosszú, 2 széles és 2 magas teljesen zárt akár fűteni is tudnám. Tavasszal kiegészítem egy külső röpdével is. Régi vágyam volt ez de csak most lett alkalmas helyem a tartásra. Úgy gondoltam hullámossal kezdek mert arról van némi fogalmam (gyerekkoromban egy pár folyamatosan költött nálam) és "kezdésnek", tapasztalatszerzésnek jó lesz. Tehát volier kész, lefertőtlenítve. Lassan jöhetnek a madarak. Inkább hobbiként szeretném mint a pénzszerzés miatt, bár nem szeretném ha a családi kassza rövidebb lenne a madarak miatt, ezért eladni is szeretnék legalább a fenntartási költségeket megteremteni. Mennyire lehetséges ez? Mármint hogy necsak vigye, hanem hozzon is valami pénzt, legalább 'nullszaldósra'. Olvasgattam a topik-ot és láttam van jópár aki nagyon vágja a témát. A véleményetek érdekelne. Úgy gondoltam négy-öt párral kezdenék. A többi majd alakul.
Üdv! Gumisember.
Szia Gumisember!
Nos a hullámosoknak nagyon elég egy ekkora röpde, szerintem 15 pár is simán elférne egy ekkor volierben, persze kezdésnek elég 4-5 pár is (aztán úgy se fogsz megálni

). Télen ha fűtesz is nekik elég annyira, hogy a vizük ne fagyjom meg, ilyenkor ne költesd őket, nekik is kell a pihenő!
Az anyagi kérdésedre amint látom nem sokan szeretnének választ adni, megértem őket. Az biztos hogy a madarászat egy olyan befektetés ami sok időt, türelmet,odafigyelést stb- t igényel.
Ha jól csinálod nullára ki tudsz jönni, nekem még 1-szer sem sikerült, ez lehet az én bénaságom is. Nekem a madaraim azért vannak, hogy szeressem őket és örömet okozzanak nekem, nem pénz miatt.