Ami a hullámos papagéjokat illet nekem huszonéve van velük szerencsém társalogni , volt olyan időszak amikor több mint 150 párom volt ! Erre mondják hogy komerc , igen ez komerc , ebből befojó pényzből épitettem sok sok röpdét, vettem sok sok madarat mindent azért hogy a ne a konyhapényzből keljen ezt kigazdálkodi! Szerintem mindenki erre törekszi csak van aki beismeri van aki meg nem , ezt talán legjobban az a tény támasztja alá hogy a keres-kinál rovatban nem találni örökbeadom rovatot

. Mindezel gondolom senkinek semmi baja mert mondjuk nyugaton (olaszba....) sok tenyésztő van aki több ezer mondjuk kanárit vagy guldot vagy.... tenyészt évente gondolom senki nem gondolja hogy ők nem profi tenyésztők, főként hogy nem szeretik a madarakat!!!! A KUPEC az aki ad vesz , becs...p, ha...dik.....
Medjegyezném, hogy 35 éves vagyok és örökké madarak között voltam mivel édesapám is madarász! Nekem pedig a családom után mindig a madarak voltak és lesznek az elsők!!!!
Évek óta minden kiadást és bevételt papirra teszek ami a madarakat illeti az eredmény csak akkor pozitiv ha esetleg az ember nem újit vagy vesz új madarakat , én minden évben mélyen a minuszban végzek
Gumisember !!!
Hacsak teheted fiatal hullámosokat vegyél !!!! Méghozzá június vagy júliusban , ezek az első költésből származnak és majdnem mindég a legjobb generáció, ezek aztán jövő tavaszra első rendű tenyészmadarak lesznek. A hullámosoknál csak a tenyésztőn múlik milyeneket tart valaki a sárgát mig valaki a kéket szereti tök mindeggy . A sztenderdekhöz a hullámosnak semmi köze ! A VB-n voltak valódi hullámosok is de azok a vadonban élőkhöz hasonlóak szóval nem sokkal nagyobbak egy kanárinál
és megint csak azt mondhatom hogy a hullámos egy jó hobimadár akár eggy akár egy csapatot tart belőlük az ember, nagyon sok mindent meg lehet tanulni a tenyésztésük során a kezdetnek szinte tökéletes!!!!
Ha megszereted őket úgyis továbblépsz ha meg nem nem vesztettél semmit
Üdv ROBY